Poveži se s nama

Sport

Jelačić uzalud putovao na Mladinu!

Pravovremeno stigli i suci te delegat

Objavljeno

Javio se Saša Matejčić, predsjednik NK Jelačića iz Vukovine. “Utakmica Jedinstvene županijske lige 17. kola na Mladini između domaćeg Vinogradara i Jelačića iz Vukovine nije odigrana jer našeg suparnika nije bilo. Stigli su i predviđeni suce te delegat. Službeno još ne znamo razlog. Zaista neobično u vremenu svemoguće globalne komunikacije”-kratko je pojasnio Matejčić.

Jesenska polusezona u Jedinstvenoj i 1. županijskoj ligi istok je završila ali još će se igrati odgođene utakmice. U Jedinstvenoj na prvom mjestu zimovat će Samobor a drugi je TOP Kerestinec. Novom pobjedom u Lomnici, Mraclin se približio drugoplasiranom na samo dva boda. Polet je pak doživio novu havariju u Jakovlju gdje su domaći dinamovci zabili pet komada. Turopoljac je ostavio bodove u blatu Rakovog Potoka.

U prvoj županijskoj dobro je odigrao Dinamo Hidrel i donio bod iz Kloštar Ivanića. Kupa je sredila i Mladost Obrezinu a Buna utrpala Posavcu šesticu. Vrijedan trobod osvojila je Meštrica u Gaju.

Četvrto ligaši igraju još jedno kolo a derbi jeseni igra se između Ravnica i Lukavca. Lukavcu je dovoljan i remi za tron a Ravnice moraju dobiti ali pazeći i na gol razliku.

Na kraju, Kurilovec je doma odigrao samo remi s Bistrom.

 

REZULTATI ODIGRANIH UTAKMICA:

  1. HNL, 12. kolo

Petak, 20. studenog 2020.:

Šibenik – Gorica 1:3 (Čabraja, Suk i Lovrić za Goricu)

 

  1. HNL središte, 16. kolo

Subota, 21. studenog 2020.:

Kurilovec – Bistra 1:1 (Marinić/Rašić)

 

  1. HNL središte, 16. kolo

Subota, 21. studenog 2020.:

Zelina – Odra 2:2 (Pukšec, Riveros/Luter 3)

Lukavec – Straža 1:0 (Marijan Grdenić)

Dinamo (OO) – Stubica 4:1 (Seck, Čorić, Klišanić, Janječić/Glavač)

Nedjelja, 22. studenog 2020.:

Croatia – Gradići 4:0

 

JŽNL, 17. kolo

Subota, 21. studenog 2020.:

Samobor – Klas 7:0

Rakov Potok – Turopoljac 2:0

Nedjelja, 22. studenog:

Lomnica – Mraclin 0:3

Vinogradar – Jelačić Vukovina—-nije igrano jer domaćin se nije pojavio!!??

Dinamo Jakovlje – Polet 5:0

 

  1. ŽNL istok, 15. kolo

Subota, 21. studenog 2020.:

Kloštar – Dinamo Hidrel 1:1 (Tadić/Jakovljević)

Nedjelja, 22. studenog 2020.:

Buna – Posavec 6:1 (Huđber 2, T. Novosel 2, I. Rak, Muža/Radman)

Kupa – Mladost Obrezina 2:1 (Blažinčić, Brajković/Periša)

Vatrogasac – Zvekovac 4:1 (Muhić, Šošić, Antunović, Vlahović zabili za domaće)

Gaj – Meštrica 2:6 (Galović 3, Košutić 2, Britvec za Meštricu)

