Poveži se s nama

Sport

FOTO Žestoke kazne za aktere  masovne tučnjave veterana i prekid utakmice

Objavljeno

15.09.2020. Velika Gorica. Kazne za masovnu tučnjavu veterana i prekid utakmice (petak, 11.09.2020.). Foto: David Jolić/cityportal.hr

Masovna tučnjava igrača veteranskih momčadi NK Kurilovec i NK Mlaka te prekid (u 60. minuti) prvenstvene utakmice 04. kola Lige veterana Nogometnog saveza Velika Gorica (NSVG) igrane na igralištu ŠRC Udarnik (petak, 11.09.2020.), dobili su svoj epilog.

15.09.2020. Velika Gorica. Kazne za masovnu tučnjavu veterana i prekid utakmice (petak, 11.09.2020.). Foto: David Jolić/cityportal.hr

Igrači Ante Perković (VNM Mlaka) i Ivan Jančić (VNM Kurilovec), označeni kao izazivači incidenta, kažnjeni su zabranom igranja u vremenu od 12 (dvanaest) mjeseci. Kazna teče od 15.09.2020. godine.

15.09.2020. Velika Gorica. Kazne za masovnu tučnjavu veterana i prekid utakmice (petak, 11.09.2020.). Foto: David Jolić/cityportal.hr

Klubovi NK Mlaka i NK Kurilovec kažnjeni su novčano: NK Mlaka s 750,00 kuna, a NK Kurilovec s 1.000,00 kuna. Oduzimaju se po tri boda VNM Mlaka i VNM Kurilovec.

15.09.2020. Velika Gorica. Kazne za masovnu tučnjavu veterana i prekid utakmice (petak, 11.09.2020.). Foto: David Jolić/cityportal.hr

Odluke o kažnjavanju donio je Stjepan Petrac, disciplinski sudac Lige veterana NSVG-a, shodno prijavi Zlatka Petraca, povjerenika za natjecanje Lige veterana NSVG-a od 14.09.2020. godine.

15.09.2020. Velika Gorica. Kazne za masovnu tučnjavu veterana i prekid utakmice (petak, 11.09.2020.). Foto: David Jolić/cityportal.hr

Protiv odluke Disciplinskog suca može se u roku od 8 dana po prijemu iste, uložiti žalba u pisanom obliku komisiji za žalbe Nogometnog saveza Zagrebačke županije putem ovog tijela, uredno taksirana prema odluci o iznosima pristojbi Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza (IO HNS).

Galerija fotografija

Moja županija

FOTO: Mažoretkinje Plesnog kluba Barbara najbolje na Državnom prvenstvu online

Objavljeno

on

31.10.2020. Velika Gorica. Plesni klub Barbara najbolji na Državnom prvenstvu online. Foto: David Jolić/cityportal.hr, PK Barbara

Hrvatsko udruženje mažoret timova (HUMT) organiziralo je online 7. Državno prvenstvo mažoretkinja i 5. regionalno prvenstvo skupina Jug u Svetom Ivanu Zelini (nedjelja, 25. listopada 2020. godine). Domaćini prvenstva bile su Mažoretkinje Grada Svetog Ivana Zeline i Pučko otvoreno učilište Svetog Ivana Zeline. Sudačko povjerenstvo ocjenjivalo je video uratke koje su udruge odnosno klubovi snimili za svaku disciplinu u kojoj su se njihove mažoretkinje natjecale.

31.10.2020. Velika Gorica. Plesni klub Barbara najbolji na Državnom prvenstvu online. Foto: David Jolić/cityportal.hr, PK Barbara

Plesni klub Barbara (Veliko Polje/Velika Mlaka) pripremao se na njima dostupnim lokacijama, a video uratke su snimali u sportskoj dvorani Osnovne škole Šćitarjevo. Barbare i Barbarice bile su odlično pripremljene i na prvenstvu su osvojile 5 prvih mjesta, tri druga i jedno treće mjesto. Tri prva mjesta osvojile su seniorke: velika formacija tradicionalna štap, mini formacija flag i seniorke trio štap (Matea Palac, Lana Ikanović i Ema Ružić); dva prva mjesta osvojile su kadetkinje: mini formacija mix i mini formacija pom pon. Druga mjesta osvojile su seniorka Petra Preglej (solo pom pon), juniorka Ema Ružić (solo štap) i kadetska velika formacija tradicionalna štap. Matea Palac osvojila je u solo nastupu sa štapom 3. mjesto, a danas je proslavila 18. rođendan! Ovim rezultatima mažoretkinje PK Barbara bile su uz Plesnu udrugu Ritmokracija uvjerljivo najbolje na jedinstvenom online prvenstvu.

