Povežite se s nama

Sport

INTERVJU Pancirov: U Mraclinu sam proveo prekrasne dvije godine

Oko njegova odlaska s mjesta trenera podigla se prašina koju nije očekivao. Evo što o svemu kaže sada već bivši trener Mraclina

Objavljeno

na

Gospodine Pancirov, hvala Vam što ste se odazvali mojem pozivu da ocijenite polusezonu NK Mraclina u JŽNL za City portal.

1. Nedjeljno poslijepodne je donijelo pravi šok u nogometno Turopolje, a vjerovatno i šire! Marko Pancirov nije više trener nogometaša Mraclina! Čudno nakon odličnih rezultata u jesenskom dijelu sezone?

Da, došlo je do rastanka između kluba i mene. Iskreno, nisam očekivao da će se podići toliko prašine oko mog odstupanja sa dužnosti trenera Mraclina. Imao sam bezbroj poziva, nekako su ljudi očekivali čuti da se tu dogodila nekakva svađa, napeti odnosi jer po igrama i rezultatima nije bilo razloga za odlazak. No, ništa od toga. Rastali smo se ljudski, na primjeren način, kako i treba biti. Budući da je dogovor između kluba i mene isticao 15. prosinca 2020., počeli smo sa pregovorima o nastavku suradnje i nismo se usuglasili oko uvjeta mog ostanka. U poslu je to realna mogućnost i svatko je krenuo na svoju stranu.

Foto: Zlatan Sever/Cityportal.hr

2. Prije nekoliko dana objavili smo jedan osvrt na rezultate turopoljskih klubova u JŽNL. Mraclin je najbolje plasirani turopoljski klub, na trećem mjestu sa 37 bodova. Neutralni promatrači, ljubitelji amaterskog nogometa smatraju to odličnim rezultatom. Kako ste Vi to vidjeli?

Rekao bih da je rezultat dobar, odnosno realan. Neke smo utakmice pobijedili, a možda nismo trebali, dok smo neke izgubili, a krajnji ishod je trebao otići na našu stranu. S druge strane, potenciranje priče o najboljem turopoljskom klubu kod mene ne “drži vodu”. Na kraju sezone su ispred nas ostala dva kluba, prema tome, Mraclin nikako ne može biti najbolji, ali ima realne izglede za to.

3. Mraclin je kao drugoplasirani klub u prošloj sezoni 1. ŽNL Istok morao igrati kvalifikacijsku utakmicu sa Pušćom, što Vam je produžilo sezonu. Također ste dobro “gurali” i u kupu. Je li to imalo utjecaja na početna 3 poraza u prvenstvu, bez postignutog pogotka?

Ne bih rekao. Ti podaci bi se mogli koristiti kao jedan dobar izgovor za loše rezultate. Uz ozljede, razne izostanke i slično. Ali ja nisam tip koji traži alibije! Mišljenja sam da nam je samo trebalo jedno vrijeme prilagodbe na brži i jači nogomet od onoga koji smo igrali u 1. ŽNL. Kada smo se prilagodili, kvaliteta ekipe je došla do izražaja i uslijedili su dobri rezultati.

4. Nakon tri uvodna poraza, pobijedili ste jaki Stupnik i napravili mini-seriju od 4 pobjede i jednog neriješenog rezultata, sve do poraza u Bedenici. Što se dogodilo u tih 5 utakmica da ste uspjeli “dići” ekipu i pobjeđivati i kod kuće i u gostima?

