Poveži se s nama

CityTV

HDZ Zagrebačke županije proslavio 28.obljetnicu

S potencijalom, znanjem i iskustvom koje imamo nastavit ćemo razvijati našu organizaciju, promicati naše temeljne vrijednosti i programe…

Objavljeno

Hrvatska demokratska zajednica Zagrebačke županije, proslavila je svoju 28.obljetnicu. Na svečanoj sjednici u Ivanić-Gradu okupili su se, uz premijera i predsjednika stranke Andreja Plenkovića, i brojni drugi stranački visoki dužnosnici, članovi, simpatizeri i prijatelji stranke. Na povijesne dane i osnivanje prvog ogranka u Krašiću, podsjetio je predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a Mario Kapulica. “Probijali ste led i bili ste i ostali jedna od naših najsnažnijih i najstabilnijih organizacija. Ovo je jedna od rijetkih naših županijskih organizacija u kojoj danas imamo više članova nego devedesete i u kojoj je struktura članstva takva da imamo više mladih do 30. godina nego onih starijih od 70.”

25.04.2018. – Ivanić-Grad – HDZ Zagrebačke županije proslavio 28.obljetnicu foto:Sanjin Vrbanus/cityportal.hr

Kapulica je pozvao na zajedništvo i jedinstvo kako bi u budućnosti što bolje ostvarivali zacrtane ciljeve i poručio: “Što smo razjedinjeniji, to će razni aktivisti biti žešći prema nama, a oporba će biti ujedinjenija. Pritisak na jedinstvo stranke će se povećavati. To nije dobro i toga se u budućnosti treba čuvati kao što smo se čuvali u Tuđmanovo vrijeme, u kojem smo ispunili, zahvaljujući tom zajedništvu i jedinstvu, najvelebnije ciljeve koji su stajali pred našim generacijama.

U ime domaćina, gradske organizacije, obratio se predsjednik i gradonačelnik Ivanić-Grada Javor Bojan Leš, koji je iskoristio priliku i pohvalio se ostvarenim planovima i izbornim rezultatima na svom području. “Najbolji primjer su izbori 2017.godine kada smo dobili povjerenje svih građana i osvojili te izbore u prvom krugu.  Siguran sam da ćemo realizirati sve ono što smo si zacrtali.”

25.04.2018. – Ivanić-Grad – HDZ Zagrebačke županije proslavio 28.obljetnicu foto:Sanjin Vrbanus/cityportal.hr

Zadovoljan rezultatima na terenu, najveće i najbrojnije zajednice, je i sam predsjednik županijskog HDZ-a Dražen Barišić koji je istaknuo kako je u posljednjih godinu dana upisano 600 novih članova te neki od članova participiraju u vlasti na državnoj razini. Osim toga na području županije, među ostalim, HDZ ima 3 gradonačelnika, 13 načelnika te predsjednika Županijske skupštine.”Već kroz djelovanje u Skupštini Zagrebačke županije pokazujemo određenim potezima da nam je važan svaki stanovnik i njegova dobrobit. Kroz ovogodišnji proračun, koji smo kao koalicija prihvatili, omogućili smo daljnje osnaživanje gospodarstva, poljoprivede, sporta, obrazovanja, zdravstva i demografije. Posebno smo  pokazali senzibilitet kroz osiguranje udžbenika za sve učenike na području županije.

“S potencijalom, znanjem i iskustvom koje imamo nastavit ćemo razvijati našu organizaciju, promicati naše temeljne vrijednosti i programe. Na sljedećim izborima spremno preuzeti, u potpunosti i odgovornosti u izvršnom dijelu upravljanje Zagrebačkom županijom, dodao je Barišić i naglasio kako županijska organizacija, koja broji oko 12 tisuća članova, stabilna i čvrsta.

