Povežite se s nama

Najave

Adrenalin i kesteni – za vikend Tur Challenge Buševec

Objavljeno

na

Tradicionalno početkom listopada Udruga Moj Buševec organizira kestenijadu i jedinstvenu atrakciju – utrku traktor kosilica. Vikend pred nama „pomazit“ će vremenska prognoza koja za ovu nedjelju najavljuje pretežno sunčano vrijeme, tako da nedjeljno poslijepodne iskoristite za dolazak u Buševec. Sve će se odvijati na Trgu seljačke sloge od 15 sati.

– Ovo je 11. godina kako organiziramo Buševsku kestenijadu i sve je spremno! Nabavili smo oko 200 kilograma kestena koji je ove godine odlične kvalitete, a znamo da uz to ide i tradicionalni jesenski napitak – mošt. Radimo ga sami, počevši od berbe grožđa, zato dođite i degustirajte. – pozvao je predsjednik Udruge Danijel Rožić.

No, osim uživanja u plodovima jeseni, članovi udruge i ove su godine, paralelno s kestenijadom, pripremili adrenalinski izazov – jedinstvenu utrku traktorskih kosilica – šesti TUR Challenge, koji počinje u 16 sati.

– Svake godine ova specifična utrka okupi sve veći broj natjecatelja, ali i gledatelja, jer su utrke na standardnim traktorskim kosilicama zaista prava rijetkost. Sat vremena ranije natjecatelji prolaze kvalifikacije u kojima svaki prolazi stazu pojedinačno i mjeri se vrijeme prolaska kruga na temelju čega se određuje startna pozicija. Kako bi utrka bila „fer“, pravilo je da najsporiji traktor ima prvu startnu poziciju a onaj s najkraćim vremenom prolaska kruga u kvalifikacijama, utrku starta na zadnjoj poziciji. – objasnio je Rožić.

Ako i vaša kosilica stoji u garaži i u niskom startu čeka košnju trave, u međuvremenu joj zaposlite kotače u utrci – i možda je pehar ove godine baš vaš! Prijave za TUR Challenge su u tijeku, a bit će moguće i na dan utrke.

HOTNEWS

Dođite na ‘Gozbu’: Raskošan stol, hrana i piće čekaju vas u Interpretacijskom centru Muzeja Turopolja

Večeras u 18 sati počinje drugo izdanje Oglede festivala u Velikoj Gorici.

Objavljeno

na

Festival Oglede pozivaju vas večeras na ‘Gozbu’. U Interpretacijskom centru Muzeja Turopolja na adresi Šetalište Franje Lučića 15 bit će raskošno postavljen švedski stol s puno hrane i pića koji će biti ponuđeni posjetiteljima. Riječ je o umjetničkoj instalaciji autorice Ljiljane Mihaljević koji je zapravo rebus – metafora suvremenog društva u kojem prevladava oku vidljivo obilje koje nije dohvatno svima.

No u svemu postoji i jedna ‘caka’. Stol je dužine šest i visine 1.80 metara pa je hrana izvan dohvata ruke i posjetitelj moraju naći način kako da se domognu ukusnih zalogaja.

U suvremenom potrošačkom društvu pružaju nam se brojne mogućnosti da iskoristimo ponude koje se prostiru pred nama. Taj raskošni stol je svima ponuđen, ali samo se najspretniji mogu domoći njegova sadržaja. Svi imamo uvid u njegovu ponudu, ali mnogi i uz tu ponudu ostanu gladni, jer, kao što znamo, stol je prilično visok, gotovo nedohvatan.

Foto Ante Lucić

– Gozba je na neki način psiho-socijalni pokazatelj snalažljivosti pojedinca (publike) u svladavanju prepreka (visina stola) da bi došao do željenog cilja ( hrana i piće) te kako se kulturološka uvjetovanost prostora u kojem živi odražava na njegovo ponašanje – ističu organizatori.

Ovom izvedbom ujedno i počinje drugo izdanje Oglede festivala, a organizatori poručuju da će se program festivala održati prema planiranom, ali će se mijenjati lokacije događanja zbog kiše. Stoga ih pratite na njihovim društvenim mrežama i službenoj stranici festivala.

Večerašnja gozba počinje u 18 sati.

