Poveži se s nama

Vijesti

Bekavac protiv spajanja na zagrebački pročistač otpadnih voda: To je ishitren, nestručan i politički prijedlog

Osim što bi Grad tako odustao od EU sredstava, Bekavac smatra da bi to građane u konačnici ispalo skuplje jer bi cjevovod prema zagrebačkom pročistaču Grad morao napraviti svojim sredstvima

Objavljeno

MOST-ov kandidat za gradonačelnika Velike Gorice Ivan Bekavac oštro je reagirao na jučerašnju izjavu v.d. gradonačelnika Krešimira Ačkara o mogućnosti spajanja goričke odvodnje na zagrebački pročistač otpadnih voda u okviru projekta Aglomeracija Velike Gorice.

– Izražavam nevjericu, oštro protivljenje i izričito nezadovoljstvo mogućnošću spajanja goričke odvodnje na zagrebački pročistač. Smatram takav prijedlog ishitrenim, nestručnim i političkim. Iz okvira europskih fondova Grad Velika Gorica u mogućnosti je priskrbiti gotovo pola milijarde kuna namjenskih sredstava u okviru projekta Aglomeracija, i to oko stotinjak milijuna kuna u svrhu izgradnje pročistača te oko 400 milijuna kuna u svrhu izgradnje odvodnje. Ta sredstva neće teretiti džepove naših sugrađana, taj novac smo teškom mukom ishodili iz EU fondova – objasnio je Bekavac te dodao kako vjeruje da se radi o političkom spinu kako bi se fokus javnosti maknuo s problema zbog istrage protiv bivšeg gradonačelnika Barišića.

Osim što bi Grad odustao od EU sredstava, spajanjem na zagrebački pročistač, kaže Bekavac, građanima bi nametnulo nove troškove.

– Podsjećam kako upravo Zagrepčani plaćaju najskuplju cijenu vode u Hrvatskoj, dijelom i zato što je koncesionar koji upravlja pročistačem osigurao takve uvjete ugovora s Gradom Zagrebom. Takve okolnosti sigurno ne bi išle u prilog građanima Velike Gorice. Drugo, tehničke mogućnosti izgradnje tog cjevovoda su poseban problem jer razlika u nadmorskoj visini između grada Velike Gorice i zagrebačkog pročistača ide upravo na štetu grada, pa bi se kanalizacija morala odvijati protivno sili teži, uz pomoć pumpi i potrošnji energije – kaže Ivan Bekavac, koji se ipak u jednome slaže s v.d. gradonačelnika Ačkarom, a to je kako bi pročistač trebalo graditi dalje od jezera Čiče zbog njegovih nesaniranih pokosa.

Vijesti

Verbalni sukob završio pucnjavom iz vatrenog oružja

Pucao je u članove obitelji.

Objavljeno

on

Policijska uprava zagrebačka izvjestila je kako se jučer od 19 do 19.30 sati u Lazima Turopoljskim, na otvorenom  prostoru verbalno, a potom i fizički, sukobilo troje članova obitelji, 28-godišnjak s jedne strane te 36-godišnjak i 29-godišnjakinja s druge strane.

-Nakon fizičkog sukoba 28-godišnjak je iz vatrenog oružja ispalio jedan hitac u smjeru druga dva člana obitelji.- kažu iz PUZ-a.

Osumnjičeni 28-godišnjak odveden je u službene prostorije na kriminalističko istraživanje koje je u tijeku.

Nastavi čitati

CityTV

VIDEO City puls: Na Podbrežnici se gradi cageball igralište

Objavljeno

on

Bili smo u obilasku radova na području grada i provjerili kako napreduju radovi u Tomaševićevoj ulici te što se to gradi u Podbrežnici. Doznajte i kakav je to sporazum potpisao gradonačelnik Krešimir Ačkar s predstavnicima Međunarodne zračne luke Zagreb. Saznajte i koja sorta jagode je po procjeni potrošača  najbolja, ali i što vas sve čeka na Goričkim večerima…

Nastavi čitati

Vijesti

Gradići obilježavaju Dan mjesta, evo kako će ga proslaviti…

Pripremili su i revijalnu nogometnu utakmicu u kojoj će snage odmjeriti oženjeni i neoženjeni mještani

Objavljeno

on

Mjesni odbor Gradići organizira obilježavanje Dana mjesta u nedjelju, 13. lipnja. Osim polaganja vijenaca kod spomenika poginulim braniteljima Domovinskog rata, Dan mjesta će obilježiti koncelebriranom misom u 11 sati te druženjem mještana, nakon mise, na prostoru oko crkve uz prigodni domjenak. U 15 sati na nogometnom igralištu Gradićani organiziraju gledanje utakmice Europskog prvenstva u nogometu. Za kraj proslave pripremili su i revijalnu utakmicu koju će igrati oženjeni protiv neoženjenih mještana. Sportski sraz je planiran u 18.30 sati.

Osim događanja za Dan mjesta, Mjesni odbor je najavio i ostala događanja u lipnju i srpnju koja će oživjeti društveni život Gradićana. Pa se tako 26. lipnja od 9 sati igraju turnir ulica i dječji turniri limača i prstića, a dan kasnije u 19 sati za djecu je organizirana besplatna predstava Uzbuna u Plastičnom carstvu. Za kraj, 10. srpnja, Gradići će ugostiti Turopoljsku malonogometnu ligu VG sjever.

Nastavi čitati

Reporter 404 - 13.05.2021.

Facebook

Izdvojeno