Povežite se s nama

Moja županija

2 milijuna kuna za projekte europskih strukturnih i investicijskih fondova i programa EU

Zagrebačka županija otvorila je javni poziv i sufinancirati će ga

Objavljeno

na

Zagrebačka županija ove će godine sufinancirati provedbu projekata financiranih iz europskih strukturnih i investicijskih fondova i programa EU s 2 milijuna kuna. Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30. rujna 2019. godine.

Javni poziv namijenjen je gradovima i općinama na području Zagrebačke županije te pravnim osobama kojima je osnivač ili jedan od osnivača Županija i/ili grad odnosno općina na njenom području, a koji su do podnošenja prijave na ovaj poziv sklopili ugovor ili dobili odluku o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekta koji se financira EU sredstvima.

Sve potrebne upute, izjave i obrasci nalaze se na stanicama Zagrebačke županije, a mogu se podići i u Upravnom odjelu za fondove Europske unije, regionalnu i međunarodnu suradnju na adresi Ulica grada Vukovara 72/VI, Zagreb. Više informacija može se dobiti na broj telefona 01/6052-860 i 01/6009-467.

Prijava na natječaj vrši se elektronski, putem sustava ePrijave tako da se ispuni odgovarajući obrazac i učita propisana dokumentacija u sustav za prijavu projekata. Nakon završetka prijave potrebno je ispisati prijavni obrazac, potpisati ga i ovjeriti te poslati u roku od 7 dana od dana ePrijave preporučenom poštom s naznakom „Prijava na javni poziv za sufinanciranje provedbe projekata financiranih iz ESI fondova i programa Europske unije u 2019. godini“ na vanjskom dijelu omotnice, na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za fondove Europske unije, regionalnu i međunarodnu suradnju, Ulica grada Vukovara 72/VI, 10000 Zagreb.

Gospodarstvo

Za projekte gradovima i općinama Zagrebačka županija osigurala 4 milijuna eura

Za realizaciju projekata u gospodarstvu, poljoprivredi, prometu i komunalnoj infrastrukturi…

Objavljeno

na

Zagrebačka županija u ovoj će godini gradovima i općinama na svom području za realizaciju projekata u gospodarstvu, poljoprivredi, prometu i komunalnoj infrastrukturi te projekata financiranih EU fondovima dodijelit 4.025.000 eura – rečeno je na konferenciji za medije na kojoj su predstavljeni aktualni javni pozivi i natječaji namijenjeni jedinicama lokalne samouprave.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić istaknuo je kako je cilj ovih potpora zadržati stanovnike na području Zagrebačke županije, osigurati ravnomjeran razvoj i ono što je najvažnije, nastaviti stvarati uvjete za gospodarski rast.

– U 2023. godini za projekte gradova i općina osigurali smo 3,2 milijuna eura, a ove godine taj iznos premašuje 4 milijuna eura – naglasio je Kožić podsjetivši kako su županijski poduzetnici drugi najuspješniji u zemlji po ukupnim prihodima i prosječnoj neto plaći te da je Županija prema indeksu razvijenosti na vodećem mjestu odmah iza Zagreba.

Od spomenutih 4.025.000 eura, najveći iznos od 1.650.000 eura dodijelit će se kroz Javni poziv za sufinanciranje izgradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture koji je otvoren do 30. studenog. „Županijske i lokalne ceste dodatno će se uređivati i sredstvima Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije koja ove godine na raspolaganju ima 1,3 milijuna eura, odnosno 400.000 eura više nego prošle godine“, pojasnio je pročelnik Upravnog odjela za promet i komunalnu infrastrukturu Ivica Horvatinović.

Kroz Upravni odjel za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo gradovima i općinama dodjeljivat će se sredstva za sufinanciranje predškolskog obrazovanja na ruralnom području u ukupnom iznosu od 390.000 eura, za gospodarske manifestacije iz područja poljoprivrede u iznosu od 20.000 eura te za sufinanciranje izgradnje i uređenje infrastrukture na ruralnim prostorima (izgradnju, adaptaciju, sanaciju i opremanje područnih škola i objekata društvene namjene poput vatrogasnih i društvenih domova, dječjih igrališta, sportskih građevina, groblja) ukupno milijun eura. Prema riječima pročelnika Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Josipa Kraljičkovića, u posljednjih 10-tak godina za mjere ruralnog razvoja izdvojeno je oko 10 milijuna eura.

