Poveži se s nama

Sport

HOK Gorica je klub za primjer

Seniorke prve a tu je i oko 170 mladih igračica

Objavljeno

3. liga. Foto: HOK Gorica

 

Subota je 5. svibnja 2018. poprilično rano u jutro (8:30) u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Gorici a djevojčice dobi U-13 i U-15 španaju odbojku na dva terena da se sve praši. Tražili smo informacije tko to igra turnir i dobili ih. Znate li od koga? Od legendarne odbojkašice Diane Breko Reščić koja je igrala za Azenu u najboljim i najljepšim danima ponosa i slave odbojke u Velikoj Gorici u vremenu dede Azenića, drage nam Snježane Ušić rođene Azenić koje nažalost odnedavno više nema, iskusnog trenera i vođe Brace Jankovića, suigračica Senne Ušić, Une Bogović, Sandre Bašić, Bernarde Buđa, Snježane Radović, Ines Rendulić, Vande Dobrić, Danijele Zdeličan, Marije Salopk, Marije Avlijaš te tada već super iskusne Snježane Ušić. Kasnije je Diana bila i reprezentativka Hrvatske. Evo priče o HOK Gorici u režiji Diane Breko Reščić.

 

Dogradonačelnik Ervin Kolarec uvijek je uz sportaše. Foto: HOK Gorica

 

“Turnir organizira HOK Gorica a u kategoriji male odbojke i paralelno mlađih kadetkinja. Sudjeluju OK DINAMO iz Zagreba, OK NOVO MESTO iz Slovenija i HOK GORICA iz Velike Gorice”– otkrila je na početku razgovora Diana Breko Reščić i zainteresirala dopisnika Cityportala za nešto više o klubu.

 

Seniorke HOK Gorice. Foto: HOK Gorica

“Hrvatski odbojkaški klub „Gorica“ je klub koji je donedavno djelovao i nastupao pod imenom Škola odbojke „Gorica“ koja je osnovana 2013. godine (osnivači Katarina Brnada Ćosić, Diana Breko Reščić i Zrinka Zuanović Petrović), a sazrijevanjem, rastom i razvojem jedini logični slijed bio registracija i učlanjenje u Hrvatski odbojkaški savez, kao i u Županijski odbojkaški savez, te se stoga i dogodila promjena imena. HOK „Gorica“, ondašnja Škola odbojke Gorica, nastala je iz ljubavi prema odbojci i svemu onome što se osnivačicama usadilo u samom početku njihovih odbojkaških karijera! Danas HOK „Gorica“ okuplja preko 170 djece i članova kluba, kao i njihove roditelje, prijatelje, sponzore i ljubitelje odbojke. Djelujemo na području Velike Gorice i njezine okolice a svoju podršku su nam dale: Osnovne Škole E.Kumičić, E.Kvaternik, J.Habdelića, Velika Mlaka, Šćitarjevo, Novo Čiće kao i sam Grad Velika Gorica koji nam je na korištenje ustupio termine u Gradskoj sportskoj dvorani, Zajednica sportskih udruga grada Velike Gorice – čiji smo punopravni član i Hrvatski olimpijski odbor koji podupire i pomaže razvoju sporta i mladih. HOK „Gorica“ ima 10 trenera, koji su obrazovani za rad sa djecom i prenošenje znanja iz odbojkaškog sporta. To su Zrinka Petrović, Ana Fišer, Ines Rendulić, Nikolina Humić, Diana Prevolnik, Diana Breko, Reščić, Katarina Čosić, Jurica Antić, Marija Radoš i Sandra Bašić. Redom među njima su tri reprezentativke Hrvatske sa zavidnom domaćom i inozemnom karijerom, dva trenera sa iskustvom vođenja nacionalnih liga u Hrvatskoj i 5 trenera/demonstratora specijaliziranih za rad sa najmladjim dobnim skupinama. U sezoni 2017/2018 naša djeca nastupaju u svim mlađedobnim kategorijama od supermini odbojke, preko mini i male odbojke (mini ekipa je prvak Županjie sa trenericom Katarinom Čosić), do mlađe kadetske, kadetske i juniorske kategorije te seniorske u 3. nacionalnopj ligi. Možemo se pohvaliti medijskom potporom jedne od naših najgledanijih sportskih emisija „Sport nedjeljom“ koja se emitira na većini lokalnih i nacionalnih tv postaja. „City Tv“, „City radio“, „City Portal“, Vg danas“, portal „O1“, portal „odbojka.hr“ također su stali uz nas! Naši mentori su Vladimir Braco Janković i Marija Anzulović o kojima ne treba previše trošiti riječi jer su poznati i priznati i van naših granica“-u jednom dahu je samo za Cityportal ispričala Diana Breko Reščić i ubrzo nastavila.

