Povežite se s nama

promet

Četvero ljudi će platiti kaznu: Na romobilu se vozili bez kacige

Tijekom osmosatne akcije utvrđeno je devet prometnih prekršaja koji su se odnosili na vozače električnih romobila

Objavljeno

na

U utorak je velikogorička policija bila na posebnom zadatku. Na meti naših “plavaca” našli su se vozači električnih romobila, kojih je po gradu sve više, pa se znaju pojavljivati i problemi. Kako bi se tome doskočilo, kako bi se provjerilo poštuju li se sva pravila, policajci su u utorak od 13 do 21 sat provjeravali sve “romobiliste” na koje su naišli. Rezultati su upozoravajući.

“Na području policijske postaje Velika Gorica provedena je preventivno-represivna akcija ‘Nadzor kretanja osobnih prijevoznih sredstava’, kojom prilikom smo utvrdili četiri prekršaja koja se odnose na vozače električnih romobila bez zaštitne kacige”, objavili su iz policije.

Brojka je to koja je čak i iznenađujuće mala, budući da svakodnevno možemo vidjeti da manji broj vozača električnih romobila nosi kacigu. Međutim, očito će morati početi, jer kazne nisu zanemarive.

“Tijekom akcije policijski službenici koji su postupali po akciji utvrdili su i pet ostalih prekršaja iz domene prometa, što znači da je ukupno utvrđeno devet prometnih prekršaja. Tijekom provođenja akcije nije bilo prometnih nesreća navedene skupine sudionika u prometu”, dodali su iz policije.

promet

Popularna utrka ‘Holjevka’ mijenja trasu autobusne linije 268, zabrana prometa i za osobna vozila

Od 10:30 do 13 sati na snazi je potpuna zabrana prometa preko Mosta slobode, Holjevčevom, Vukovarskom, Ulicom HBZ, Bundekom – donosimo alternativne pravce.

Objavljeno

na

Objavio/la

Ove nedjelje se održava tradicionalna atletska utrka ‘Holjevka’ čija glavna trasa ide preko Mosta slobode, Ulice Hrvatske bratske zajednice, Vukovarske, Avenije Većeslava Holjevca do cilja na Bundeku.

Zbog osiguranja utrke iz zagrebačke policije obavještavaju kako će se u periodu od 10.30 do 13 sati uspostaviti privremena regulacija prometa kojom je predviđena potpuna zabrana prometa za sva vozila:

– Ulicom Hrvatske bratske zajednice, Mostom slobode, Avenijom Većeslava Holjevca (od Mosta slobode do Avenije Dubrovnik), Antallovom ulicom (istočnije od „Zagrebačkog velesajma“) i Ulicom Damira Tomljanovića Gavrana (od Bušićeve ulice do Avenije Većeslava Holjevca).

Alternativni pravci na kojima neće biti ograničenja u prometu u smjeru jug – sjever i obratno su:

-Avenija Dubrovnik – Most mladosti – Držićeva avenija – Ulica grada Vukovara,

-Avenija Dubrovnik – Jadranski most – Savska cesta – Ulica grada Vukovara.

Alternativni pravci na kojima neće biti ograničenja u prometu u smjeru istok – zapad i obratno su:

–  Ulica grada Vukovara od Savske ulice do Držićeve avenije,

–   Slavonska avenija – Zagrebačka avenija – Ljubljanska avenija,

–  Avenija Dubrovnik od „rotora Remetinec“ do „rotora Zapruđe“.

I ZET-ova linija 268, Glavni kolodvor – Velika Gorica  vozit će u navedenom periodu djelomično izmijenjenom trasom u oba smjera, a privremeno se ukidaju i neka autobusna stajališta.

U vremenu od 10:30 do 13 sati  autobusna linija 268 će s Glavnog kolodvora skrenuti lijevo u Ulicu grada Vukovara, zatim desno na Aveniju Marina Držića, pa opet desno na Aveniju Dubrovnik te lijevo na Aveniju Većeslava Holjevca otkuda prometuje uobičajenom trasom do krajnjih odredišta.

