Povežite se s nama

Vijesti

Brak na prvu: Nikolina je odlučila ostati, ali skinula je prsten

Objavljeno

na

Renata i Tamara došle kod Nikoline jer ih je zanimalo kako se osjeća nakon jučerašnje priče na večeri o masaži, a ona je smirivala situaciju i istaknula kako stoji iza toga da Anton nije rekao takve stvari. „Ne znam zapravo je li ta priča krenula od Lovre ili Klare, nemam potrebu to ni doznati i mislim da je to više njihov problem nego Antonov i moj“, rekla je Nikolina dok joj je Renata govorila da ne može svima vjerovati jer neki se mogu pretvarati da su izvana dobri, a zapravo kriju nešto.

Djevojkama se kod Nikoline pridružila Klara koja prepričava što se dogodilo nakon večere.

– Porječkali smo se, bio je bezobrazan. Bacio je prsten nasred dnevnog boravka, bio verbalno nepristojan i tad sam izgubila strpljenje i rekla mu da se može sramiti… – rekla je Klara i objasnila djevojkama da je problem nastao zato što je Lovre nije podržao u situaciji koju joj je on prenio. Dodala je kako ona njega neće odgajati i da su njihove odluke o ostanku sigurno pod upitnikom te da joj je žao što se opet razočarala u njega.

Na drugoj ceremoniji odluka, stručnjaci su željeli raščistiti je li istina da je Anton rekao Lovri da je njegova supruga stara, odnosno da ima staru kožu. Nikolinu je ta situacija malo uznemirila jer ne voli drame i kad se nekoga javno proziva. Nije željela ni pitati Antona je li to izrekao jer smatra da to nije njezina stvar, nego njegova, no stručnjaci su željeli čuti njega. „Rekao sam odmah da nisam to rekao, iznenađen sam“, rekao je Anton dok se Lovre čudio svemu što je čuo, pogotovo tome da Anton ne gleda na godine kod žena.

Stručnjaci su uključili Lovru i Klaru u razgovor, koja je rekla da joj je sve to ispričao Lovre.

– Sto posto izrečeno, u kojem afektu, neću komentirati – rekao je on i nastavio se ispričavati Klari što ju nije jučer podržao.

I dok je Lovre tvrdio da je Anton to izrekao, on je sve negirao.

– Mislim da je Lovre čuo nešto drugo. Možda je mislio da je nešto tako čuo, a zapravo nije tako bilo – rekao je Anton dok je Lovre pričao kako se jučer osjećao da mora zaštititi Antona jer mu se čini kao slab čovjek.

– Sad moram reći da je Klara bila u pravu i mene nije sram priznati moje greške – rekao je Lovre.

Anton je ponovno pričao da mu treba vremena za upoznavanje Nikoline, što ona smatra glupošću. Otkrio je da se osjeća se super s njom, ali ne osjeća da ga privlači.

– Problem nisu godine, ali možda kemija, energija… Mislim da imamo nešto super skupa, da imamo šanse nešto napraviti među nama ako idemo naprijed kao i do sada – objašnjavao je Anton, a Nikolina dodala:

– Potrudio se oko mene kao osobe i prijateljice, ali ne kao oko žene – naglasila je.

Kad su je stručnjaci pitali misli li da je Anton rekao za nju ono što tvrdi Lovre, rekla je da ne vjeruje dok je Alen komentirao da Lovre nikad ne laže. Oboje su napisali da ostaju, a Nikolina je priznala da je mislila promijeniti odluku jer je željela izbjeći dramu.

Lovre je izlaganje pred stručnjacima počeo komplimentom prema Nikolini, komentirajući kako joj Anton nije ni do koljena te izražavajući žaljenje što nije stao na stranu svoje žene. Stručnjaci su ga pohvalili za iskrenost i poticali da bude svoj. Klara je bila iznenađena njegovim komentarom jer je očekivala dramu.

– Razočarao me, ali sviđa mi je ovo što sada govori – rekla je i oboje su napisali da ostaju. Klara je priznala kako nije očekivala da će Lovre ostati, a sama je također imala dvojbe oko ostanka.

– Vjerujem da možeš biti bolja verzija sebe i želim upoznati tu verziju tebe –  rekla je Klara.

Stručnjaci su pozdravili kandidate i najavili im tjedan intimnosti.

