Povežite se s nama

Vijesti

Policija u Mičevcu pronašla ukraden Golf iz Velike Mlake

Od vozila je ostala samo olupina.

Objavljeno

na

Gorička policija jučer je u Mičevcu oko 18:45 sati pronašla Golf koji je ukraden 17. rujna iz Ulice Kovači u Velikoj Mlaki.

Naime, od pronađenog vozila ostala je samo olupina jer je u potpunosti izgorio. Vozilo pripada 44-godišnjoj vlasnici koja je tada bila oštećena za oko 3 tisuće eura.

 

 

HOTNEWS

Emocionalan susret i velika vijest! Prikupljeno je potrebnih 250 tisuća eura za Ivanovu rehabilitaciju

Iz Udruge mole građane da se više ne uplaćuju donacije na izdvojeni žiro račun humanitarne akcije 12. Igrač

Objavljeno

na

Velika Gorica, ali i Hrvatska ponovno je pokazala veliko srce! Sakupljeno je potrebnih 250 tisuća eura za rehabilitaciju našeg mladog sugrađanina Ivana Šćepinu koji je ujedinio sve. Super vijest dana objavili su iz VG Legacyja.

– Dragi ljudi, uspjeli smo! Hvala vam svima 250 tisuća puta na humanosti, zajedništvu i povjerenju. Vaša podrška Ivanu i Ivanovoj obitelji bila je neizmjerno važna i zajedno smo stigli do cilja. Prikupljen je iznos od 250 tisuća eura potreban za liječenje i rehabilitaciju našeg Ivana. Molimo vas da više ne uplaćujete donacije na izdvojeni žiro račun humanitarne akcije 12. Igrač – istaknuli su iz VG Legacyja.

Kako kažu u životu nije bitno što imaš, nego koga imaš. A posebno emocionalan bio je susret, nevjerojatnog tandema Ivana i Nine Koškovića iz Malonogometnog kluba Kurilovec, koji je prošao kroz mnoge izazove i zajedno odigrao brojne utakmice, a u ovoj, odlučujućoj, pozvao je sve nas da budemo  #12.IGRAČ.

Nastavite čitati

Moja županija

U Kravarskom se uređuju sportski tereni

Osim glavnog terena, uz kojeg je izgrađeno i gledalište, rekreativcima će biti dostupno i odbojkaško igralište.

Objavljeno

na

Novi i moderniji  sadržaji uskoro će biti dostupni mještanima općine Kravarsko. U tijeku je provedba III. faze projekta “Rekonstrukcija sportskih terena u Kravarskom” čijim će završetkom stanovnici imati dodatan sadržaj za provođenje sportskih i ostalih aktivnosti na otvorenom.

– Osim glavnog terena, uz kojeg je izgrađeno i gledalište, rekreativcima će biti dostupno i odbojkaško igralište. Uz sportske terene biti će postavljeno i dječje igralište s potrebnim spravama za najmlađe stanovnike općine. Ovim projektom osim povećanja dostupnosti komunalne infrastrukture na području općine, stvaraju se preduvjeti za poticaj mladima, ali i ostalim stanovnicima, da se uključe u razne udruge s područja općine te time značajno doprinose sportskom, društvenom i socijalnom životu stanovnika  – ističu iz Općine.

Foto: Općina Kravarsko

Foto: Općina Kravarsko

Foto: Općina Kravarsko

Nastavite čitati

Sport

Tko nakon Rajka Vidovića? Na tržištu je i nekoliko bivših trenera Gorice…

Nakon rastanka s Rajkom Vidovićem, krenula je potraga za novim trenerom HNK Gorice. U ponudi je cijeli niz imena, tržište je puno zanimljivih trenera, ali možemo jedino pričekati odluku čelnika kluba…

Objavljeno

na

Objavio/la

Rajko Vidović više nije trener Gorice, vijest je to koja je objavljena nakon dva slobodna dana za igrače, uoči početka mini priprema, odnosno nove reprezentativne stanke, a ujedno je i zatvoren jedan krug. Vidović je debitirao na gostovanju kod Varaždina, a isto mjesto i isti protivnik dočekat će i njegova nasljednika, jer to je prvi sljedeći izazov za nogometaše Gorice. Ključno pitanje je, naravno, tko će biti Taj, tko će postati deseti trener Gorice…

