Povežite se s nama

Vijesti

Dan mjesta Okuje i blagdan Krista kralja

Objavljeno

na

Mještani Okuja obilježili su ”Dan mjesta Okuje i blagdan Krista kralja” svečanom sjednicom u prostoru Društvenog doma u organizaciji Mjesnog odbora Okuje, u petak, 18. studenog. Mještane i njihove goste nakon intoniranja himne Republike Hrvatske i Turopoljske himne, pozdravio je Josip Pokos, tajnik MO Okuje i predsjednik Podružnice umirovljenika Okuje. Tajnik Pokos nazočne je ukratko upoznao s poviješću njihovog mjesta te spominjući istaknute mještane koji su bili ili jesu aktivni i poznati na državnoj odnosno internacionalnoj razini. Najduži pljesak izazvalo je spominjanje Marcela Brozovića, aktualnog člana hrvatske nogometne reprezentacije i junaka pobjede u kvalifikacijskoj utakmici protiv Islanda u Zagrebu. Navedeni su i članovi Kulturno umjetničkih udruga (FA Turopolje, FA Šiljakovina, Ogranak seljačke sloge Buševec). Iznesen je zanimljiv podatak da je nakon Domovinskog rata natalitet u Okuju povećan kao rezultat doseljavanja mlađe populacije. Prema novim podacima Okuje broji 135 domaćinstava s približno 500 mještana, odnos žena i muškaraca je 54% : 46%, mladih je 25%, srednje generacije 51% i generacije srednje dobi 24%.

 

18.11.2016. Okuje, prostor Društvenog doma -  Mještani Okuja obilježili su ''Dan mjesta Okuje i blagdan Krista kralja'' svečanom sjednicom

18.11.2016. Okuje, prostor Društvenog doma – Mještani Okuja obilježili su ”Dan mjesta Okuje i blagdan Krista kralja” svečanom sjednicom. Foto: David Jolić/cityportal.hr

 

U izvješćima o aktivnostima Mjesnog odbora u proteklom razdoblju i planovima za iduću godinu taksativno su nabrojene veće aktivnosti i završeni poslovi. Između ostalih navedeno je: imenovanje ulica u mjestu, zamijenjen je krov na velikoj dvorani Društvenog doma, napravljena je pozornica u velikoj dvorani i uređena pripadajuća garderoba, postavljeno je ogledalo na glavnoj prometnici kroz mjesto, redovno održavanje dječjeg igrališta, uređena je prostorija MO Okuje te zamijenjena vrata i prozori.

 

18.11.2016. Okuje, prostor Društvenog doma -  Mještani Okuja obilježili su ''Dan mjesta Okuje i blagdan Krista kralja'' svečanom sjednicom

18.11.2016. Okuje, prostor Društvenog doma – Mještani Okuja obilježili su ”Dan mjesta Okuje i blagdan Krista kralja” svečanom sjednicom. Foto: David Jolić/cityportal.hr

 

Plan MO Okuje za 2017. godinu je vrlo ambiciozan: asfaltiranje Ulice Gajec (cca 900m), legaliziranje puta uz katastarsku česticu 978/2, pošljunčati ulice Ograja i Hrastik (2x godišnje), ugradnja klima uređaja u obje prostorije Društvenog doma, zamjena i dopuna postojećih sadržaja na dječjim igralištima, uređenje rukometnog igrališta, uređenje zdenca u centru mjesta, popravak sakralnog objekta i nabavka kipa sv. Florijana, osnovati Klub žena Okuja.

 

18.11.2016. Okuje, prostor Društvenog doma -  Mještani Okuja obilježili su ''Dan mjesta Okuje i blagdan Krista kralja'' svečanom sjednicom

18.11.2016. Okuje, prostor Društvenog doma – Mještani Okuja obilježili su ”Dan mjesta Okuje i blagdan Krista kralja” svečanom sjednicom. Foto: David Jolić/cityportal.hr

U prigodnom umjetničkom programu nastupili su Mješoviti pjevački zbor Velikogorički biseri (voditeljica Marjana Komljenović) i Folklorni ansambl Turopolje. Sjajna je bila koreografska izvedba ”Pjesama i plesova Hrvata” FA Turopolja, koje je sa svojom voditeljicom i predsjednicom Zlatom Cundeković, došlo u kompletnom sastavu (blizu 80 članova). Najkraće rečeno, nastup FA Turopolja je uvijek praznik hrvatskog folklora!

 

Nakon službenog dijela za raspoloženje brojnih mještana i gostiju pobrinuo se vokalno-instrumentalnim interpretacijama Darko Janječić, stalni pratitelj svečanih događanja u Okuju. Bogati domjenak je bio, kao i uvijek, bonus za uživanje.

