Povežite se s nama

HOTNEWS

Neki kažnjeni zbog prebrze vožnje, a neki ‘prespavali’ u policiji

Najveću koncentraciju alkohola u krvi imao je 31-godišnjak koji je zaustavljen u Velikoj Mlaki.

Objavljeno

na

Kroz dvije noći vikenda, koliko su motrili na vozače na goričkim prometnicama kao i u okolici, prometni policajci posebnu su pažnju usmjerili na nadzor pod utjecajem alkohola i/ili droga. A onda su u noći s nedjelje na ponedjeljak nastavili akciju pojačanog nadzora vozača i vozila u dane vikenda. Ukupno je bilo 59 prometnih prekršaja.

Najviše vozača kažnjeno je zbog prebrze vožnje, čak 22, a idući prekršaj odnosno pravilo kojeg se vozači ne pridržavaju je korištenje sigurnosnog pojasa za vrijeme vožnje. Tu je kažnjeno osam vozača.

Četiri vozača su uhićena. Dva vozača samo zbog alkohola, treći i zbog alkohola i zbog prelaska na crveno svjetlo, dok je četvrti vozač uhićen jer je vozio pod zabranom.

Najveću koncentraciju alkohola u krvi imao je 31-godišnjak koji je zaustavljen u Velikoj Mlaki, a vozio se Zagrebačkom ulicom. Izmjereno mu je 1,90 promila alkohola u krvi.

Muškarac je smješten u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te je protiv njega podnijet Optužni prijedlog nadležnom prekršajnom sudu.

Za napomenuti je da se u vrijeme vikenda dogodilo 6 prometnih nesreća.

 

HOTNEWS

Pijan prošao kroz crveno pa dobio uvjetnu kaznu

Mora platiti 330 eura, ali i ne smije voziti tri mjeseca.

Objavljeno

na

Muškarac koji je prošao kroz crveno svjetlo s promilima u krvi u Velikoj Gorici kažnjen je uvjetnom kaznom zatvora, javljaju iz Policijske uprave zagrebačke.

– U subotu, 19. listopada oko 23.10 sati u Velikoj Gorici, 34-godišnjak je upravljao osobnim automobilom zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se Ulicom Slavka Kolara u smjeru jugozapada. Nadzorom vozila i vozača kod raskrižja sa ulicom Andrije Kačića Miošića utvrđeno je da upravlja vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu od 1,78 g/kg te nije zaustavio vozilo na znak crvenog svijetla – dodaju.

Vozač je uhićen i smješten na triježnjenje. Kasnije je doveden na nadležni prekršajni sud gdje mu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 10 dana uz primjenu uvjetne osude na rok od 12 mjeseci, novčana kazna od 330 eura i zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Foto ilustracija: Vadim 

Nastavite čitati

HOTNEWS

Grad poziva građane: ‘Pošaljite svoje prijedloge za izmjenu prostornih planova’

Zahtjev možete podnijeti do 1. studenog.

Objavljeno

na

Od srpnja 2019. godine Grad Velika Gorica omogućio je građanima da sudjeluju u postupku izrade prostorno planskih dokumenata te da unesu svoje prijedloge putem GIS sustava ili putem urudžbenog zapisnika. Uvođenjem inovativnog procesa putem GIS modula za davanje prijedloga izmjena prostornih planova Grada, građane se aktivnije uključilo u upravljanje prostornim razvojem grada, za što je Grad, u sklopu pete konferencije „Pametni gradovi – gradovi budućnosti 2019.“ dobio nagradu u kategoriji Pametna uprava.

Navedenu mogućnost, u vremenskom razdoblju od uvođenja novog GIS modula do danas je iskoristilo nekoliko stotina građana vlasnika nekretnina na administrativnom području Grada Velike Gorice, a čiji prijedlozi će biti obrađeni prilikom donošenja IV. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Velike Gorice.

Grad Velika Gorica imenovao je Radnu skupinu koja će sudjelovati u postupcima izrade prostorno planske dokumentacije Grada Velike Gorice.

Kako bi se svi pristigli prijedlozi i zahtjevi građana mogli obraditi, neophodno je omogućiti nesmetanu analizu zahtjeva pristiglih do određenog vremena. Slijedom navedenog, zahtjevi pristigli do 01. studenog 2024. godine obradit će se prilikom izrade IV. izmjena i dopuna Prostornog plana uređenja Grada Velike Gorice.

– Napominjemo da podnošenje zahtjeva ne znači da će isti bit i prihvaćeni, već će isti biti analizirani te će biti prihvaćeni isključivo ukoliko postoji opravdani razlog za njihovim prihvaćanjem, što će biti vidljivo u postupku javne rasprave predmetnog plana. Ukoliko isti ne bude prihvaćen, građani imaju mogućnost podnošenja primjedbe prilikom provođenja javne rasprave – ističu iz Grada.

