Povežite se s nama

HOTNEWS

U Mraclinu pukla cijev, dio mještana bez vode

Sanacija je u tijeku.

Objavljeno

na

Kako javljaju iz VG Vodoooskrbe u ulici Braće Radića kod kućnog broja 74 u Mraclinu došlo je do puknuća cjevovoda te su korisnici te ulice trenutno bez vode.

– Sanacija je u tijeku te čim se otkloni kvar voda će biti puštena – javljaju iz Vodoopskrbe.

Crna kronika

FOTO Zbog sudara zatvorena Kurilovečka!

Objavljeno

na

Objavio/la

U prijepodnevnim satima u Kurilovečkoj ulici u Velikoj Gorici kod kućnog broja 41 dogodio se sudar, a ozlijeđenima pomoć pružaju djelatnici Hitne pomoći.

Foto:Redakcija Cityportala

Kako je u tijeku i policijski očevid, odvijanje prometa ovim dijelom ulice trenutačno nije moguće. Okolnosti događaja bit će poznate nakon završetka očevida.

Nastavite čitati

Crna kronika

FOTO/VIDEO Užas u Donjem Podotočju, izgorjeli pajceki, pilići i purice

U požaru izgorjeli pilići i purice.

Objavljeno

na

Danas nešto prije 14 sati zapalila se štala u dvorištu obiteljske kuće u Donjem Podotočju. Prema dojavi čitateljice od straha su se razbježale životinje kojima na kraju nije bilo spasa.

– Sve je jako puno dima, a vlasnici su u potpunom šoku. U štali su se zapalili pilići, purice, pajceki, poljoprivredni alati i strojevi – kaže nam čitateljica koja se našla na mjestu događaja.

Na terenu su izašli vatrogasci iz Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica s dva vozila i deset vatrogasaca koji su gasili požar, a stigla je i policija. U pomoć su stigli i vatrogasci iz DVD-a Novo Čiče.

Uzrok požara za sada nije poznat, a više će se znati nakon očevida.

Foto: Čitateljica

Foto: Čitateljica

Foto: Čitateljica

Foto: Čitateljica

Foto: Čitateljica

Nastavite čitati

HOTNEWS

Tri goričke ulice sutra bez vode, evo koje…

VG Vodoopskrba je za vrijeme dok traju radovi osigurala građanima cisterne s pitkom vodom.

Objavljeno

na

Djelatnici VG Vodoopskrbe i sutra nastavljaju s radovima na vodoopskrbnom sustavu. Baš kao i danas, stanovnici dijela Zagrebačke ulice i to kućni brojevi 118,120,120/1,122,124,126 i 128 sutra neće imati vode od 12 do 14 sati.

No, cisterna s vodom nalazit će se na parkiralištu ispred zgrade kod kućnog broja 122.

Vode sutra neće imati i stanovnici u ulici kneza Ljudevita Posavskog od kućnog broja 1 do 35B i Kolodvorskoj ulici kućni broj 38. Vode neće biti od 9 do 13 sati, a cisterna s vodom će se nalaziti ispred kućnog broja 19.

– Opskrba vodom biti će omogućena u najkraćem mogućem roku nakon završetka radova – javljaju iz VG Vodoopskrbe.

Nastavite čitati

HOTNEWS

U Velikoj Mlaki ukraden Golf

Šteta je oko 3 tisuće eura.

Objavljeno

na

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je o krađi automobila u Velikoj Mlaki. Kako navode, nepoznati počinitelj je između 16. i 17. rujna u Ulici Kovači ukrao Volkswagen Golf u vlasništvu 44-godišnjakinje. Šeta je oko 3.000 eura.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Posjet ministra Bačića: Glavna tema nova poslovna zona Kušanec, a Velikoj Gorici darovana i državna imovina u Šiljakovini

Peti mu je ovo posjet Velikoj Gorici u njegovom mandatu, a ovom je prilikom pohvalio je gradsku vlast na uspješnom upravljanju i rješavanju pitanja državne imovine.

Objavljeno

na

Popunjeni kapaciteti goričkih poslovnih zona u Rakitovcu i Meridianu 16 te velik interes novih investitora, nametnuli su pred gradsku vlast osnivanje nove zone. Tako je na 16. sjednici Gradskog vijeća Grada Velike Gorice jednoglasno podržan prijedlog o osnivanju Gospodarske zone Kušanec – istok. Upravo je to bila i jedna od tema današnjeg sastanka i radnog posjeta ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branka Bačića Velikoj Gorici.

