Povežite se s nama

Sport

Polet i Lomnica zabili šest golova, ali bez pobjednika

Objavljeno

na

U turopoljskom derbiju najjače županijske lige Premier, na buševskom Zvrniku čak šest golova, dva puta okrenut rezultat i na kraju bez pobjednika. Domaći su poveli vrlo rano, već u 2. minuti, strijelcu Kaurinu asistirao je Matušin. U 29. minuti na 2:0 prednost je povećao Šestak, a u sam smiraj prve dionice Grdenić je smanjio domaće vodstvo.
Čak tri gola pala su u samo pet minuta igre početkom drugog dijela. Gosti su okrenuli rezultat u svoju korist, golom Čizmadije te iz penala bio je siguran Arbanas za 2:3. Vrlo brzo nakon gostujućeg jedanaesterca ispucana je duga lopta na polovicu gostiju, prenešena preko lomničke obrane do Ribarića u šesnaesterac koji je zakucava za konačnih 3:3.

PREMIER LIGA NSZŽ , 8. kolo

POLET (B) – LOMNICA 3:3

Buševec. Stadion Zvrnik. Gledatelja 100.
Sudac: Hrgović (Zagreb). Pomoćnici: Krznarić i Deverić (oba iz Velike Gorice).

STRIJELCI: 1:0 – Kaurin (2), 2:0 – Šestak (29), 2:1 – J. Grdenić (43), 2:2 – Čizmadija (51), 2:3 – Arbanas (53 – 11 m), 3:3 – Ribarić (55).

POLET (B): Halilić, Šečić, Ribarić (od 73. Sučić), Povoljnjak, Stuparić (od 69. Debijađi), Kaurin (od 46. Zagorec), Matušin (od 46. Galović), Ivkić, Jušić, Šestak, Dejanović. Trener: Josip Rožić.

LOMNICA: Budimir, Gavranović (od 88. Karavla), J. Grdenić, Delić, Šoštarec, Čizmadija (od 80. Vojnić), Mostarlić (od 75. Deverić), Gudelj, Kovačević, Bubalo (od 46. Dijanežević), Arbanas. Trener: Zoran Tomčić.

Sport

Marko Brdek drifta najbolje: Kući donio još jedan naslov prvaka države!

Velikogoričanin kojeg poznajemo iz jedne gradske automehaničarske radionice, u brzine i vozačke vještine zaljubljeni Marko Brdek, ponovno je potvrdio da je sam vrh u hrvatskom driftanju

Objavljeno

na

Imamo svoju automehaničarsku radionu, tu i ja radim, a nakon posla se okrećem svojem trkaćem autu. I ne da mi nije teško, nego mi je to čisti užitak. Oduvijek sam u auto moto sportu, već s deset godina vozio sam karting, a kad sam prvi put vidio natjecanje u driftu, odmah sam rekao: ‘Ovime ću se baviti u životu!’, ispričao je Marko Brdek, Velikogoričanin zaljubljen u automoto svijet.

I bavi se time, jasno je odavno, vrlo uspješno. Nova potvrda očitog stigla je i ovog vikenda, u završnici sezone u kategoriji “2k24”. Marko Brdek potpuno je zasluženo došao do prvoga mjesta, koje je i proslavio nakon posljednje utrke, kao i svaki uspjeh prije njega. U ovim krugovima Marko je iznimno cijenjen, jedan je od najtrofejnijih hrvatskih vozača, pa i nije osobito iznenađenje što su mu ruku morali stisnuti i drugoplasirani Borna Lolić, i trećeplasirani Dario Skoko, i četvrtoplasirani Domagoj Mezga.

Marko nam je svojevremeno ispričao cijelu svoju priču, u videu koji je privukao ozbiljnu pozornost u svijetu hrvatskog drifta.

Doznali smo tako da automobil kojeg priprema za utrke ne smije na cestu, da ga je nemoguće registrirati, da je zvijer od 520 konjskih snaga namijenjena isključivo za utrke u driftu, disciplini u kojoj nije važno biti samo brz, nego i tehnički dobar, vješt s volanom i hidrauličnom ručnom kočnicom…

Nastavite čitati

Sport

Kakav razvoj događaja: Dosadašnji trener Gorice preuzeo Dinamo!