Privremeno će u oba smjera biti ukinuta stajališta Lisinski, Nacionalna sveučilišna knjižnica i Bundek, a u smjeru Glavnog kolodvora koristit će se stajalište Muzej suvremene umjetnosti – jug.

 

Nastavite čitati

Crna kronika

FOTO Prometna kod Interspara, stvaraju se gužve, policija na terenu

Objavljeno

na

Objavio/la

Zbog prometne nesreće na raskrižju Rakarske i Avenije Ivana Pavla II., kod Interspar Hipermarketa, stvaraju se poprilične gužve u toj zoni, pa ako možete, izbjegnite.

Policija je izišla na teren, očevid je u tijeku i zasad nema informacija o ozlijeđenim osobama.

 

Nastavite čitati

Crna kronika

Zbog oduzimanja prednosti, razbio mu auto i zaradio kaznenu prijavu

Ljutiti 32-godišnjak je pratio vozilo koje mu je oduzelo prednost i u trenutku zaustavljanja na raskrižju rukama i nogama ‘napao’ vozilo, te počinio štetu od 500-tinjak eura.

Objavljeno

na

Objavio/la

Iz velikogoričke policije izvijestili su o jednom prometnom incidentu koji je na koncu doveo do kaznene prijave i oštećenja jednog vozila, a sve zbog  – oduzimanja prednosti. Naime, početkom siječnja jedan je 32-godišnji vozač sa šireg područja Velike Gorice zaradio kaznenu prijavu zbog oštećenja tuđe stvari, u ovom slučaju osobnog vozila.

– Prvo je došlo do incidenta u prometu, do nekog oduzimanje prednosti, nakon čega je počinitelj pratio svojim vozilom oštećenog i kad se ovaj zaustavio na raskrižju ceste Ivana Pavla II. i 135.brigade, izašao je iz svog vozila i prišao vozilu koje mu je oduzelo prednost. Počeo je rukama i nogama lupati po vozilu i tom prilikom polomio vjetrobansko staklo i retrovizor, te počinio štetu od 500-tinjak eura, nakon čega je sjeo u svoje vozilo i udaljio se u nepoznato – izvvijestila je velikogorička policija.

Protiv 32-godišnjaka je uz kaznenu prijavu podneseno i posebno izvješće državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

FOTO Sudar na nadvožnjaku prema Kušancu, na intervenciju izašla i dva vatrogasna vozila

Vatrogasci su intervenirali kako bi Hitna pomoć mogla doći do žene koja je nastradala u sudaru autobusa i osobnog vozila. Zbog policijskog očevida, promet je zasad zatvoren na toj dionici.

Objavljeno

na

Objavio/la

Na nadvožnjaku između Kurilovca i Kušanca došlo je do sudara autobusa i osobnog vozila, u tijeku je policijski očevid, na terenu je i Hitna pomoć, a na intervenciju su upućena i dva vatrogasna vozila s devetero vatrogasaca, potvrdio nam je zapovjednik JVP Velika Gorica, Ivica Maceković.

Vatrogasci su omogućili Hitnoj pomoći da dođe do žene koja je nastradala u nesreći.

Promet se odvija otežano.

Foto: JVP

 

Nastavite čitati

Crna kronika

VIDEO Teža prometna na raskrižju Zagrebačke i Kolodvorske, u tijeku policijski očevid

Zasad nema informacija o ozlijeđenim osobama.

Objavljeno

na

Objavio/la

U tijeku je policijski očevid zbog prometne nesreće koja se dogodila oko 13 sati na raskrižju Zagrebačke i Kolodvorske ulice. Kako nam javlja čitatelj s mjesta događaja, sudarili su se autobus i osobni automobil.

Zasad nema podataka o eventualnim ozlijeđenim osobama, a više detalja bit će poznato nakon završetka očevida.

 

 

 

Video: čitatelj Damjan Senjak

Nastavite čitati

Reporter 423 - 23.02.2023.

Facebook

Izdvojeno