Poveži se s nama

Vijesti

Ivo Jelušić uoči nedjeljnih izbora: Građani Gorice, na vama je odluka kakav grad želite!

Uz kandidata za gradonačelnika, u Parku dr. Franje Tuđmana su se okupili i kandidati na listi SDP-HSS-GLAS za Gradsko vijeće Grada Velike Gorice

Objavljeno

Kandidat za gradonačelnika Velike Gorice Ivo Jelušić održao je u četvrtak konferenciju za medije na kojoj se obratio građanima uoči nedjeljnih lokalnih izbora. Uz njega su bili i kandidati za Gradsko vijeće koalicijske liste SDP-HSS-GLAS, čiji je Jelušić i nositelj.

– Na ovim izborima birate kakav grad želite, odnosno što da vlada ovim gradom. Želite li sposobnost ili HDZ-ovu podobnost, želite li stručnost ili uhljebništvo, želite li ravnopravnost i jednakost šansi za sve ili privilegiranost uske stranačke oligarhije HDZ-a i njegovih podrepaša. Želite li slobodu da možete slobodno govoriti, pisati i kritizirati ili strah, skrivanje, šaputanja i šutnju – rekao je kandidat za gradonačelnika Velike Gorice.

– U nedjelju birate želite li iskreno iznošenje stavova i kritike konkurenata ili neiskreno i podmuklo govorenje kako ništa loše nećete reći o protukandidatima, a radit ćete podmuklo ispod žita, sve obrnuto od toga, pokušavati prijetiti, zastrašivati i dati plaćenicima da zovu građane Gorice i govore protiv protukandidata – ustvrdio je Ivo Jelušić i zapitao se žele li građani i dalje vjerovati lažnim obećanjima.

13.5.2021. Velika Gorica – Završno obraanje građanima kandidata za gradonačelnika koalicije SDP-HSS-GLAS Ive Jelušića. Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

– Želite li vjerovati lažnim obećanjima opet kao i prije četiri godine, o besplatnim vrtićima, a svojim očima vidjeti da ti isti vladaju već godinama i nisu to napravili. Zašto im opet vjerovati? Želite li promjenu i uvođenje reda ili grad opterećen klijentelizmom i ozbiljnim sumnjama u kriminal i korupciju? Građani Gorice, na vama je odluka kakav grad želite! – kazao je Ivo Jelušić te pozvao građane da u nedjelju izađu na birališta i daju glas njemu i njegovoj zamjenici Brankici Žugaj, kao i listama koalicije SDP-a, GLAS-a i HSS-a.

Kultura

FOTO: Szeged Trombone Ensemble otvorio 15. Velikogorički Brass festival

Objavljeno

on

Autor

24.06.2021. Velika Gorica. Otvoren 15. Velikogorički Brass festival. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Mađarski ansambl Szeged Trombone Ensemble otvorio je 15. Velikogorički Brass festival  u Parku dr. Franje Tuđmana večeras (četvrtak, 24. lipnja 2021.) s početkom u 20 sati. Prije izlaska mađarskih glazbenika na pozornicu okupljenim posjetiteljima kratkim govorima obratili su se Anita Pišković, ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta, Tomislav Špoljar, umjetnički direktor Brass festivala i Ervin Kolarec, zamjenik župana Zagrebačke županije, koji je i otvorio Festival.

24.06.2021. Velika Gorica. Otvoren 15. Velikogorički Brass festival. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Među posjetiteljima su bili, između ostalih, predstavnik Veleposlanstva Mađarske u Republici Hrvatskoj, Ivana Alilović, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Katja Matković Mikulčić, ravnateljica Gradske knjižnice Velika Gorica i Dražen Kurilovčan, voditelj Odjela za kulturu POUVG-a.

24.06.2021. Velika Gorica. Otvoren 15. Velikogorički Brass festival. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Moderatorica programa bila je Mirjana Marković.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Moja županija

Počela gradnja objekta za organizirano stanovanje osoba s invaliditetom

Uz prostorije za stanovanje 12 osoba, u objektu će biti uređene i prostorije za radno-okupacijsku terapiju…

Objavljeno

on

Polaganjem kamena temeljca, počela je gradnja objekta za organizirano stanovanje osoba s invaliditetom Udruge „Srce“ iz Svetog Ivana Zeline. Uz prostorije za stanovanje 12 osoba, u objektu će biti uređene i prostorije za radno-okupacijsku terapiju. Gradnja objekta se u stopostotnom iznosu – s 14,09 milijuna kuna, financira sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Nositelj projekta „Okruženje za samoostvarenje“, u sklopu kojega se objekt gradi, je Udruga „Srce“, a partneri Grad Sveti Ivan Zelina i Zagrebačka županija.

– Iako se naše društvo sporo razvija, današnje polaganje kamena temeljca je dokaz da ono ipak postaje inkluzivno i da u njemu vidimo budućnost. U proteklih 16 godina Udruga ‘Srce’ je uvijek oko sebe imala dobre ljude, a njihova pomoć nije izostala ni ovoga puta- rekla je Đurđa Penava, predsjednica „Srca“, dodavši da je projekt „Okruženje za samoostvarenje“ prepun emocija.

Župan Stjepan Kožić rekao je da bi društvo bilo puno osjetljivije prema osobama kojima je potrebna pomoć kada bio bilo više udruga poput „Srca“.

– Svega ovoga ne bi bilo bez marljivih članova Udruge, prije svega roditelja, asistenata i volontera, koji su znali na koji način uspješno osmisliti i prijaviti ovaj projekt za bespovratna europska sredstva. Zagrebačka županija je dosad podržala niz vaših aktivnosti, a bit će uz vas i u budućem vremenu. Pomoći će realizaciju projekata koje ćete iznjedriti s ciljem podizanja kvalitete života vaših štićenika –  rekao je župan.

 

Nastavi čitati

Kultura

Ivanje u Novom Čiču posvećeno najmlađima

Radionice, čitanje priča za djecu, šatorski kamp i još mnogo toga…

Objavljeno

on

Mještani Novog Čiča u subotu će proslaviti dan svog zaštitnika sv.Ivana Krstitelja. Na žalost, zbog cjelokupne situacije izazvane pandemijom COVID-19, Ivanje će se održati bez već naveliko poznate Međunarodne smotre folklora.

– S obzirom na to, ove godine smo ovu manifestaciju odlučili održati u skromnijem izdanju i posvetiti je najviše djeci – rekao je Stipo Duvnjak, predsjednik KUD-a Čiče.

Na prostoru Etno naselja Novo Čiče, održat će se različite radionice i čitanje priča za djecu, izvest će se predstava za djecu pod nazivom “Uzbuna u plastičnom carstvu “, a postavit će se i šatorski kamp i napuhanci kako bi se najmlađi što bolje zabavili.

– Naravno, pripremili smo i kraći tamburaški koncert članova tamburaške sekcije KUD ”ČIČE” Novo Čiče, a po prvi puta predstavit će se i sekcije osoba s invaliditetom, te će se predstaviti tamburaška i pjevačka sekcija – objašnjava Duvnjak.

Uz sve ove sadržaje, moći ćete uživati u domaćim gastro delicijama, a cijeli program počinje u 16:30 sati.

Nastavi čitati

Reporter 405 - 17.06.2021.

Facebook

Izdvojeno