Poveži se s nama

HOTNEWS

FOTO Promocija knjige ‘Velikogorički šport 1996.-2016.’

Na 410 stranica i uz oko 700 fotografija autori Davor Štuban i Igor Đuran predstavili su razdoblje od 20 godina od osnutka Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice

Objavljeno

U prepunoj Gradskoj sportskoj dvorani jučer je predstavljeno kapitalno djelo velikogoričkog sporta – ‘Velikogorički šport 1996.-2016.‘. Na 410 stranica i uz oko 700 fotografija autori Davor Štuban i Igor Đuran predstavili su razdoblje od 20 godina od osnutka Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice, sva postignuća i dosege gotovo stotinjak športskih udruga udruženih u čelnu velikogoričku sportsku instituciju.
Knjiga govori i o Velikoj Gorici, gradu sporta i infrastrukturnih početaka, o odnosu Zajednice sa HOO-om, Zajednicom sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije, govori o najznačajnijim športskim djelatnicima, sportašima i kolektivima, o velikogoričkim olimpijcima i paraolimpijcima, o najboljim u sportu kroz 20 godina, nositeljima kvalitete i razvoju sporta u šestom hrvatskom gradu.

11.05.2017. Velika Gorica – Predstavljena monografija ‘Velikogorički šport 1996.-2016.’ autora Davora Štubana i Igora Đuran. Foto: Vitomir Štuban/Cityportal.hr

Uvodno je preko tristo nazočnih pozdravio suradnik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, književnik i sportski djelatnik Ratko Cvetnić, koji se biranim riječima očitovao o dosegu autora, te je istaknuo važnost knjige po povijest i opstojnost jednog naroda i jednog kraja. O knjizi su progovorili i predsjednik Zajednice športskih udruga grada Velike Gorice Goran Kovačić, te glavni urednik Davor Štuban i suradnik Igor Đuran.
Predstavljanju monografije odazvali su se brojni aktualni i bivši sportaši, ali i velikogorička mladost iz vodećih gradskih klubova koja će vrlo brzo shvatiti važnost pisane riječi i pisanih sjećanja na dane sportskih trijumfa.
Nazočnima su se nakon glazbenog seta iznimnih velikogoričkih Jana obratili i pomoćnik državne tajnice Središnjeg ureda za sport dr. sc. Krešimir Šamija, pomoćnik glavnog tajnika Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, predsjednik Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije Vladimir Bregović, te na kraju velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić. Svi su se pohvalno očitovali oko monografije, naglasivši opetovano značaj športa, značaj rada s mlađim uzrastima, ali i značaj knjige, knjige koja iz dana u dan sve više postaje privilegija, jer je za susret s njom potrebno imati vremena.
Galerija fotografija

HOTNEWS

Seniori Maraton kluba Velika Gorica uspješni u Karlovcu, Nina Vuković s reprezentacijom u Istanbulu

Mlade snage kluba sudjelovat će na mitingu u Zagrebu.

Objavljeno

on

Jučer je održano 9. izdanje Karlovačkog cenera, gdje je nastupilo preko 700 natjecatelja iz cijele Hrvatske, ali i respektabilni atletičari iz Kenije i Etiopije. Maraton klub Velika Gorica bio je zastupljen s kompletnom muškom i ženskom ekipom.

Od ženskih predstavnica prva u cilj ulazi Lana Pečnik s vremenom 0:46:11. Nakon Lane, u cilj ulazi i Sanja Klarin s vremenom 0:49:21 što joj je ujedno i novi osobni rekord na 10 km. Nedugo nakon Sanje, u cilj ulazi i Jasna Mikulić, kojoj je ovo bio klupski prvijenac kojeg je vrlo uspješno završila s vremenom 0:50:38.

Kod muškaraca jednog predstavnika  klub je imao na “Elite utrci” i dvojicu na glavnoj utrci. U elitnoj utrci je nastupio Bruno Škrinjarić, koji utrku završava s vremenom 0:33:50. Nakon Brune, ciljnom linijom prolazi i Martin Pečnik u vremenu 0:39:11, Hrvoje Mikulić, kojemu je također ovo bio klupski prvijenac, utrku završava za 0:45:23.

-Čestitke svim našim članovima na odličnim rezultatima. Našoj seniorskoj momčadi sada slijedi kratak predah prije Plitvice maratona i polumaratona početkom srpnja, dok se naše mlađe snage već ovoga vikenda natječu u Zagrebu atletskom mitingu, a naša Nina Vuković brani boje hrvatske reprezentacije na Balkanskom juniorskom prvenstvu u Istanbulu. – kažu iz Maraton kluba Velika Gorica.

Nastavi čitati

CityTV

VIDEO City puls: Na Podbrežnici se gradi cageball igralište

Objavljeno

on

Bili smo u obilasku radova na području grada i provjerili kako napreduju radovi u Tomaševićevoj ulici te što se to gradi u Podbrežnici. Doznajte i kakav je to sporazum potpisao gradonačelnik Krešimir Ačkar s predstavnicima Međunarodne zračne luke Zagreb. Saznajte i koja sorta jagode je po procjeni potrošača  najbolja, ali i što vas sve čeka na Goričkim večerima…

Nastavi čitati

HOTNEWS

Država će s pola milijuna kuna financirati obnovu Starog grada Lukavec

Gradonačelnik Krešimir Ačkar danas je potpisao ugovor o korištenju sredstava…

Objavljeno

on

U potresu koji nas je zadesio u prosincu prošle godine stradali su mnogi kulturni objekti na našem području, a među njima je najveću štetu pretrpio Stari grad Lukavec. Otpalo je dosta žbuke na svodovima, a projekt sanacije trebao bi uključiti i saniranje tornja. Obnova bi uskoro trebala početi, a dio sredstava osiguran je iz državnog proračuna.

– Nastavljamo uspješnu suradnju sa Vladom RH i ministarstvima. U suradnji s Ministarstvom kulture i medija osigurali smo pola milijuna kuna iz državnog proračuna za radove na Starom gradu Lukavcu. Danas smo potpisali ugovor o korištenju sredstava, objavio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

 

Nastavi čitati

Reporter 404 - 13.05.2021.

Facebook

Izdvojeno