 

Treneri(ce) u HOK Gorici. Foto: HOK Gorica

 

“Ono što smo stavili ispred sebe kao glavni cilj ove sezone je nastup naše djece u svim mlađe dobnim kategorijama te razvoj svakog pojedinog djeteta u skladu sa njihovim godinama i mogućnostima te uvođenje naših najmlađih u sustav natjecanja. Od ove sezone, za razliku od proteklih, po prvi put HOK Gorica nastupa i natječe se u seniorskoj kategoriji sa djevojkama koje su svoj odbojkaški put započele u drugim velikogoričkim klubovima, i na kraju, zajedno sa svojim roditeljima povjerenje dale baš nama. Bez prevelikih očekivanja na samom početku sezone, sa ne puno iskustva u seniorskim natjecanjima, krenuli smo sa nastupom u 3. nacionalnoj odbojkaškoj ligi. Nakon 18.kola i pobjeda protiv Ogulina, Gline, OK Velike Gorice, Dugog Sela, Sunje, Peščenice, Plavog Zmaja iz Duge Rese, Feniksa te jednog poraza, Hrvatski odbojkaški klub Gorica osvojio je najviše bodova i ima priliku nastupati u većem rangu natjecanja – 2. nacionalnoj odbojkaškoj ligi.

 

Vladimira Bracu Jankovića (desno) se sluša. Foto: HOK Gorica

Svojim pristupom i ponašanjem, odnosno ostvarenim rezultatima, nedvojbeno smo dostojan predstavnik našeg Grada pa i Županiji a vjerujemo da se o HOK Gorici priča i spominje i na razini Hrvatske kao primjer dobrog i poštenog rada, kao što se nekada pričalo o pokojnom Dedi Azeniću i Azeni. Trenerica seniorki je Ines Rendulić nekadašnja igračica Azene, Mladosti, Kaštela i Vukovara te reprezentativka Hrvatske. Djevojke koje su zaslužne za ostvareni rezultat su: Ana Jelić, Nina Rendulić, Lara Ćopić, Mia Smolčić, Paula Varda, Tea Hrženjak, Tea Gilja, Antonia Milić, Antonia Radoš, Anamarija Bilać, Paula Skrbin, Lana Jurković, Dorotea Mihalinčić i Petra Kraljević a nove igračice Dora Ivanković, Dona Jelić i Tena Špoljarić”– otkrila je Diana i na kraju dodala.

 

 

 

Uzrast -13. Foto: HOK Gorica

“POZIVAMO DJEVOJČICE SVIH UZRASTA I DJEČAKE 2005.GODIŠTA I MLAĐE, DA SE PRIKLJUČE HRVATSKOM ODBOJKAŠKOM KLUBU GORICA I TRENIRAJU UZ STRUČNE OSOBE I TRENERE KOJI SU SVOJE IGRAČKE KARIJERE GRADILI U HRVATSKOJ I INOZEMSTVU. INFORMACIJE-predsjednica Katarina Brnada Ćosić 099/303 09 00, dopredsjednica Diana Reščić Breko 091/450 67 88, dopredsjednik Dario Kovačić 098/191 21 34. Facebook: Hrvatski odbojkaški klub Gorica, Instagram: hok_gorica”

 

 

 

 

 

 

 

Galerija fotografija

Sport

FOTO: Odlična promocija Malonogometne lige VG Sjever

Objavljeno

on

Autor

20.06.2021. Gradska četvrt Pleso. Malonogometna ligaVG Sjever – 01. kolo. Šćitarjevo. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Malonogometna liga VG Sjever predstavljena je danas (nedjelja, 20. lipnja 2021.) utakmicama prvog kola na terenu s umjetnom travom na Plesu. Liga je krenula s 12 momčadi i sudačkim parom iz Zagreba. Planirana satnica je poštivana u minutu i to je uvijek dokaz za ozbiljnost organizacije.