 

galerija fotografija

HOTNEWS

FOTO Ribnički vatrogasci proveli dan u igrama, učenju prve pomoći i malom skupštinom

Organizirali su Dan otvorenih vrata DVD-a Ribnica

Objavljeno

na

Malom skupštinom, u kojoj djeca i mladež podnose izvješća o svom radu, započeo je Dan otvorenih vrata DVD-a Ribnica. Djeca su na skupštini primila priznanja za svoj rad, koja su im uručili stariji kolege iz mladeži.

Nakon skupštine djelatnice velikogoričkog Crvenog križa održale su predavanje s praktičnim dijelom prve pomoći, a potom su domaćini i njihovi gosti iz Novog Čiča završili dan u prigodnim igrama, učili o gašenju otvorenog plamena i uz dobru atmosferu družili se do kasnih poslijepodnevnih sati.

Podsjetimo, muška mladež ovog DVD-a u srpnju odlazi na Vatrogasnu olimpijadu u Italiju, za što su se izborili prvim mjestom na državnom natjecanju.

Foto: DVD Ribnica

Foto: DVD Ribnica

Foto: DVD Ribnica

Foto: DVD Ribnica

Foto: DVD Ribnica

Foto: DVD Ribnica

Foto: DVD Ribnica

Foto: DVD Ribnica

Foto: DVD Ribnica

Foto: DVD Ribnica

Nastavite čitati

Sport

Udarnikova mladost blista u Poreču! Pratite uživo borbu ovih cura za polufinale…

S dvije pobjede i dva poraza u skupini, a zatim i pobjedom u osmini finala u subotu prijepodne, rukometašice Udarnika došle su do četvrtfinala U-15 državne završnice u Poreču. Od 15.30 kreću u borbu za senzacionalni ulazak u polufinale…

Objavljeno

na

Objavio/la

Fantastične vijesti posljednja dva dana stižu iz Poreča, iz dvorane u kojoj se tradicionalno igra završnica državnog prvenstva za mlade rukometašice. U glavnoj ulozi su, naravno, mlade rukometašice Udarnika, generacija djevojaka rođenih 2008. godine, koje su se već udomaćile na državnim završnicama. Djevojke predvođene trenericom Ljiljanom Ivaci doslovno blistaju u dosadašnjem tijeku turnira, a rezultat koji su već dosad ostvarile spada u povijesne uspjehe našega kluba.

Pa, krenimo redom, korak po korak, baš kao što i one čine ovih dana…

Prvog dana, na samom otvaranju, “Ivaci Girls” išle su na vrlo neugodni Trogir, ponajbolju ekipu južne regije, a već je ta utakmica pokazala da ove cure misle ozbiljno. Uz glasnu podršku roditelja okupljenih na tribinama, djevojke su imale “vatreno krštenje” u jednoj dramatičnoj utakmici, koja je na kraju završila happy endom. Pobjeda 12-11, teško i zasluženo izborena, kao da je donijela dodatno samopouzdanje ovim djevojkama, što se kasnije pokazalo i ključnim.

U sljedećoj utakmici šanse nisu bile prevelike, budući da je s druge strane bio jedan od glavnih favorita za osvajanje naslova državnih prvakinja, zagrebačka Lokomotiva. Predviđanja je potvrdio i konačni rezultat, jer “lokosice” su bile bolje 21-9 i poslale jasnu poruku u kakvom se to društvu mlade “udarnicu” nalaze u Poreču.

Međutim, u tom društvu ima i onih s kojima Udarnik itetkako može igrati, pa su se djevojke već u sljedećoj utakmici vratile pobjedama. Ponovno je bilo teško, neizvjesno i dramatično, ali ponovno je završilo velikim slavljem. S druge strane bio je Zrinski iz Čakovca, a igračice trenerice Ivaci iz cijele su priče izašle “krvavih koljena” i s dva nova, presudna boda na kontu. Završilo je 18-16, što se pokazalo dovoljnim za plasman među 12 najboljih ekipa završnice.

Nije se to moglo promijeniti ni porazom od Zeline 19-15 u posljednjem kolu skupine, jer tih plus dva protiv Zrinskog osiguralo je Udarniku rukometno subotnje prijepodne. Četiri ekipe koje su osvojile prva mjesta u svojim skupinama izravno su se plasirale u četvrtfinale, dok su ekipe koje su osvajale druga i treća mjesta morale igrati osminu finala. Na tom koraku Udarniku je na putu stajala Novska, a završilo je najuvjerljivijom pobjedom do tad. Udarnik 19, Novska 12 i – veliko slavlje!

