Povežite se s nama

HOTNEWS

Gorička policija za vikend najavila pojačanu kontrolu vozača

Prometna policija bit će u akciji od 24. do 27. ožujka.

Objavljeno

na

Tijekom vikenda pred nama, policija će provoditi akcije pojačanog nadzora alkoholiziranosti vozača, dopuštene brzine kretanja vozila i nadzora zlouporabe droga. Osim toga, kažnjavat će i nekorištenje pojasa vozača i putnika te nepropisan prijevoz djece. Najavili su i kako će alkotestirati sve zaustavljene vozače.

– Prometna policija sankcionirat će i one vozače koji se nepropisno kreću kolnikom, ne poštuju prednost prolaska i nepropisno pretječu. Kažnjavat će se i drugi prekršaji koji  utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća – poručili su iz policije.

HOTNEWS

Marija Hubak u Velikoj Gorici pokreće Babysteps program za roditelje

Riječ je o programu poticanja ranog razvoja beba i djece kroz senzomotoričke radionice.

Objavljeno

na

Otkada je prvi put postala majka, naša sugrađanka Marija Hubak, počela se zanimati za razvoj beba i djece. Krenula je čitati i educirati se, a kako bi produbila svoje znanje upisala je mentorski program u Senzogym Akademiji pod nazivom #spretnodijete. Tu se rodila ideja o kupnji BABYSTEPS franšize kako bi istu takvu podršku i pomoć trudnicama i roditeljima pružila u Velikoj Gorici. A od 3. listopada, zainteresirani roditelji moći će joj se pridružiti u prostoru u Gradićima na adresi Kijevska 23.

– Riječ je o programu poticanja ranog razvoja beba i djece kroz senzomotoričke radionice. Jedini je koncept poticanja ranog razvoja kroz fizio i radnoterapijske postavke u cijeloj Republici Hrvatskoj. Osmislila ga je Ivana Štedul koja je diplomirani fizioterapeut, radni terapeut i stručnjakinja za rani razvoj. Majka je četvero djece, trudna s petim, od kojih je dvoje rođeno s neurorizikom – priča nam Marija te dodaje kako se ovakav pristup djeci brzo proširio i sada je taj isti program prošlo već 23 tisuće beba i djece.

Kroz program senzomotoričkih radionica potiče se razvoj beba od najranije dobi poput mijenjanja pelena, nošenja, igranja, oblačenja, kupanja, hranjenja koristeći postavke babyhandlinga i stimulaciju svih sedam osjetila. Radi se u grupama do maksimalno četvero djece, a vodi ih fizioterapeutkinja Sara koja dodatno prolazi edukaciju za provođenje programa.

– Pridružiti se mogu sve trudnice i roditelji beba i djece od 0-3 godine. Za bebe od 0-12 mjeseci kroz tromjesečni, mjesečni grupni program ili individualno, a djeca od 1-3 godine kroz mjesečni program ili individualno. Vježbe traju 45 minuta jednom tjedno, dok sve trudnice mogu doći na babyhandling sat kako bi bile spremne pravilno rukovati svojom bebom od njenog rođenja – ističe Hubak, inače majka troje djece.

– Kako sam kao novopečena majka imala bezbroj pitanja poput “razvija li se moja beba kako treba?”, “kako da joj pomognem da se posjedne?”, “smije li tako puzati?”, htjela sam da i Velika Gorica ima mjesto gdje roditelji mogu dobiti odgovore na sva ta pitanja, ali i puno više od toga. Kroz program se stvara prava mala zajednica roditelja koji prolaze iste situacije, imaju ista pitanja te si međusobno daju podršku i razumijevanje – dodaje Marija.

Prijaviti se možete na mail ba[email protected]., a svoje mjesto na otvorenju osigurajte prijavom na waiting listu na navedeni mail. Sve informacije možete vidjeti i na Instagram profilu @babysteps.velikagorica.

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

Narednih mjesec dana ZET prema Glavnom kolodvoru vozi djelomično izmijenjeno

Zbog radova koji uvjetuju zatvaranje za promet Avenije Većeslava Holjevca, na dijelu od Nežićeve ulice do ulaza u naselje Podbrežje.

Objavljeno

na

Zbog radova koji uvjetuju zatvaranje za promet Avenije Većeslava Holjevca, na dijelu od Nežićeve ulice do ulaza u naselje Podbrežje, autobusne linije 268 (Glavni kolodvor – Velika Gorica), 310 (Glavni kolodvor – Petrovina), 311 (Glavni kolodvor – Cerovski Vrh), 313 (Glavni kolodvor – Vukomerić) i 330 (Glavni kolodvor – Velika Gorica) će od sutra prometovati djelomično izmijenjenim trasama.

U oba smjera vozit će s Glavnog kolodvora – redovnim trasama do raskrižja Avenije Većeslava Holjevca i Islandske ulice – (lijevo) Islandska ulica – (desno) Ulica Savezne Republike Njemačke – u nastavku redovnim trasama prema svojim odredištima.

Autobusna linija 268 privremeno neće koristiti stajalište Građevinska škola u smjeru juga i obostrana stajališta Podbrežje, Otok – Nežićeva, Otok i Oreškovićeva.