31.10.2020. Velika Gorica. Plesni klub Barbara najbolji na Državnom prvenstvu online. Foto: David Jolić/cityportal.hr, PK Barbara

Predsjednik HUMT-a Vlado Palac: ”Vrlo sam zadovoljan odzivom timova na prvenstvo (sudjelovalo je 12 klubova odnosno udruga), pripremljenošću mažoretkinja, ali i radom sudačkog povjerenstva. U uvjetima aktualne epidemiološke situacije učinjeno je mnogo dobroga i još smo jednom svjedočili svojevrsnom fenomenu, kada skoro sve stane, mladi sportaši i sportašice se ne predaju te plesom i osmjehom pokažu da su moćniji i od epidemije.”

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Sport

Lukavec na tronu 4. HNL središte

Jelačić Vukovina prikočio Samobor

Objavljeno

on

U subotu 31. listopada, dan uoči Svih Svetih, igrane su prvenstvene nogometne utakmice amatera, bez prisustva gledatelja. Iz poznatih nam razloga. Lukavec je u Laduču slavio 4:0 a zabili su Cimeša tri i Humeljak. Lukavec je preuzeo prvu poziciju 4. HNL središte jer su Ravnice odigrale bez pogodaka.

U Jedinstvenoj županijskoj ligi vrijedi istaknuti slavlje Mraclina 5:0 u Rakovcu te Jelačićevih 1:1 u Samoboru. Samoborci su izjednačili u 90. minuti iz kaznenog udarca.

Kod šestoligaša Vatrogasac je u Kobiliću zaustavio vodeći Kloštar a Kupa je Zvekovcu podarila pet komada.

 

REZULTATI UTAKMICA

4. HNL središte, 13. kolo

Subota, 31. listopada 2020.:

Sava Strmec – Dinamo Obrež 1:3 (Čorić 2, Klišanin za Dinamo)

Sutla Laduč – Lukavec 0:4 (Cimeša 3, Humeljak)

Gradići – Moslavina Kutina 2:2 (za Gradiće Igor Hajduk i Brdek)

Rugvica Sava 1976 – Odra 1:1 (za Odru Dodić)

 

JŽNL, 13. kolo

Subota, 31. listopada 2020.:

Rakovec – Mraclin 0:5 (Ivančić, Kolarić, Šikić, Jukić, Onić)

Klas – Turopoljac 2:4 (Butković, Kopilović/Mlinarić, Horvat, Jaki, Martinić)

Lomnica – Strmec 0:2

Samobor – Jelačić Vukovina 1:1 (za Jelačić Smolković, Samobor izjednačio u 90. iz kaznenog udarca)

Stupnik – Polet Buševec (Stupnik, 14.00)

 

1. ŽNL istok, 11. kolo

Nedelja, 31. listopada 2020.:

Milka Trnina – Posavec 3:0

Mladost – Jelačić Banovo—–

Buna – Lonja 3:1 (za Bunu zabili T. Novosel, Huđber, Vajda)

Kupa – Zvekovac 5:0 (Poturica, Šandor, Blažinčić, Šestak, Ruklić)

Ostrna – Dinamo Hidrel 0:0

Dubrava – Meštrica 0:1 (Britvec)

Vatrogasac – Kloštar 2:0 (Ivkić, Novak)

 

2. ŽNL istok-10. kolo

Turopolje-slobodno

 

Nastavi čitati

Sport

Sesar: Samo da ne bude novog ‘lockdowna’, to bi bilo pogubno za sport!

Vratili smo se treninzima nakon 15 dana izolacije, ali situacija nije dobra, tijela igrača zapamtila su dva tjedna kretanja isključivo po stanu… Neće biti lako uloviti formu, ali važnije je da ostanemo zdravi, da se sezona ne prekida, rekao je Josip Sesar, trener košarkaša Gorice

Objavljeno

on

Dugo je gorički sport nekako “bježao” od virusa koji je okupirao naše živote, ali i ta je serija po zakonu logike morala prestati. Dogodilo se to prvo s košarkašima, koji su otišli u dvotjednu izolaciju i morali odgoditi tri svoje utakmice, a nastavilo s nogometašima Gorice, pa Kurilovca…

– Situacija nije normalna, virus koji vlada je nepoznat, čak ni stručnjaci ne znaju dovoljno o njemu, a kamoli mi laici. I zato se treba što više čuvati, držati se uputa, pri čemu je moje mišljenje da bi određene protokole trebalo prilagođavati situaciji i okolnostima. Primjerice, volio bih da je u košarci kao u nogometu, da u samoizolaciju odlaze samo pozitivni, a da ostali mogu normalno trenirati i igrati, ali dobro, to je ipak stvar epidemiologa – kazao je trener Gorice Josip Sesar, presretan što je samoizolacija konačno završila, što se momčad konačno ponovno okupila na treningu.