– Cure se ponašaju kao prava ekipa, od prve sekunde ovog turnira, daju svoj maksimum u svom trenutku i zaslužile su ovaj uspjeh. Jednako tako, moram pohvaliti i roditelje, kojih je ovdje s nama valjda i više nego igračica. Velika su nam podrška u svakom trenutku i hvala im na tome – javila se iz Poreča trenerica Ljiljana Ivaci.

Nitko ne želi poletjeti nakon ovako dobrog raspleta situacije, ali ne kriju u Udarniku da ne misle na ovom stati, da žele pokušati nastaviti svoj put. U četvrtfinalu ih u subotu od 15.30 sati čeka sudar sa županijskim rivalom iz Ivanića, još jednom odličnom ekipom, ali i s protivnikom s kojim Udarnik može igrati.

Kako će to točno izgledati, provjerite i sami u prijenosu uživo OVDJE.

REZULTATI

Skupina
Udarnik – Trogir 12-11
Lokomotiva – Udarnik 21-9
Udarnik – Zrinski 18-16
Zelina – Udarnik 19-15
Osmina finala
Udarnik – Novska 19-12

Boje Udarnika u Poreču na sjajan način brane ove djevojke:
Lorena Bočkaj, Jana Gojak, Anamaria Kos, Lucija Gulič, Lana Konjar, Matea Vukić, Lana Derbuc, Leonarda Burić, Petra Gudelj, Leona Lilić, Luna Gojak, Lara Bošković, Vasilisa Jakubovskaja, Tena Markov, Ema Rogić, Elena Ćirić, Lana Buhin

Nastavite čitati

HOTNEWS

FOTO Stotinjak volontera zasukalo rukave i navuklo rukavice kako bi očistili gorička jezera

I ove godine velika ekološka akcija ‘Od izvora do mora’ provodi se u našem gradu.

Objavljeno

na

Objavio/la

Jutro u Novom Čiču proteklo je u radnim akcijama. Brojni volonteri zasukali su rukave, navukli rukavice, uzeli vreće za smeće i uputili se prema velikom jezeru Čiče kako bi očistili okoliš u sklopu ekološke akcije ‘Od izvora do mora’.

– Ovo je šesta godina da sve udruge iz Novog Čiča, od društva žena, nogometaša, vatrogasaca, folkloraša, ribiča.. sudjeluju u ovoj akciji čišćenja. Jučer smo očistili veći dio smeća i glomaznog otpada. Čistimo veliko jezero Čiče i Ježevo. Ovo nam je postala već tradicija da se okupi više od 100 volontera kako bi uljepšali okoliš u kojem boravimo – rekao nam je predsjednik KUD-a Čiče Stipo Duvnjak.

25.05.2024. – Akcija čišćenja Od izvora do mora – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Brojnim volonterima priključio se i gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je istaknuo važnost volonterizma.

– Kada vidimo sva naša naselja i gradske četvrti u kojima je volonterizam prisutan, ljepša, uređenija i čišća. Moramo poticati i odgajati mlađe generacije i osvještavati ih koliko je važno biti ekološki osviješten kako bi izbjegli da problemi s ekologijom ne dočekaju našu djecu i unučad. Hvala svim volonterima i onima koji brinu da naša Velika Gorica i Turopolje bude lijepo, uredno i čisto. Neka njihov primjer potakne i sve one neodgovorne sugrađane, koji unatoč svim upozorenjima i kaznama uništavaju našu prirodu, da prestanu to raditi – naglasio je gradonačelnik Ačkar.

25.05.2024. – Akcija čišćenja Od izvora do mora – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Radnim akcijama u svojoj lokalnoj zajednici rado se odazivaju i članice Društva žena Novo Čiče.

– Prikupili smo dosta smeća, zaista smo pronašli svega. Od limenki raznih pića, kutija cigareta, dječjih pelena i svega ostalog… Na jezero stižu i brojni volonteri drugih udruga i nastoje održati ovaj prostor čistim. No uvijek ima neodgovornih građana koji ostavljaju smeće iza sebe – rekla je Melita iz Društva žena te uputila važnu poruku:

– Ovom prilikom zamolile bi građane da svo smeće koje naprave za vrijeme svog boravka u prirodi sakupe i stave u vrećicu, ponesu kući i bace u svoju kantu ukoliko nema predviđenog mjesta za bacanje otpada – poručila je Melita.

