Povežite se s nama

Vijesti

Dio stanovnika Ulice Petra Zrinskog sutra je bez vode

Radi se na prespoju na novi cjevovod.

Objavljeno

na

Gorička Vodoopskrba obavijestila je kako sutra 8. ožujka, od 9 sati neće biti vode u Ulici Petra Zrinskog od kućnog broja 31 – 85. Razlog su radovi na cjevovodu vodoopskrbnog sustava, odnosno radi se na prespoju na novi cjevovod.

– Opskrba vodom bit će omogućena u najkraćem mogućem roku nakon završetka radova. U slučaju lošeg vremena radovi se odgađaju – ističu iz Vodoopskrbe

 

Kultura

Gorički umirovljenici besplatno mogu pogledati komediju “Čovjek zvan Otto”

Matineja za umirovljenike je sutra u goričkom kinu u 11 sati.

Objavljeno

na

Gorički umirovljenici sutra u Kinu Gorica mogu besplatno pogledati komediju “Čovjek zvan Otto”. Riječ je o ekranizaciji svjetskog bestselera “Čovjek zvan Ove” autora Fredrika Backmana u kojoj glavnu ulogu tumači Tom Hanks i koja nas uči da je život putovanje koje treba dijeliti.

Priča je to o Ottu Andersonu, mrzovoljnom udovcu čija je jedina radost kritiziranje i osuđivanje njegovih ogorčenih susjeda.

Matineja za umirovljenike je sutra u 11 sati.

 

Nastavite čitati

Vijesti

U tri dana Velikogoričani darovali 247 doza krvi

Humanitarnom cilju pridružile su se i četiri nove osobe

Objavljeno

na

Gradsko društvo Crvenog križa Velika Gorica završilo je svoju trodnevnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi, a tijekom akcije u registar darivatelja upisale su se i četiri nove osobe koje su tako ušle u humanitarnu obitelj koja pomaže spasiti živote.

– Akciju darivanja krvi završili smo sa 247 prikupljenih doza. Hvala od srca svim darivateljima! – rekli su iz Crvenog križa.

Nastavite čitati

Vijesti

Šumoborci: Vratit ćemo se provjeriti kako rastu hrastovi koje smo zasadili

Turopoljska udruga skauta Tur okupila je oko 200 učenika iz goričkih osnovnih škola. Sadili su hrast lužnjak u Turopoljskom lugu

Objavljeno

na

Objavio/la

Sadnjom oko 2.000 mladica hrasta lužnjaka u Turopoljskom lugu završio je projekt Šumoborci u kojem je sudjelovalo oko 200 učenika goričkih osnovnih škola, a koji su organizirali Turopoljska udruga skauta Tur u suradnji s Hrvatskim šumama i Šumarijom Velika Gorica.

– Nisam se jako umorila. Mislila sam da će mi biti hladno, a čak mi je bilo vruće. Ali bilo mi je super. Doma sam već sadila drveće, ali nikada hrast – rekla je Nika iz Osnovne škole Vukovina i dodala kako će sigurno doći provjeriti kako raste stablo koje je zasadila, a isto će učiniti još jedna učenica iz Vukovine. Lana kaže kako joj je bilo super saditi drveće, zabavila se i uživala u druženju s prijateljima.

Prije sadnje stabala u šumi, članovi Turopoljske udruge skauta Tur su djecu educirali o klimatskim promjenama, općekorisnim funkcijama šuma i čovjeku kao bitnom faktoru klimatskih promjena. Učenici su saznali i koje promjene mi moramo učiniti sami na sebi da bi smanjili štetne posljedice na okoliš.

– Iznenadilo me jer se ove godine lopate prihvatilo osam osnovnih škola s područja grada, što je jako veliki broj.  Djeca su danas jako ozbiljan posao odradili. ‘Zapeli’ su i stvarno su puno i kvalitetno sadili, što je za svaku pohvalu – kazao je predsjednik Turopoljske udruge skauta Tur Alen Konjević te dodao kako je interes za pošumljavanjem bio daleko veći od mogućnosti organizatora.