Da, naslov je klasična “navlakuša”, jer takav je aktualni trenutak, ali u njemu nema ništa netočno: dosadašnji trener nogometašica Gorice Stefan Rajić doista je postao novi trener nogometašica Dinama

Objavljeno

na

Objavio/la

Zakotrljala se ta priča još prije nešto manje od dva tjedna, nakon što su nogometašice Dinama doživjele poraz od Hajduka. Marija Damjanović, glavna i odgovorna u ženskom dijelu kluba iz Maksimira, odlučila je sama sebe maknuti s trenerske klupe i pronaći rješenje koje je u ovom trenutku bolje. Budući da ga je dobro upoznala kroz prošlu sezonu na klupi ŽNK Gorice, nije imala dvojbe da je pravi čovjek za taj posao Stefan Rajić (35).

Budući da situacija u velikogoričkom ženskom nogometnom klubu nije idealna, što zbog velikog broja ozljeda i odlazaka, što zbog klimave financijske situacije, logično je bilo da Stefi njezin poziv prihvati, da napravi korak prema naprijed i pokuša još malo potvrditi svoju trenersku perspektivu. Gorica će, sasvim je izvjesno, biti u teškoj borbi za ostanak s Neretvom iz Metkovića, dok u Dinamu računaju da bi se cure mogle “potući” i za naslov prvaka.

Uostalom, o razlikama između ove dvije sredine najviše će reći prvo kolo aktualnog prvenstva, u kojem je Dinamo s visokih i uvjerljivih 5-0 pobijedio Goricu…

– Kad je stigla prilika da dođem u ŽNK Dinamo, naravno da sam je prihvatio, jer mi je san bio doći u Dinamovu obitelj. Ciljevi s novom ekipom su da napredujemo kroz svaki trening i utakmicu, igramo prepoznatljiv napadački nogomet te da, naravno, pokušamo osvojiti što veći broj trofeja u aktualnoj sezoni – rekao je Stefan nakon što se oprostio od stare i upoznao s novom ekipom.

– Ovo je prilika za iskorak i mislim da je logično bilo prihvatiti izazov, koliko god mi je teško rastati se od Gorice. Uživao sam u ovom našem zajedničkom razdoblju, bilo je stvarno lijepo raditi u tom okruženju, i zato bih svakako želio zahvaliti na svemu svim igračicama koje su prošle kroz klub od ljeta 2023. do danas. Hvala na svemu i Ladi, i Tomi, i Perici, i predsjedniku Črnku, klubu želim sve najbolje u budućnosti – dodao je novi trener Dinama.

U hrvatskom klupskom ženskom nogometu, inače, situacija je neizvjesnija nego ikad posljednjih sezona, budući da su se moćnom Osijeku ambicijama i ulaganjima približile i nogometašice Agrama, Hajduka, ali i Dinama, prošle sezone osvajača Kupa. U toj priči, gledajući igrački kadar, Dinamo možda stoji za nijansu lošije od preostale tri ekipe, ali zato je tu Stefan Rajić… Dečko koji se dokazao na klupi Jelačića iz Vukovine, a zatim i s našim nogometašicama, mogao bi značajno popraviti šanse modrih djevojaka.

Gorica će se, s druge strane, snalaziti iz vlastitih resursa. Seniorke je preuzeo Adis Hošić, trener koji je dosad radio u omladinskoj školi, a u prvoj utakmici bez dosadašnjeg trenera Rajića djevojke su pokazale da će se već snaći nekako. Naime, nakon tri uvjerljiva uvodna poraza, Goričanke su u nedjelju uzele prvi bod u sezoni (2-2) na gostovanju kod ŽNK Splita, koji će očito također biti u borbi za izbjegavanje posljednjeg mjesta.

Nastavite čitati

Sport

FOTO Poraz Klasa uz promašeni kazneni udarac

Objavljeno

na

Objavio/la

Klas je u 8. kolu Premier lige izgubio minimalno 0:1 od momčadi Sutla-Laduč u utakmici u kojoj su gosti bili bolji i zasluženo pobijedili. Igra gostujuće momčadi bazirala se na čvrstoj obrani i napadu u kojem su glavnu ulogu imali Nikola Kartelo i Miro Bubalo.