Ništa se tu specijalno nije dogodilo. Trenirali smo kao i prije, marljivo i odgovorno te sam maksimalnu pažnju posvetio psihologiji. Naime, mi do Stupnika nismo imali lošu igru. Neki su pričali da smo igrali previše otvoreno, no ja sam trener koji se želi nadmetati, koji želi igrati nogomet. Na početku smo imali kvalitetne suparnike, no znao sam da se sa svojim dečkima ne moram nikoga bojati, vjerovao sam maksimalno u svoje igrače i htio sam igrati nogomet sa njima, a ne samo razmišljati o destrukciji nogometa. Npr. utakmica u Kerestincu. Izgubili smo 6:0, a na 0:0 imamo dva zicera, oni odu na 1:0, potom opet mi zicera, oni 2:0. I treći put mi zicera, oni 3:0….  Znači, mi 4 zicera, a oni vode 3:0?!? Protiv Stupnika smo samo naplatili našu dotadašnju dobru igru, a veliko samopouzdanje uoči te utakmice nam je dala pobjeda u kupu protiv Mladosti KS. I kada se otvorilo, igrači su sve lakše i lakše pokazivali i dokazivali svoju kvalitetu.

5. Poraz protiv Strmca je bio prekretnica, točno na polovici polusezone. Od slijedeće utakmice krenuo je impozantan niz od 8 pobjeda. Ako nije “tajna trenerskog posla”, možete li nam objasniti što se promijenilo da je omogućen ovaj pobjednički niz?

Niz nije trebao biti prekinut u Strmcu, no tamo nas je čudan splet okolnosti koštao bodova. Već smo u drugoj minuti gubili 2:0, no vratili smo se na 2:2, ali smo ipak na kraju potpisali poraz. U napadu smo radili dobro, bili smo maštoviti, no i neprecizni, dok smo u FO radili početničke pogreške. Trenerska tajna za 8 u nizu?!? Prije svega, kvaliteta igrača u smislu funkcioniranja u sustavu, a zatim i individualna kvaliteta pojedinaca u određenim trenucima utakmice, sve veće i veće samopouzdanje sa svakom novom pobjedom, sreća…. Vratio bih se na onu psihologiju iz prethodnog pitanja. U tom segmentu je bio veliki dobitak jer sam uvjerio igrače da imaju kvalitetu i igrači su prepoznali moju vjeru u njih! Olakotna okolnost je bila i mogućnost rotacije igrača jer su se svi igrači sa svakom novom pobjedom dizali u igri.

6. Od Stupnika u 4. kolu pa do 12. kola, u svakoj ste utakmici postizali po dva pogotka. Je li to bila dozirana igra, onoliko koliko je trebalo za pobjedu ili nešto drugo? Gledao sam vas protiv Vinogradara i činilo se da igrate točno onoliko koliko je trebalo da pobijedite. Je li to krivi dojam?

Nemoguće je planirati takvu igru na način da ekipa postigne dva pogotka i onda prestane to činiti. Takav je dojam možda bio sa strane. Moje je bogatstvo bilo što sam u ekipi imao izuzetno inteligentne igrače, koji su vrlo dobro percipirali određene situacije na terenu za igru i uz neke moje upute, rekao bih da smo igrali pametan i učinkovit nogomet.

7. Kako igrači “dišu” nakon ovih rezultata? Jeste li tijekom polusezone imali problema sa ozljedama igrača? Kojeg igrača ili više njih bi izdvojili kao najbolje tijekom sezone?

Budući da zbog kvalifikacija nismo odradili pripreme u fizičkom dijelu na zamišljeni način, problemi sa ozljedama su bili zanemarujući. Imali smo uglavnom mehaničke ozljede u manjem obujmu, dok su samo dva igrača imali određenih manjih problema sa mišićima. Naravno da je nakon dobrih rezultata bio užitak doći na trening i zadržati se malo u druženju poslije treninga i utakmica. Kvaliteta igrača je bila takva da je jako teško izdvojiti nekoga posebno po prezentaciji same igre. Svaki je igrač dao ogroman doprinos ovom našem rezultatu, a ako baš moram izdvajati, rekao bih da je Matej Skrbin igrač koji je svaku utakmicu za klub odigrao kao da mu je zadnja u životu! Čak i kada je nastupao ozlijeđen, bio je jedan od najangažiranijih igrača u polju. Posebno mi je drago zbog njegovih nastupa jer je dokazao da može biti vođa na terenu ako se prema njemu pristupi na normalan način. Slatke brige sam imao na vratarskoj poziciji, bilo mi je doista svejedno da li je na vratima stajao Josip Marić ili Sonny Boy Dražić. Izdvojio bih još “čarobnjaka” sa loptom Josipa Jurića, “nezaustavljivog” kapetana Ivana Kosa i vrijednu “radilicu” Filipa Onića. U zadnjih nekoliko kola se probudio i Hrvoje Šikić i našoj je igri udahnuo veću dimenziju.

