Povežite se s nama

HOTNEWS

FOTO Mladi i inovativni: projektima privlače investitore, a još nisu završili školovanje

Veleučilište Velika Gorica izuzetno je ponosno na uspjehe svojih studenata pa su se tako pohvalili s tri ekipe koje su nastupile na nedavno održanom #StartupVG-u

Objavljeno

na

Veleučilište Velika Gorica otvorilo je svoja vrata Goričanima i svim zainteresiranim za studijske programe koji se izvode na ovoj visokoškolskoj ustanovi. Među brojnim posjetiteljima susreli smo dvojicu učenika četvrtih razreda Srednje strukovne škole Velika Gorica.

„Mislim upisati velikogoričko Veleučilište, smjer Održavanje računalnih sustava. Želio bih studirati u svom gradu, tu sam završio osnovnu, a uskoro ću i srednju školu. Kad već postoji mogućnost zašto ne“, otkrio nam je Luka.

03.05.2017. Velika Gorica -Dan otvorenih vrata VVG. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Njegov kolega Kristijan je iz Zagreba i također želi nastaviti svoje obrazovanje u Velikoj Gorici.

„S obzirom na to da sam po cijele dane za kompjuterom, mislim da je Upravljanje računalnim sustavima za mene kao stvoreno“, rekao nam je naš sugovornik.

Mladi Zagrepčanin tijekom ove školske godine sudjelovao je na projektu svoje škole pod nazivom Tur-solar pete generacije koji je danas predstavljen u prostoru VVG-a. Ovo vozilo izrađeno je gotovo u cijelosti od recikliranog materijala. Više o ovom jedinstvenom vozilu saznali smo od Danijela i Antonia, učenika završnih razreda Srednje strukovne škole.

03.05.2017. Velika Gorica -Dan otvorenih vrata VVG. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„Riječ je o trokolici pognojenoj s dva pomoćna elektromotora koji se djelomično pune putem fotonaponske ploče. Oko 25 posto energije vozilo dobiva od sunca. Domet mu je 50 kilometara, najveća brzina od 30 do 50 kilometara na sat“, objasnio je Danijel.

Danas je službeno najavljen i početak radova na šestoj generaciji Tur-solar vozila.

„Riječ je o vozilu s pet sjedećih mjesta. Služilo bi kao taksi vozilo, a njime bi se moglo voziti i pješačkim zonama i šetnicama“, pohvalio nam se Antonio.

03.05.2017. Velika Gorica -Dan otvorenih vrata VVG. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Veleučilište je izuzetno ponosno na uspjehe svojih studenata pa su se tako pohvalili s tri ekipe koje su nastupile na nedavno održanom #StartupVG-u. Adnan, Matea i Tomislav na prvom goričkom startup-u predstavili su svoju aplikaciju.

„Mi smo to zamislili tako da se roditelji prijave u sustav, koji im onda omogućavao pristup svim informacijama vezanim uz obrazovanje njihove djece poput ocjena i opaski, a profesori bi putem njega mogli direktno komunicirati s roditeljima. Ovim projektom mogli bi aplicirati na EU fondove. Veliki broj roditelja pozitivno je ocijenilo naš projekt u provedenoj anketi, a čak 50 posto njih bilo bi spremno platiti našu aplikaciju između 10 i 30 kuna“, pohvalio nam se Tim @sve5.

03.05.2017. Velika Gorica -Dan otvorenih vrata VVG. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Martin, Ivan, Ramo , Tomislav i Matea svojim projektom nastoje olakšati brigu o starijim i nemoćnim osobama. Njihova aplikacija namijenjena je skrbnicima koji se brinu o starijoj populaciji.

„Oni bi pomoću naše aplikacije te narukvice i tableta mogli nadzirati fizičko stanje osoba, a u slučaju bilo kakvih problema bili bi upozoreni istog trenutka. Naš projekt od strane Poslovnih anđela ocijenjen je kao održiv i s dobrim potencijalima“, rekli su nam članovi GP S.O.S. tima.

03.05.2017. Velika Gorica -Dan otvorenih vrata VVG. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Neven iz tima Alfredo pohvalio je organizaciju prvog goričkog startup-a, ali samu ideju ovakvih okupljanja.