Mičevec, 25.09.2024. Premier liga NSZŽŽ-8.kolo: Klas-Sutla Laduč 0:1. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Mičevec, 25.09.2024. Premier liga NSZŽŽ-8.kolo: Klas-Sutla Laduč 0:1. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Ovaj dvojac je već u 9. minuti donio prednost gostima, akciju je počeo Kartelo koji je nakon duplog pasa s Bubalom iz blizine prizemno pogodio donji kut za 0:1. Igra domaćih bila je rastrgana, puno se griješilo u predaji lopte, završni udarci bili su neprecizni.

Mičevec, 25.09.2024. Premier liga NSZŽŽ-8.kolo: Klas-Sutla Laduč 0:1. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Mičevec, 25.09.2024. Premier liga NSZŽŽ-8.kolo: Klas-Sutla Laduč 0:1. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Klas je nakon odmora bio ravnopravan suparnik i polovicom drugog poluvremena je imao najveću šansu za izjednačenje. Sudac je u pomalo dvojbenoj situaciji nakon duela u šesnaestercu gostiju pokazao na bijelu točku. Međutim, izvođač najstrože kazne poslao je loptu visoko preko vrata?!

Mičevec, 25.09.2024. Premier liga NSZŽŽ-8.kolo: Klas-Sutla Laduč 0:1. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Mičevec, 25.09.2024. Premier liga NSZŽŽ-8.kolo: Klas-Sutla Laduč 0:1. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Mičevec, 25.09.2024. Premier liga NSZŽŽ-8.kolo: Klas-Sutla Laduč0:1. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Ovo je bio šesti poraz Klasa u osam utakmica, pet minimalnim rezultatom: Ban Jelačić 0:1, Kloštar 0:1, Zrinski 0:1, Kobre Samobor 1:2 i Sutla-Laduč 0:1!! Samo su visoko izgubili od Poleta u Buševcu (0:5).

Galerija fotografija

Premier liga NSZŽ-e 2024./2025., 08. kolo

NK Klas – NK Sutla-Laduč 0:1 (0:1)

Mičevec. Stadion: ŠRC Mičevec. Gledatelja: 50. Srijeda, 25.09.2024., 16:30 sati. Glavni sudac: Kristijan Kršak (Donja Zelina). Pomoćni suci: Domagoj Kušec i Dorian Škof (oba iz Svetog Ivana Zeline). Delegatkinja: Anita Jelić (Rakov Potok). Strijelac: 0:1 – Kartelo (9).

KLAS: Petrović, Galić (od 73. Marković), Šaban (od 46. Arežina), Tadić, Matić (od 36. Majić), Derbuc (od 81. Kruezi), Kovačić (od 79. Perša), Celčić, Zirdum Šteko (cap.), Gredelj. Trener: Srđan Marković.

SUTLA-LADUČ: Zorc, Povh, Šikoronja, Žižić, Rendić (od 88. Mustač), Kartelo, Kovačević Postružin (od 66. Lučić), Turk (cap.), Krpić, Petruša, Bubalo. Trener: Ivica Duspara.

Nastavite čitati

Sport

FOTO Prvi poraz Poleta, VG Boys preuzeli vodstvo

Objavljeno

na

Objavio/la

Utakmicama 6. i 7. kola (20./23.09.2024.) nastavljena je Liga veteranskih momčadi Nogometnog saveza Velika Gorica (NSVG) 2024./2025. Polet je uvjerljivo vodio nakon pet odigranih utakmica s maksimalnih pet pobjeda, ali je nakon prvog poraza od VG Boysa (0:5) i neodlučenog s Velikom Mlakom (2:2) izgubio 1. mjesto.

Kobilić, 23.04.2025. Liga veterana-7.kolo: Vatrogasac-Kurilovec 1:0. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kobilić, 23.04.2025. Liga veterana-7.kolo: Vatrogasac-Kurilovec 1:0. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prošlosezonski prvaci VG Boys su u 06. kolu u velikom stilu porazili vodeći Polet rezultatom 5:0, briljirao je četverostruki strijelac Tomo Škrinjarić. Prvo je postigao klasični hattrick, onda je Tin Marković podigao na 4:0, da bi Škrinjarić zaokružio petardu – 5:0!!