– Otvorili smo pitanja poslovnih zona i državne imovine koja su nama bitna u nadolazećem periodu. Velika Gorica je grad koji se razvija i koji je poželjan za investicije no, te investicije i poslovne zone više ne možemo razvijati na gradskoj imovini koje gotovo više i da i nema jer je već iskorištena. Nego na državnom zemljištu, konkretno u poslovnoj zoni Kušanec na veličini od 55 hektara te tu očekujemo u narednom periodu otvaranje nove zone koja će doprinijeti razvoju grada i standarda, a samim time komunalne naknade i doprinosi će znatno pomoći našem gradskom budžetu – istaknuo je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Peti je ovo posjet Velikoj Gorici ministra Bačića u njegovom mandatu, a ovom je prilikom pohvalio je gradsku vlast na uspješnom upravljanju i rješavanju pitanja državne imovine te se dotaknuo poslovne zone Kušanec.

– Zahtjev za poduzetničkom zonom Kušanec od 55 hektara, što je ujedno i jedna od najvećih zona otkako sam ja na ovoj poziciji, odnosno građevinskog zemljišta namijenjenog za poduzetničku zonu, ćemo ja se nadam vrlo brzo riješiti. S obzirom na to da smo decentralizirali upravljanje državnom imovinom ovaj je predmet trenutno u Zagrebačkoj županiji gdje se trenutno u upravnim odjelima vrši procjena zemljišta. Otprilike bi ona mogla biti oko 25 milijuna eura. Zbog značajnog iznosa o njemu će odlučivati Vlada RH – kazao je Bačić.

Uz poslovnu zonu Kušanec, gradu je darovana i nekretnina za društveni i vatrogasni dom u Šiljakovini.

– Rješavamo sve one probleme koji su se nagomilali kroz desetljeća, a nisu samo vezani uz pitanje obnove, već i uz upravljanje državnom imovinom. Što često za jedinicu lokalne samouprave znači pitanje razvoja, standarda i kvalitete života svih naših sugrađana. Danas smo potpisali i dobili na upravljanje imovinu na području Šiljakovine koja je već dugi niz godina bila težnja društvenog života gdje je bilo nemoguće izgraditi novi vatrogasni i društveni dom. Danas smo i tu najveću prepreku riješili – naglasio je Ačkar.

Ministar Bačić, uz sve, istaknuo je I izvrsnu suradnju s gradonačelnikom Ačkarom i gradskom upravom na drugim zajedničkim projektima.

– Ono što bih istaknuo, to je da smo u prethodnom periodu zajedno pokrenuli više projekata od velike važnosti za grad. Grad je izdao građevinsku dozvolu za nogometni kamp Hrvatskog nogometnog saveza, koji će biti na području Velike Gorice. U međuvremenu smo riješili i brojne predmete koji se odnose na državnu imovinu, darovali smo gradu dio poduzetničkih zona koji ovaj grad iznimno uspješno i realizira po broju otvaranja novih gradilišta u tim istim zonama. Otvaraju se i nova radna mjesta, stoga Velika Gorica je jedan odličan propulzivan i dinamičan grad – rekao je Bačić te dodao kada je u pitanju obnova od potresa na goričkom području da je uglavnom sve riješeno ili je u postupku.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Iza nas su 22 lokacije sa 145 stambenih jedinica koje su rješenje. Trenutno se radi na 17 gradilišta na području grada. Njih 8 se odnosi na izgradnju zamjenskih obiteljskih kuća dok je 9 konstrukcijskih obnova. Nadam se da će do ljeta sve biti gotovo te će to ujedno biti i dovršetak obnove na području Velike Gorice – kazao je.

U sklopu posjeta, ministar Bačić i gradonačelnik Ačkar obišli su i gradilište zamjenske kuće obitelji Klisurić Keremendi u Velikoj Buni. Kuća bi trebala biti završena i u potpunosti opremljena do kraja ove godine. Od veljače ove godine kada je započelo rušenje a nakon nje i izgradnja zamjenske obiteljske kuće, završeni su svi zidarski radovi u roh-bau fazi te je postavljeno krovište.

Foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Ministar Bačić na sastanku je goričkog gradonačelnika još obavijestio i o trenutnim zakonima koji će se ovaj tjedan naći u Saboru, a to je Zakon o održavanju i upravljanju višestambenih zgrada gdje će velike ovlasti preuzeti upravo gradonačelnici i Zakonu o izmjenama i dopunama zakona o građevinskoj inspekciji gdje će se kontrola, praćenje, zaustavljanje, sankcioniranje bespravne gradnje u jednom dijelu dati u nadležnost gradovima i općinama odnosno njihovim komunalnim odjelima tj. komunalnim redarima.

 

Nastavite čitati

Reporter 440 - 29.08.2024.

Facebook

Izdvojeno