Povežite se s nama

HOTNEWS

FOTO Centar izvrsnosti napreduje prema planu, bit će to velik iskorak u strukovnom obrazovanju

Planirani završetak radova je kraj prosinca 2023.godine, a vrata bi Centar trebao otvoriti u prvim danima siječnja 2024.godine.

Objavljeno

na

Radovi na Regionalnom centru kompetentnosti u Velikoj Gorici idu prema planu. Kako je jutros rekao ravnatelj Srednje strukovne škole Velika Gorica, Miroslav Antolčić, učenici će u nove prostore moći kročiti i možda prije predviđenog roka te izučavati svoj zanat u Centru.

– Planirani završetak radova je kraj prosinca 2023. godine, a vrata bi Centar trebao otvoriti u prvim danima siječnja 2024. godine. Trenutno sve ide prema planu i predviđenim rokovima – dodao je Antolčić.

12.10.2022. – Velika Gorica – Koferencija i obilazak radova na Regionalnom centru kompetetntosti u Velikoj Gorici – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

U prizemlju će se nalaziti najmoderniji CNC strojevi, tokarilice, erozimati, mjerna oprema, toplinska obrada, a na gornjem katu bit će sofisticirana aditivna tehnologija, 3d printeri, mjeriteljstvo, pneumatika i senzorika obnovljivih izvora energije.

– Učenici će učiti kroz praktičnu nastavu i vježbe, a po završetku školovanja imat će podlogu i biti konkurentni na tržištu rada. Dobili smo jedinstvenu priliku koju generacije prije nas nisu imale, a to je da napravimo iskorak za bolje sutra – istaknuo je ravnatelj Antolčić.

12.10.2022. – Velika Gorica – Koferencija i obilazak radova na Regionalnom centru kompetetntosti u Velikoj Gorici – foto: Sanjin Vrbanus/Cityportal.hr

Prema posljednjim upisima interes za strukovna zanimanja je daleko veći od onoga što škola može prihvatiti i upisati. Učenici i roditelji prepoznali su vrijednost cjelokupnog projekta.

– Kroz ovaj centar dobit ćemo školovane kadrove, koji će biti u korak s modernim vremenom. Oni će biti, i potrebni su novim tehnologijama koje se već u Zagrebačkoj županiji primjenjuju. Iako je porasla cijena radova, nismo i nećemo niti jednog trenutka dvojiti izdvojiti onoliko sredstva koliko će biti potrebno kako bi se ovaj projekt priveo kraju. Radovi dobro napreduju i neka je sa srećom novoj vrsti školovanja u našoj županiji – poručio je zamjenik župana Damir Tomljenović.

12.10.2022. – Velika Gorica – Koferencija i obilazak radova na Regionalnom centru kompetetntosti u Velikoj Gorici – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Gradonačelnik Krešimir Ačkar istaknuo je kako će ovaj projekt značit mnogo svim građanima Velike Gorice.

– Ponosni smo što grad Velika Gorica na najbolji mogući način kroz ovakav centar daje odgovor na pitanje o budućnosti obrtničkih i stručnih zanimanja. Ljudima će biti omogućeno cjeloživotno školovanje i prekvalifikacija da budu specijalisti 3d tehnologija, a bit će bolje i svima nama koji ćemo koristiti njihove usluge. Ovi centri čine jedan iskorak i novu dodanu vrijednost koji svaki grad može samo poželjeti – naglasio je Ačkar.

12.10.2022. – Velika Gorica – Koferencija i obilazak radova na Regionalnom centru kompetetntosti u Velikoj Gorici – foto: Sanjin Vrbanus/Cityportal.hr

HOTNEWS

Od ponedjeljka ZET prema Ribnici i Čičkoj Poljani vozi obilazno

Za sav promet bit će zatvoren dio Velikogoričke ulice

Objavljeno

na

Zbog izgradnje kanala i kućnih priključaka te asfaltiranja dijela Velikogoričke ulice u sklopu projekta Aglomeracije, ZET-ove linije 323 i 324 koje voze prema Ribnici i Čičkoj Poljani vozit će od ponedjeljka 30. siječnja do subote 1. travnja obilaznim pravcima.

Za sav promet bit će zatvoren dio Velikogoričke ulice, od kućnog broja 1A do raskrižja Ščitarjevske i Vukovinske ulice.

  • terminal Velika Gorica – Sisačka – Velikogorička – Ulica Seljine brigade – Vukovinska i dalje redovnom trasom
  • Ribnica (Lazina) redovnom trasom do raskrižja Velikogoričke i Vukovinske ulice – Vukovinska – Ulica Seljine brigade – Velikogorička – Sisačka – terminal Velika Gorica

Privremeno se ukida obostrano stajalište Novo Čiče – Jezero u Velikogoričkoj ulici, a uspostavljaju se privremena stajališta u Vukovinskoj ulici kod kućnih brojeva 2 i 1B i u Ulici Seljine brigade kod kućnih brojeva 6, 72 i 75.