Kako bi gradovima i općinama pomogla oko izrade projektne dokumentacije za europske projekte Županija je osigurala 200.000 eura, a za sufinanciranje vlastitog učešća JLS u provedbi europskih projekta dodatnih 300.000 eura. Za razvoj poduzetničkih zona i inkubatora osigurano je 400.000 eura. Spomenuta tri javna poziva provode se kroz Upravni odjel za gospodarstvo i fondove Europske unije, a pročelnik Damir Fašaić poručio je da je cilj poduzetnicima u zonama osigurati svu potrebnu infrastrukturu za realizaciju investicija poput pogona i logističkih centara čiji broj kontinuirano raste.

Potpore Zagrebačke županije koristi i Općina Rakovec, a načelnica Brankica Benc navela je više projekata koji su sufinancirani županijskim sredstvima poput gradnje školske sportske dvorane, dječjih igrališta i nogostupa, uređenja nerazvrstanih cesta, sanacije i opremanja društvenih i vatrogasnih domova itd. Trenutno najvažniji projekt u Rakovcu je gradnja dječjeg vrtića koji se sufinancira sredstvima iz NPOO-a, Zagrebačke županije i Općine Rakovec.

Načelnik općine Klinča Sela Miljenko Vučković podsjetio je na gradnju osnovne škole i prateće sportske dvorane te je naglasio kako se u poduzetničkim zonama u posljednjih godinu dana realiziraju 200 milijuna eura vrijedne investicije u vidu logističkih centara. „Da bi do takvih investicija došlo trebalo je pripremiti infrastrukture, a za to smo dobili pomoć Zagrebačke županije“, zaključio je Vučković.

Sve informacije o aktualnim natječajima dostupne su na web stranici Zagrebačke županije www.zagrebacka-zupanija.hr u rubrici natječaji.

Nastavite čitati

Moja županija

‘Nema kluba kojem ne fali termina, zato stiže balon dvorana! A stiže i vrtićka olimpijada…’

Goran Kovačić, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Velike Gorice, najveće zajednice u županiji, u novom izdanju serijala “Sport Zagrebačke županije” govori o novim projektima, planovima i kompletnoj slici VG sporta

Objavljeno

na

Objavio/la

Najveći gradski sportski savez u županiji, onaj velikogorički, već dugi niz godina vodi jedan bivši košarkaš. Goran Kovačić nosio je dres Radnika u prvim godinama velikogoričke košarke, godinama je vodio klub, a kroz sve to profilirao se kao čovjek idealan za čelnu funkciju u velikogoričkom sportu.

– U kakvom je stanju velikogorički sport u ovom trenutku? Što se nas tiče, u jako dobrom! Možda nam seniorski rezultati u najpopularnijim momčadskim sportovima nisu na razini na kojoj su bili prije dvije ili tri godine, ali nije ni realno da budu. Mi i dalje imamo uspješne klubove, jer nogometaši su stabilni, rukometaši su se malo tražili, ali s novim trenerom su se i oni podigli, a i košarkaši su u vrhu Prve lige. Nije lako u kontinuitetu biti u vrhu u takvoj konkurenciji, treba biti realan, i zato kažem da imamo razloga biti zadovoljni. S druge strane, u pojedinačnim sportovima jako smo dobri, počevši od atletike, preko borilačkih sportova, pa se do badmintona – ističe Goran Kovačić te prebacuje fokus na onaj dio sportskog života grada koji je ipak za nijansu ili dvije važniji.

– Kad kažem da imamo razloga biti zadovoljni velikogoričkim sportom, u prvom redu mislim na činjenicu da mi imamo više od sedam tisuća registriranih sportaša u našim udrugama, odnosno klubovima. Od toga je njih 5300 mlađe od 18 godina, što je zapravo i ključ svega, razlog zašto mi radimo sve ovo što radimo. Toj djeci, jednako kao i vrhunskim sportašima, želimo omogućiti adekvatne uvjete za rad i napredak – ističe Kovačić.

U tom smislu posebno raduje najava gradnje, odnosno postavljanja nove dvorane. Velika Gorica nema dovoljno dvorana, klubovi se muče s terminima za treninge, a sve to izravno se oslikava i na rezultatima.