Kobilić, 23.04.2025. Liga veterana-7.kolo: Vatrogasac-Kurilovec 1:0. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kobilić, 23.04.2025. Liga veterana-7.kolo: Vatrogasac-Kurilovec 1:0. Foto: David Jolić/cityportal.hr

VG Boys su odigrali vrlo dobro i u 7. kolu, pobijedili su Dinamo u Novom Čiču s 5:2, dvostruki strijelci bili su Škrinjarić i Marko Novaković, jedan pogodak dodao je Siniša Vuković. Ove dvije pobjede dovele su VG Boys na prvo mjesto u trenutačnom redoslijedu.

Kobilić, 23.04.2025. Liga veterana-7.kolo: Vatrogasac-Kurilovec 1:0. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Zanimljivu i do kraja neizvjesnu utakmicu u 7. kolu odigrali su Vatrogasac i Kurilovec, koju su veterani iz Kobilića nakon kontranapada minimalno (1:0) riješili u svoju korist. Novoformirana momčad Kurilovca bila je tehnički superiorna, ali u završnici je bila nedorečena, dvaput su pogodili gredu i propustili poentirati iz vrlo izglednih prigoda. Sudio je vrlo dobro Stjepan Sučić.

Kobilić, 23.04.2025. Liga veterana-7.kolo: Vatrogasac-Kurilovec 1:0. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Trenutačni poredak nije posve objektivan zbog nekoliko odgođenih utakmica.

Galerija fotografija

Liga veteranskih momčadi NSVG-a 2024./2025., 06.-07. kolo

Rezultati 07. kola (ponedjeljak, 23.09.2024.): Vatrogasac (Kobilić) – Kurilovec 1:0, Polet (Buševec) – Velika Mlaka 1947 2:2, Dinamo (Novo Čiče) – VG Boys 2:5, Buna (Mala Buna) – Hruševec 2:1, Lekenik – Klas (Mičevec) 1:5, Lukavec – Gradići 1:1, Mladost (Obrezina) slobodna.

Rezultati 06. kola (petak, 20.09.2024.): Kurilovec – Lukavec 4:0, Gradići – Klas 0:3 (?), Lekenik – Buna 0:1, Hruševec – Dinamo 4:7, VG Boys – Polet 5:0, Mladost – Vatrogasac (07.10.2024.), Velika Mlaka 1947 slobodna.

Redoslijed: 1. VG Boys 17 (7 5 2 0 27:7), 2. Polet 16 (7 5 1 1 20:11), 3. Vatrogasac 14 (6 4 2 0 11:4), 4. Klas 13 (6 4 1 1 19:13), 5. Buna 13 (7 4 1 2 11:10), 6. Mladost 10 (4 3 1 0 17:3), 7. Dinamo 7 (7 2 1 4 22:26), 8. Kurilovec 5 (6 1 2 3 7:11), 9. Velika Mlaka 1947 4 (4 1 1 2 7:9), 10. Lekenik 4 (6 1 1 4 10:21), 11. Lukavec 2 (5 0 2 3 2:9), 12. Gradići 1 (5 0 1 4 4:14), 13. Hruševec 0 (6 0 0 6 6:25).

Nastavite čitati

Sport

HSTK Velika Gorica – djeca uljepšala stolnoteniski vikend

Objavljeno

na

Objavio/la

Ekipno prvenstvo Zagrebačke županije u stolnom tenisu za mlađe kategorije odigrano je proteklog vikenda u Gradskoj sportskoj dvorani u Velikoj Gorici. Dječaci su u Ligi nada osvojili prvo mjesto pobjedama protiv STK Dugo Selo, STK Samobor i STK Sv. Margareta u sastavu: Knežević, Pavel Ljubek, Nino Lisec i Josip Pavlinić.

Foto: HSTK Velika Gorica

Jan Žugaj, Adam Jančetić, Andrija Haraminčić i Josip Matušin su pobjedama u susretima sa STK Dugo Selo, STK Samobor, STK Sv. Margarita i STK Jaska osvojili 1.mjesto u Županijskoj ligi. Djevojčice su u Ligi nada u sastavu Sara Điković i Dorotea Bradić bile prve pobjedivši STK Samobor i STK Dugo Selo.

Foto: HSTK Velika Gorica

HSTK Velika Gorica 2 u 2.ligi srednje Hrvatske izgubila je rezultatom 4:0 od STK Dugo Selo. Igrali su Ivan Gusić, Leon Prosenjak i Tomislav Krajcar.

Galerija fotografija

Nastavite čitati

Reporter 441 - 26.09.2024.

Facebook

Izdvojeno