„Meni je bilo super. Cijeli dan smo radili i „brainstormali“, bilo je i hrane, a imali smo svoju učionicu. Htio bih da se takva okupljanja češće organiziraju“, poručio je Neven.

U sklopu Dana otvorenih vrata pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove Europske unije Domagoj Ilečić održao je kratko predavanje studentima i upoznao ih s Programom za poduzetnike početnike. Najavio je i nastavak organiziranja manifestacije #StartupVG.

03.05.2017. Velika Gorica -Dan otvorenih vrata VVG. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

„Nedavno održano natjecanje polučilo je i neke konkretne uspjehe. Naime, jedan od prva tri plasirana tima dobio je konkretnu poslovnu ponudu da razradi svoj projekt i ideju. Odlučili smo podržati i jedan projekt tima s ovog Veleučilišta koji je imao jako dobro i konkretno informatičko rješenje. Postoji čak i poslovni interes da se on implementira u realnom sektoru. Naš Odjel pokušat će ih povezati s poduzetnicima kojima bi to bilo interesantno. Mi ćemo im pružiti svu pomoć, važno je samo da oni to hoće i da nam pokucaju na vrata“, poručio je pročelnik.

03.05.2017. Velika Gorica -Dan otvorenih vrata VVG. Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Među brojnim izloženim primjercima posjetitelji su mogli razgledati razne eksponate, osim već spomenutog Tur-solara, bila je tu i bespilotna letjelica koju je izradio jedan student Veleučilišta za svoj diplomski rad, električna i hibridna vozila, a najveći interes kod posjetitelja izazvalo je stožerno-zapovjedno vozilo Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Galerija fotografija

HOTNEWS

Vegora zove: Naučite trikove uspješnog oglašavanja na Facebooku i Instragramu na besplatnoj radionici

Radionica ‘Oglašavanje na društvenim mrežama’ održat će se 14. lipnja, a vodit će ju Krešimir Koružnjak, stručnjak za digitalni marketing s višegodišnjim iskustvom u vođenju online marketinških kampanja.

Objavljeno

na

Objavio/la

Za sve koji planiraju ili su već počeli s marketingom i komunikacijom na digitalnim platformama, gradska razvojna agencija Vegora organizira besplatnu radionicu ‘Oglašavanje na društvenim mrežama’, koju će voditi Krešimir Koružnjak, stručnjak je za digitalni marketing  s višegodišnjim iskustvom u vođenju online marketinških kampanja.

– Radionica ‘Oglašavanje na društvenim mrežama’ nužna je za poduzetnike koji žele doseći svoju ciljnu skupinu na društvenim mrežama s obzirom na veću količinu sadržaja koji im je kao korisnicima upućen. U sklopu ove radionice fokusirat ćemo se na društvene mreže Facebook i Instagram, te tips & tricks njihova korištenja prilikom kreiranja oglasnih kampanja. Važan dio strategije kreiranja je poznavanje svog krajnjeg klijenta, te prema tome izraditi i prilagoditi komunikaciju, kako bi iste potaknule na angažman. Isto tako je važno prilagoditi strategiju s obzirom na kontinuirane promjene u trendovima koji se čini sve brže mijenjaju. Vaši su klijenti sigurno na društvenim mrežama, ali se u mnoštvu ponuda trebaju istaknuti i povezati s vama važnim potencijalnim klijentima – najavljuju iz Vegora-e.

Radionica će biti održana 14. lipnja u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta s početkom u 10 sati, a prijaviti se možete  OVDJE.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Policija sutra provodi pojačani nadzor motociklista, mopedista i biciklista

Prometni policajci na prometnicama će motriti od 8 do 20 sati.

Objavljeno

na

Prometna policija sutra 7. lipnja, na područj do u Policijske uprave zagrebačke, provest će preventivno-represivnu akciju „Nadzora vozača motocikala, mopeda, bicikala i osobnih prijevoznih sredstava “ 8 od 20 sati.