8. Meni se čini da je u Mraclinu sve posloženo, od Uprave preko mlađih uzrasta i infrastrukture do igrača seniorske ekipe. Kakve je ciljeve pred Vas postavila Uprava kluba? Kakvi su bili Vaši osobni ciljevi?

Da, Mraclin je organizirani klub sa vrijednom mladom upravom. Pred nas je postavljen cilj ostanka u natjecanju, a momčad je vjerovatno sada sa svojim rezultatima dala klubu drugu ambiciju, o kojoj više ne mogu govoriti. Osobna ambicija?!? Ne budim se u jutro da bih bio drugi!

9. Kako ocjenjujete kvalitetu lige u igračkom, ali i infrastrukturnom smislu? Kako ocjenjujete nastupe i plasmane turopoljskih klubova i kako ih vidite na proljeće?

Infrastruktura je na očekivanoj razini, a kvaliteta ekipa u natjecanju je takva da se u utakmicama ima što vidjeti. U nastupe i procjenu turopoljskih klubova se ne bih upuštao jer ne znam kako funkcioniraju i kakve su im ambicije. Želja  mi je da Mraclin ostvari ono što je bila moja osobna ambicija.

Foto: Vitomir Štuban/Arhiva

10. O dobroj atmosferi u i oko kluba puno govore i navijači. Kakvi su navijači Mraclina?

Navijači su veliko bogatstvo ovog kluba. Tijekom mojeg boravka u klubu su stvarno bili velika podrška i jako će mi nedostajati pjesma i veselje sa njima nakon odigrane utakmice. Pratili su nas na svim igralištima diljem naše Županije, bili su naš dvanaesti igrač u svakoj utakmici. Znali su napraviti takvu atmosferu da mi je stajala “knedla” u grlu i suzile mi oči od ponosa i sreće.

11. I na kraju, u ovo predblagdansko vrijeme, uz čestitke za rezultate postignute na sportskom polju, želim Vama i Vašoj obitelji čestit Božić i sretnu i uspješnu Novu 2021. godinu. Vaša riječ za kraj?

Zahvaljujem na čestitkama te uzvraćam na željama za Božić i Novu godinu! Za kraj bih rekao da sam u Mraclinu proveo prekrasne dvije godine. Rekao bih da sam svojim radom bio okidač ovoj upravi da radi u interesu kluba iznad svojih mogućnosti. Oni su svojim angažmanom meni osigurali potrebne uvjete za rad i mislim da smo zajedno bili strašan tim! Igrači su i upravu i mene tjerali svojom odgovornošću u radu da im posvetimo maksimalnu pozornost i to su višestruko vraćali na terenu za igru. Stvorila se jako dobra kemija između svih nas i funkcionirali smo kvalitetno upravo radi međusobnog uvažavanja i podrške. Bilo je kriznih trenutaka, ali uvijek smo znali naći izlaz iz tunela! Jedan lijepi period je iza mene i vjerujem da me u nogometu čeka još puno lijepih trenutaka, ali boravak i rad u Mraclinu će uvijek imati posebno mjesto u meni!

Tekst i foto: Zlatan Sever/Cityportal.hr

Sport

FOTO Ban Jelačić se očekivano plasirao u 3. kolo Kupa Grada Velike Gorice

Objavljeno

na

Objavio/la

02.03.2024. Velika Gorica, Vukovina. Kup Grada Velike Gorice-2.kolo: Ban Jelačić-Kupa (Pokupsko) 3:1. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Četveroligaš iz Vukovine Ban Jelačić pobijedio je rezultatom 3:1 Kupu iz Pokupskog (JŽNL) u 2.kolu Kupa Grada Velike Gorice, golovima Filipa Harambašića (2) i Andrije Brešića, a pogodak za goste postigao je Tihomir Sečenj.

