Povežite se s nama

Vijesti

FOTO Bome je dišalo u Čiču! Fini dečki skuhali su – fino i pobijedili

Drugo izdanje ‘Kotlića’ u Starom Čiču privuklo je velik broj posjetitelja.

Objavljeno

na

Ekipa ‘Fini dečki’ skuhali su najfinije jelo i okitili se titulom ovogodišnjih majstora ‘Kotlića’ drugog izdanja manifestacije u Starom Čiču ‘Kaj to fino diši’. U top 3 ušla je i ekipa Spice girls koje su ujedno po izboru publike dobile titulu najveselije ekipe, a treća je bila ekipa Furt.

A bome je i dišalo! Gotovo jednako kao i lani, 11 ekipa kuhala su jela po izboru, ali moralo je biti spremljeno u kotliću. Dok su natjecatelji kuhali, a žiri budnim oko motrio, posjetitelji su mogli razledati oldtimer traktore ili izložbu fotografija ‘Gorica nekada i sada’ autora Renata Glogovčana. Najmlađi su uživali u svom kutku, a organizatori su se pobrinuli da ničega ne fali.

Foto: FB STaro Čiče

Foto: FB STaro Čiče

Foto: FB STaro Čiče

Foto: FB STaro Čiče

Foto: FB STaro Čiče

Foto: FB STaro Čiče

Sport

Gorički pečat u Maksimiru: Leo opet uz Bjelicu! A bio je i uz Čačića, Bilića…

Leonard Sovina, Buševčanin s mraclinskom adresom, novi je član stručnog stožera GNK Dinama. Vrhunski stručnjak za kondicijsku pripremu s Nenadom Bjelicom je surađivao i u turskom Trabzonsporu, bio je i u Gorici, Lokomotivi, Egiptu, Engleskoj…

Objavljeno

na

Objavio/la

Dan nakon što je novog trenera dobila ženska ekipa Dinama, našeg čovjeka, popunjeno je mjesto i na klupi seniorske momčadi kluba iz Maksimira. Nenad Bjelica vratio se u ulogu u kojoj je već bio, u klub iz kojeg je otišao u proljeće 2020., nakon gotovo dvije vrlo uspješne sezone, naslijedivši tako Sergeja Jakirovića, trenera Gorice iz prvoligaških dana.

S Jakirom je iz Maksimira očekivano i otišao i njegov vjerni suradnik, maestro kondicijske pripreme Marin Ivančić. Zajedno su on i Sergej još od dana u Sesvetama, zajedno su bili i u Gorici, i u Mariboru, i u Zrinjskom, i u Rijeci, pa na kraju i u Dinamu. Zajedno će raditi i dalje, čim se ukaže neka nova prilika, a za očekivati je da bi se to moglo dogoditi prilično brzo…

U Dinamu su tako novom treneru prepustili odabir suradnika za kondicijsku pripremu, a Bjelica po tom pitanju nije imao dvojbi. Okrenuo je broj Leonarda Sovine, svog suradnika iz razdoblja u turskom Trabzonsporu i u nekoliko rečenica dogovorena je nova suradnja. A Dinamov stručni stožer ponovno je dobio malo goričkog pečata.

Leo je, naime, iz dečko Buševca, s adresom u Mraclinu, koji je u svom Poletu i završio kratku igračku karijeru. Nakon nekoliko vezanih ozljeda odlučio se posvetiti fakultetu i početi graditi neku sasvim drugu priču. Budući da je prošao omladinsku školu NK Zagreba, došao i na prag seniorske momčadi, bilo je logično da je na istome mjestu počeo raditi i kao trenera. A onda se vratio malo bliže svom Buševcu.

– Kad je krenuo projekt HNK Gorice na čelu s Nenadom Črnkom, došao sam u Goricu. Tad su mi bile 24 godine i radio sam godinu i pol dana sa seniorima, sve dok nisam preselio u Lokomotivu i počeo raditi s prvom momčadi – pričao nam je Leo svojedobno, u razgovoru s posebnim povodom.

Naime, godinama je radio u Lokomotivi, najduže surađivao s Tomom Ivkovićem, a zatim i s Antom Čačićem, kojeg je očito impresionirao. Nakon što je odradio prvi mandat u Dinamu, Čačić je postao izbornik reprezentacije, a sa suradnika je odabrao upravo našeg Lea.

– Gospodin Čačić je izvrstan stručnjak, jako iskusan, odličan psiholog, čovjek koji ima sjajne odnose i s igračima i sa suradnicima. S njim je užitak raditi – govorio je Sovina, pa nikoga nije začudilo što je suradnja nastavljena i u kasnijim godinama.