– Cilj akcije je povećanje razine sigurnosti u prometu i sprječavanje najtežih prometnih prekršaja, a posebna pozornost obratit će se na prekršaje nepropisne brzine motocikala, nekorištenja zaštitne kacige vozača i putnika na motociklima i mopedima, istek važenja prometne dozvole, neregistrirana vozila, upravljanja prije stjecanja prava na vožnju. Osim toga, pozornost će biti i na povratnicima-recidivistima u cestovnom prometu – ističu iz policije.

Za vrijeme akcije, policija će mjeriti i razinu buke.

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

Na Humanitarki prikupljeno gotovo 10.000 eura za teško bolesnog Nou iz Kuča, njegova se mama zahvalila emotivnom porukom

Na Facebook stranici ‘Noa i borba s dijagnozama’, možete pratiti svakodnevicu i napredak ovog hrabrog dvogodišnjaka iz Kuča.  

Objavljeno

na

Objavio/la

Ovogodišnje, deveto po redu, izdanje Humanitarke, popularnog malonogometnog turnira, bilo je posvećeno teško bolesnom dvogodišnjaku iz Kuča, Noi Kokanoviću. Kroz izravne donacije i prodaju prigodnih majica prikupljen je rekordan iznos, gotovo 10.000 eura, koji će itekako pomoći teško bolesnom dječaku, koji od rođenja živi sa sedam dijagnoza i svaka mu je pomoć dobrodošla, kako bi nastavio s individualnim terapijama. Svima koji su u tome sudjelovali emotivnom porukom se zahvalila Noina mama.
– Koliko emocija i koliko ponosa osjećamo ne možemo riječima opisati. Goričani moji za Nou je prikupljen rekordan iznos Humanitarke, zakucali ste tu 9.po redu, naši junaci. Hvala  apsolutno svima koji su na bilo koji način sudjelovali. Zamislite što bi vam sve Noa rekao da može.
I koliko vi vas sve grlio da zna što ste za njega napravili.  Volonteri, organizatori, nogometne ekipe, posjetitelji, Buvljakuše, animatori za dječicu, donatori, apsolutno svima redom hvala, omogućili ste Noi potrebna pomagala i terapije.  Ovo je san.. SINE, ti si dobio bitku za život boreći se poput tigra, više puta, a mama će se za tebe istom snagom boriti da skupiš za terapije i da prohodaš. Vjeruj mi. Goričani Humanitarka vi ste čudo od ljudi. Voli vas sve vaš Noa – Na Facebook stranici ‘Noa i borba s dijagnozama’, možete pratiti borbu i napredak ovog hrabrog dvogodišnjaka, a tamo ćete naći i podatke za donacije.

Foto: Noa Kokanović, teško bolesni dječak iz Kuča/FB Noa i borba s dijagnozama

– Kao i svaka Humanitarka do sada, nakon odmora te nakon što su se slegli dojmovi s ponosom možemo objaviti da smo za Nou skupili do sada rekordni iznos. Iako smo nekako i slutili da bi ova deveta godina mogla biti “jaka” još da nas napokon malo i vremenske prilike poštede kišnih perioda gdje smo se i sami počeli u šali pitati “jel’ znamo mi sve ovo kad je i suho vrijeme?”. Ma znamo, itekako znamo. Za malenog Nou Kokanovića zahvaljujući svima Vama prikupili smo rekordnih 9.949,54 eura! ( 74.965 kn ) Da ne nabrajamo svakoga ponaosob, HVALA SVIMA koji ste podržali, učestvovali ili na bilo koji način pomogli prikupiti ovaj iznos za Nou, svih Vas koji nas podržavate sve ove godine, na kraju priče svi možemo ali i moramo biti ponosni. Patetiku ostavljamo iza sebe i nema potrebe ponavljati uvijek iste stvari, ali Goričanke i Goričani najbolji ste kad treba i to dokazujete iz godine u godinu. Hvala Vam! Mi možemo samo obećati jubilarnu 10. Humanitarku u svibnju 2024. i da, biti će top! – objavili su organizatori na FB stranici Goričani Humanitarka.
Naslovna fotografija: FB Goričani Humanitarka

Nastavite čitati

HOTNEWS

Nakon dugih 20 godina u župi Navještenja slavi se mlada misa. Zaredio se Velikogoričanin Matej Zakanj

Mladić je pošao ujakovim stopama.