Nikolini nije sjela situacija s Lovrom i smatra da se to ne može popraviti. Anton joj je rekao da ne želi više komunicirati s njim zbog svega što je danas izrekao i zahvalio je Nikolini na podršci na ceremoniji jer se loše osjećao. Naposljetku je Nikolina skinula prsten jer bi trebao označavati brak, a ona poštuje brak kao instituciju i poštuje ljude koji se trude, a dobila je dojam da su se oni prestali truditi u tom smjeru. Lovre je zaključio kako je danas otkrio još jednu svoju vrlinu, a to je da priznaje svoje greške te da je stekao pogrešan dojam o Antonu.

Moja županija

Županija daje do 10 tisuća eura potpore za poduzetničke manifestacije

Javni poziv vrijedan je 50 tisuća eura, a otvoren je do 29. studenog ili do iskorištenja sredstava.

Objavljeno

na

Zagrebačka županija raspisala je 50 tisuća eura vrijedan javni poziv za dodjelu potpora manifestacijama u vezi s poduzetništvom, zajedničkog nastupa poduzetnika na manifestacijama u Hrvatskoj ili inozemstvu te za organizaciju jubilarnih obljetnica udruženja obrtnika s područja županije u 2024. godini.

Pravo na potporu mogu ostvariti udruženja obrtnika s područja Zagrebačke županije, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska obrtnička komora, Gospodarska komora Zagreb i Obrtnička komora Zagreb.

Maksimalni iznos potpore koji se može ostvariti za organizaciju manifestacije iznosi do 10 tisuća eura, za organizaciju zajedničkog nastupa poduzetnika do 4 tisuće eura tj. za organizaciju jubilarne obljetnice do 7 tisuća eura.

Potpore se mogu koristiti za zakup, uređenje i opremanje izložbenog prostora, izradu promidžbenih materijala, izradu web stranica manifestacije, medijsko oglašavanje, troškove voditelja, popratnog kulturno umjetničkog i stručnog programa te druge troškove neposredne organizacije.

Natječaj je otvoren do 29. studenoga ili do iskorištenja sredstava.

Naslovna fotografija ilustracija: Pexels/fauxels

Nastavite čitati

CityTV

VIDEO Zvuk Rafala postaje sinonim sigurnosti pa piloti poslali poruku građanima

Svjesni činjenice kako njihovo daljnje usavršavanje često podrazumijeva i neugodnu buku.

Objavljeno

na

Tijekom posljednjih mjeseci piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva provodili su letačke aktivnosti nad cijelim teritorijem Republike Hrvatske, a slična dinamika ovakvih aktivnosti očekuje se i u nadolazećem razdoblju. Rafalei su svoj novi dom pronašli u Velikoj Gorici u vojarni “Pukovnik Marko Živković” na Plesu pa ih Velikogoričani čuju češće prilikom uzlijetanja i slijetanja za vrijeme svojih vježbi i letačkih aktivnosti.

Naime, piloti Rafala nastavljaju svoju obuku na ovim moćnim avionima, a svjesni činjenice kako njihovo daljnje usavršavanje često podrazumijeva i neugodnu buku, piloti Rafala poslali su svim hrvatskim građanima poruku s nadom i uvjerenjem kako ćemo svi zajedno nastaviti jačati sigurnost i čuvati mir naše Domovine.

– Dragi sugrađani, buka koju čujete prilikom leta naših aviona Rafale je zvuk koji čuva hrabro izborenu hrvatsku slobodu. Raduje nas što će u idućim danima, mjesecima i godinama taj zvuk biti sinonim za sigurnost Hrvatske i svih njenih građana u svako doba dana i noći. Lijep pozdrav od pilota 191. Eskadrile lovačkih aviona – poručili su iz zraka iz kabine ovog moćnog aviona.

Pojačana buka očekuje se i tijekom srpnja diljem Hrvatske, danas su u planu letačke aktivnosti od 14 do 19 sati tijekom kojih se može očekivati probijanje zvučnog zida odnosno pojačana buka.

Također, provodit će se i noćni letovi od 21 do 23 sata tijekom kojih se može očekivati pojačana buka na području Slavonije, Istre, Banovine i Like.

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

Obnavlja se Zagrebačka ulica, evo kako će se odvijati promet

Predviđeno trajanje radova je 30 dana.

Objavljeno

na

Sutra kreću radovi na sanaciji Zagrebačke ulice, javljaju iz VG Komunalca. Radovi obuhvaćaju frezanje i presvlačenje dijela Zagrebačke ulice od i Trga kralja Tomislava od Zagrebačke banke sve do Javne vatrogasne postrojbe.

