Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO: Visoka pobjeda rukometaša Gorice u Ligi za ostanak

Objavljeno

27.03.2021. Velika Gorica. Premijer liga rukometaša – Liga za ostanak, 01. kolo: HRK Gorica – RKHM Dubrovnik. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Rukometaši Gorice su u prvom kolu Lige za ostanak visoko porazili momčad Dubrovnika, u utakmici u kojoj su prigodu da nešto duže igraju dobili igrači, koji su dosad imali minimalnu minutažu.

27.03.2021. Velika Gorica. Premijer liga rukometaša – Liga za ostanak, 01. kolo: HRK Gorica – RKHM Dubrovnik. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Bio je to susret dva neravnopravna suparnika, a nesrazmjer u kvaliteti najbolje pokazuje kretanje rezultata (9:2, 12:4, 17:6, 20:9, 26:13, 31:16, 35:18). Najefikasniji kod domaćih bili su Juro Čakarić (8) i Lucijan Bura (8/1), a kod gostiju Toni Jakić koji je s 10 pogodaka bio strijelac utakmice.

Gorica u 2. kolu igra doma protiv Bjelovara (07. travnja 2021.).

Galerija fotografija

Premijer liga rukometaša – Liga za ostanak, 01. kolo

HRK Gorica – RKHM Dubrovnik 41:24 (22:11)

Velika Gorica. Gradska sportska dvorana. Gledatelja -. Subota, 27.03.2021., 19 sati. Suci: Hrvoje Čačić i Frano Josić (oba Zagreb). Delegat: Darko Cerniar (Rijeka).

GORICA: Sladoljev(V), Purić(V), Ceković 4, Zrinušić 2, Goričanec 2, Negran, Šalić 2, Čakarić 8, Vrbić, Grizelj 2, Bura 8(1), Barišić 1, Svržnjak 5, Tomašić 4, Novak, Gal 3. Trener: Andrija Nikolić.

DUBROVNIK: Raguž (V), Morović (V), Lopina, Kristović, Jurković 4, Topuzović 3, Prnjat, Jakić 10, Njirić, Alamat, Andrić 2, Mekić 5, Purin, Tomić. Trener: Ante Lagator.

Sedmerci: Gorica 1/1, Dubrovnik 0. Isključenja: Gorica 4 min., Dubrovnik 4 min.

Rezultati (subota, 27.03.2021.): Bjelovar – Umag 24:22, Zamet – Vinkovci 30:27.

HOTNEWS

Županijska nagrada “Rudolf Perešin” u rukama goričkih učitelja

Među ovogodišnjim dobitnicima su Mladen Dugonjić, predsjednik udruge TurTeh i Milan Omrčen, učitelj tehničke kulture u OŠ Nikole Hribara…

Objavljeno

on

Zajednica tehničke kulture Zagrebačke županije i ove je godine nagradila istaknute pojedince koji su postigli značajne uspjehe i rezultate u tehničkoj kulturi. Nagrada tehničke kulture “Rudolf Perešin” dodjeljuje se u dvije kategorije, i to kao: nagrada za životno djelo i godišnja nagrada.

Povjerenstvo za dodjelu nagrada koje su činili predstavnici županijskih gradova i općina, 12.svibnja su donijeli odluku o dobitnicima nagrada među kojima su i velikogorički učitelji.

Nagradu za pedagoški i stručni rad u Tehničkoj kulturi dobio je Mladen Dugonjić, koji je inače predsjednik goričke udruge Turopoljski tehničari te je ujedno i učitelj tehničke kulture u Osnovnoj školi Novo Čiče i Pokupsko.

A po prvi puta, ove je godine dodjeljena nagrada i za istaknuti doprinos u STEM području, koju je, među ostalima, dobio učitelj iz Osnovne škole Nikole Hribara, Milan Omrčen.