Prema kolodvoru u Velikoj Gorici autobusi će koristiti autobusno stajalište Vukovina u Velikogoričkoj ulici.

Nastavite čitati

CityTV

VIDEO Idemo li zbog eura manje na kavu ?

Objavljeno

na

Objavio/la

Iza nas je stresno razdoblje prilagodbe na novu valutu, kad se plaćalo i eurima i kunama, pa smo u goričkim kafićima provjerili kakva je sad situacija po pitanju jedne od omiljenih navika u Hrvata – odlaska na kavicu u najdraži lokal. Jesu li euri prorijedili tu vrstu druženja i kako je to utjecalo na napojnice konobarima pogledajte u videu:

 

 

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

Policija kaznila 16 vozača koji nisu bili vezani za vrijeme vožnje

Plavci su jučer bili u akciji na goričkim prometnicama.

Objavljeno

na

Djelatnici goričke policije jučer su na području grada proveli preventivno-represivnu akciju tijekom koje su nadzirali i kažnjavali vozače za nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječje sjedalice te uporabu mobitela za vrijeme vožnje.

Tom prilikom utvrđeno je 19 prekršaja, a najviše je bilo vozača koji nisu bili vezani za vrijeme vožnje, njih 16. Uz to bilo je još i 3 prekršaja korištenja mobitela za vrijeme vožnje, a utvrđena su još dva ostala prekršaja iz domene prometa.

 

 

Nastavite čitati

Crna kronika

Skliska cesta i brzina, uzrok nesreće u kojoj je teško stradala 21-godišnja vozačica

Nesreća se dogodila na nadvožnjaku između Kurilovca i Kušanca.

Objavljeno

na

Poznat je uzrok nesreće koja se dogodila jučer oko podneva na nadvožnjaku između Kurilovca i Kušanca.

– Jučer, 24. siječnja oko 12 sati 21-godišnjakinja je upravljala osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka Ulicom Slavka Kolara u smjeru sjeveroistoka. Dolaskom u zavoj nešto prije raskrižja s Ulicom bana Josipa Jelačića, vozačica nije prilagodila brzinu kretanja osobinama ceste, uslijed čega je izgubila nadzor nad vozilom te je prošla u suprotni trak. Potom je vozilom naletjela na autobus koji je vozio 47-godišnjak. Nakon naleta, automobil se nastavio nekontrolirano kretati da bi naposljetku naletio na zaštitnu ogradu nadvožnjaka – navode iz Policijske uprave zagrebačke.

Liječnička pomoć 21-godišnjoj vozačici pružena je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđena.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Bronca iz Samobora za Franku Jerkin iz Karate kluba Centar

Na natjecanju je uz Franku nastupio i Antonio Brletić.

Objavljeno

na

Dobre rezultate na Gran prix Croatia u Samoboru, koji je održan ovog vikenda, ostvarila je Franka Jerkin iz Karate klub Centar. Na ovom najvećem turniru u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe, a koji je okupio oko 1800 natjecatelja iz 25 država, ovaj gorički klub predstavljalo je dvoje karatista.

Franka je nastupila u uzrastu 11/12 godina -39kg i nakon 5 teških borbi osvojila je 3. mjesto.

– Na svom putu do medalje Franka pobjeđuje natjecateljice iz Hrvatske, Francuske, Ukrajine i BiH, a izgubila je samo u polufinalnom meču od predstavnice Slovenije. Uz svoju uzrasnu kategoriju Franka je nastupila i u starijoj, djevojčica 13-14 godina -44kg, no nije više imala snage za bolji rezultat – istaknuli su iz kluba te dodali kako je na turniru uz Franku nastupio i Antonio Brletić koji je aktualni prvak Hrvatske u svom uzrastu u 2022. godini.

Foto: Karate klub Centar

– Antonio je nastupio u uzrastu 13-14 godina -44kg, ali nažalost svoj nastup završava u 2. kolu. U prvoj borbi pobjeđuje natjecatelja iz Ukrajine, dok je u drugoj borbi izgubio od Slovaka. Nakon što je i Slovak poražen, Antonio je tu izgubio nadu za repasažom i broncom – kažu iz Karate kluba Centar koji su ponosni na Franku i Antonia, svoje dvije najveće nade kluba.

–  Godina je tek počela i nadamo se velikim uspjesima kluba do kraja ove sezone – poručuju.

Nastavite čitati

Reporter 422 - 22.12.2022.

Facebook

Izdvojeno