– Nema kluba iz kojeg nisu dolazili tu u Zajednicu i tražili više termina. Mi imamo 54 punopravne članice, koje dolaze iz 23 različita sporta, a ta se brojka stalno i povećava, a prostora za sve jednostavno nema, što je evidentan problem. I zato će nam jako puno značiti izgradnja “balon dvorane”, koja bi trebala biti završena do sredine sljedeće godine – najavio je Kovačić.

Goran Kovačić već dugi niz godina vodi velikogoričku Zajednicu sportskih udruga… Foto: Nikica Topić/cityportal.hr

Na terenu uz Gradsku sportsku dvorane, dakle, niknut će najmodernija verzija balona, ispod kojeg će se smjestiti tri poprečna igrališta za košarku, odnosno odbojku.

– Da, pod balonom će biti dvorana dugačka 70, a široka 35 metara. Visina će u najvišoj točki biti 11 metara, a u najnižoj pet. Na tu kvadraturu stane jedno rukometno igralište, ali i tri terena za košarku normalne veličine. Podloga će biti sportski pod najviše klase, certificiran od strane FIBA-e, IHF-a i svih drugih krovnih sportskih organizacija, tako da vjerujemo da će sportaši imati jako dobre uvjete za rad – zadovoljan je prvi čovjek velikogoričkog sporta.

Iako je u ovakvim situacijama uvijek nezahvalno govoriti o rokovima, balon bi treba u upotrebu krenuti na proljeće ili ljeto 2025. godine, a dvije godine poslije dobit ćemo još jednu veliku dvoranu.

– U projektu škole u Kurilovcu također je trodjela dvorana, gabarita sličnih kao pod balonom, tako da će i to puno značiti goričkim sportašima. Bit će tu i male tribine, moći će se igrati i natjecanja, no u prvom redu tu također pričamo o terminima za trening. Budući da je u planu jednosmjenska nastava, cijelo poslijepodne dvorana će biti na raspolaganju našim klubovima, odnosno sportašima – gleda unaprijed Kovačić.

U rubriku “pogled unaprijed” svakako spadaju i projekti koje velikogorička Zajednica provodi, a tiču se u prvom redu djece, već od vrtićke dobi.

– Imamo program “Odaberi sport”, manifestaciju na kojoj se početkom školske godine prezentiraju svi sportovi, pa djeca mogu lakše odabrati u koji će sport eventualno krenuti. Od ove godine prvi put imamo i stipendije za mlade sportaše, a uskoro ćemo krenuti i s Vrtićkom Olimpijadom – otkrio je Kovačić.

E, to bi moglo biti posebno zanimljivo, a dogodit će se vrlo brzo.

– Radi se o programu HOO-a, odražava se već dvadeseti put na razini cijele Hrvatske, a sudjelovati može svatko tko podnese zahtjev. Mi smo se od ove godine uključili, prošli na natječaju, po kojem će dio sredstava snositi HOO, a dio mi sami – započeo je ovaj dio priče Kovačić pa nastavio:

– U Dječjoj Olimpijadi sve je isto kao i u pravoj olimpijadi. U svakom vrtiću organizirat će svoja natjecanja, odabrati djecu koja će ih predstavljati, a to znači po 20 dječaka i djevojčica iz svakog od četiri velikogorička vrtića. Centralni događaj bit će 27. svibnja na glavnom terenu Gradskog stadiona, imat ćemo i mimohod, dizat ćemo olimpijsku zastavu, paliti olimpijsku baklju… Sve kao na olimpijskim igrama. Igrat će se mini nogomet, mini rukomet i atletika kroz trčanje, štafetu, bacanje loptica i skok u dalj. To bi moralo biti jako lijepo.

Nastavite čitati

CityLIGHTS

FOTO Savršen dan uz 32. Turopoljsko Jurjevo u središnjem goričkom parku!

Jurjevski krijesovi koji su se palili tijekom proteklog tjedna, ne samo u 12 sučija Plemenite opčine turopoljske, već i u brojnim drugim selima i mjestima našeg kraja, konačno otjeraše zimu! U našoj priči sa središnje proslave na Tuđmancu, otkrijte i zašto je sv.Juraj posebno važan i skautima diljem svijeta.