20.06.2021. Gradska četvrt Pleso. Malonogometna ligaVG Sjever – 01. kolo. Rakarje. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Na osnovi viđenog u susretima prvog kola teško je prognozirati eventualne favorite, ali neke momčadi su se istakle i pomalo iznenađujuće zabilježile pobjede. Posebno treba istaći posljednji susret dana između favoriziranog Kurilovca i brojčano oskudne momčadi Šćitarjeva.

20.06.2021. Gradska četvrt Pleso. Malonogometna ligaVG Sjever – 01. kolo. Velika Mlaka. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kurilovec je dva puta imao tri gola prednosti (3:0, 4:1) i ipak je izgubio utakmicu (4:5). Silno borbeni (kao i uvijek) Franjo Periša i pomalo flegmatični (ali efikasni) Miron Memić su svaki s dva pogotka napravili nevjerojatan obrat, ”okrenuli utakmicu na glavu” i Šćitarjevo se pobrinulo za prvo veliko iznenađenje.

20.06.2021. Gradska četvrt Pleso. Malonogometna ligaVG Sjever – 01. kolo. Pleso. Foto: David Jolić/cityportal.hr

U ugodna iznenađenja mogli bi ubrojiti i pobjedu Mičevca protiv Gradića, a ton igri Mičevčana daju veterani Hlevnjak, Lulić i Celčić te kao strijela brzi Slaja Bedeković. Najuvjerljivija momčad prvog kola je Kosnica, koja je sa 6:1 porazila Črnkovec, iako pobjednička momčad nema izučenog vratara. Na vratima im je stajao Martin Berek, a izbor je pao na njega samo zato što je, navodno, najširi u struku (tu informaciju smo dobili od njegovog suigrača).

20.06.2021. Gradska četvrt Pleso. Malonogometna ligaVG Sjever – 01. kolo. Obrezina. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Na 6 utakmica postignuto je ukupno 29 pogodaka, u prosjeku skoro 5 po utakmici. Suđenje odlično, organizacija jednako tako, korektno ponašanje igrača, posjeta vrlo dobra.

20.06.2021. Gradska četvrt Pleso. Malonogometna ligaVG Sjever – 01. kolo. Mičevec. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Rezultati 01. kola (Pleso, 20.06.2021.): Velika Mlaka – Rakarje 1:1, Kosnica – Črnkovec 6:1, Pleso – Strmec 2:0, Selnica – Obrezina 1:4, Gradići – Mičevec 1:3, Kurilovec – Šćitarjevo 4:5.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Sport

Vidovski nogometni “happyning” u Mraclinu

Objavljeno

on

U subotu povodom Dana Svetog Vida, zaštitnika Mraclina, sportskim događajima na Grabi završio je Vidovski tjedan. Nogometni klub Mraclin predstavio se u odličnom izdanju organiziranjem odigravanja 1. kola Turopoljsko-posavske lige i 6. Memorijalnog malonogometnog turnira “Blaž, Žina, Gale”. Također je odigrana prijateljska utakmica na Staroj grabi između veterana Mraclina i prijateljskog kluba iz Kaštel Sućurca koju su dobili domaćini. Rezultat je ionako nebitan, pala je velika fešta.

U pauzi malonogometnog turnira prijateljski susret odigrali su navijačka skupina iz Mraclina pod nazivom GPP protiv vatrogasaca JVP Velika Gorica koji je završio neriješenim rezultatom 1:1.

Sve nazočne tijekom događaja na velikoj terasi sportskog doma zabavljala je legendarna velikogorička grupa Sjaj koja se tijekom večeri pobrinula za fenomenalan štimung.

