Poveži se s nama

Vijesti

Dnevnik jednog pacijenta: Kako sam otkrio ono dobro u našem zdravstvu…

Svjestan sam težine svoje bolesti, ali nastojim i dalje širiti optimizam, zdrav ljudski odnos, ljubav i poštenje. I glas o svim onim dobrim ljudima koji me okružuju u ovim trenucima…

Objavljeno

Na svaki eventualni i najmanji kiks Zdrastva u Hrvatskoj, zvone medijska zvona na uzbunu i puca se iz svih raspoloživih arsenala. Možda ponekad i ima razloga. Suprotni pozitivni primjeri doživljavaju se pod normalno. E, pa moraju se izdvojiti i takvi odnosi, koji pacijentima podižu vjeru u ljudskost i budućnost.

Potpisnik teksta kod liječnika nije bio gotovo 70 godina, a sad su krenuli ozbiljni problemi. Gotovo već pet mjeseci redovit sam gost KBC Rebro, a najviše klinike za urologiju u takozvanoj bijeloj zgradi. Ništa neobično, jedan sam od mnogih. Odnos doktora medicine specijalista za urologiju Bojana Čikića i sestre Gordane Goge Hajdarović je vrhunski i za svaki primjer, pa mislim da zaslužuje objavu za javnost!

Potrajalo bi nabrajati pozitivne karakteristike dok rade jedne od najtežih i najodgovornijih poslova i hvala im na tome. Molbu dotičnima za medijsku pohvalu i javnu zahvalu, dobili smo tek na veliko inzistiranje, a nije to mišljenje samo jednog pacijenta. Dok čekamo na red, naslušali smo se sličnih razmišljanja ostalih pacijenata i odlučili ih prezentirati javnosti.

Nisu oni jedini u Zdrastvu za primjer. Sanja na biopsiji je super pristupačna, doktorica opće prakse u Novom Čiču Anita i sestra Tanja također za pet, a sigurno ih ima još bezbroj. I na kraju, ovo nije nikakvo takozvano upucavanje. Svjestan sam težine svoje bolesti, ali nastojim i dalje širiti optimizam, zdrav ljudski odnos, ljubav i poštenje. Ako ima drugačijih, možda im pomogne ovakav stav i razmišljanje, da se promjene.

Nastavi čitati

Vijesti

U Pokupskom razmjena starih sorti sjemenja

Predstavit će i projekt “Društvena banka sjemena”

Objavljeno

on

Klub žena Pokupsko i Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) organiziraju razmjenu starih sorti sjemenja u Lovačkoj kući u Pokupskom. Svi koji imaju stare sorte sjemenja na razmjenu ih mogu donijeti u nedjelju, 1. ožujka, u 16 sati. Osim razmjene, održat će se i predstavljanje projekta “Društvena banka sjemena” udruge ZMAG iz Vukomerića.

Nastavi čitati

Vijesti

Knjižnica poziva građane treće životne dobi na edukaciju za rad na računalu

Za sudjelovanje se potrebno prijaviti telefonom ili osobno u knjižnici

Objavljeno

on

Gradska knjižnica Velika Gorica organizira edukaciju za rad na računalu za starije od 65 godina. Kako se služiti računalom Goričani starije životne dobi mogu naučiti 27. veljače, a edukacija će se održati od 13 do 15 sati u knjižnici Galženica na Trgu Stjepana Radića. Za sudjelovanje se potrebno prijaviti telefonom ili osobno u knjižnici.

Nastavi čitati

Vijesti

Ovo su nove lokacije Wi-Fi točaka za besplatan pristup internetu

Objavljeno

on

U sklopu projekta “WiFi 4 Smart Green Ring”, koji Grad Velika Gorica provodi u suradnji sa Zagrebačkom županijom, postavljeno je 10 novih Wi-Fi točaka za besplatan pristup internetu na sedam lokacija. Nove pristupne točke nalaze se na Društvenom domu Velika Mlaka, Društvenom domu Donja Lomnica, Osnovnoj školi Ščitarjevo, Društvenom domu Mala Buna, Društvenom domu Velika Buna, Društvenom domu Lukavec te Društvenom domu Selnica.

– Nastavljamo sa postavljanjem Wi-Fi točaka za besplatan pristup internetu na našim društvenim domovima. Mrežu Wi-Fi točaka tijekom ove godine proširit ćemo i na dodatne domove – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Foto: Dražen Barišić/Facebook.com

Nastavi čitati

Reporter 389 - 19.12.2019.

Facebook

Izdvojeno