Sport

Mraclin ponovo četvrtoligaš

Objavljeno

on

Spustio se zastor, gotova je još jedna neizvjesna, ali uspješna nogometna sezona Nogometnog kluba Mraclin. U zadnjoj utakmici na Novoj grabi Mraclin je ugostio Lomnicu. Nebitna utakmica po obje momčadi. Lomničani u sigurnoj zoni, Mraclin još prije dva kola osigurao 2. mjesto iza prvoplasiranog Samobora, poziciju koja ih vodi u ligu više. Dvoboj nije bio previše atraktivan, u ponekim segmentima igre više revijalnog karaktera. Golovima Josipa Jurića iz 72. i 83. minute Mraclin je ubilježio 24. pobjedu u 34. odigrana kola. Zadnjim sučevim zviždukom kada su igrači obje momčadi krenuli prema svlačionicama domaće nogometaše dočekali su tamburaši. TS Lajbeki, navijači i igrači Mraclina zapjevali su himnu kluba “Mraclin, Mraclin zabijte im loptu v gol!”. Fešta je započela, nastavila se duboko u ljetnju noć na terasi sportskog doma.

IV HNL središte – prvi puta osnovana je u nogometnoj sezoni 2005./2006., Mraclin je od početka započeo nastup u tom natjecanju nakon sezone JŽNL-a kao drugoplasirani, iza velikogoričkog Radnika. Liga je trajala do sezone 2011./2012. kada je ukinuta, a Mraclin je u tom natjecanju sudjelovao cijelo vrijeme. Vrijeme poslije uslijedio je nastup mraclinskih nogometaša u JŽNL i 1. ŽNL istok. Veliki iskorak napravljen je u zadnje dvije sezone kada je klub u dvije godine napravio veliki iskorak, prvo iz 1. ŽNL u Jedinstvenu županijsku, a već od jeseni u IV HNL središte. Velike zasluge idu upravi kluba kojom dirigiraju predsjednik Goran Vukašinec i sportski direktor Luka Cvetnić, također i njihovim suradnicima koji brinu uglavnom o potrebitoj logistici za funkcioniranje kluba. Uz igrače koji su izborili takve rezultate spomenimo jesenskog trenera Marka Pancirova (3. mjesto) te njegovog nasljednika Damira Milanovića koji je tijekom proljeća još uspješnije vodio momčad koja je na kraju sezone zasjela na poziciju odmah do prvaka Samobora.

Nastavi čitati

Sport

Kod Jelačića i Vinogradara zadovoljni remijem

Utakmica nije odlučivala o ničem posebno, igralo se tek za prestiž ali dosadno nije bilo.

Objavljeno

on

Autor

U posljednjem 34. kolu nogometnog prvenstva Jedinstvene županijske lige u subotu 12. lipnja u Vukovini Jelačić i Vinogradar iz Mladine odigrali su bez pogodaka 0-0. Utakmica nije odlučivala o ničem posebno, igralo se tek za prestiž ali dosadno nije bilo. Korektan dvoboj (nije pokazan ni jedan karton) odlično je sudio Marko Vuković iz Svetog Ivana Zeline a i pomoćnici Bruno Geller i Danijel Gašpar bili su na visini. Obrane jednih i drugih odigrale su također bez greške, posebno vratari Josip Braje i Davor Sakač.

Možda najbolje prigode za pogodak imali su domaći Mateo Nikić i gost Martin Borković. Mateo je u 53. minuti u slalomu nanizao nekoliko igrača i onda dobro nisko gađao svoj lijevi kut a Braje se onako korpulentan pošteno morao protegnuti i paradom izbaciti loptu u korner. Sedam minuta kasnije Borković je s 10 metara po sredini iz voleja kao iz topa pucao malo iznad grede Jelačićevog gola.

 

Tijekom utakmice pročulo se o stradavanju igrača Danske na Europskom prvenstvu pa je s dodatnom zebnjom praćena i skrb o ozlijeđenom igraču Vinogradara koji je završio u mreži iza Jelačićevog gola. Srećom, sve je završilo dobro pa su na kraju jedni i drugi s terena ispraćeni pljeskom i odobravanjem.

 

JELAČIĆ      0

VINOGRADAR   0

 

VUKOVINA Igralište Jelačića. Igrano 12. lipnja 2021. od 17.30. Sudac: Marko Vuković (Sveti Ivan Zelina) 7,5. Pomoćnici: Bruno Geller (Sveti Ivan Zelina) i Danijel Gašpar (Križ). Delegat: Vjekoslav Knez (Zaprešić).

