Povežite se s nama

Vijesti

FOTO Veliko srce Hribarovaca: Prikupili hranu i higijenske potrepštine za Pučku kuhinju Misionarki ljubavi

Tradicionalna je to njihova humanitarna akcija.

Objavljeno

na

Učenici, učitelji, roditelji, djelatnici OŠ Nikole Hribara i ove su se godine zajedničkim snagama uključili u već tradicionalnu humanitarnu akciju kojom prikupljaju hranu i higijenske potrepštine za Pučku kuhinju Misionarki ljubavi u zagrebačkoj Jukićevoj ulici.

– Nakon što smo prikupili sve donacije, naši domari Branko Laktić i Branko Kos zajedno s učenicima pomagačima odvezli su hranu u Pučku kuhinju. Ovom akcijom potvrđeno je ponovno da veliko srce Hribarovaca kuca za potrebite u svakom trenutku – istaknula je vjeroučiteljica Marija Patrlj te zahvalila svima koji sve ove godine podržavaju njihove humanitarne akcije.

Inače, ova zagrebačka pučka kuhinja svakodnevno priprema obroke za oko 150 osoba, dok je nedjeljom broj korisnika dosegne i do 200. Osim toga u sklopu samostana nalazi se i prostor za smještaj korisnika kojima je potrebna svakodnevna briga i njega.

Foto: OŠ Nikole Hribara

Foto: OŠ Nikole Hribara

Foto: OŠ Nikole Hribara

Foto: OŠ Nikole Hribara

Vijesti

VG Komunalac završava s radovima na izgradnji autobusnih stajališta za novi gradski prijevoz

Ukupno 22 nova autobusna stajališta.

Objavljeno

na

Kako bi sve bilo spremno za početak novog lokalnog prijevoza koji kreće na području Velike Gorice 1. srpnja, djelatnici VG Komunalca na više lokacija izvode radove na izgradnji 12 novih autobusnih stajališta.

Foto: VG Komunalac

Građevinski radovi na novim autobusnim stajalištima izvode se u Velikoj Mlaki na tri lokacije. Zam¬lačka ulica 22 i na Trgu majke Hrvatice 5 i 14.Radovi obuhvaćaju strojni široki iskop tla, uređenje posteljice i izrade tampona, postave pješačkih i cestovnih rubnjaka, asfaltiranje stajališta u dva sloja, nove prometne znakove i oznake na kolniku, zacjevljenje dijela otvorenog kanala na Trgu majke i u Zamlačkoj ulici gdje će se također izraditi i pješačka staza dužine 42×2 metra.

Foto: VG Komunalac

U Gudcima, uskoro će također niknuti dva nova autobusna stajališta i to na adresama Gudci 46 i Gudci 71, a radovi također uključuju strojni široki iskop tla, uređenje posteljice i izrada tampona, postavu pješačkih i cestovnih rubnjaka, asfaltiranje stajališta u dva sloja, zacjevljenje – ugradnju kanalizacijskih cijevi te prometne znakove i oznake na kolniku.

Foto: VG Komunalac

Izgradnja novih autobusnih stajališta neće zaobići niti naselja Staro Čiče i Novo Čiče gdje će tri nove stanice biti na adresama: Vukovinska ulica 2 i Ulica Seljine brigade 54 i 51. Radovi na tim lokacijama obuhvaćat će identične radove kao i u Velikoj Mlaki te Gudcima.

Osim građevinskih radova koji se izvode na navedenim lokacijama, na dijelu novih autobusnih stajališta izvodit će se samo horizontalna i vertikalna signalizacija i to u Velikoj Mlaki, Buševcu i Kurilovcu.

Nastavite čitati

Moja županija

Ovako izgleda najljepša okućnica u Kravarskom za koju je zaslužna obitelj Matušin

Izbor je i ove godine organizirala Udruga žena općine Kravarsko.

Objavljeno

na

Udruga žena općine Kravarsko i ove je godine organizirala natječaj za izbor najljepše okućnice. Na natječaj je pristiglo više prijava, a jednoglasnom odlukom članica pobjeda je pripala obitelji Matušin iz Kravarskog.

