Poveži se s nama

Obrazovanje

FOTO Gimnazija Velika Gorica obilježila Europski tjedan sporta na Bundeku

Objavljeno

26.09.2019. Zagreb. Rekreacijski dan Gimnazije Velika Gorica na Bundeku. Foto: GVGVG

Gimnazija Velika Gorica projektom ‘Rekreacijski dan’ obilježila je (četvrtak, 26. rujna) Europski tjedan sporta koji se u većini europskih država održava od 23. do 30. rujna. Nositelj Projekta je nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture, Gordan Polan, prof. savjetnik, osmislio je aktivnosti koje su provedene na SRC Bundek u Zagrebu, uz potporu ravnateljice Gimnazije dr.sc. Brankice Žugaj, prof. i svih nastavnika iz zbornice.

26.09.2019. Zagreb. Rekreacijski dan Gimnazije Velika Gorica na Bundeku. Foto: GVGVG

Idejni autor spomenutog projekta nastavnik Polan je naglasio: ”Glavna aktivnost sastojala se u obilasku učenika i njihovih nastavnika betonskom pješačko-biciklističkom stazom oko jezera Bundek, hodanjem, trčanjem, bicikliranjem, rolanjem. Svaki sudionik kretanje je prilagodio svojim tjelesnim sposobnostima i interesu što je i preporuka ove europske kampanje koja treba inspirirati Europljane da budu aktivni (#BeActive) tijekom Tjedna sporta i ohrabriti ih da ostanu aktivni tijekom cijele godine.”

26.09.2019. Zagreb. Rekreacijski dan Gimnazije Velika Gorica na Bundeku. Foto: GVGVG

Zadovoljan vremenskim uvjetima na dan održavanja Rekreacijskog dana, Polen je nastavio: ”Nakon obilnih kiša prethodnih dana, sunce koje je osvanulo u četvrtak, upotpunilo je prekrasan doživljaj učenika i njihovih nastavnika. Nakon glavne tjelesne aktivnosti održana je nastava predviđena rasporedom za taj dan, na kojoj su nastavnici Gimnazije Velika Gorica inovativnim metodama poučavanja u prirodnom okruženju svojim učenicima prenosili znanje na veoma zanimljiv način. U svim nastavnim predmetima održana su predavanja koja su bila vezana za glavnu sportsku aktivnost, te je naglašena međupredmetna povezanost sa školskim predmetom Tjelesna i zdravstvena kultura.”

26.09.2019. Zagreb. Rekreacijski dan Gimnazije Velika Gorica na Bundeku. Foto: GVGVG

Nakon nastave, učenici su, koristeći sportske rekvizite koje su iz škole donijeli nastavnici TZK, nastavili s rekreativnim aktivnostima na travnjaku SRC Bundek. Igran je badminton, odbojka, mali nogomet. U sklopu ovog zanimljivog Projekta koristili su se vizuali Središnjeg državnog ureda za sport koji je osigurao i 60 prigodnih majica. Majice su podijeljene učenicima iz razreda s lanjskim najboljim uspjehom, razredu s najmanje izostanaka te njihovim razrednicima.

”Sve u svemu, jedan prekrasno organiziran nastavni dan s kojeg su svi kućama otišli sa smiješkom te za koji su, i učenici i njihovi profesori, kazali da treba što prije ponoviti” – zaključio je ushićeni nastavnik Gordan Polan.

Galerija fotografija

Moja županija

O 60 starijih i nemoćnih osoba s područja Općine Orle brine desetak žena

Riječ je o projektu “ZAŽELI za Općinu Orle”, a zaposlene žene brinu o korisnicima na način da im dostavljaju namirnice, pripremaju obroke, čiste, pomažu u plaćanju računa…

Objavljeno

on

Kako bi se podigla kvaliteta života starijih i nemoćnih osoba na području Općine Orle, od 1.listopada prošle godine provodi se projekt „ZAŽELI za Općinu Orle“.
Prošli tjedan održana je i uvodna konferencija projekta, a sredstva za njegovu jednogodišnju provedbu osiguralo je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava te Hrvatski zavod za zapošljavanje.

S obzirom da je cilj projekta uključivanje žena u nepovoljnom položaju na tržište rada kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici, ovim je putem zaposleno 10 žena koje se skrbi o 60 korisnika s područja općine Orle.

– Zaposlene žene u sklopu Projekta brinu o korisnicima na način da im dostavljaju namirnice, pripremaju obroke, čiste, pomažu u plaćanju računa, a ono što je njima najvažnije pružaju im podršku kroz razgovore i druženja. Topla riječ im znači više od svega jer mnogi više nemaju nikoga u obitelji ili ih slabo viđaju – istaknuo je načelnik Ervin Vujica.

Ono što u završnoj fazi slijedi za zaposlene žene je obrazovanje i osposobljavanje kako bi se osnažio i unaprijedio njihov radni potencijal. Inače, ukupna vrijednost projekta je 926.052,00 kuna, a riječ je o bespovratnim sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

– Ovaj projekt pokazao se kao pun pogodak za našu zajednicu i po završetku druge faze spremni smo i radujemo se trećoj – kazao je Vujica.

