Povežite se s nama

Vijesti

FOTO Ljetno druženje Udruge umirovljenika Grada Velike Gorice

Objavljeno

na

 

Ljetnim druženjem u restoranu ”Za vašu dušu” u Okuju Udruga umirovljenika Grada Velike Gorice jučer je otkačila još jednu stavku predviđenu planom za tekuću godinu. Odziv na druženje iznenadio je i nove čelnike Udruge, očekivali su da će se na druženje prijaviti maksimalno 120-130 umirovljenika, ali broj se udvostručio(!) – bilo ih je, prema prijavama, 251! Druženju su se odazvali članovi iz 22 od 28 podružnica, najviše iz Šćitarjeva (31), Kobilića (26), Šiljakovine (23) i Okuja (21). Za sjajnu atmosferu u restoranu najzaslužniji je svirkom i pjesmom bio, kao i obično, uvijek raspoloženi Darko Janječić.

Novi predsjednik (od 01. lipnja ove godine) Udruge umirovljenika Grada Velike Gorice Josip Pokas djelovao je pomalo umorno, ali nije skrivao zadovoljstvo velikim odzivom članova: ”Iskreno, na ovako veliki odziv nisam niti pomislio, a neke umirovljenike dosad nisam uopće viđao na okupljanjima bilo koje vrste (hodočašća, izleti na more, druženja). Ako su došli zbog novog vodstva i najave da ćemo pokušati u Udruzi ponešto mijenjati nabolje, onda mi je to izuzetno drago. Kada vidim ovoliki broj članova na okupu, onda moju ulogu vidim još jasnije, a to je da ljude koji su me izabrali ne smijem razočarati.”

Galerija fotografija

 

Moja županija

Besplatno liječenje u Naftalanu za branitelje, vatrogasce i oboljele od psorijaze

Zahtjevi se podnose do 1. lipnja u Specijalnoj bolnici Naftalan.

Objavljeno

na

Oboljelima od psorijaze Zagrebačka županija će i u ovoj godini osigurati rehabilitaciju u Specijalnoj bolnici Naftalan. Za uslugu bolničkog liječenja osigurano je 121.50 eura, a rehabilitaciju od 10 dana proći će 120 hrvatskih branitelja i 21 dobrovoljni vatrogasac. Također, liječenje u trajanju od 14 dana bit će osigurano i za 30 pacijenata oboljelih od psorijaze

– U svrhu što boljeg rasporeda i dodjele termina liječenja, pozivaju se zainteresirani da svoje zahtjeve dostave u Specijalnu bolnicu Naftalan do 1. lipnja ove godine – ističu iz županije.

Pravo na besplatno liječenje u sve tri kategorije mogu ostvariti osobe s prebivalištem na području Zagrebačke županije te s odgovarajućom medicinskom dokumentacijom (mišljenje i nalaz doktora specijalista o potrebi bolničkog liječenja), a o opravdanosti i terminima liječenja odlučit će liječničko Povjerenstvo SB Naftalan ovisno o težini oboljenja.

Zahtjev za liječenje podnosi se Specijalnoj bolnici Naftalan.

Nastavite čitati

Vijesti

Lojtrica i Žirek u kampanji ‘Biljka za MD’, uključite se i pomozite distrofičarima

Biljke i sadnice građani će sutra moći pronaći u centralnom i sedam područnih objekata Lojtrice te u centralnom i dva područna objekta Žireka.

Objavljeno

na

Objavio/la

Dječji vrtić Lojtrica iz Velike Mlake i ove će se godine uključiti u kampanju ‘Biljka za MD’ koju organizira Savez društva distrofičara Hrvatske povodom povodom obilježavanja 21. svibnja – Nacionalnog dana osoba s neuromuskularnim bolestima uz slogan „I VAŠE SRCE JE MIŠIĆ“.

– Četvrta je to godina za redom kako se ovaj gorički vrtić uključio u našu kampanju, a kroz sve ove godine provedbe pokazali su visoku senzibiliziranost za potrebe osoba s mišićnom distrofijom i važnosti razvoja solidarnosti i uključivosti kod djece od najranije dobi – ističu iz Saveza.

No, pozitivna priča se širi, a značaj kampanje prepoznao je i Dječji vrtić Žirek. Biljke i sadnice građani će sutra moći pronaći u centralnom i sedam područnih objekata Lojtrice te u centralnom i dva područna objekta Žireka.

– Prikupljene donacije bit će usmjerene za podršku osobi s mišićnom distrofijom kojoj će se osigurati pogonski dodatak za invalidska kolica koji uvelike olakšava kretanje i povećava samostalnost te predstavlja inovativno rješenje asistivne tehnologije – dodaju iz Saveza.