– Ovu okućnicu krasi uređenost, sklad, čarolija boja i mirisa te zajedništvo cijele obitelji. Naime, svi su ukućani uključeni u njeno održavanje, zalijevanje bilja i cvijeća te košnju trave. Čim kročite u ovo dvorište kao da ulazite u neki drugi svijet. Cvijeće kao da priča neku dosad neispričanu priču. Uživale smo u raznolikosti cvijeća, grmova, boja i opojnih mirisa – otkriva nam Dragica Ceković, predsjednica Udruge žena općine Kravarsko.

Inače, cilj ovoga izbora je motivirati stanovnike općine da što ljepše urede svoje balkone i okućnice.

Foto: Udruga žena općine Kravarsko

Foto: Udruga žena općine Kravarsko

Foto: Udruga žena općine Kravarsko

 

Nastavite čitati

Vijesti

FOTO Sportske školske igre u Novom Čiču okupile 200-tinjak učenika

Suradnji Dinamo Hidrela i OŠ Novo Čiče pridružilo se lokalno vatrogasno društvo.

Objavljeno

na

Objavio/la

Tradicija započeta 2012. godine u Novom Čiču nastavlja se, iznimka je bilo vrijeme korone. U četvrtak 20. lipnja na stadiončiću NK Dinamo Hidrela, u organizaciji kluba i osoblja Osnovne škole Novo Čiče, ali po novome i lokalnog vatrogasnog društva, održane su još jedne prijepodnevne sportske igre učenika od prvog do četvrtog razreda u kojem je sudjelovalo oko 200 dječaka i djevojčica.

Dječje sportske igre u Novom Čiču

Predsjednik Dinamo Hidrela Željko Hemen i treneri Mario Paviša i Marijan Milanščak organizirali su natjecanja u nogometu, graničaru,  potezanju užeta, skakanju u vrećama, štafeti, trčao se kros, a postavljen je i poligon koordinacije.

Dječje sportske igre u Novom Čiču

Djeca su bila oduševljena i vatrogasnim vježbama koje su režirali zapovjednik društva Dario Munjić i voditelji mladeži Lucija Paviša i Mateo Azinović.

Dječje sportske igre u Novom Čiču

Sve je imala pod kontrolom ravnateljica Osnovne škole Novo Čiče Sanja Povoljnjak, a asistenti su bili nastavnici Branka Hemen, Stjepan Lončar, Lidija Robić, Josipa Kos, Iva Perleta, Jasna Bujić, Tihana Škrinjarić i Natalija Čunčić.

Dječje sportske igre u Novom Čiču

Dječje sportske igre u Novom Čiču

Mladi natjecatelji bili su oduševljeni pa je bilo vrlo glasne vike i cike, borbe, navijanja i bodrenja, a rotirali su discipline. Organiziran je i predah uz napitke i hranu koju je pripremila ravnateljica škole Sanja Povoljnjak, a zapovjednik DVD-a Dario i predsjednik kluba Željko pobrinuli su se da i članovi nogometnog kluba i nazočni vatrogasci ne budu žedni ni gladni.

Dječje sportske igre u Novom Čiču

Dječje sportske igre u Novom Čiču

Spomenimo, školske igre su dio proslave Ivanja u Novom Čiču u organizaciju lokalnog KUD-a dolazećeg vikenda. Crkva u Novom Čiču ima ime Svetog Ivana Krstitelja. Od trenera Dinama Hidrel dobili smo također lijepu vijest. Od jeseni bi trebali startati i kadeti tako da će klub uz seniore i veterane imati sve selekcije mladeži. Pokrenut će se inicijativa da se formira i mlada selekcija djevojčica ili onih malo starijih. Zainteresiranih ima, zašto onda ne?

Sve to govori, kao i ono gore navedeno, da se u Dinamu Hidrel vodi briga o mladima, a ne robuje forsiranju nerealnim rezultatima seniora i ne trošeći sredstva kojih ionako nedostaje.

Dječje sportske igre u Novom Čiču

Dječje sportske igre u Novom Čiču

Nastavite čitati

Sport

U subotu kreće Breška liga

Ove godine prijavilo se 13 momčadi koje će se tijekom ljeta, sve do subote 17. kolovoza i završnog kola u Dubrancu boriti za veliki prijelazni pehar.

Objavljeno

na

Objavio/la

Malonogometna liga Vukomeričkih gorica ili od milja zvana Breška liga, njeno 21. izdanje kreće u subotu 22. lipnja, iz Novog Brda s početkom u 16 sati. Ove godine prijavilo se 13 momčadi koje će se tijekom ljeta, sve do subote 17. kolovoza i završnog kola u Dubrancu boriti za veliki prijelazni pehar.