Nastavi čitati

CityTV

VIDEO City puls: Do 1.srpnja u Muzeju Turopolja razgledajte novu izložbu

Objavljeno

on

Obišli smo neke radove na području Grada i okolice, a dječji parkovi dobit će nova igrala za djecu s invaliditetom. Gorički vatrogasci dobili su nova pick-up vozila, a u Mraclinsku Dubravu pristižu nove posude za plastiku i papir. Bili smo i na otvorenju izložbe “Povijest obrtništva velikogoričkog kraja” koju možete razgledati do 1.srpnja…

 

Nastavi čitati

HOTNEWS

Ovako će izgledati budući Centar za starije osobe u Velikoj Gorici

Sve predispozicije za izgradnju Centra, a koje zahtjeva Europska unija, su zadovoljene…

Objavljeno

on

Velika Gorica u budućnosti bi mogla dobiti Centar za starije osobe. Idejni projekt, s obzirom da Grad Velika Gorica ne može biti osnivač Doma za starije osobe, v.d.gradonačelnika Krešimir Ačkar predstavio je ministru rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josipu Aladroviću.

– Posljednjih mjeseci proveli smo istraživanje koje je pokazalo potrebu da upravo Zagrebačka županija i Velika Gorica zaslužuju dobiti jedan takav sadržaj koji je do sada bio u privatnim manjim smještajima i kapacitetima, a koji nisu zadovoljavali potrebe našeg grada – rekao je Ačar te dodao kako su sve predispozicije za izgradnju Centra, a koje zahtjeva Europska unija, zadovoljene.

– Idejni projekt je već napravljen, a zemljište na lokaciji Podložnica, nedaleko Gradske sportske dvorane i Rakarja, kupljeno. Zahvaljujemo se ministru Aladroviću i njegovim suradnicima na suradnji te se nadam da će to u Velikoj Gorici, kroz naredni period biti i realizirano – dodao je Ačkar.

14.05.2021. Velika Gorica – Ministru Aladroviću prezentiran projekt budućeg Centra za starije osobe foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Upravo za izgradnju takve vrste Centara, Ministarstvo je kroz nacionalni plan oporavka i otpornosti predvidjelo oko 370 milijuna kuna.

– Ti centri imaju za svrhu povezivanje institucionalizacije i deinstitucionalizacije osoba treće životne dobi, kroz usluge dnevnog boravka, smještaja i pomoći u kući. Inače, Zagrebačka županija nalazi se u visokom prioritetu potreba za ovakvim sadržajima, a Grad Velika Gorica je najaktivnije sudjelovao u samoj pripremi sadržaja – naglasio je ministar Aladrović te pohvalio pozitivan trend brige za starije osobe u Velikoj Gorici.

– Pored COVID dodatka koji je osigurala Vlada RH, isplaćene su i uskrsnice i to je sigurno jedan vid kvalitetne suradnje i države i lokalne samouprave, ali i kvalitetan vid lokalne samouprave koja brine o najstarijim građanima i onima koji imaju najveću potrebu s obzirom na vlastita primanja. Ja sam siguran da ćemo ovaj projekt koji smo imali priliku danas vidjeti, realizirati u kratkom periodu i siguran sam uz uspješnu suradnju ćemo jedan takav sadržaj ponuditi građanima Velike Gorice – zaključio je na kraju ministar.

14.05.2021. Velika Gorica – Ministru Aladroviću prezentiran projekt budućeg Centra za starije osobe foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Prema riječima Ačkara, Centar će biti dostupan cjelokupnoj velikogoričkoj trećoj životnoj dobi gdje će moći rješavati svoje dnevne potrebe, od medicinske primarne zdravstvene skrbi do društvenog aspekta, a koji će im omogućiti dodatni standard kvalitete života. Ostali dio Centra bi bio namijenjen noćenju i cjelodnevnom boravku starijih osoba.

Nastavi čitati

Reporter 404 - 13.05.2021.

Facebook

Izdvojeno