Objavljeno

na

Paljenjem središnjeg krijesa u parku dr. Franje Tuđmana završila je manifestacija 32. Turopoljsko Jurjevo. Uz topli plamen Jurjevskog krijesa, okupili su se brojni Velikogoričani, ali i posjetitelji iz gotovo svih dijelova našeg Turopolja, kao i dragi gosti iz drugih mjesta Zagrebačke županije. U iščekivanju najvećeg ovogodišnjeg turopoljskog krijesa publika se sjajno zabavila uz bogat folklorni program koji je započeo u kasno nedjeljno poslijepodne.

Foto: P.Škrinjarić/Cityportal.hr

Nastupili su Ansambl tradicijske glazbe Muzičke akademije u Zagrebu – Sielo, FA Turopolje, KUD Čiče, OSS Buševec, KUD ‘Stari grad’ Lukavec, KUD Mičevec i KUD ‘Nova zora’ iz Donje Lomnice.

Foto: P.Škrinjarić/Cityportal.hr

Na Tuđmancu su se okupili i brojni članovi Turopoljske udruge skauta TUR, neizostavni dio ove velike manifestacije, a djeci su posebno zanimljiva bila i vatrogasna vozila DVD-a Velika Gorica, uz koje su bili i uvijek spremni naši gorički vatrogasci.

Foto: P.Škrinjarić/Cityportal.hr

Foto: P.Škrinjarić/Cityportal.hr

Nakon što je Sunce pozdravilo okupljene i krenulo buditi ekipu na drugom kraju svijeta, nešto prije 20 sati, u tim trenucima još brojnija publika, povukla se sa središnjeg dijela livade na Tuđmancu, i nestrpljivo iščekivala početak ceremonijalnog programa kojim se njeguju stoljetni  turopoljske običaje usred suvremene nam Gorice! Jer, na scenu zelenu stupio je  – Turopoljski banderij, počasni zbor turopoljskih plemenitaša. Spremno su ih i svečano tamo dočekali župan Plemenite opčine turopoljske, Juraj Odrčić, podžupan POT-a za Vrhovje, Marko Cvetković, te zamjenik župana Zagrebačke županije, Ervin Kolarec.

Foto: Turopoljsko Jurjevo, Velika Gorica, 28.travnja 2024/Dražen Kopač/Zg.županija

Foto: P.Škrinjarić/Cityportal.hr

Paljenje velikog Jurjevskog krijesa tradicionalno je prepušteno u stručne ruke Turopoljske udruge skauta TUR, predvođene Alenom Konjevićem. Članovi te udruge u suradnji s Plemenitom opčinom turopoljskom, kao organizatorom svečanost, već dugi niz godina izrađuju svečani Jurjevski krijes u Velikoj Gorici, kao i onaj na središnjoj proslavi, koja se sve do potresa 2020. odvijala kod Starog grada Lukavec.

Turopoljski skauti Jurjevo doživljavaju i kao svoju svečanost, jer Sv. Juraj (St. Georg) je između ostalog i zaštitnik skauta u cijelom svijetu. Ovo je prigoda kada izviđači u Velikoj Gorici bivaju vidljivi u lokalnoj zajednici, a njihova aktivnost i suradnja s prijateljskim udrugama prepoznata u javnosti. Blagdan svog zaštitnika Turopoljski skauti redovito koriste kako bi na najsvečaniji način u članstvo udruge primili nove članove ili ih preveli u stariju uzrasnu kategoriju. To uključuje i davanje obećanja ili zavjeta, te dobivaju priliku staviti oko vrata primjerenu odredsku maramu u zelenoj boji svog odreda. Čestitamo svim članovima, njih desetak koji su dali obećanje ili zavjet na ovogodišnjem Jurjevu – rekao nam je Konjević.

Foto: P.Škrinjarić/Cityportal.hr

Foto: Turopoljska udruga skauta TUR

Župan plemenite opčine turopoljske posebno se zahvalio kulturno-umjetničkim društvima koja su sudjelovala u ovogodišnjoj manifestaciji, kao i stanovnicima diljem goričkog kraja koji su se pridružili.

– Zahvaljujem se svim drugim naseljima i selima koji su organizirali proslave i paljenje Jurjevskih  krijesova i izvan naših organizacija, što pokazuje da je Jurjevo zbilja jedan krasan običaj, ukorijenjen u naš kraj.  Vjerujem da će se sljedeća, kada slavimo i 800 godina Plemenite opčine turopoljske, vratiti u Stari grad Lukavec, čija je obnova pri kraju – rekao je Juraj pl. Odrčić, župan POT-a.