7. TUROPOLJSKO-POSAVSKA LIGA . 1. kolo
Otvorenje ovogodišnje lige odigravalo se po zaista teškim vremenskim uvjetima, na lijepom travnjaku Nove grabe po paklenoj vrućina svaka, čast igračima svih momčadi. Prikazali su srčan i borbeni nogomet da u što boljem svjetlu predstave svoje mjesto. U 8 odigranih utakmica postignuti su slijedeći rezultati: Mraclin – Bukevje 1:0, Novo Čiče – Vukovina 3:3, Gornje Podotočje – Jagodno 2:1, Kuče – Turopolje 4:2, Poljana Čička – Drnek 2:1, Buševec – Okuje 3:2, Lazina Čička – Veleševec 3:1, Ribnica – Rakitovec 3:2.

6. MEMORIJALNI TURNIR “BLAŽ, ŽINA, GALE”
CB Vision pobjednik
Na asfaltiranom igralištu Sportskog centra Grabe nastup na malonogometnom turniru je započelo 12 momčadi koje su razigravale u četiri skupine. Samo najbolji sastav u grupi izborio je polufinalne dvoboje. U prvom polufinalnom dvoboju između CB Stari Rim finale je izborio nakon sedmeraca kontra PPS, u regularnom dijelu utakmica je završila 2:2. Druga polufinalna utakmica OPG Cvetnić i CB Vision završila je bez golova. U raspucavanju sedmeraca igrači CB Vision pokazali su se umiješniji. Da su momčadi ravnopravne podjednakih kvaliteta pokazala je finalna utakmica koja je također završila bez pobjednika. U lutriji sedmeraca rezultat je opet bio neriješen 1:1. Za pobjednika turnira odlučilo je raspucavanje Luke Sedlačeka i Stjepana Martinića koji je ujedno i branio vrata u finalu za svoju momčad. Sedlačeku je Martinić udarac obranio, a kod izvođenja Martinić je sigurno pogodio u mrežu za naslov pobjednika CB Visiona. Organizatori su novčano i peharima nagradili prve tri plasirane momčadi, a pojedinačno epitet najboljih odnijeli su – najbolji vratar je Christian Sambol (CB Vision), Najbolji strijelac Marko Smolec (OPG Cvetnić) doj je Stjepan Martinić (CB Vision) proglašen najboljim igračem turnira. Utakmice su sudili Čunčić i Bratković.

Nastavi čitati

Sport

I juniori Gorice u 1. HNL! Nije ih zaustavila ni vrućina, ni Cibalia…

Juniorska momčad Gorice pobijedila je Cibaliju 3-2 u kvalifikacijskoj utakmici za 1. HNL, čime je ostvaren jedan od značajnijih klupskih ciljeva za ovu sezonu

Objavljeno

on

Nakon što su cijele sezone lovili i ulovili poziciju koja vodi u doigravanje za ulazak u 1. HNL, pa u tome i uspjeli, pred juniorima Gorice bilo je još 90 ključnih, odlučujućih minuta. Utakmica istine, u kojoj sav uložen trud može otići u nepovrat, ali i utakmica kojom se može do velikih stvari. Do ostvarenja velikog i važnog cilja, do najvišeg ranga hrvatskog juniorskog nogometa. U tome su naši klinci i uspjeli!

Gorici je na stadionu u Požegi s druge strane stajala vinkovačka Cibalia, klub slavne povijesti, s cijelim nizom igrača izašlih iz njezine omladinske škole. Klub je to i s vjernim navijačima, čuvenim Ultrasima, koji su i ovoga puta bili su svoju Cibaliju. Značajan broj navijača doputovao je iz Vinkovaca, učinivši tako od Požege domaći teren svojim igračima. Međutim, ni to nije moglo zaustaviti dečke koje vodi trener Sven Raić…

Po velikoj vrućini – termometar je pokazivao 31 stupanj u hladu! – nije igračima bilo lako, pogotovo uz pritisak važnosti utakmice, no počelo je da bolje nije moglo. Nakon slobodnog udarca za Goricu u četvrtoj minuti golman Cibalije Matej Matić odbio je loptu, a na nju je natrčao Josip Ivan Zorica. Zakucao je u mrežu za rano vodstvo i započeo svoj golgeterski show.