– Od nas 16, bilo je šest pozitivnih. Kako smo proživjeli sve to? Ha, prvo ti je šok, sjediš doma i prva tri, četiri dana čekaš simptome. A onda, kad se oni ne pojave, kad shvatiš da si zdrav, počne nervoza. Zatvoren si u kući, ne smiješ izaći ni prošetati, ne možeš se družiti ni s ukućanima, a kamoli nekih drugim… Nije to lako – kaže Sesar.

Lako neće biti ni vratiti se u pravi ritam. Pogotovo s obzirom na to da je cijela momčad doma sjedila 15 dana, a taman kad je to isteklo, samoizolacija je smanjena na deset dana… I sve skupa se vratilo na početak.

– Počeli smo trenirati, ali situacija nikako nije dobra. Dosta se toga izgubilo, tijelo pamti, predugačak je ovo period, pogotovo s obzirom da ovo nije čak ni uobičajni odmor, kakav igrači imaju između sezona. Ovdje si zatvoren, ne možeš ni šetati, ograničen si na kretanje po stanu i zato će najveći problem bit pluća, kako se tu vratiti u formu. Pokušavali smo se nekako održati, profesor Matej Filipi, naš kondicijski trener, organizirao je treninge preko aplikacije Zoom, znalo je to trajati i po sat i pol, ali na kraju je sve to ipak samo improvizacija i posljedice se vide – priča Sesar.

Prevedeno, sad je na njemu da sa suradnicima odradi pripreme do – utorka. Tad, naime, u Veliku Goricu dolazi Škrljevo, što znači da će imati manje od tjedan dana za pripremiti momčad za nastavak sezone. Nakon dva tjedna u stanu.

– Tako nekako, kao da smo na početku priprema. E sad, koliko će nam to uspjeti, koliko ćemo se brzo vratiti u pravi ritam, jako je teško predvidjeti. Pogotovo s obzirom na činjenicu za koju ni ne znam je li dobra ili loša za nas… Naime, od 3. studenog do 28. studenog imamo 11 utakmica za odigrati! Neće biti lako sve to izgurati, ali prvi mi je zadatak pokušati podići momčad do utorka koliko god mogu. Pri tome, naravno, ne smijem pretjerati, ali u svakom slučaju moramo ‘probuditi mašine’… A kasnije gledati da bude i dovoljno odmora i dovoljno treninga da bi se izgurao taj naporni studeni. Samo da ne bude puno problema s ozljedama… – poželio trener Gorice.

Iako, u vremenu u kojem živimo najava o “11 utakmica u 25 dana” može biti i prilično uvjetna, budući da je novi “lockdown” stalno u zraku, lebdi kao latentna opcija u svakom trenutku.

– Opet kažem, glavnu riječ tu moraju voditi epidemiolozi, ali svejedno mi u sportu moramo napraviti sve da ne dođe do prekida sezone, do nekog novog ‘lockdowna’, jer to bi bilo pogubno. Već su nam sponzori pobjegli, nema ni gledatelja… Dođe li do novog zatvaranja, bojim se da bi dosta igrača koji nemaju velika primanja, a ima ih takvih u velikom broju sportova, u tom slučaju otišli za nekim drugim poslovima. Što je i logično, jer od nečega čovjek mora živjeti… – govori Sesar.

U vrijeme samoizolacije odgođeni su sudari sa Šibenkom, sinjskim Alkarom i osječkim Vrijednosnicama, a prvi protivnik nakon pauze bit će Škrljevo na domaćem parketu. Igra se u utorak od 20 sati, bez gledatelja na tribinama, ali barem se igra.

– I ono i su imali sličan problem kao bili, samo što su kraće bili u izolaciji, odnosno ranije su iz nje izašli. Dobro su startali u sezonu, imaju nekoliko dobrih novih igrača, imaju i dva, tri svoja, domaća… Riječ je o dobro posloženoj i dobro vođenoj momčadi, ali tek ćemo vidjeti u kakvom smo stanju nakon svega ovoga i mi i oni. O tome će ovisiti kako će sve skupa izgledati na parketu – zaključio je trener goričkih košarkaša.

Nastavi čitati

Reporter 398 - 22.10.2020.

Facebook

Izdvojeno