25.05.2024. – Akcija čišćenja Od izvora do mora – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

25.05.2024. – Akcija čišćenja Od izvora do mora – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

25.05.2024. – Akcija čišćenja Od izvora do mora – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

25.05.2024. – Akcija čišćenja Od izvora do mora – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Nastavite čitati

HOTNEWS

U zoni Hrašće od 15 sati: Na proslavu 80.godina DVD-a Hrašće stiže tisuće ljudi, na snazi posebna regulacija prometa!

Zbog slavlja vatrogastva u Hrašću, te istovremeno dvije proslave VZ Grada Zagreba, očekivanog dolaska na tisuće ljudi, na snazi će biti posebna privremena regulacija prometa, te obustava prometa. Evo detalja!

Objavljeno

na

Objavio/la

Kao što smo već najavili, naselje Hrašće danas će biti centar vatrogasnog svijeta turopoljskog i zagrebačkog područja.

Jer, od 16 sati kreće trostruko slavlje kod Vatrogasnog doma na Trgu Jurja Muliha – 80.god. postojanja DVD-a Hrašće, proslava Dana Vatrogasne zajednice Grada Zagreba i obilježavanje 10 godina postojanja Počasne postrojbe VZ Grada Zagreba.

Službeni dio kreće s dočekom gostiju od 16 sati, no već od 15 sati na snagu stupa POSEBNA PRIVREMENA REGULACIJA PROMETA/OBUSTAVA PROMETA. 

Naime, očekuje se kako će se na događaju okupiti na tisuće ljudi, stižu i brojni uglednici, predstavnici DVD-ova iz čitave Europe, Zagreba i turopoljskog područja.

Od 15 sati u subotu, 25. svibnja, do 4 sata u nedjelju, 26. svibnja, promet se zatvara na Velikoj cesti nakon nadvožnjaka u smjeru Hrašća, Odranskoj ulici, na završetku kod Đačke, Arbanasovoj (kod raskrižja s Mirnom).

Također i na raskrižjima Hrašćanska – Pinturska, Pinturska – Odranska, Đačka – Nova cesta, Novozagrebačka – Kolarićeva i Novozagrebačka – Velika cesta. U tom će periodu biti zabranjeno zaustavljanje i parkiranje na Trgu Jurja Muliha.

Promet će se odvijati obilazno Đačkom i Mirnom ulicom.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Vikend prognoza: Malo ‘pržiona’, malo pljuskova i grmljavine, u nedjelju svježije

Stiže nam idućeg tjedna i Dan državnosti, ove godine ‘pada’ u četvrtak, pa ako planirate ‘mini godišnji’ donosimo i najavu vremenskih (ne)prilika.

Objavljeno

na

I vikend se nastavlja u sličnom ritmu kao i tjedan za nama, bar što se vremenskih (ne) prilika tiče.
– Danas će biti djelomično sunčano, a uz ponegdje više oblaka može biti prolazne kiše ili lokalnog pljuska s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 24 do 26°C.
U nedjelju će biti umjereno do pretežno oblačno, mjestimično će biti kiše ili pljuskova s grmljavinom. Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 11 do 14°C, a najviša dnevna između 20 i 23 Celzijevih stupnjeva – najavljuje prognostičar Kristijan Božarov s FB stranice ‘Kad će kiša?‘.
Stiže nam idućeg tjedna i Dan državnosti, ove godine ‘pada’ u četvrtak, pa ako planirate ‘mini godišnji’ donosimo i najavu vremenskih (ne)prilika.

U ponedjeljak većinom sunčano, osobito na Jadranu. Poneki je pljusak ili malo kiše moguće uglavnom u Gorskoj Hrvatskoj, te u unutrašnjosti Istre i Dalmacije. U utorak promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima, ponegdje kiša i grmljavina, najviše sunca na istoku.

U srijedu djelomice sunčano, mjestimice kiša te grmljavina, a vjerojatnost za oborinu najmanja na sjevernom dijelu Jadrana. U jutarnjim satima u pojedine dane na kopnu moguća magla. Vjetar u unutrašnjosti većinom slab, ponegdje umjeren sjeveroistočni i sjeverozapadni. Na Jadranu slab i umjeren jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, u ponedjeljak i srijedu u jutarnjim satima mjestimice uz obalu bura, uglavnom na sjevernom Jadranu. U unutrašnjosti toplije nego u nedjelju, a na Jadranu će se zadržati podjednaka temperatura – prognoziraju meteorolozi DHMZ-a.

Naslovna fotografija: Ilustrativna, promjenjivo vrijeme/pixabay.com

Nastavite čitati

Reporter 437 - 23.05.2024.

Facebook

Izdvojeno