25.04.2018. – Ivanić-Grad – HDZ Zagrebačke županije proslavio 28.obljetnicu foto:Sanjin Vrbanus/cityportal.hr

Veliku obljetnicu svojim stranačkim kolegama čestitao je i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice i hrvatski premijer Andrej Plenković, koji je također pohvalio njihova izborna postignuća. Ujedno je iskoristio priliku da se osvrne na aktualnu situaciju u kojoj se nalazi država i HDZ. “Vidite i sami da na političkoj sceni potporu dobivaju anti-sistemske stranke tzv. prosvjedne stranke. Stranke koje baziraju svoju popularnost i svoju privlačnost prema hrvatskim biračima na kritici svega onoga što je bilo do sad. Izrazito je važnost da u tom kontekstu HDZ pokaže kuda zemlja ide.”

Istaknuo je kako Hrvatska bilježi pozitivne trendove te dodao kako po prvi puta od 2002. godine bilježimo proračunski suficit od 2,75 milijardi kuna. Pohvalio se i pozitivnim efektima porezne reforme na porast prosječne plače hrvatskih građana. “Prema izašlim podacima prosjećna plača u Hrvatskoj je oko 6,200 kuna, a u gradu Zagrebu iznad 7 tisuća kuna. To su značajni efekti naše gospodarske i financijske politike.” Plenković je najavio i nova tri zakonska prijedloga koja bi trebala riješiti problem blokiranih građana.

25.04.2018. – Ivanić-Grad – HDZ Zagrebačke županije proslavio 28.obljetnicu foto:Sanjin Vrbanus/cityportal.hr

“Zemlja ide upravo u onom smjeru u kojem su generacije članova i članica HDZ-a željele svojim aktivizmom i radom pridonijeti da Hrvatska bude upravo na onom mjestu, na kojem je danas. To je ono što nas povezuje, vrijednosti koje dijelimo i to je povod svima nama da se bavimo politikom i da budemo društveno odgovorni u vremenu koje je naše, koje je sada i koje je tu kako bi Hrvatska budućnost bila još prosperitetnija i još bolja.” Kako je bilo na proslavi, pogledajte u videu.

 

CityTV

VIDEO Predstavljanje kandidata za gradonačelnika – Ivan Bekavac

Ivan Bekavac zajednički je kandidat za gradonačelnika MOST-a, HSP-a i NHR-a…

Objavljeno

on

U utrku za gradonačelničku fotelju ide i Ivan Bekavac, inače po struci anesteziolog i rođen Velikogoričanin. Zajednički je to kandidat MOST-a, HSP-a i NHR-a. Zašto se kandidirao, ukoliko pobijedi na izborima što bi bio njegov prvi potez kao gradonačelnika te kako vidi Veliku Goricu u bliskoj budućnosti samo su neka od pitanja na koja nam je odgovorio. Više pogledajte u videu..

Nastavi čitati

CityTV

VIDEO Predstavljanje kandidata za gradonačelnika – dr. Zvonimir Lovrić

Kandidat je za gradonačelnika Domovinskog pokreta…

Objavljeno

on

Bliže se Lokalni izbori 2021. Građani će na birališta izaći 16. svibnja te birati članove i članice općinskih i gradskih vijeća te županijskih skupština, zatim načelnike, gradonačelnike i župane te njihove zamjenike. Također, provodi se i izbor za vijeće mjesnih odbora i gradskih četvrti.

Kako bi vam olakšali izbor, predstavit ćemo vam četiri kandidata za gradonačelnika Grada Velika Gorica. Svi kandidati dobili su ista pitanja, a prvog ćemo vam predstaviti dr. Zvonimira Lovrića, kandidata za gradonačelnika Domovinskog pokreta.

 

Nastavi čitati

CityTV

VIDEO City puls: Jurjevska promocija Turopoljskog leksikona

Objavljeno

on

Ovo izdanje City pulsa donosi četveromjesečni rezime rada v.d.gradonačelnika Krešimira Ačkara, kako izgleda obnovljena zgrada srednjih škola te kako je bilo na još jednom masovnom cijepljenju u našem gradu. Bili smo i na promociji Ljetopisa, ali i dugoočekivanog Turopoljskog leksikona…

Nastavi čitati

Reporter 403 - 22.04.2021.

Facebook

Izdvojeno