– Kad smo krenuli u organizaciju ovog natjecanja prije dvadesetak godina nismo bili svijesni što smo pokrenuli, mislili smo da će to trajati nekoliko godina, a evo već je dvadeset i prva. Mislim da smo svih tih godina odlično promovirali naše lijepe vukomeričke brege, ali i naselja gdje se odigravaju utakmice – rekao je jedan od osnivača lige Zlatko Petrac

U 1. kolu na travnjaku u Novom Brdu natjecanje otvaraju Dubranec – Lučelnica, u slijedećim utakmicama sastaju se Šiljakovina – Kravarsko, Gornja Opatija – Pokupsko, Kozjača – Markuševec, Velika Buna – Donji Hruševec i Novo Brdo – Lukinić Brdo.

Već u nedjelju 23. lipnja domaćin je Donji Hruševec, gdje će se prema najavama organizatora i čelnog čovjeka domaćinske momčadi Daniela Gorenca, ujedno i proslaviti prošlogodišnji naslov.

Tako se u 2. kolu na asfaltiranom igralištu sastaju Donji Hruševec – Novo Brdo, Markuševec – Velika Buna, Pokupsko – Kozjača, Kravarsko – Gornja Opatija, Lučelnica – Šiljakovina i Strezojevo – Dubranec.

 

Nastavite čitati

Vijesti

Nigdje bez boce vode i šešira! Iako ga ne vidimo, sunce itekako grije, a evo što nas čeka sutra…

Nakon prvog ovogodišnjeg toplinskog vala već idući tjedan nas čeka nova promjena vremena.

Objavljeno

na

Objavio/la

Iako zbog zamućene atmosfere ne vidimo sunce, ono itekako grije. Najviša temperatura danas bi mogla doseći između 32, ponegdje i 36 °C, a u većini krajeva umjerena je opasnost od toplinskog vala. Zagrebačka regija obojana je u žuto što označava da je vrijeme potencijalno opasno pa bi građani zbog vrućina trebali biti na oprezu.

– Izbjegavajte boravak na suncu u najgorem razdoblju dana, od 10 do 17 sati, pogotovo djeca, trudnice i starije osobe kao i osobe s kroničnim bolestima. Treba redovito piti tekućinu, ali izbjegavati alkohol i napitke s previše kofeina ili šećera. Preporuka je jesti češće i manje obroke te sve dnevne aktivnosti treba prilagoditi ovim zahtjevnim vremenskim uvjetima i povišenim temperaturama – ističe Katarina Petroci iz goričkog Crvenog križa te podsjeća na simptome toplinskog udara.

– To su glavobolja i vrtoglavica, uznemirenost, smetenost, zbunjenost, a koža je crvena, topla i suha na dodir dok je puls ubrzan. Najčešće se tu javlja i povišena tjelesna temperatura, a u težim slučajevima može se pojaviti i poremećaj ili gubitak svijesti – dodaje Petroci i posebno upozorava da se životinje i djeca ne ostavljaju u vozilima na suncu.

Foto: Screenshoot DHMZ

Današnji dan još ćemo nekako preživjeti, no kako ističu iz DHMZ-a sutra bi trebalo biti barem djelomice sunčano i vruće uz vrhunac toplinskog vala.

Lokalno u unutrašnjosti prema večeri i u noći mogući su pljuskovi praćeni grmljavinom, lokalno i izraženiji. Vjetar većinom slab, prolazno do umjeren jugozapadni, na Jadranu i sjeverozapadni. Najniža temperatura uglavnom od 17 do 22, na Jadranu od 23 do 28 °C. Najviša dnevna od 35 do 40 °C.
Toplinski će se val u većini područja vjerojatno nastaviti i u subotu, no s dotokom manje toplog, ali i vlažnijeg zraka porast će vjerojatnost za izražene pljuskove s grmljavinom, barem u sjevernim kopnenim predjelima.

Foto: Screenshoot DHMZ

Preporuke su i da se svakodnevno prati vremenska prognoza i upozorenja, ali i preporuke što činiti, odnosno ne činiti za vrijeme toplinskog vala.

Naslovna fotografija: Pixabay

Nastavite čitati

Reporter 438 - 20.06.2024.

Facebook

Izdvojeno