Poveži se s nama

Kultura

FOTO: Plesni klub Barbara ima novo vodstvo

Objavljeno

21.03.2021. Velika Mlaka. Plesni klub Barbara ima novo vodstvo. Vlado Palac i Štefica Krilčić. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velike promjene dogodile su se na 13. sjednici Skupštine Plesnog kluba Barbara (Velika Mlaka) održane putem aplikacije ZOOM, u četvrtak, 18. ožujka 2021. godine. Razriješeni su dužnosti dosadašnji predsjednik Vlado Palac i tajnica Katarina Matanović (oboje su naveli osobne razloge), a razriješeni su također i članovi Upravnog i Nadzornog odbora, koji su se povukli. Podnesena izvješća za 2020. godinu o radu kluba (Petra Ružić) i financijama (Vlado Palac) su usvojena, a Petra Ružić je predstavila plan rada i financija kluba za 2021. godinu.

Nova predsjednica je Štefica Krilčić (članica kluba od njegovog osnutka, dosadašnja predsjednica Nadzornog odbora), dopredsjednica je Lucija Palac (članica kluba od 2013. kao juniorka, kasnije trenerica i sutkinja), tajnica je Petra Ružić (dugogodišnja članica, dopredsjednica Upravnog odbora u posljednje dvije godine). Novoizabrane klupske čelnice, prema aktualnim izmjenama Statuta, čine i Upravni odbor kluba u trajanju od 4 godine.

21.03.2021. Velika Mlaka. Plesni klub Barbara ima novo vodstvo. Katarina Matanović i LucijaPalac. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nadzorni odbor je također posve promijenjen i za naredne 4 godine izabrane su Ivana Mišević (predsjednica), Gordana Grujo i Gordana Masnica (članice).

Pandemija korona virusa odnosno epidemiološke mjere za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, koje traju već duže od godinu dana izazvao je odlazak mažoretkinja iz kluba. Posljednji javni nastup mažoretkinja PK Barbara bio je na Regionalnom prvenstvu mažoretkinja Hrvatskog udruženja mažoret timova (HUMT), regija Sjever 2, održanom u organizaciji Kutinskih mažoretkinja u Kutini (nedjelja, 08. ožujka 2020. godine). To je bio kvalifikacijski turnir (drugi od tri) za Državno prvenstvo koje je trebalo biti održano u Sv. Ivanu Zelini (30. – 31. svibnja 2020.).

Nažalost, pandemija korona virusa (i njegovih inačica) suspendirala je kompletan mažoret sport u Europi i ta ”suspenzija” traje još uvijek.

Galerija fotografija

Kultura

Večeras u Mraclinu promocija knjige Darije Žilić “S rubova ekrana”

Promocija je u 20.30 sati u Parku Tomislava Hrkovca.

Objavljeno

on

U sklopu Dana svetog Vida danas će u Mraclinu biti održana promocija nove knjige velikogoričke književnice Darije Žilić “S rubova ekrana”.

Domaćin ove književne večeri bit će Društvo žena “Anđela Lovreković”, a u programu, uz autoricu, sudjeluju Đurđica Vuković, urednica časopisa “Riječi” Matice hrvatske iz Siska, Mia Krajcar, voditeljica Scene Gorica, koja će čitati Darijinu poeziju, a za glazbeni dio zaduženi su Tony Lee King te Miroslav Giljanović Fix.

Promocija je u 20.30 sati u Parku Tomislava Hrkovca.

Nastavi čitati

Kultura

Na izložbi “Staklena misija” bit će predstavljeni radovi goričke umjetnice

Otvorenje je sutra u 19 sati, a izložba možete razgledati do 1.srpnja.,.

Objavljeno

on

Velikogoričanka Violeta Antunović, ujedno i članica Udruge likovnih umjetnika Velike Gorice, predstavit će svoje radove na izložbi pod nazivom „Staklena misija“.

U izložbenom prostoru Pučkog otvorenog učilišta od sutra ćete imati priliku vidjeti autoričine staklene tvorbe, radove na svili i cvjetne rapsodije na platnu. Violeta je samouka umjetnica čiji je cijeli život protkan crtanjem i slikanjem. Inače, ovo joj je treća samostalna izložba.

Otvorenje je sutra u 19 sati, a izložba ostaje otvorena do 1.srpnja.

Nastavi čitati

Kultura

Europski dani arheologije ovog vikenda u parku Andautonija u Šćitarjevu

Svi sadržaji su besplatni.

Objavljeno

on

U sklopu obilježavanja Europskih dana arheologije 18. 19. i 20. lipnja 2021. od 12 do 18 sati Arheološki muzej u Zagrebu pripremio je program za posjetitelje u Arheološkom parku Andautonija u Šćitarjevu.

-Ovaj muzej na otvorenom osim razgleda prezentiranog arheološkog lokaliteta posjetiteljima nudi i razgled „Muzeja mirisa“, radionice za najmlađe posjetitelje „Rimske igre“, „Izrada bula“ i „Mali arheolozi“ i boravak u prirodi.- kažu organizatori.

Svi sadržaji su besplatni.

Nastavi čitati

Reporter 405 - 17.06.2021.

Facebook

Izdvojeno