Jako dobra Cibalia vratila se u utakmicu preko Dominika Križanovića u 15. minuti, a Gorica je prednost vratila u 27., nakon akcije dvojca koji svakodnevno trenira s prvom momčadi. Kapetan Tin Zavalić krenuo je u slalom polulijevo, prošao trojicu, četvoricu igrača, pa poslao loptu na drugu stranu, gdje je spremno čekao raspucani Zorica i pogodio za 2-1 nakon manje od pola sata igre.

Do poluvremena su obje momčadi pokušavale doći do novoga gola, no igralo se s puno nervoze, u zaista jako teškim uvjetima…

– Tamo negdje u 55. minuti i ja sam na klupi osjetio malaksalost, mogu misliti kako je bilo dečkima igrati u tim uvjetima… Svaka im čast! – govorio je trener Sven Raić jutro poslije.

Sjetio se te 55. minuti i zato što je samo minutu prije pala odluka. Ovoga puta po lijevoj strani je krenuo Anton Glasnović, riješio se dvojice, trojice igrača, pa izvrsnom dubinskom loptom opet tražio Zoricu na drugoj stativi. Napadač rođen u kanadskom Winnipegu ni ovoga puta nije pogriješio, utrpao je i treći gol, za odlazak na dva gola razlike. U tom trenutku rezultat je bio: Zorica – Cibalia 3-1.

Samo dvije minute poslije ponajbolji igrač Cibalije Karlo Miljanić dobio je žuti karton, što će mu se dogoditi i pet minuta kasnije, pa su Vinkovčani od 61. minute igrali s desetoricom. Unatoč tome, pokušavali su pritisnuti Goricu i vratiti se u utakmicu, u čemu su i uspjeli u 81. minuti. Sjajno je iz slobodnog udarca pogodio Alen Kamenicki, što je značilo da nas čeka velika borba do kraja.

Goričani su sve izdržali, sačuvali svoj gol do posljednjeg sučevog zvižduka i veliko slavlje moglo je početi.

– Osjećaj je zaista odličan! Kad na ovakav način ostvariš svoj cilj, naravno da dođe do velikog olakšanja, da emocije izađu van… Bilo je pjesme, veselje, i u svlačionici, i u busu. Bravo za sve dečke, bravo za sve ljude iz kluba, bili su uz nas i ovo je naš zajednički uspjeh – rekao je trener Raić i nastavio:

– Utakmica je bila zaista teška, u iznimno teškim uvjetima, a i protivnik je bilo vrlo zahtjevan, baš smo se morali namučiti za ovo. Na kraju smo možda bili bolji upravo za taj jedan gol, u utakmici bez previše pravih šansi, ali s puno duela, s dosta tenzija i nervoze. Bili smo teški, što je razumljivo s obzirom na uvjete, no odigrali smo pravu mušku utakmicu.

Ulazak juniora u 1. HNL bio je jedan od glavnih klupskih ciljeva ove sezone, trener Raić i njegovi dečki ostvarili su ga i zaslužuju velike čestitke. Sad je vrijeme za predah, a onda i za pogled prema budućnosti, u kojoj goričke juniore čekaju ogledi s najboljim klubovima u državi!

GORICA – CIBALIA 3-2
POŽEGA Igralište NK Slavonije. Sudac: Toni Dadić. Pomoćnici Vinko Podrug i Marko Maloča (svi iz Zagreba). Delegat: Dalibor Kajinić (Požega).
STRIJELCI: 1-0 Zorica (4), 1-1 Križanović (15), 2-1 Zorica (27), 3-1 Zorica (54), 3-2 Kamenicki (81).
GORICA: Ševerdija – Đopar (od 81. Sim), Banić (od 81. Knežić), Burić, Kovačić – Zavalić, Jug – Zorica, Cahani (od 90. Vujičić), Glasnović (od 90. Matić) – Artuković (od 66. Gajić). Trener Sven Raić.
CIBALIA: Matić, Pernar (od 78. Rimac), Jurišić (od 86. Andričević), Valentić, Bošnjak, Župarić, Dragun, (od 57. Radojčić), Japundžić, Križanović, Miljanić, Kamenicki. Trener Goran Meštrović.

Nastavi čitati

Reporter 405 - 17.06.2021.

Facebook

Izdvojeno