Kako bi se promet mogao normalno odvijati, radovi će se izvoditi u dvije faze tako da će se u prvoj fazi voziti desnom stranom ceste, a u drugoj fazi lijevom stranom kolnika.

– Radovi će obuhvaćati frezanje postojećeg sloja asfalta, rušenje deniveliranih rubnjaka i ugradnja novih, prilagođavanje poklopaca šahtova, presvlačenje dionice novim slojem asfalta te iscrtavanje horizontalne signalizacije. Predviđeno trajanje radova je 30 dana. Molimo sugrađane za strpljenje i zahvaljujemo na razumijevanju za vrijeme trajanja radova – ističu iz VG Komunalca.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Od danas ZET-ova ‘brza linija’ ima novo stajalište

Sve dok traju radovi na izgradnji novog perona, linija 330 stajat će na peronu 10.

Objavljeno

na

Od danas pa se do završetka izgradnje dodatnog perona na terminalu Velika Gorica, ZET-ova ‘brza linija’ ima novo stajalište. Zbog radova se neće koristiti peron 9 već peron 10 koji je ujedno i stajalište ZET-ove  ‘spore linije’ 268.

Iz ZET-a putnike mole za razumijevanje.

Nastavite čitati

Vijesti

Velikogoričan Alan Hadžić Mate srebrni na Plazma sportskim igrama te putuje na Međunarodnu završnicu

Veliku Goricu predstavljaju ekipe El primosi, KK Gorica i HOK Gorica, a uz Alan tu su još i Ana Trčak, Luka Živanović, Korina Ćurković, Adrian Petrani, Niko Karamarko i Katarina Benić.

Objavljeno

na

Velikogoričan Alan Hadžić Mate, osvojio je srebro u utrci na 60 metara na Državnoj završnici Plazma Sportskih igara koje se do kraja srpnja održava u Rijeci. S obzirom na ostvareni rezultat Alan putuje na Međunarodnu završnicu u Splitu.

– Natjecanje je bilo odlično, upoznao sam puno novih prijatelja i veselim se putovanju u Split – rekao je Alan po završetku natjecanja.

Igre pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se potpuno besplatno natječu u 10 sportskih disciplina. A u Rijeci se trenutno više od 2 tisuće djece i mladih iz cijele Hrvatske bore za titulu državnih prvaka 28. sezone najveće sportsko amaterske manifestacije u Europi.

Foto: Karlo Šutalo

Natjecanja su započela jednom od najpopularnijih sportskih disciplina – graničaru, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju, a iz Velike Gorice natjecala se ekipa El primosi. Skupine u kojima se natječu ekipe graničara su kao i na svim velikim natjecanjima izvučene u live ždrijebu. Tijekom prve smjene zaigrao se i stolni tenis te odbojka na pijesku. Igrat će se još turnir u odbojci, turnir u košarci 3×3, te Telemach Dan sporta za 2015. i mlađe. Dok nas u trećoj smjeni očekuju utakmice turnira u malom nogometu, kup u šahu, tenisu, i napete utakmice turnir u rukometu.

Uz Alana i ekipu graničara El primose, iz Velike Gorice na završnici sudjeluju još i Ana Trčak i Luka Živanović koji će trčat će na 60 metara, ekipa KK Gorica, zatim Korina Ćurković, Adrian Petrani, Niko Karamarko i Katarina Benić koji će odmjeriti snage u šahu, a HOK Gorica ima predstavnike u muškoj i ženskoj kategoriji na turniru u odbojci.

Foto: Karlo Šutalo

Ekipe u Rijeci traže prolaz na Međunarodnu završnicu Plazma sportskih igara mladih koja se održava u Splitu od 19. do 24. kolovoza, gdje će sudjelovati djeca iz 4 zemlje u kojima se Igre održavaju Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije. U sklopu Međunarodne završnice održat će se i All-star Dan spota na kojem će sudjelovati ambasadori i prijetelji Igara te će zajedno sa sudionicima sudjelovati u promociji sporta i sportskog načina života.

U 28. sezoni Plazma Sportske igre mladih samo u Hrvatskoj okupile su više od 110.000 djece i mladih.

Nastavite čitati

Reporter 438 - 20.06.2024.

Facebook

Izdvojeno