Lokacije prodajne izložbe „Biljka za MD“ su:

Dječji vrtić Lojtrica

1. Centralni objekt – Smendrovićeva 9, Velika Mlaka
2. Područni objekt Velika mlaka – stara škola – Školska 20, Velika Mlaka
3. Područni objekt Mičevec – Savska 1, Mičevec
4. Područni objekt Donja Lomnica – Školska 2, Donja Lomnica
5. Područni objekt Donja Lomnica – osnovna škola – Školska 4, Donja Lomnica
6. Područni objekt Gradići – Gajeva 3, Gradići
7. Područni objekt Selnica – Selnica Šćitarjevska 80 c
8. Područni objekt Lukavec – Dolenska 20

Dječji vrtić Žirek

1. Centralni objekt – Ul. kralja Stjepana Tomaševića 17/C, Velika Gorica
2. Područni vrtić – Koprivnička 2, Velika Gorica
3. Područni vrtić – Kralja Petra Svačića 12, Velika Gorica

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

Dvodnevna akcija policije: Motociklisti, mopedisti i biciklisti oprez!

Posebna pozornost posvetit će se i povratnicima-recidivistima u cestovnom prometu.

Objavljeno

na

S ciljem povećanje razine sigurnosti u prometu kao i sprečavanje najtežih prometnih prekršaja, policija će sutra i u srijedu kroz preventivno-represivnu akciju motriti na motocikliste, mopediste, bicikliste i ostale vozače osobnih prijevoznih sredstava. Posebna pozornost posvetit će se i povratnicima-recidivistima u cestovnom prometu.

– Posebna pozornost obratit će se na prekršaje nepropisne brzine, nekorištenja zaštitne kacige vozača i putnika, isteka važenja prometne dozvole, neregistriranih vozila, upravljanja prije stjecanja prava na vožnju, upravljanja bez odgovarajuće kategorije, tehničku neispravnost vozila i ostalih prekršaja u prometu. U provedbi akcije koristit će se i uređaji za mjerenje razine buke – dodaju iz Policijske uprave zagrebačke te pozivaju vozače i putnike da se pridržavaju zakonskih odredbi.

 

Nastavite čitati

Vijesti

Gorički Turovci u Karlovcu na Zborovanju osvojili prva tri mjesta u višeboju i olimpijadi

Na 15. Zborovanju izviđača u Karlovcu sudjelovalo je 40 mladih Velikogoričana.

Objavljeno

na

Članovi Turopoljske udruge skauta ‘Tur’ sudjelovali su na 15. Zborovanju izviđača u Karlovcu i ostvarili odlične državne rezultate u višeboju i olimpijadi koje su održane u sklopu Zborovanja. Inače, u Karlovcu je sudjelovalo 40 mladih Velikogoričana u masi od oko tisuću izviđača iz cijele Hrvatske, poletaraca i izviđača, a konkurencija od 57 ekipa u jednom i 26 ekipa na drugom natjecanju bila je zaista jaka.

Turova ekipa patrole Fijolice osvojila je prvo mjesto u signalizaciji zastavicama, drugo mjesto u vezanju čvorova i ukupno drugo mjesto između 57 ekipa na Državnom izviđačkom višeboju.

Dok je ekipa Panjevi bila prva u orijentacijskom krosu i ukupno druga na državnoj izviđačkoj olimpijadi između 26 ekipa. Panjevi su bili i drugi u vezanju čvorova na Državnoj izviđačkoj olimpijadi te treći u signalizaciji zastavicama.

– Čestitamo našim natjecateljskim ekipama koje su ostvarile izuzetne rezultate na državnim natjecanjima te pokazale gorljivost i želju za pobjedom, kao i kvalitetu sustavnog rada u pripremi za natjecanja. Jednako iskreno čestitamo i svim ostalim ekipama koje su ostvarile plasman na koji su ponosne, kao i svim volonterima, domaćinima i organizatorima koji su nam priuštili fenomenalan vikend u Karlovcu – istaknuo je predsjednik Udruge, Alen Konjević.

 

Nastavite čitati

Vijesti

Saznajte zašto je dovoljno dobar roditelj bolji od savršenog

Sudjelovanje je besplatno.

Objavljeno

na

Gradska knjižnica Velika Gorica pripremila je novo izdanje radionice Četrtog četrtka. Ovoga puta tema će biti roditeljstvo. Odnosno zašto je dovoljno dobar roditelj bolji od savršenog i što je potrebno da postanete jedan od.

Sve to imat ćete priliku doznati u četvrtak u Središnjem odjelu, a voditeljica radionice je magistra psihologije Zrinka Zovak Čehobašić, inače praltičar terapije igrom te majka šestero djece.

Sudjelovanje je besplatno i nije potrebna prethodna prijava. Početak je u 18 sati.

Nastavite čitati

Reporter 436 - 11.04.2024.

Facebook

Izdvojeno