Foto Kan

Nastavite čitati

Najave

Jesensko druženje u Kučama: Kod stare škole čeka vas bogat i zanimljiv program

Druženje je zakazano za 14 sati.

Objavljeno

na

Kako bi oživjeli staru školu, koja ima posebnu povijesnu vrijednost, Mjesni odbor Kuče zajedno s lokalnim udrugama i mještanima pokrenuo je manifestaciju ‘Jesen f Kučama’.

Inicijativa je to koja spaja kulturnu baštinu, gastronomiju i eduktivni program namijenjen najmlađima. Druženje je zakazano za subotu 5. listopada od 14 sati, a prilika je to za povezivanje svih generacija kroz razne aktinovsti.

Posjetitelje čeka besplatna kotlovina, domaće slastice, kulturno-umjetnički program malih folkloraša iz Novog Čiča koji će zaplesati od 17 sati. Poseban naglasak stavili su na one najmlađe, koje od 14 sati čeka dječja radionica, a od 15:30 sati moći ćete čuti nešto više o pčelarstvu iz prve ruke obitelji Antolčić s dugogodišnjom tradicijom pčelarstva.

Kasnije će se za dobru zabavu pobrinuti domaći tamburaški sastavi, a čekaju vas i neka iznenađenja.

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

Počinje Oglede festival: Dođite na ‘Gozbu’ u Park Plemenite opčine turopoljske

Riječ je o raskošno postavljenom švedskom stolu dužine 6 metara i visine 1.80 metar, a koji je pun hrane i pića koji su ponuđeni posjetiteljima. Riječ je o instalaciji umjetnice Ljiljane Mihaljević.

Objavljeno

na

Svega nekoliko dana do početka Oglede festivala izvedbenih umjetnosti i suvremenih praksi, koji će se održati od ovog četvrtka – 3. do 5. listopada u Velikoj Gorici. Iako vremenska prognoza nije  ohrabrujuća, možda ipak organizatore i posjetetlje obraduje lijepo vrijeme. Ali ako i ne, organizatori imaju alternativu.

– Ovogodišnji program oživjet će lokacije u Parku Plemenite Općine Turopoljske i novootvorenom Interpretacijskom centru Muzeja Turopolja, okupljajući umjetnike i performere kroz niz interaktivnih i inovativnih izvedbi. U slučaju kiše otvorenje neće biti odgođeno, već će, kao i kod drugih izvedbi na otvorenom, doći do promjena lokacija – ističu organizatori festivala.

Svečano otvorenje bit će u četvrtak, 3. listopada, u 18 sati u Parku Plemenite opčine turopoljske, nakon čega će publika imati priliku sudjelovati u happeningu i instalaciji “Gozba” renomirane umjetnice Ljiljane Mihaljević.

– „Gozbu“ predstavlja raskošno postavljen švedski stol dužine 6 metara i visine 1.80 m. Stol je pun hrane i pića koji su ponuđeni posjetiteljima. Ali hrana je izvan dohvata ruke i posjetitelji moraju naći način kako da se domognu ukusnih zalogaja. U suvremenom potrošačkom društvu pružaju nam se brojne mogućnosti da iskoristimo ponude koje se prostiru pred nama. Taj raskošni stol je svima ponuđen, ali samo se najspretniji mogu domoći njegova sadržaja. Svi imamo uvid u njegovu ponudu, ali mnogi i uz tu ponudu ostanu gladni, jer, kao što znamo, stol je prilično visok, gotovo nedohvatan – stoji u opisu događanja.

„Gozba“ je rebus – metafora našeg suvremenog društva u kojem prevladava oku vidljivo obilje koje nije dohvatno svima. Gozba je na neki način psiho-socijalni pokazatelj snalažljivosti pojedinca (publike) u svladavanju prepreka (visina stola) da bi došao do željenog cilja ( hrana i piće) te kako se kulturološka uvjetovanost prostora u kojem živi odražava na njegovo ponašanje.

U slučaju kiše ovaj se događaj prebacuje u Interpretativni centar Muzeja Turopolja u Velikoj Gorici na adresi Šetalište Franje Lučića 15.

Prvi dan festivala donosi jedinstveni umjetnički doživljaj, postavljajući visoka (doslovno) očekivanja za naredne dane ispunjene interaktivnim performansima i tematskim radionicama.