Za početak, momčad će voditi dosadašnji Vidovićev pomoćnik Mensur Mujdža, mladi trener koji se u proteklom razdoblju pretvorio u “vojnika kluba”, čovjeka koji je uvijek spreman uskočiti. Opcija je svakako i da on bude taj, da se ponudi prilika talentiranom treneru s uspješnom igračkom karijerom iza sebe, no dojam je da je uvijek dosad takav rasplet bio opcija B ili čak C. Hoće li tako biti i ovoga puta, tek ćemo vidjeti, ali svakako je zanimljivo “pročešljati” tržište i vidjeti tko je sve slobodan, tko je na raspolaganju, tko je eventualna opcija.

I uvijek tu treba početi od onih najbližih adresa, od velikogoričkih trenera koji bi dolazili u obzir. Takva su barem dvojica, jer trenutačno su bez angažmana i Dean Klafurić, donedavno trener TSC-a iz Bačke Topole, prije toga i mostarskog Veleža, kao i Ivan Prelec, koji se nedavno vratio kući nakon dvije i pol godine na klupi danskog Vejlea. Prvi je započeo posljednju goričku drugoligašku sezonu, drugi ju je dovršio na sjajan način, promocijom u najviši rang, no veliko je pitanje hoće li oni uopće biti ozbiljni kandidati. Obojica su, naime, bila slobodna i u nekim prošlim potragama za novim trenerima, pa se ništa po tom pitanju nije događalo.

Slobodna su i još dva bivša trenera Gorice, prvi prvoligaški Sergej Jakirović, kao i Željko Sopić, koji je odradio najpamtljiviju polusezonu u prvoligaškoj eri našega kluba. Budući da se radi o bivšem treneru Dinama, odnosno Rijeke, pitanje je bi li njih dvojica uopće bila zainteresirana pokušati ponovno s Goricom, pogotovo u situaciji u kojoj sve govori da “ponos grada” ove sezone čeka teška i neizvjesna borba za ostanak. Jednako kao i Klafurić i Prelec, Jakirović i Sopić bili bi svakako dobra rješenja, ali… Puno je tih “ali” u sva četiri slučaja.

U društvu Prele, Jakira i Sope, nedavno je pobjedu Gorice protiv Slaven Belupa pratio i Igor Angelovski, statistički najneuspješniji trener Gorice u prvoligaškoj povijesti, što ga logično čini i najmanje izglednim kandidatom. Iako će sve recenzije njegova rada u Gorici koje dolaze iznutra biti pozitivne, iako se nedvojbeno radi o treneru koji je puno bolji od rezultata koje je imao u Gorici.

Ostanemo li kod bivših trenera kao mogućih opcija, reći ćemo i da je Valdas Dambrauskas u ciparskoj Omoniji i nikako nije opcija, kao i da je Siniša Oreščanin izbornik U-19 reprezentacije, što je samo jedan od razloga zbog kojih ni on nije opcija. Krunoslav Rendulić trener je azerbajdžanskog Sabaha, Samir Toplak trener je Rudeša, pa opcije nisu ni njih dvojica, kao ni Dinko Jeličić, iako je on trenutačno bez kluba.

Rješenja je Gorica ranije znala pronalaziti i u bivšim trenerima Hajduka, u tom smislu napamet pada Mislav Karoglan, a “novi Jeličić”, trener koji bi se vratio kući iz Azije, mogao bi biti eventualno prvak Indonezije Bojan Hodak ili karizmatični Petar Šegrt, bivši izbornik Maldiva, Afganistana ili Tadžikistana. A opet, ne bismo se usudili staviti i jedan euro na nekoga od njih dvojice… Tu je i 42-godišnji Krešimir Režić, zanimljivi stručnjak s azijskim iskustvom, on bi mogao biti kudikamo zanimljivija opcija, a u Iraku radi Andrej Panadić, još jedan Velikogoričanin koji može doći u obzir.

Jakirovića i Vidovića Gorica je “čupala” iz nižih liga, može to biti put i ovoga puta, pa vrijedi pregledati i ponudu u tom smislu. U obzir bi dolazili mlađi treneri, gladni dokazivanja, a u tu kategoriju spadaju trener Sesveta Mario Rac i trener Jaruna Jerko Leko. Svi ostali treneri drugoligaških momčadi ne spadaju u tu kategoriju, a pogled prema trećoj ligi sugerira kako bi se tu išlo u smjeru “novog Vidovića”. A to u ovom trenutku teško može biti logičan odabir.