Leonard Sovina fizički je pripremao naše reprezentativce i za nastup na Euru 2016. u Francuskoj… Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Sa Čačićem je Sovina tako bio i u Egiptu, zajedno su radili u tamošnjem velikanu Pyramidsu, što mu je bila i posljednja suradnja s ovim bivšim izbornikom. U priču se, međutim, ubacio još jedan bivši izbornik. Kad je postao trener engleskog Watforda, Leonarda je u svoj stožer uključio Slaven Bilić! Bilo je to vrijedno iskustvo, iako kratkotrajno, prvo i posljednje uz Bilića.

Ne zato što nešto tu nije funkcioniralo, nego zato što stigao poziv od Nenada Bjelice. Otišao je Leo za njim u Tursku, u Trabzonspor, a nakon što je ta epizoda završila, slijedilo je razdoblje odmora, unapređivanja, educiranja… I čekanja nove prilike. Ona se nije otvorila kroz Union Berlin, prethodni Bjeličin posao, ali jest u Dinamu. Koji će, nemojte sumnjati, u razdoblju pred nama biti fizički vrhunski spremna momčad…

Nastavite čitati

Kultura

Dva desetljeća goričke Udruge likovnih umjetnika obilježi će izložba dugogodišnjih i počasnih članova

Otvorenje je večeras u 18 sati, a izložba ostaje otvorena do 11. listopada.

Objavljeno

na

Prošlo je dva desetljeća otkako i službeno postoji Udruga likovnih umjetnika Velike Gorice, a tim povodom članovi Udruge pripremili su izložbu svojih radova u Galeriji Trumbetaš.
Svoje umjetničke radove izložit će 14 autora, a kroz nekolicinu radova odat će počast na one koji više nisu s njima.

– Ova izložba posvećena je većem dijelu aktivnih članova koji su prošli velik dio, a neki i svih 20 godina aktivnog sudjelovanja u radu Udruge, kao i onima koji su bili prepoznatljivi članovi u bliskoj prošlosti – ističu iz Udruge.

Na izložbi će kroz radove i kratku biografiju biti predstavljeni umjetnici Ante Živković Fošar, Stjepan Kos, Zvonimir Noth, Ivan Vlašić, Milan Hercigonja, Vladimir Zopf, Nevenka Vlašić, Katica Trumbetaš, Jelena Pavković, Željko Đerek, Vlatka Bauer, Verica Jadanec, Violeta Antunović, Željka Kaurić i vratiti će sjećanja na Božidara Škofača i Josipa Benjaka.

Otvorenje je večeras u 18 sati, a izložba ostaje otvorena do 11. listopada.

Nastavite čitati

Vijesti

VG Vodoopskrba potpisala ugovor za rekonstrukciju pročistača

A pred završetkom je i prva dionica gradilišta u Zagrebačkoj ulici.

Objavljeno

na

Tijekom ljetnih mjeseci VG Vodoopskrba krenula je s opsežnim radovima na zamjeni cjevovoda u jednoj od najprometnijih velikogoričkih ulica. Odabrani vremenski period itekako ima smisla jer je tada, zbog godišnjih odmora i ljetnih školskih praznika, znatno manje sudionika u prometu, što je olakšavajuća okolnost i za djelatnike prilikom izvođenja radova, ali i radi izbjegavanja stvaranja prometnih zastoja i gužvi.

Inače, gradilište u Zagrebačkoj ulici podijeljeno je na tri dionice u duljini u prosjeku 450 metara i odrađene su kritične točke tijekom ljetnog razdoblja. Također, prije početka nove školske godine djelatnici su izradili zasunske komore na dva najkritičnija raskrižja; raskrižje sa ulicom Hrvatske bratske zajednice i sa Zadarskom ulicom.

Većinom povoljni vremenski uvjeti u periodu trajanja radova išli su na ruku planiranim rokovima izvođenja radova te se upravo završava prva dionica trase cjevovoda od križanja s ulicom Hrvatske bratske zajednice do autobusnog stajališta kod Gradskog groblja. Trenutačno su tijeku ispitivanja izvedene dionice i prespajanje priključaka, nakon čega odmah kreću radovi na drugoj dionici koja se proteže od autobusnog stajališta kod Gradskog groblja do križanja Zagrebačke sa Zadarskom ulicom. Rekonstrukcija vodoopskrbnog cjevovoda u Zagrebačkoj ulici obuhvaća ukupnu duljinu od 1.350,25 metara, a postojeće cijevi, zbog dotrajalosti materijala, sklone su čestim pucanjima te održavanje zahtjeva znatna financijska sredstva.