Nastavite čitati

Najave

FOTO Drugi sportski susreti Zajednice umirovljeničkih i socijalnih udruga Grada Velika Gorica u subotu, 05.10.2024.

Objavljeno

na

Objavio/la

Drugi sportski susreti Zajednice umirovljeničkih i socijalnih udruga Grada Velika Gorica biti će održani u subotu, 05. listopada 2024., u prostoru Osnovne škole Jurja Habdelića.

07.10.2023. Velika Gorica. Prvi sportski susreti Zajednice umirovljeničkih i socijalnih udruga Grada Velika Gorica. Foto: David Jolić/cityportal.hr

07.10.2023. Velika Gorica. Prvi sportski susreti Zajednice umirovljeničkih i socijalnih udruga Grada Velika Gorica. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Sportski susreti će se odvijati u pet disciplina: bacanje kolutova, viseća kuglana, pikado, belot i šah. Tri prvoplasirana u svim disciplinama biti će nagrađeni medaljama.

07.10.2023. Velika Gorica. Prvi sportski susreti Zajednice umirovljeničkih i socijalnih udruga Grada Velika Gorica. Foto: David Jolić/cityportal.hr

07.10.2023. Velika Gorica. Prvi sportski susreti Zajednice umirovljeničkih i socijalnih udruga Grada Velika Gorica. Foto: David Jolić/cityportal.hr

07.10.2023. Velika Gorica. Prvi sportski susreti Zajednice umirovljeničkih i socijalnih udruga Grada Velika Gorica. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Ukupni pobjednik Prvih susreta bila je Udruga umirovljenika Međunarodne zračne luke Zagreb s 35 bodova, 2. mjesto osvojila je Udruga umirovljenika Zmaj-ZTC s 28 bodova, a treće mjesto zauzela je Udruga umirovljenika i građana Zlatna dob Velika Gorica osvojivši 26 bodova.

Galerija fotografija

Nastavite čitati

Najave

Dinamo i Dinamo zajedno: Ostvari san, preko Novog Čiča dođi do Maksimira!

Posljednjeg vikenda u listopadu u Novom Čiču će se održati službeni kamp GNK Dinama, na terenima svog turopoljskog imenjaka

Objavljeno

na

Kao što se to nekoć aktivno radilo, služeći se provjerenim receptom “češljanja” svoga kraja u potrazi za talentima, u Novom Čiču će posljednjeg vikenda u listopadu biti organiziran Dinamov nogometni kamp za dječake i djevojčice. Turopoljski je kraj oduvijek bio obojen u plavo, nije se tu puno promijenilo ni nakon što je Velika Gorica dobila prvoligaša, pa nema sumnje da i danas djeca iz ovoga kraja sanjaju priliku u Dinamu. E, ovo je prvi korak…

“Na radost djece, ali i njihovih roditelja, možemo najaviti nogometni kamp za djevojčice i dječake rođene od 2011. do 2017. godine, koji će se održati od 25. do 27. listopada u Novom Čiču, u blizini Velike Gorice, na stadionu NK Dinamo Hidrela”, objavili su organizatori, agencija Run&Run Sport.

“Očekuje vas rad s profesionalnim trenerima iz nogometne akademije GNK Dinamo, edukacije i sadržaji, interaktivne radionice, diplome za sve polaznike kampa i gratis majica Dinama. Za one najbolje stručni obilazak našeg najtrofejnijeg kluba, trofejne dvorane, press sobe, svlačionica prve seniorske momčadi te cijelog stadiona”, stoji u nastavku, uz dodatak da postoji i glavna nagrada.

Najbolji sudionici kampa, naime, zaslužit će tjedan dana treninga u GNK Dinamu, sa svojom generacijom. Svatko se tako ima mogućnost nametnuti, jer tko kaže da ova djeca neće ostati u Dinamu i nakon tih tjedan dana…

Kamp je pod pokroviteljstvom Grada Velike Gorice, cijena je 110 eura, a prijave traju do 23. listopada. Sve informacije mogu se dobiti na 099 212 6262, a za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu te poslati na mail organizatora: [email protected].

Nastavite čitati

Reporter 441 - 26.09.2024.

Facebook

Izdvojeno