02.03.2024. Velika Gorica, Vukovina. Kup Grada Velike Gorice-2.kolo: Ban Jelačić-Kupa (Pokupsko) 3:1. Foto: David Jolić/cityportal.hr

02.03.2024. Velika Gorica, Vukovina. Kup Grada Velike Gorice-2.kolo: Ban Jelačić-Kupa (Pokupsko) 3:1. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Domaći su nastupili bez nekoliko standardnih prvotimaca, a gosti su ugodno iznenadili otvorenom igrom. U prvom poluvremenu igra se odvijala između dva šesnaesterca, velikh prigoda nije bilo, a najveću je promašio kapetan Rovišan, koji je s peterca uspio neometan prebaciti loptu preko grede. Jelačić je došao u vodstvo u 45. minuti kada je Maslaćev ubačaj s lijeve strane na desnoj strani zahvatio u kaznenom prostoru Harambašić i prizemnim udarcem pogodio suprotni kut.

02.03.2024. Velika Gorica, Vukovina. Kup Grada Velike Gorice-2.kolo: Ban Jelačić-Kupa (Pokupsko) 3:1. Foto: David Jolić/cityportal.hr

02.03.2024. Velika Gorica, Vukovina. Kup Grada Velike Gorice-2.kolo: Ban Jelačić-Kupa (Pokupsko) 3:1. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Isti igrač povećao je prednost domaćih iz kaznenog udarca, vratar je otišao na svoju lijevu stranu, a lopta je završila u sredini mreže. Kada je Brešić povisio na 3:0 pobjednik je bio poznat, a gosti su uspjeli smanjiti na 3:1, nakon ubačaja iz kuta i nastale gužve, strijelac je bio T.Sečenj.

Galerija fotografija

Nastavite čitati

Sport

Uspješna generalka Mraclina protiv Lomnice

Objavljeno

na

Objavio/la

U generalki za obje momčadi pred početak prvenstva, Mraclin je na Staroj grabi ugostio Lomnicu. U prvom dijelu utakmice domaći nogometaši nisu iskoristili nekoliko zaista zrelih prilika zboog nepreciznosti te gostujućeg vratara Jerkovića koji je sve skidao. U drugom dijelu tri gola Mraclina. U 60. minuti domaći su poveli, Matić je izbacio Kaurina na desnoj strani, a njegova asistencija pred gol gostiju za Hajduka završila je poentiranjem. Mraclin je podebljao vodstvo u 78. minuti, Borovac je odlično proigrao Cvetnića u gostujući šesnaesterac s desne strane, a niski udarac Cvetnića završio je u maloj mrežici suprotnog kuta. U samoj završnici je prošao po desnoj strani Grižić i pronašao u petercu Ivana Kosa, kome nije bilo teško pogoditi mrežu Žugaja za završnih 3:0.

MRACLIN – LOMNICA  3:0

Igralište Stara graba. Gledatelja 50.
Sudac: Ivan Mirenić. Pomoćnici: Darin Hošić i Ema Kozarić.

STRIJELCI: 1:0 – Hajduk (60), 2:0 – J. Cvetnić (78), 3:0 – I. Kos (90).

MRACLIN: Matejčić, Marjanović, J. Domitrović, Rajić, B. Dandić, Rakas, Borovac, Kaurin, Godinić, Dianežević, Hajduk (još su igrali: Dražić, I. Kos, J. Cvetnić, Matić, Perić, Grižić, Sudar). TRENER: Tomislav Škrinjarić.

LOMNICA: Jerković, Gršak, Gudelj, Šoštarec, Dijanežević, Delić, Čurić, Matić, Arbanas, Grdenić, Skupnjak (još su igrali: Žugaj, Mihalinčić, Deverić, Garvanović). TRENER: Stjepan Deverić.