 

Nastavi čitati

CityLIGHTS

U sklopu projekta StartupVG IT Akademija kreće besplatna edukacija za poslovnog analitičara

Edukacija će trajati 6 mjeseci, a kandidati će odraditi 2 mjeseca teoretske i 4 mjeseca stručne prakse kod tvrtki mentora…

Objavljeno

on

Grad Velika Gorica u suradnji s IT tvrtkama kroz projekt #StartupVG Inkubator pokreće #StartupVG IT Akademiju, a koja je službeno predstavljena jučer u vijećnici Pučkog otvorenog učilišta. Zainteresirani Velikogoričani imali su prilike čuti i upoznati se s detaljima prve edukacije u nizu, za zanimanje poslovni analitičar.

– Akademija je zamišljena tako da pomogne mladim ljudima, obući ih s kompetencijama koje su danas tražene na tržištu rada. Poslovni analitičar, jedno je od zanimanja koje je jako traženo na tržištu rada, dobro je plaćeno, a ne morate biti IT struke da bi radili u tom zanimanju – ističe Domagoj Ilečić, pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo, investicije i fondove EU.

15.07.2021 – Velika Gorica – predstavljanje projekta #StartupVG IT Akademija – foto: Petra Škrinjarić/ Cityportal.hr

Koliko je zapravo ovakva vrsta edukacije i zanimanja vrlo tražena, govori i činjenica da se za radionicu prijavilo 60 kandidata. No, na žalost neće svi imati sreće i pohađati ovu besplatnu edukaciju.

– Cilj nam je da imamo 10 do 15 kandidata koji bi se obučavali za to zanimanje i kako bi se s njima moglo što bolje i kvalitetnije raditi i pripremiti ih za ono što ih čeka. No, sva naredna zanimanja koja ćemo raditi biti će vezana uz IT industriju, zahvaljujući tome što u Hrvatskoj imamo mnogo uspješnih IT tvrtki, takvi zaposlenici su vrlo traženi na tržištu – naglašava Ilečić.

Priliku za ovakvom vrstom edukacije vidjela je i Lucija Matić koja je inače završila studij dizajna.

– Za ovu akademiju sam se prijavila iz razloga što tražim nove poslovne prilike, ekspandirati svoja znanja i iskušat se u novim područjima. IT struke su nešto što me privlači zadnjih godinu dana. Vjerujem da ću dobiti jako puno informacija i uvida u sve pa ćemo vidjeti – kaže Lucija.

15.07.2021 – Velika Gorica – predstavljanje projekta #StartupVG IT Akademija – foto: Petra Škrinjarić/ Cityportal.hr

Mlad i nezaposlen prvostupnik odnosa s javnošću Stjepan Pukanić na ovu se radionicu prijavio na poticaj iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje koji su kontaktirali njega, ali i ostale s visokom ili višom stručnom spremom što je upravo i jedan od kriterija odabira kandidata.

– Također osobe moraju biti i nezaposlene. Intencija je da se mladima i nezaposlenima pomogne da se brže uključe u tržište rada. Također dobro i poželjno bi bilo da kandidat ima dobre komunikacijske vještine te poznavanje MS Officea.

Upisi prve generacije za IT zanimanje Poslovni analitičar započinju 20. srpnja 2021. Edukacija će trajati 6 mjeseci, a kandidati će odraditi 2 mjeseca teoretske i 4 mjeseca stručne prakse kod tvrtki mentora.

15.07.2021 – Velika Gorica – predstavljanje projekta #StartupVG IT Akademija – foto: Petra Škrinjarić/ Cityportal.hr

Nastavi čitati

Obrazovanje

FOTO: Završeni upisi u 1.razred Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina

Objavljeno

on

Autor

15.07.2021. Velika Gorica. Završeni upisi u 1.razred Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina. Foto: ZTŠ Rudolfa Perešina i David Jolić/cityportal.hr

Upisi u 1.razred Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina u školsku godinu 2021./2022.  završeni su jučer (srijeda, 14. srpnja 2021.). Vedran Šarac, ravnatelj-mentor ZTŠ-e, kazao nam je da su popunjene sve dozvoljene odnosno propisane kvote. To znači da će svako od tri razredna odjeljenja brojati 28 učenika što je ukupno 84 nova srednjoškolca. Školu u prosjeku polazi 320 učenika i učenica.

15.07.2021. Velika Gorica. Završeni upisi u 1.razred Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina. Foto: ZTŠ Rudolfa Perešina i David Jolić/cityportal.hr

Zrakoplovna tehnička škola Rudolfa Perešina po svom odgojno-obrazovnom programu je jedinstvena i prepoznatljiva. Učenici se upisuju u tri obrazovna profila, koji obuhvaćaju tehničke i operativne vidove zrakoplovstva. Obrazovni profili su: Zrakoplovni prometnik (ZP), Zrakoplovni tehničar IRE (instrumenti, radio i elektrooprema) i Zrakoplovni tehničar (zrakoplov i motor).

15.07.2021. Velika Gorica. Završeni upisi u 1.razred Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina. Najbolji maturanti ZTŠ-e i ravnatelj-mentor Vedran Šarac na prijemu kod gradonačelnika Krešimira Ačkara (14.06.2021.). Foto: ZTŠ Rudolfa Perešina i David Jolić/cityportal.hr

Učenici se u obrazovnim profilima školuju prema novim strukovnim kurikulumima, kroz modularni pristup – svi planovi i programi usklađeni su sa svim zahtjevima struke.

Galerija fotografija

Nastavi čitati

Reporter 405 - 17.06.2021.

Facebook

Izdvojeno