Foto: P.Škrinjarić/Cityportal.hr

No, bez obzira na povratak središnje proslave u Lukavec, Jurjevski krijes će se paliti i idućih godina na Tuđmancu, jer i u našem gradu je jedna od sučija POT-a, najavio je.

– Svakako ćemo i na ovoj lokaciji nastaviti održavati i organizirati paljenje Jurjevskog krijesa, jer treba kak’ se od davnina kaže vatrom pozdraviti zimu, jer Jurjevo označava pravi početak proljeća u Turopolju. Jako nam je drago što postoji ovako veliki interes građana, zato im se na neki način i zahvaljujemo ovim koncertom večeras uz  ‘Gazde’ – poručio je završno.

Foto: Turopoljsko Jurjevo, Velika Gorica, 28.travnja 2024/Dražen Kopač/Zg.županija

Paljenju jurjevskoga krijesa u ime Zagrebačke županije prisustvovao je zamjenik župana Ervin Kolarec.

– Ovo je naša tradicija, naša kulturna baština s kojom se možemo podičiti. Svega toga ne bi bilo bez marljivoga rada Plemenite opčine Turopoljske koja svojim radom njeguje duh tradicije i prenosi ga na mlade generacija – rekao je Kolarec.

Podsjetimo, tijekom protekloga tjedna, u čast sv. Jurja, zaštitnika Plemenite opčine Turopoljske, čiji se blagdan slavi 23.travnja, jurjevski krijes gorio je u 12 velikogoričkih naselja, sučijama POT-a, a o brojnima ste mogli čitati i na našem portalu.

Foto: Jurjevski krijes, Donja Lomnica, 23.travnja 2024.g./ Cityportal.hr

 

*Programski sadržaj u suradnji sa Zagrebačkom županijom

Nastavite čitati

Moja županija

Poziv poduzetnicima: Stižu nove županijske potpore

Lani je poduzetnicima odobreno više od 240 županijskih potpora.

Objavljeno

na

U ovoj godini poduzetnicima je na raspolaganju ukupno milijun eura bespovratnih županijskih potpora, čime Zagrebačka županija osigurava kontinuitet u povećanju konkurentnosti poduzetnika na tržištu.

– Zaista je velik napredak poduzetnika, a govorim i o trgovačkim društvima i obrtnicima, dakle svim obveznicima poreza na dobit, a značajno su povećana i ulaganja u dugotrajnu imovinu. Bilježimo i porast u zapošljavanju kao i povećanju neto plaća, što našu županiju svrstava na vodeću poziciju u Hrvatskoj – podsjetio je pročelnik za gospodarstvo i fondove Europske unije Damir Fašaić, istaknuvši činjenicu da Županija dugi niz godina osigurava bespovratna sredstva poduzetnicima koje mogu uložiti u razvoj svojih poduzeća. Stoga će i ove godine u nekoliko kategorija poduzetnici moći kandidirati na natječaje Zagrebačke županije.

Aktualni natječaj za ovu godinu pomaže u startu poslovanja a vrijedan je 150 tisuća eura namijenjenih poduzetnicima početnicima.

– Želimo olakšati našim poduzetnicima koji ulaze svijet poduzetništva tako da mogu računati na sufinanciranje 75 posto prihvatljivih troškova i to za nabavu strojeva, alata i opreme, radnih strojeva, nabavu informatičke opreme i poslovnog softvera, kao i izradu internetske stranice i web shopa te nabavu uredskog i radnog namještaja, a mogu dobiti maksimalni iznos od 2 tisuće eura. Vjerujem da će to biti značajna pomoć, obzirom da svaki početak nosi sa sobom neizvjesnost i mnoge izazove – naglasio je Fašaić.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Također, dodatnih 850 tisuća eura Županija je u ovoj godini namijenila poslovnim subjektima malog gospodarstva koji obavljaju proizvodne i neproizvodne djelatnosti, a odobrava se za samo jednu vrstu namjene, dok je postotak koji se sufinancira do 40 posto ukupnog iznosa njihovih troškova.