Nastavite čitati

Sport

Kurilovec i HAŠK za zaborav

Objavljeno

na

Objavio/la

Skromna nogometna predstava na Udarniku, bez prilika i tek nekoliko udaraca u okvir gola na obje strane, sve to rezultiralo je dvoboj bez golova i pobjednika. Uspavanka, ovo je zaista bila utakmica za zaborav. U vrlo siromašnoj utakmici neodlučen ishod je i najpravedniji, a za propuštena dva boda puno će više žaliti domaća momčad koju u naredna tri kola očekuju gostovanja kod Trešnjevke, Tondacha i Mladosti u Petrinji.

III. NL Centar , 18. kolo

KURILOVEC  – HAŠK 1903  0:0

SRC Udarnik. Gledatelja 100.
Sudac: Stipo Novak (Zagreb). Pomoćnici: Jurčec i Stanković (oba iz Zagreba).

KURILOVEC: Tor, Turkalj, Šarić, Knežić, Mrvičin (od 46. Drezga), Ćosić, Sedlaček, Chukwu (od 72. Bradić), Žlebečić (od 46. Bolješić), Završki, Rojka. TRENER: Stjepan Bašić.

HAŠK 1903: Rendulić, Krajačić (od 89. Evačić), Randall, Doljanin, Godić, Kovačić (od 55. Jurilj), Bačkov (od 55. Hemen), Rihtar, Došen, Tkačenko, Musa (od 75. Stryzhak). TRENER: Goran Vincetić.

Nastavite čitati

Sport

Dinko zatvara krug: Trojica bivših trenera ispred njega, a četvorica iza…

Dinko Jeličić debitirao je gostovanjem kod Rudeša, a Goricu u ponedjeljak čeka – gostovanje kod Rudeša. Između te dvije utakmice smjestile su se Jeličićeve prve 22, u kojima se dizalo, padalo, opet dizalo… A sad je vrijeme za statistiku

Objavljeno

na

Objavio/la

Bilo je to drugoga dana mjeseca rujna, Gorica je gostovala na stadionu u Kranjčevićevoj, kod Rudeša, a na klupi kluba iz Turopolja prvi je put sjedio Dinko Jeličić. Nakon što je odradio prvu rundu intervjua na temu “kako sam trenirao Cristiana Ronalda”, posao je započeo gostovanjem kod kluba koji je imao prilično snažan utjecaj na proces Jeličićeva dolaska u Goricu…

Osim Gorice, naime, Dinko Jeličić je u HNL-u vodio samo Rudeš. Nakratko, na samo šest utakmica, u rano ljeto 2020. godine, ali bio je to prvi klub u kojem se predstavio u najvišem rangu hrvatskog nogometa. Tamo je, uz to, upoznao i sportskog direktora Marija Brkljaču, čovjeka iz Alavesa, tadašnjeg vlasnika Rudeša, a to se poznanstvo pokazalo ključnim i za novu priliku.

– On je pravi izbor! – siguran je bio Mario Brkljača tamo krajem kolovoza, čim je Željko Sopić obavijestio vodeće ljude kluba da svoje talente seli u Rijeku.

Predsjednik Nenad Črnko se složio, Jeličić je raskrstio sa Saudijcima i stigao. Za početak se popeo na skelu pokraj pomoćnog igrališta i svisoka promatrao momčad, a onda prionuo radu. I, za početak, nanizao četiri pobjede, počevši s 2-0 tog poslijepodneva u Kranjčevićevoj, uz golove Solde i Majstorovića.

U nastavku goričkog dijela života Dinka Jeličića slijedio je cijeli niz uspona i padova, gomila razloga za veselje, ali u sve to upleli su se i teški trenuci. Ukupno su iza njega 22 utakmice na klupi Gorice, i to samo 22, jer gotovo je nevjerojatno što se sve izdogađalo u tako malom broju utakmica, a u ponedjeljak će trener Dinko – zatvoriti krug.