Svoj zahtjev možete podnijeti ovdje. 

Nastavite čitati

HOTNEWS

Rad gradonačelnika Ačkara rezultirao novim izborom u najuži Plenkovićev tim

Izabran je za jednog od članova predsjedništva stranke. 

Objavljeno

na

Na 21. Općem Saboru HDZ-a koji je danas održan u Šibeniku velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar ponovno je izabran u najuže vodstvo HDZ-a. Ačkar je izabran za jednog od članova predsjedništva stranke.

Ovim izborom potvrđena je uspješna suradnja Vlade RH i Grada Velike Gorice koju je gradonačelnik Ačkar često isticao u svojim izjavama, a u što smo se mogli uvjeriti i čestim posjetama i obilascima projekata u našem gradu od strane predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i njegovih ministara.

Postalo je uobičajeno da su predsjednik Vlade i ministri redovito u Velikoj Gorici, da obilaze projekte koje Vlada pomaže i sufinancira. Prije dvadesetak dana predsjednik Vlade RH Andrej Plenković otvorio je novu školu i vrtić u Dubrancu, prije toga VG Poduzetnički inkubator, pa Centar kompetentnosti u strukovnom obrazovanju, otvoren je Interpretacijski centar Muzeja Turopolja, a darovanjem državnog zemljišta započeo je projekt izgradnje nacionalnog nogometnog kampa u Velikoj Gorici.

S ministrom zdravstva Vilijem Berošem dogovoren je projekt izgradnje dnevne bolnice u Velikoj Gorici, a ustrojena je i Radna skupina koja je već započela sa pripremom projekta.

Potpredsjednik Vlade RH Branko Bačić nedavno je istakao kako je već peti put u radnom posjetu Velikoj Gorici, dok je ministar regionalnog razvoja i fondova EU pohvalio činjenicu kako je u Veliku Goricu posljednjih godina ušlo više od 100 milijuna eura iz europskih fondova.

– Uspješnim povlačenjem sredstava iz drugih izvora omogućeno nam je da se na lokalnoj razini posvetimo demografskim i socijalnim projektima. Od 1. rujna ove godine vrtići u Velikoj Gorici su besplatni, a od 1. srpnja uveden je i besplatan lokalni prijevoz. Sve to ne bi bilo moguće bez značajne potpore Vlade RH i sufinanciranja ključnih projekata – istaknuo je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Poznat identitet lopova koji je ukrao automobile iz autopraonice na Plesu

Riječ je o 20-godišnjaku.

Objavljeno

na

Policija je pronašla kradljivca automobila iz autopraonice na Plesu u Ulici Šandora Breščenskog. Riječ je o automobilima marke Renault Megane pulskih tablica ukraden između 6. i 7. listopada, te automobil MG HS talijanskih registarskih oznaka ukraden između 10. i 11. listopad.

Prva drama odvijala se dan kasnije, u subotu 12. listopada, u centru Zagreba, gdje je policija krenula u potjeru i presrela vozača s ukradenim vozilom koji se potom zabio u zgradu u Dalmatinskoj ulici, a slučaj je eskalirao kada je ozlijeđen i jedan policijski službenik.

Policija je provela kriminalističko istraživanje te je utvrđeno da je oba automobila ukrao 20-godišnjak kod kojeg je prilikom pretrage na adresi stanovanja pronađen ukradeni Renault.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Iz dvorišta goričkih obiteljskih kuća ukraden quad i motocikl

Iz Tesline i Ulice Marina Getaldića.

Objavljeno

na

Dva vozila ukradena su s goričkog područja u gotovo isto vrijeme. Naime, iz dvorišta obiteljske kuće u Ulici Nikole Tesle ukraden je quad u vlasništvu 25-godišnjaka. Bilo je to od 9. do 11. listopada, a krađa je prijavljena tek 14. listopada.

Riječ je o quadu proizvedenom 2006. godine, sivo crne boje te je bio u neispravnom stanju. Ipak, kao takav vrijedio je 1500 eura.

Goričkoj policiji prijavljena je još jedna krađa, a riječ je o krađi motocikla.

– Jučer je u postaju došao 28-godišnjak kako bi prijavio krađu KTM motocikla narančaste boje – rekli su iz goričke policije.

Vozilo je ukradeno iz dvorišta obiteljske kuće u Ulici Marina Getaldića 11. listopada oko pola noći. Vlasnik je oštećen za 2 500 eura.

Nastavite čitati

Reporter 441 - 26.09.2024.

Facebook

Izdvojeno