Novi priključci na ruralnom području

Inače, ovaj projekt radova na sustavu javne vodoopskrbe osim radova u Zagrebačkoj ulici u Velikoj Gorici, uključuje i radove te u naseljima Lekneno, Trnje i Cerovski Vrh. Izgradnja nove vodne infrastrukture Lekneno-Trnje planirana je u duljini od 3,96 kilometara i do sada je odrađeno uvođenje u posao odabranog izvođača radova – tvrtka Multigrad d.o.o., a nakon obilaska terena izvršeno je i geodetsko iskolčenje trase te je u međuvremenu odobren i Elaborat privremene regulacije prometa. Također, izvedeno je 440 metara vodoopskrbnog cjevovoda cijevima promjera 63 milimetra.

Na radovima Vodoopskrbne mreže u Cerovskom vrhu odrađeno je uvođenje u posao izvođača radova, tvrtke Hidro grad d.o.o., a nakon obilaska terena izvršeno je geodetsko iskolčenje trase tako da sljedećeg tjedna započinju radovi na ovom gradilištu. Izgradnja nove vodne infrastrukture isplanirana je za Cerovski Vrh u duljini od 5,66 kilometara a također je uključena i izgradnja kućnih priključaka.

Ovim projektom naša ruralna područja koja nisu u cijelosti pokrivena mrežom sustava javne vodoopskrbe dobit će mogućnost priključka a preostali dio stanovnika imat će osiguranu kvalitetnu i sigurnu vodoopskrbu. Planirani rok završetka radova je 12 mjeseci od potpisivanja ugovora s izvođačima.

Pročistač kreće u izgradnju

Potpisan je ugovor za rekonstrukciju i dogradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda s austrijskom tvrtkom Strabag AG., čime je okončan postupak javne nabave započet u listopadu prošle godine. Očekivani rok za izvršenje ugovora iznosi 36 mjeseci, a uključuje projektiranje i rekonstrukciju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda i izgradnju nadzorno-upravljačkog sustava III. stupnja pročišćavanja.

Brže i lakše plaćanje računa

Početkom rujna VG Vodoopskrba uvela je novu mogućnost plaćanja računa vodnih usluga – KEKS Pay aplikacijom. Za dobivanje računa potrebno je instalirati ovu besplatnu aplikaciju na svoj mobitel, a nakon aktivacije računi za vodne usluge neće više dolaziti u papirnatom obliku na kućnu adresu već u digitalnom obliku u aplikaciji i dodatno na mail koji korisnik zatraži prilikom aktivacije.

Prednosti ovog načina plaćanja su da se usluga dodatno ne naplaćuje, nema skrivenih troškova bez obzira na matičnu banku korisnika. Uz to za razliku od papirnatog formata računa koji iziskuju arhiviranje određeni period u vašim kućanstvima, korisnici usluge KEKES Pay svoje račune mogu pratiti u praktičnom pregledniku u PDF formatu najmanje 2 godine. Osim toga, potvrde o uplati bit će dostupne čak 11 godina.

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

U Sasima oštećena kamera za nadzor ilegalnog odlaganja otpada

Šteta je oko 1000 eura.

Objavljeno

na

Nepoznati počinitelj u Sasima je oštetio nadozrnu kameru za nadzor ilegalnog odlaganja otpada. Bilo je to u noći sa 17. na 18. rujna, a kamera je u vlasništvu Grada Velike Gorice.

Kako bi ju uništio počinitelj je razbio prednju fotoćeliju i kučište kamere, a koja je bila postavljena na drvenim stupu od rasvjete.

 

Nastavite čitati

Vijesti

Iz kioska u Sisačkoj ukrali mandarine, smokve i sok

Lopov je uhvaćen.

Objavljeno

na

Tijekom noći s 25. na 26. rujna provaljeno je u kisosk za prodaju voća u Sisačkoj ulici, izvijestili su iz goričke policije.

Provaljeno je u drvenu kućicu za prodaju voća i povrća u vlasništvu muškarca iz Zagreba, a lopov je ukrao četiri litre soka, nekoliko kilograma mandarina i smokvi. Ukrao je i polog od 30 eura.

No, počinitelj je ubrzo uočen u neposrednoj blizini te je uhvaćen. Riječ je o 27-godišnjaku iz Velike Gorice, a nakon kriminalističkog istraživanja muškarac će biti predan pritvorskom nadzorniku i protiv njega je podnesena kaznena prijava.

Foto: Pexels/Ryutaro Tsukata

Nastavite čitati

Reporter 441 - 26.09.2024.

Facebook

Izdvojeno