Povežite se s nama

Vijesti

Fotografi početnici prijavite se na besplatnu radionicu

Iako je radionica besplatna, potrebna je prijava.

Objavljeno

na

Record Team Velika Gorica Filip Jakov Cacija Radionica fotografije 03 scaled

Voliš fotografirati, ali nikako ne možeš “uhvatiti” dobar kadar ili namjestiti postavke na svom fotoaparatu ili mobitelu?! Record Team Velika Gorica ima rješenje za to. U srijedu, 28.rujna, organizira radionicu fotografije za početnike u Velikoj Gorici. Riječ je o besplatnoj radionici, a Filip Jakov Čačija, sada već iskusni fotograf, posvetit će se svakome od polaznika i izoštriti vaš pogled u svijet fotografije.

– Savjetovat ću polaznike u kojem smjeru krenuti, iskreno im reći svoje mišljenje da li je to za njih ili ne. Odlučio sam organizirati ovu radionicu potaknut ljudima koji su mi pomogli kad sam ja startao – poručio je Filip.

Prostorije Record Teama nalaze se na adresi Trg kralja Tomislava 16, a radionica počinje u 18:30 sati. Prijaviti se možete ovdje.

Record Team Velika Gorica Filip Jakov Cacija Radionica fotografije 04Record Team Velika Gorica Filip Jakov Cacija Radionica fotografije 04

Vijesti

Iz ljekarne u Črnkovcu ukrao novac i tablete

Tom prilikom prvo je onesposobio alarm.

Objavljeno

na

Policija VG auto

Na meti lopova, ovog tjedna našla se ljekarna Kenfelj u Črnkovcu. Sve se odvijalo u noći s 29. na 30. studenog od 20 do 06:40 sati, rekli su nam iz goričke policije.

– Nepoznati počinitelj došao je do objekta gdje se nalazi ljekarna i pomoću drvenih ljestvi popeo se do zvučnog i svjetlosnog alarmnog sustava te ga onesposobio. Spustio se do ulaznih vrata i prikladnim alatom ih obio te provalio u unutrašnjost. Ukrao je polog novca i nekoliko vrsta tableta – ističu iz policije te navode kako su vlasnici ljekarne procijenili da je šteta oko 11 tisuća kuna.

 

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

Kolareva breza i spomen-ploča u čast književnikovih dana u Kravarskom

Slavko Kolar rođen je 1. prosinca 1891. u selu Palešnik, a kao agronom živio je i radio u Gornjem Hruševcu

Objavljeno

na

Objavio/la

1669972828746

Učenici Osnovne škole Slavka Kolara posadili su u četvrtak u Kravarskom ispred svoje škole stablo breze, a postavljena je i spomen-ploča u čast velikog književnika Slavka Kolara. Time je, baš na Kolarev rođendan, i službeno označen početak projekta “Novi Kolarevi junaci” koji provode Udruga PET PLUS, Općina Kravarsko i Osnovna škola Slavka Kolara, uz podršku Udruge mladih Kravarsko i Zajednice za kreativni razvoj “Zvirek”. Projekt financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a cilj mu je da Slavko Kolar postane etablirani brend Kravarskog kao srca Vukomeričkih Gorica.

1669972828808

Foto: OŠ Slavka Kolara Kravarsko

– Sadnica breze izabrana je po uzoru na najpoznatiju Kolarevu pripovijetku “Breza” koja je nastala prema likovima, motivima i događajima iz ovoga kraja u razdoblju kada je Slavko Kolar živio u Gornjem Hruševcu. Projekt “Novi Kolarevi junaci” provodit ćemo tijekom  cijele ove školske godine, a cilj mu je razvijati čitalačku pismenost kod djece kroz dječje pripovijetke Slavka Kolara, poticati razvoj socijalnih vještina i jačati i lokalni identitet kraja – navode iz škole i dodaju kako je ovakav način suradnje divan primjer pozitivnog djelovanja škole na lokalnu zajednicu u kojoj djeluje.

1669972691799

Foto: OŠ Slavka Kolara Kravarsko

Ideja je i da ova brezi i spomen-ploča budu temelj za osnivanje Spomen parka Slavka Kolara i dodatni poticaj svima da posjete Kravarsko.

1669972828730

Foto: OŠ Slavka Kolara Kravarsko

1669972691750

Foto: OŠ Slavka Kolara Kravarsko

Nastavite čitati

Vijesti

Spreman za tulum: Iz trgovine ukrao vino i cigarete

Šteta je viša od 10 tisuća kuna.

Objavljeno

na

Policija natpis

Gorička policija izvijestila je o provali u trgovinu Stridon koja se dogodila 22. studenog oko 2:56 sata u Kramarićevoj ulici u Velikoj Mlaki.

– Na mjestu događaja je obavljen očevid kojim je utvrđeno da je nepoznati počinitelj prvo s prednje strane trgovine razbio i onesposobio alarm te je potom obio ulazna vrata trgovine i ukrao više komada različitih cigareta i nekoliko boca vina – ispričali su nam jutros u goričkoj policiji.

Šteta je viša od 10 tisuća kuna.

Nastavite čitati

Vijesti

Goričkim školarcima besplatan obrok od drugog polugodišta

Grad je započeo organizaciju pripreme i dostave hrane školarcima

Objavljeno

na

Kresimir Ackar e1669977260914

Gorički školarci od drugog će polugodišta imati besplatan obrok u školi.

– Odlukom Vlade RH za sve učenike osnovnih škola bit će osigurano sufinanciranje obroka u školama. Kao Grad započeli smo sa organizacijom provedbe Vladine odluke u školama na području Velike Gorice, te ćemo osigurati pripremu i dostavu obroka za sve naše učenike – kazao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Nastavite čitati

Vijesti

Umirovljenici iz općine Orle s najnižim mirovinama dobit će božićnicu

Općina će im isplatiti od 200 do 300 kuna

Objavljeno

na

old people 616718 1920

Općina Orle svojim će umirovljenicima isplatiti božićnice. I to 300 kuna onima čija je mirovina do 1.000 kuna te 200 kuna onima koji primaju mirovinu od 1.000,01 do 2.000 kuna. U ukupan iznos mirovinskih primanja ulaze domaća i strana primanja.

Kako bi ostvarili pravo na dodjelu božićnice, umirovljenici koji ispunjavaju uvjete za isplatu dužni su prilikom osobnog preuzimanja božićnice priložiti  osobnu iskaznicu i odrezak od mirovine ili potvrdu banke ili HZMO o isplati mirovine za prethodni mjesec (ukoliko umirovljenik ima i inozemnu mirovinu treba priložiti i dokaz o visini inozemne mirovine).

Isplata božićnice bit će od 12. do 20. prosinca, od 09 do 14 sati, u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Orle.

Nastavite čitati

Reporter 421 - 17.11.2022.

Facebook

Izdvojeno