30.03.2023. – Sadnja stabala u Turopoljskom lugu u sklopu projekta Šumoborci – Foto: Vanja Stanojević/Cityportal.hr

Ovu edukativnu ekološku akciju ove je godine financijski podupro i Grad Velika Gorica.

– Ovo je zaista hvale vrijedna akcija, primjer i poticaj svima ostalima i možda najbolji odgovor na današnje probleme ekologije. Jako je bitno da se u dijelu gdje se poruše stabla i zasade nova. Velike pohvale našim skautima i puna podrška Grada Velike Gorice – komentirao je akciju sadnje hrastova gradonačelnik Krešimir Ačkar koji se u četvrtak i pridružio djeci u Turopoljskom lugu te s njima zasadio mladicu hrasta lužnjaka.

Želja Turovaca je da se pošumljavanje nastavi kako bi buduće generacije kvalitetnije živjele jer, da bi jedno stablo doživjelo svoju punu biološku funkciju, ono treba 50 godina, istaknuo je Konjević.

Nastavite čitati

Vijesti

VG Goričanka: Prvi korisnici nove usluge izuzetno zadovoljni

Velikogričanima ponuđena usluga dekarbonizacije vozila

Objavljeno

na

Kroz mjesec ožujak VG Goričanka je ponudila svojim sugrađanima probnu i besplatnu uslugu dekarbonizacije vozila. Radi se o čišćenju motora čime se produžava njegov radni vijek trajanja, vozila nakon čišćenja troše manje goriva i nemaju problema s eko testom. Osobito je to dobro odraditi prije odlaska na tehnički pregled.

Komentari korisnika koji su imali priliku besplatno očistiti svoj motor su jako dobri. Na službenu mail adresu Goričanke stiglo je više mailova zahvale i pozitivnih iskustva. Neki od komentara bili su: “moj motor je prodisao”, “na gasu osjetim da je auto startniji” , “usluga je bila izvrsna i vidimo se opet nakon prijeđene kilometraže”, “profesionalan i stručan pristup, puno hvala”.

Proteklih dana VG Goričanka je iz ruku direktora NonCarbon akademije, Tihomira Tomaža Pavičića primila i certifikat kojim se potvrđuje da tvrtka doprinosi smanjenju emisije štetnih plinova. Promotivno i besplatno razdoblje čišćenja motora završava posljednjim danima ožujka dok se u travnju kreće s naplatom ali po promotivnim cijenama, kako bi usluga bila pristupačnija što većem broju korisnika.

Iz Goričanke pozivaju tvrtke s većim i starijim voznim parkom da iskušaju ovu uslugu jer efekti i benefiti će im vrlo brzo biti vidljivi. Za veće tvrtke i za veći vozni park moguće je dobiti dodatne popuste. Sve predbilježbe i najave moguće je ostvariti putem službene mail adrese: vggoricanka@vggoricanka.hr.

 

 

Nastavite čitati

Crna kronika

Ložio peć pa zapalio podrum

Nakon što je prolio tekućinu za paljenje požar se proširio i uzrokovao eksploziju.

Objavljeno

na

U podrumu obiteljske kuće u Velikoj Buni izbio je požar. Iz Policijske uprave zagrebačke izvijestili su o događaju.

– Požar je izbio jučer 29. ožujka u 19:50 sati u podrumu obiteljske kuće 61-godišnjeg muškarca u Ulici Turopoljsko-Posavskog odreda. Nakon što je član obitelji naloživši peć za centralno grijanje na kruta goriva, drva polio lakozapaljivom tekućinom, namjeravajući potaknuti plamen, tekućina se najvjerojatnije prolila po podu i plamen se iz peći proširio po prostoriji – kažu iz policije te dodaju kako je nakon što je član obitelji pobjegao van došlo do eksplozije peći pri čemu je inventar u podrumu u potpunosti izgorio.

Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Policija će danas obaviti očevid.

Foto: Ilustracija

Nastavite čitati

Reporter 423 - 23.02.2023.

Facebook

Izdvojeno