Slobodan je trenutačno i Damir Krznar, nije nemoguće da predsjednik Črnko okrene njegov broj i pita ga za planove, a na tržištu su i treneri poput Marija Cvitanovića, Roya Ferenčine, Zvonimira Solde, Nikole Jurčevića, Marka Loze, Marka Babića, Roberta Jarnija… I mnogih drugih.

Izvrtjeli smo, dakle, cijeli niz imena, ali ne bi bilo preveliko iznenađenje da novi trener bude netko izvan toga kruga, netko tko je promaknuo nama, ali neće promaknuti i predsjedniku/sportskom direktoru Nenadu Črnku. U svakom slučaju, bit će zanimljivo vidjeti kakva će odluka biti donesena, kao i kad će biti donesena. Što prije, to bolje.

Nastavite čitati

Vijesti

FOTO Postavljaju se temelji za izgradnju novih autobusnih nadstrešnica

Trenutno se radi na željezničkom kolodvoru i u Vukovini.

Objavljeno

na

Djelatnici VG Komunalca trenutno rade na izgradnji temelja za postavu novih autobusnih nadstrešnica. Kako javljaju iz ove goričke komunalne tvrtke trenutno se radi na željezničkom kolodvoru i Vukovini. Nadstrešnice će dobiti i mještani u Rakarju, Selnici i Velikoj Mlaki.

Podsjetimo kako su uoči uvođenja novo lokalnog prijevoznika, djelatnici VG Komunalca već izgradili 12 novih autobusnih stajališta. Građani i mještani okolnih naselja sada će moći

Foto: VG Komunalac

Foto: VG Komunalac

 

Nastavite čitati

Vijesti

Predavanja i razmjena sjemena na prvom izdanju ‘Naš festival kulture življenja’

U subotu 12. listopada od 9 do 13 sati u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica.

Objavljeno

na

Udruga Naš centar za kulturu življenja u Velikoj Gorici organizira prvo izdanje ‘Naš festival kulture življenja’ koji će se održati u subotu 12. listopada od 9 do 13 sati u Pučkom otvorenom učilištu Velika Gorica. Program donosi niz zanimljivih sadržaja poput razmjene sjemena i predavanja posvećena očuvanju tradicijskih sorti i bioraznolikosti.

– Festival pruža priliku za interakciju s temama tradicije, baštine, održivosti i prehrane te edukaciju šire javnosti o važnosti očuvanja tradicijskih sorti sjemena i ekoloških pristupa u svakodnevnom životu. Tako se kroz njegov program koji uključuje razmjenu sjemena, mini sajam ekoloških proizvoda i predavanja svi građani mogu upoznati s idejom i primjerima kulture življenja – ističu organizatori.

Na razmjeni sjemena će sudjelovati sjemenari koji imaju dugu obiteljsku tradiciju čuvanja sortnog sjemena, zahvaljujući kojima mnoge autohtone sorte važne za očuvanje bioraznolikosti i baštine ipak nisu zaboravljene i izgubljene tijekom vremena.

– Mali poljoprivrednici, vrtlari i hobisti pozvani su donijeti svoje sjeme za razmjenu, a svi ostali zainteresirani moći će nabaviti sjeme uz simboličnu donaciju sjemenarima za njihov trud uložen u prikupljanje i očuvanje sjemena te razmijeniti informacije i iskustva – pozivaju iz Udruge.

Razmjenu sjemena pratit će dva predavanja. Prvo, pod nazivom “Priča o sjemenu je priča o čovječanstvu: Nadahnuća za očuvanje gastro-kulturne baštine Turopolja”, održat će Ivana Jagić Boljat, magistra muzeologije i upravljanja baštinom, iskusna interpretatorica i certificirana trenerica udruženja Interpret Europe.

Drugo predavanje, “Zašto je tradicijsko sjeme bitno”, vodit će Sendy Osmičević, magistra inženjerka urbanog šumarstva i zaštite okoliša, koja ima dugogodišnje iskustvo u projektima vezanim uz održivost, ekologiju i očuvanje tradicijskih sorti u neprofitnom sektoru.

 

Nastavite čitati

Reporter 441 - 26.09.2024.

Facebook

Izdvojeno