Gorica će opet istrčati na Kranjčevićevu, opet će s druge strane biti Rudeš, a to će reći da je sazrijelo vrijeme za malo zbrajanja i uspoređivanja. Uz to što je po dvaput igrao sa svakim protivnikom u prvenstvu, ubacila se tu i ona zaostala iz trećega kola protiv Rijeke, kao i tri utakmice u kupu, a to bi trebao biti dovoljan uzorak za prve dojmove…

Dinko Jeličić, dakle, u svoje je prve 22 utakmice upisao devet pobjeda, tri remija i “okruglih” deset poraza. Prevedeno u statističku kategoriju “bodovi po utakmici”, Jeličić je na učinku od 1,36 osvojenih bodova po susretu, što ga svrstava na četvrto mjesto liste uspješnosti trenera Gorice. Otkad je prvoligaš, naš je klub vodilo osam trenera, a u ovoj kategoriji vodeći je Valdas Dambrauskas, aktualni trener ciparske Omonije. Litavski strateg osvajao je velikih 1,87 bodova po utakmici!

Valdas Dambrauskas nakon Gorice je vodio bugarski Ludogorec, Hajduk, grčku OFI Kretu, a trenutačno vodi ciparsku Omoniju iz Nikozije… Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Sljedeći na toj listi je Sergej Jakirović, aktualni trener Dinama, koji je i najduže vodio Goricu, kroz 55 utakmica prvenstva i kupa. Pritom je osvajao 1,55 bodova po utakmici, a prvi do njega je, pomalo iznenađujuće, Siniša Oreščanin. Valdasov nasljednik, aktualni izbornik U-19 reprezentacije, bio je za nijansu uspješniji od Jeličića, osvajajući 1,38 bodova po utakmici.

Prvi do Jeličića je trenutačno nezasposleni Krunoslav Rendulić, donedavno trener mostarskog Zrinjskog, koji je u svojih 29 utakmica skupljao 1,31 bod po utakmici. Uspješniji je Rendula bio i od Željka Sopića, koji je proljetno čudo lani izveo s 1,25 bodova po utakmici. I tu je bio za još manju nijansu bolji od Samira Toplaka, koji je ostao na 17 utakmica, u kojima je uzimao 1,25 bodova po susretu.

Na samome dnu, očekivano, nalazi se čovjek koji je i vodio najmanje utakmica. Makedonac Igor Angelovski zadržao se u Turopolju samo 11 utakmica, u kojima je osvajao 0,45 bodova po utakmici. Sve to, naravno, neće dati konačnu sliku o kvaliteti, pa ni radu određenog trenera, budući da svatko živi u radi u drugom vremenu, u drugim okolnostima i s drukčijim momčadima, ali nije loše vidjeti kako izgleda ta ljestvica u ovom trenutku.

Pri čemu, naravno, od srca želimo Dinku Jeličić da se što prije popne na njezin vrh.

TRENERI GORICE – BODOVI PO UTAKMICI

1. Valdas Dambrauskas         1,87 PPM u 30 utakmica

2. Sergej Jakirović                  1,55 PPM u 55 utakmica

3. Siniša Oreščanin                1,38 PPM u 24 utakmice

4. Dinko Jeličić                       1,36 PPM u 22 utakmice

5. Krunoslav Rendulić           1,31 PPM u 29 utakmica

6. Željko Sopić                        1,25 PPM u 24 utakmice

7. Samir Toplak                      1,24 PPM u 17 utakmica

8. Igor Angelovski                 0,45 PPM u 11 utakmica

 

Nastavite čitati

Sport

Vuja i Nexe stižu u Goricu: ‘Znamo tko su i što su, ali ako su mogle Sesvete…’

Rukometaši Gorice doznali su protivnika u četvrtfinalu Kupa Hrvatske, u naš grad dolazi Nexe s trenerom Veselinom Vujovićem, no ta je utakmica na rasporedu tek 10. travnja. Prvi sljedeći izazov je Metković u subotu od 17.30 sati

Objavljeno

na

Objavio/la

Kvar na trafostanici odgodio je početak drugog dijela prvenstva, pa su otvaranje proljeća rukometaši Gorice odradili prošlog vikenda na gostovanju u Dubravi, na zagrebačkom istoku, kontra protivnika s kojim nikad nije lako. Bodovi su bili izuzetno važni i jednima i drugima, Liga za ostanak na samom je startu i svima je važno što prije izaći iz opasne, a u tome je ovom prilikom uspješnija bila Gorica.