 

JELAČIĆ: Sakač 7,5, Sabljak 6,5, Matić 6,5, Čumpek 7, Karaula 6,5 (od 74. Antonio Nikić-), Mihanović 6,5, Krasnić 6 (od 74. Malbašić-), Miletić-(od 26. M. Rajić 6), Mateo Nikić 6,5, Harambašić 6 (od 59. Josip Matejčić 6,5), Memić 6. Trener: Stefan Rajić 6,5

VINOGRADAR: Braje 7,5, Marinić 6,5, Vulje 7, Čejvanović 6,5, Stepinac 6,5, Prežgaj 6,5, Veselić 6 (od 73. Mesić-), Vađina 6 (od 81. Pleskina-, od 89. Gazilj-), Kurečki 6,5, Kladušan 6 (od 46. Belan 6), Borković 6. Trener: Sanjin Lucijanić 6,5

 

IGRAČ UTAKMICE: Josip Braje

Nastavi čitati

Sport

Pokuplje slavi svoje prvake, povijesni uspjeh Kupe iz Pokupskog

Objavljeno

on

Autor

Ovog vikenda 12. i 13. lipnja 2021., završava amaterska nogometna prvenstvena sezona 2020/2021 za 3. HNL središte, Jedinstvenu županijsku ligu, 1. ŽNL istok i 2. ŽNL istok. Četvrtoligaši središta moraju odigrati još jedno kolo.

U svim spomenutim ligama sve važno dogodilo se ranije pa se igralo samo za prestiž, osim što je u subotu još pala odluka o prvaku 1. županijske nogometne lige istok. Derbi između Mladosti i Kupe u Obrezini završio je remijem 1-1 i novi prvak je klub iz Pokupskog.

To je ujedno i povijesni uspjeh Kupe koja ima prliku na jesen igrati kontra Jelačića Vukovina, Poleta Buševec, Turopoljca Kuče, Lomnice, Klasa Mičevec i ostalih iz Jedinstvene županijske lige. Čestitka igračima, treneru, Upravi i brojnim vjernim navijačima iz Pokuplja i Vukomeričkih gorica.

 

REZULTATI UTAKMICA

3.HNL središte, 34. kolo

Subota, 12. lipnja 2021.:

Kurilovec – Ponikve 2-2 (Sedlaček 2 za Kurilovec)

 

  1. HNL središte, 33. kolo

Subota, 12. lipnja 2021.:

Straža – Lukavec 0-6 (Humeljak 3, Elez, Valentinčić, Lagundžija)

Stubica – Dinamo 1-2 (za Dinamo Batnić i Čorić)

Gradići – Croatia 5-0 (Brdek 2, Turkalj, Radoš, Igor Hajduk)

 

Nedjelja, 13. lipnja:

Odra – Zelina (Odra, 18.00)

 

JŽNL, 34. kolo

Subota, 12. lipnja 2021.:

 

Jelačić – Vinogradar 0-0

Mraclin – Lomnica 2-0 (Jurić 2)

Polet – Dinamo Jakovlje 4-0 (Klafurić, Šestak, Janječić, Matušin)

Klas – Samobor 1-3 (za Klas zabio Bedeković)

Turopoljac – Rakov Potok 1-2 (za Turopoljac strijelac Jaki)

 

  1. ŽNL istok, 30. kolo

 Subota, 12. lipnja:

Posavec – Buna (Lekneno, 17.30)

Dinamo Hidrel – Kloštar 4-0 (Rus 2, Jakovljević, Hasanović)

Mladost – Kupa 1-1 (Pejak/Pirša)

 

Nedjelja, 13. lipnja:

Meštrica – Gaj (Gornja Lomnica, 11.00)

 

  1. ŽNL istok, 27. kolo

 

Nedjelja, 13. lipnja:

Mladost – Turopolje (Obedišće, 17.30)

Nastavi čitati

Reporter 404 - 13.05.2021.

Facebook

Izdvojeno