Objavljeno

na

Nakon 20 godina, u župi Navještenja Blažene Djevice Marije, slavit će se mlada misa. Naime, Velikogoričan Matej Zakanj, 27. svibnja primio je red prezbiterata po rukama zagrebačkog nadbiskupa Dražena Kutleše i postao svećenik u službi Kristovoj. Ono što sada slijedi je njegova prva – mlada misa koja će biti već ove nedjelje, javljaju iz župe Navještenja.

– Posljednji puta mlada misa je u župi Navještenja slavljena pred dvadeset godina i mladomisnik je tada bio Matejev ujak vlč. Duje Kurtović. Ovo je važan događaj za život naše župe Navještenja, čitavog grada Velike Gorice i našeg Turopoljskog kraja – ističe velečasni Ivan Norbert Koprivec.

Uoči mlade mise, u župi Navještenja, pripremat će se trodnevnicom. Prvu misu, na svetkovinu Tijelova u 11 sati, predslavit će velečasni Luka Brešić iz župe Blaženog Alojzija Stepinca.

U petak 9. svibnja, u 18:30 sati, svetu misu predslavit će Matejev ujak, Duje Kurtović, inače župnik župe Svetog Franje Ksaverskog u Karlovcu. Treća misa, je u subotu 10. lipsnja u 19:30 sati, a služit će ju velečasni Ivan Vučak, inače rodom iz Vukovine, a trenutno je župnik župe Presvetog Trojstva u Krašiću.

Mladomisnik vlč. Matej Zakanj svoju će mladu misu služiti u nedjelju 11. lipnja u 10 sati u župnoj crkvi Navještenja, a na njoj će propovijedati vicekancelar pri Nadbiskupskom duhovnom stolu u Zagrebu, Dario Kral.

Slavlje će u nedjelju započeti roditeljskim blagoslovom ispred obiteljske kuće u 9 sati

– Inače, Matej je sin Željka i Zore, rođene Kurtović. Još kao dječak Matej je radosno ministrirao kod oltara i pomagao svećenicima, a kasnije se pridružio zboru mladih „Navještenje“ i vokalistima svetog Josipa, koji djeluju u župi Navještenja – ističe velečasni Koprivec te poziva sve Velikogoričane da se odazovu na ovo euharistijsko slavlje u što većem broju i time podrže Mateja na početku njegovog svećeničkog života.

Naslovna foto: Zgrebačka nadbiskupija/Snježana Kirinić Grubić

 

Nastavite čitati

Crna kronika

Uhvaćen serijski pljačkaš ljekarni, zaposlenicima prijetio nožem i skalpelom

Muškarac je u razbojničkom pohodu u deset ljekarni počinio materijalnu šteta u iznosi oko 7390 eura.

Objavljeno

na

Objavio/la

Zagrebačka policija izvijestila je o dovršetku krim-obrade nad 36-godišnjim muškarcem koji je u zadnja tri mjeseca počinio deset kaznenih djela razbojništva u ljekarnama diljem Zagreba.

– Muškarac je od 21. ožujka do 29. svibnja u ljekarnama na području Črnomerca, Dubrave, Maksimira, Medveščaka i Trešnjevke, tijekom popodnevnih i večernjih sati, sumnja se, dolazio do ljekarni u kojima bi najčešće zaposlenicima zaprijetio nožem, u jednom slučaju zaprijetio je skalpelom i u jednom slučaju verbalno, nakon čega bi od zaposlenika zatražio da mu predaju novac, što su oni iz straha dijelom i činili dok u nekoliko slučajeva nakon upućenih im prijetnji bi sam otuđio novac. Odmah potom osumnjičeni bi pobjegao iz ljekarni – izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.

Materijalna šteta nastala počinjenjem ovih kaznenih djela iznosi oko 7390 eura.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su posebno izvješće dostavili Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu dok su 36-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku.

Nastavite čitati

Reporter 426 - 25.05.2023.

Facebook

Izdvojeno

Sva prava pridržana © 2022 e-Radio d.o.o.