Momčad trenera Tome Mesarova odradila je fanstastičan posao u Dubravi, došla do pobjede 32-29 i pokazala da problema ovog proljeća neće biti. Sjajnu partiju odigrao je Ivan Laljek, sa sedam golova i čak 13 asistencija (?!), a prvi strijelac i ovoga je puta bio raspucani kapetan Hrvoje Ceković. Deset komada zabio je Zametu u Kupu dva tjedna ranije, deset komada zabio je i prijatelju Tomislavu Sladoljevu, koji je ovog ljeta Goricu zamijenio Dubravom.

– Tompa mi je mušterija, a ne prijatelj, ha, ha… – za početak će Ceki, koji nije iznenađen dobrom predstavom Goričana na startu Lige za ostanak.

– Nije bilo jednostavno, dugo smo ih pokušavali slomiti, ali praktički cijelu utakmicu igralo se gol za gol. Iako, nekako smo osjećali da smo bolji, da će to otići na našu stranu. Dubrava ima dosta mladu momčad, a to se i vidjelo u presudnim trenucima – još jednom odvrtio je film ove pobjede Ceki, koji uz kapetansku, ima i ulogu pomoćnog trenera.

– Ipak sam puno više igrač nego trener. Da, pomažem Tomi s analizom protivnika, dogovaramo se neke stvari, ali logično je da se više posvetim svojim zadacima na terenu. Općenito mogu reći da se dobro trenira, idemo iz treninga u trening bez pretjeranog izmišljanja tople vode ili filozofiranja. Treniramo, igramo i idemo korak po korak – u svom će stilu Hrvoje.

A negdje između treninga ugurao se i ždrijeb četvrtfinala Kupa, koji je Gorici donio našički Nexe. Igrat će se u 10. travnja u Velikoj Gorici, igra se samo jedna utakmica, a bolji će otići na završnicu u Poreč. Pred Goricom je opako težak zadatak, jer u grad dolazi ozbiljan europski klub, s rukometnom institucijom u liku Veselina Vujovića u ulozi trenera…

– Očekivanja? A što reći, svi znamo što je Nexe, koja je to razina… Međutim, naravno da se nećemo predati unaprije, idemo pokušati igrati s njima, idemo dati sve od sebe, pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti. Igramo doma, a to nam je posebno drago – kazao je Ceki pa dodao znakovitu rečenicu:

– Ako su ih Sesvete nedavno mogle dobiti, ne znam zašto i mi ne bismo pokušali…

Daleko je još Kup, ima do tad još puno posla pred goričkim rukometašima, a za početak su to dvije domaće utakmice. Za vikend u grad stiže Metković-Mehanika, a u srijedu će se odigrati ona utakmica otkazana zbog nestanka struje, županijski protiv Rudara iz Ruda.

– Bilo bi jako dobro povezati te dvije pobjede na našem terenu, a ja vjerujem da smo to itekako u stanju, da smo bolji od oba ova protivnika. Pogotovo kad igramo doma. Uspijemo li uzeti ova četiri boda, pa još ako to povežemo s pobjedom u gostima kod Kaštele, koja ne stoji baš najbolje, puno bi nam značilo za otvaranje Lige za ostanak. Puno mirnije mogli bismo ići dalje – poželio je kapetan Gorice.

Metkovci u Gradskoj sportskoj dvorani gostuju u subotu od 17.30 sati, naravno da su svi ljubitelji rukometa i više nego dobrodošli.

Nastavite čitati

Reporter 434 - 29.02.2024.

Facebook

Izdvojeno