Na izmijenjenom dijelu trase linija 268 neće koristiti usputna stajališta osim autobusnog stajališta Građevinska škola na Islandskoj ulici u smjeru istoka, i obostranog autobusnog stajališta Oreškovićeva u Ulici Savezne Republike Njemačke.

Spomenute autobusne linije, djelomično izmijenjenom trasom vozit će od sutra 8:30 sati do očekivanog završetka radova 21. listopada.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Skupocjene jedinstvene jurilice stižu za vikend na pistu ZTC-a

Na HAKS Car meet-u čeka vas simulacija prevrtanja vozila, letački display policijskog helikoptera, predstavljanje najnovijih vozila Hrvatske gorske službe spašavanja.

Objavljeno

na

Nakon što se trebao održati u srpnju, no zbog nesretnih događaja uzrokovanih nevremenom je odgođen, u subotu 23. rujna stiže nam HAKS Car Meet.

Pista Zrakoplovno-tehničkog centra u Velikoj Gorici ponovno će postati mjesto na kojem će se pod kontroliranim i legalnim uvjetima, održati događaj koji privlače zaljubljenike u sportske i skupocjene automobile.

Posjetitelje očekuje iskustvo simulacije prevrtanja vozila u potpuno sigurnom okruženju, letački display policijskog helikoptera, predstavljanje najnovijih vozila Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS) te brojna druga zanimljiva iznenađenja. Također, HAKS Car Meet pruža priliku svim zaljubljenicima u automobile da izlože svoje jedinstvene automobile. Za sve članove Hrvatskog auto i karting saveza osigurana su posebna mjesta i nezaboravno iskustvo – ističu iz Hrvatskog auto i karting saveza.

Ljubitelji automoto sporta u programu i sportskim jurilicama moći će uživati od 11 do 18 sati.

– Pridružite nam se na HAKS Car Meet-u kako bismo zajedno slavili strast prema automobilima te podržali sigurne oblike zabave u automobilizmu – poručuju organizatori.

Nastavite čitati

HOTNEWS

FOTO Ministar Bačić u radnoj posjeti u Velikoj Gorici

Obišao je s gradonačelnikom Krešimirom Ačkarom novoizgrađenu kuću obitelji Đuran u Mraclinu.

Objavljeno

na

Potpredsjednik Vlade RH i ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić boravio je danas u radnom posjetu u Velikoj Gorici.

Ministar Bačić je sa gradonačelnikom Ačkarom u Mraclinu obišao novoizgrađenu kuću obitelji Đuran koja je nakon petrinjskog potresa ostala bez svog doma. Aktivno se radi i na rješavanju statusa drugih obitelji čije su kuće ostale neupotrebljive nakon potresa.

Nakon Mraclina ministar Bačić i gradonačelnik Ačkar održali su radni sastanak na temu obnove na velikogoričkom području, statusa državnih zemljišta na području grada Velike Gorice, te rješavanja imovinsko-pravnih odnosa između države i grada.

Ministar Bačić izrazio je zadovoljstvo suradnjom ministarstva i Grada Velike Gorice, kako po pitanju obnove, tako i na drugim projektima, poput stvaranja preduvjeta za gradnju Nacionalnog nogometnog kampa u Velikoj Gorici.

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

Velika Gorica kao sportsko selo: U Tuđmancu će se predstaviti 35 goričkih sportskih udruga

Program će se u parku odvijati od 11 do 17 sati.

Objavljeno

na

Objavio/la

Velika Gorica će na jedan dan postati sportsko selo, povodom devetog izdanja Europskog tjedna sporta, a koji se održava od 23. do 30. rujna.

Naš grad će biti domaćin Nacionalnog dana – sportskog sela gdje će Velikogoričani u nedjelju 24. rujna imati priliku upoznati se s različitim sportovima i oblicima tjelesne aktivnosti koje će u Parku dr. Franje Tuđmana predstaviti 35 sportskih udruga koje djeluju u našem gradu.

Foto: WEB Europski tjedan sporta – Jarun

Program će se u centralnom parku odvijati od 11 do 17 sati, a uz članice Zajednice športskih udruga Grada Velike Gorice predstavit će se i članovi Sportsko rekreacijskog saveza i Para sportskog saveza.

Inače, cilj sportskog sela je građanima prezentirati sportove i predstaviti sportske klubove te ih potaknuti da pronađu neku aktivnost za sebe i više vremena provedu na svježem zraku, ali i pokazati im da vježbanje osim što je zdravo može biti i korisno.

Foto: WEB Europski tjedan sporta – Jarun

Uz predstavljanje sportova i sportskih klubova, od 15 do 16 sati moći ćete se uključiti u grupni trening pod vodstvom fitness trenera Marija Mlinarića.

Velika Gorica će po prvi puta na jednom mjestu vidjeti toliki broj sportskih klubova koji će još jednom pokazati ono najbolje iz velikogoričkog sporta.

Naslovna fotografija: Web Europski tjedan sporta

Nastavite čitati

Reporter 430 - 21.09.2023.

Facebook

Izdvojeno