Poveži se s nama

Vijesti

Hladno vam je? Bez brige, već u utorak će nas grijati 13 stupnjeva

Velikogorička jutra ovih su dana izrazito hladna i neugodna, ali već za nekoliko dana moći ćemo opet uživati u suncu i značajno višim temperaturama

Objavljeno

Za one koji vole zimske radosti ovo su dani uživanja. Za početak, u onim trenucima kad se ujutro probudiš za posao, krmeljavih očiju jedva se izvučeš iz kreveta, nekako se spremiš za polazak, još možda i malo nervozan što kasniš, pa dođeš do automobila i shvatiš da te čeka – struganje! Stakla su zaleđena sa svih strana, zaledi se i cesta, zima udara na najjače, a onda shvatiš da je zapravo tek počelo. Da nas tek čeka ulazak u prosinac, pa onda još i siječanj, pa veljača… Struganja i zimskih “radosti” koliko ti srce želi.

Međutim, postoje tu i dobre vijesti. Evo, već sljedeći tjedan ćemo se malo odmoriti od takvih aktivnosti. Ludo vrijeme, koje varira od umjetnog proljeća do ljute zime u samo dan, dva ili tri, nastavlja u svom ritmu. Kako kažu prognostičari, već početkom sljedećeg tjedna zagrijat će nas kasnojesenska verzija sunca, a temperature bi trebale otići u debeli plus. Još će subotnje jutro biti u minusu, tijekom dana bit će jedva koji stupanj u plusu, a onda će krenuti ljepše vrijeme.

U ponedjeljak je najavljeno sunce koje se probija kroz oblake i temperatura od 10-11 stupnjeva. U utorak bi oblaci trebali nestati, a temperatura dobaciti i do vrlo ugodnih 13. U nastavku tjedna malo će zahladiti, ali samo koji stupanj, tako da će termometar pokazivati nekih sedam, osam ili devet stupnjeva. U danima kad se otvori goričko klizalište, zima će se nakratko povući pred jeseni, bit će ugodno prošetati gradom u prvim danima “Prosinca u Gorici”. A onda, kad to prođe, opet dolazi zima… Ukratko, uživajmo dok možemo.

Vijesti

Likovna kreativna grupa u Centru za djecu, mlade i obitelj čeka zainteresirane osnovnoškolce

Pohađanje programa je besplatno.

Objavljeno

on

Iz Centra za djecu mlade i obitelj Velika Gorica najavljuju Likovnu kreativnu grupu, te pozivaju zainteresirane osnovnoškolce da se prijave za sudjelovanje.

-Voliš istraživati različite načine kreativnog izražavanja? Voliš upoznavati nove prijatelje ili se bolje povezati sa starim prijateljima? Voliš razvijati vlastite vještine i sposobnosti? Ako si učenik od 1. do 5. razreda osnovne škole dođi u likovnu kreativnu grupu-pozivaju iz Centra.

Program se održava u Centru na adresi Kurilovečka 48 svaku srijedu od 19.30 do 21.00 sat (osim u vrijeme učeničkih praznika), a pohađanje programa je besplatno.

Prijave za primaju na e-mail info@centar- dmo-vg.hr, na telefon 6231-734, mobitel 091/6231-734 putem FB stranice ili osobno u Centru radnim danom od 9.00 do 13.00 sati.

Nastavi čitati

Vijesti

Održan Nacionalni Info Dan projekta SINTRA

Više informacija o projektu možete vidjeti na stranicama VE-GO-RA.-e i službenoj stranici projekta SINTRA , te popratiti projekt na Facebook stranici Project SINTRA.

Objavljeno

on

U sklopu Dana Erasmusa, 15. listopada 2021.godine, održan je Nacionalni Info Dan projekta SINTRA na kojem su se okupili velikogorički poduzetnici raznih sektora, predstavnici kulturno umjetničkog društva, Gradske ustanove Velike Gorice te predstavnici našeg Grada.

Predstavljeni su glavni ciljevi projekta, dosadašnje analize koje su se provele u partnerskim zemljama (Island, Portugal, Bugarska, Estonija, Grčka i Hrvatska), a koje predstavljaju glavnu okosnicu daljnje izrade trening materijala i projektnih aktivnosti. Materijali se prilagođavaju organizacijama koje mijenjaju svoje poslovanje u skladu sa ciljevima održivosti, a projekt posebno naglašava ulogu zaposlenika – INTRApoduzetnika kao vrijednog resursa za uvođenje promjena u poslovanju.

Ukoliko niste bili u mogućnosti prisustvovati eventu, a trebate pomoć za promjene u vašoj organizaciji vezanu za ciljeve održivosti svakako nas kontaktirajte za daljnju suradnju.

Više informacija o projektu možete vidjeti na stranicama VE-GO-RA.-e i službenoj stranici projekta SINTRA , te popratiti projekt na Facebook stranici Project SINTRA.

Nastavi čitati

Vijesti

Nastavljaju se radovi na Aglomeraciji, pojedine prometnice zatvorene za sav promet

U Velikoj Mlaki za asfaltiranje se pripremaju Nazorova i Ulica Svete Barbare, u Mraclinu Ulica braće Radića te Ulica L.Galekovića. Uskoro bi asfalt trebale dobiti i neke ulice u Kučama…

Objavljeno

on

Na širem području Velike Gorice i okolice u tijeku su radovi na izgradnji „Sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Velika Gorica“. S obzirom na velik obim radova koji se izvode, pojedine ulice i prometnice u narednim će danima biti ili zatvorene ili će biti otežano prometovanje. Iz VG Vodoopskrbe su dostavili plan izvođača radova za period od 18. do 25.listopada te obavještavaju kako je on podložan promjenama.

Trenutno se u Velikoj Mlaki, kako stoji u planu za asfaltiranje pripremaju Nazorova i Ulica Svete Barbare, u Mraclinu Ulica braće Radića te Ulica L.Galekovića. Uskoro bi asfalt trebale dobiti i neke ulice u Kučama, poput Petrove ulice, Ulice Slavka Kolara, Tomacova, Pucekovićeva, Franje Lučića…U Buševcu i Ogulincu trenutno se radi na glavnom kolektoru.

Detaljan plan radova od 11.-18.listopada možete pogledati na sljedećoj poveznici:Prometna regulacija_aglomeracija Velika Gorica.

Nastavi čitati

Reporter 408 - 23.09.2021.

Facebook

Izdvojeno