– Ove godine smo planirali sredstva za proizvodne djelatnosti u maksimalnom iznosu do 10 tisuća eura, a dodjeljivat ćemo ih za nabavu strojeva, alata, radnih strojeva poput viličara, i dizalica, dok bespovratna potpora neproizvodnim djelatnostima iznosi do 4 tisuće eura što poduzetnici mogu iskoristiti kao pomoć u nabavi strojeva i alata, informatičke opreme i poslovnog softvera, izradu internet stranice i web shopa. Zaista imamo odličan odaziv na natječaje svake godine, i mogu reći da povratne informacije koje dobivamo su pozitivne u smislu daljnjeg razvoja naših poduzetnika, jer uz pomoć bespovratnih sredstava lakše mogu kupiti potrebne strojeve i tehnologiju, ali i unaprijediti način rada te proširiti svoje tržište – dodaje pročelnik.

Podsjetimo kako je poduzetnicima lani odobreno preko 240 županijskih potpora i to preko 80 za početak poslovanja, gotovo 60 za povećanje konkurentnosti za proizvodne te više od 100 za neproizvodne djelatnosti. Osim potpora poduzetnicima, Zagrebačka županija značajna sredstva ulaže i u razvoj i opremanje poduzetničkih zona koje su vrata u globalno tržište.

– Naglasio bih kako je obrtništvo i poduzetništvo generator gospodarskog razvoja i činimo sve kako bi bili na usluzi našim poduzetnicima, jer znamo da su oni i faktor zapošljavanja, garancija za ostanak stanovništva na ovom području, a svakako je i obrazovanje mladih novi moment u kvaliteti poduzetništva. Ove školske godine upisano je 120 djece više u obrtničke škole, a tome je uvelike „pomogao“ novi Regionalni centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju gdje srednjoškolci uče radeći na suvremenim strojevima. To je odskočna daska u kvaliteti vještina s kojima će raspolagati budući maturanti koji se školuju za strukovna zanimanja. Sve navedeno je jedan zatvoreni krug koji omogućava potpunu podršku razvoju gospodarstva na našem području – naglasio je Fašaić.

*Tekst je dio programskog sadržaja ‘Moja županija’ nastao u suradnji sa Zagrebačkom županijom

Nastavite čitati

Kultura

FOTO Održan koncert u čast hrvatskim  braniteljima u novosagrađenoj crkvi u Kravarskom

Objavljeno

na

Objavio/la

Kravarsko, 28.04.2024. Koncert u čast hrvatskim braniteljima. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kravarsko, 28.04.2024. Koncert u čast hrvatskim braniteljima. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Koncert Tamburaškog orkestra HRT-a u čast hrvatskim braniteljima u organizaciji Općine Kravarsko, Zdruga hrvatske obrane ‘Nikola Šubić Zrinski’ i Udruga pripadnika 153.brigade HV-a Velika Gorica i pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja i Zagrebačke županije održan je u novosagrađenoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Kravarskom.

Kravarsko, 28.04.2024. Koncert u čast hrvatskim braniteljima. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kravarsko, 28.04.2024. Koncert u čast hrvatskim braniteljima. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kravarsko, 28.04.2024. Koncert u čast hrvatskim braniteljima. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Uz tamburaše HRT-a pod ravnanjem maestra Siniše Leopolda nastupili su brojni gosti: Ansambl Jane, Josipa Gvozdanić, Zvonko Kompes, vlč. Ljubo Vuković, Gordana Ivanjek Tušek, Boris Ćiro Gašparac, Tatjana Matejaš Tajči, Stanko Šarić, Adalbert Turner Juci, Stjepan Vlahovac.

Kravarsko, 28.04.2024. Koncert u čast hrvatskim braniteljima. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kravarsko, 28.04.2024. Koncert u čast hrvatskim braniteljima. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kravarsko, 28.04.2024. Koncert u čast hrvatskim braniteljima. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Program je vodio Drago Celizić. Koncert je završen zajedničkom izvedbom ”Croatio iz duše te ljubim” i ”Zdravo djevo”. Ukupno su izvedene 22 glazbene točke.

Kravarsko, 28.04.2024. Koncert u čast hrvatskim braniteljima. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kravarsko, 28.04.2024. Koncert u čast hrvatskim braniteljima. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon koncerta svi, izvođači i posjetitelji, bili su pozvani na druženje u Dom kulture.

Galerija fotografija

*Tekst je dio programskog sadržaja ‘Moja županija’ nastao u suradnji sa Zagrebačkom županijom

Nastavite čitati

Reporter 436 - 11.04.2024.

Facebook

Izdvojeno