Povežite se s nama

Crna kronika

Pljačka zlatarnice: Traže se moguće počiniteljice s fotografija

Objavljeno

na

U utorak, 9. srpnja oko 19:25 sati u Velikoj Gorici u  Zagrebačkoj ulici, dvije zasad nepoznate ženske osobe su počinile kazneno djelo teške krađe. Na fotografijama su osobe za koje se pretpostavlja da raspolažu saznanjima o navedenim kaznenim djelima.

Jedna ženska osoba stara je između 40 i 50 godina, visoka između 155 i 165 centimetara, jače tjelesne građe, tamnije puti, crne duže kose, odjevena u plavu košulju, plave traper hlače, dok na glavi nosi šilt kapu te dioptrijske naočale, a preko ruke je imala crnu veću torbu.

Foto: PUZ

Druga ženska osoba stara je između 40 i 50 godina, visoka između 155 i 165 centimetara, jače tjelesne građe, svijetlo-smeđe kose srednje dužine do uha, odjevena u bijelu lanenu haljinu i bijele platnene cipele, a na glavi nosi dioptrijske naočale.

Foto: PUZ

Ukoliko građani imaju korisne informacije o osobama s fotografija pozivamo ih da nas o tome obavijeste pozivom na broj 192 te putem e-mail adrese [email protected]. – pozivaju iz PUZ-a.

Crna kronika

Napustio nas je omiljeni pedijatar: Preminuo doktor Miljenko Raos

Nepunih mjesec dana nakon što je bio prisiljen prestati raditi kao pedijatar u velikogoričkom Domu zdravlja, posljednji put oči je sklopio primarijus doktor Miljenko Raos, liječnik koji je i u mirovini bio aktivan do samoga kraja

Objavljeno

na

Početkom nove radne godine, početkom rujna, roditelji velikogoričke djece obaviješteni su kako ćemo u narednom razdoblju imati još jednog pedijatra manje, budući da je prestao raditi prim. dr. Miljenko Raos. Njegove su pacijente preuzele doktorice Mikulčić i Hrčak, a ubrzo se proširila i vijest kako se popularni doktor Raos bori s teškom bolešću…

Tu je bitku, nažalost, mnogima omiljeni pedijatar izgubio. Početkom ovoga tjedna, naime, stigla je vijest kako je primarijus Raos preminuo, što nam je potvrđeno iz velikogoričkog Doma zdravlja. Vijest je to koja će rastužiti velik broj naših sugrađana.

“Doktor je, profesionalan, britak i jasan. Dijete mu je na prvom mjestu iako je i nas, roditelje, naučio štošta. Djeca nemaju straha i vole doći kod njega na pregled”, jedna je od recenzija na njegov rad na stranici najdoktor.com.

“Odličan doktor sa fokusom na pacijenta – dijete, a ne roditelja”, kaže drugi komentar.

“Odličan i iskusan liječnik! Ulijeva povjerenje. Ne potiče za svaku sitnicu trčati na dodatne pretrage niti prepisivati lijekove. Dijete ne gleda prema kutijama, deklaracijama, knjigama. Ne troši puno rijeci. Starog kova”, opisuje doktora Raosa treći pacijent.

Nešto slično govore i naša osobna iskustva s liječnikom koji je godine predviđene za mirovinu spremno posvetio velikogoričkoj djeci. S obzirom na velik nedostatak pedijatara, i u jeseni života pristao je raditi, pomagati, praktički sve do posljednjeg dana, sve dok ga bolest nije shrvala, i to je dominantna misao koja se javlja u trenucima kad se od njega opraštamo.

I zato, hvala Vam, doktore Raos… I počivajte u miru.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Lomnici gorio hangar, a u Velikoj Mlaki automobil

Slijedi očevid kako bi se utvrdili uzroci oba požara.

Objavljeno

na

Gorički vatrogasci imali su pune ruke posla. Nakon što su jučer, 14. rujna oko 18.30 sati gasili požar u hangaru poduzeća u Industrijskoj ulici u Donjoj Lomnici, jutros su gasili još jedan požar.

Danas, 15. rujna oko 5.25 sati u Velikoj Mlaki, u Ulici Nikole Kramarića, u dvorištu poduzeća, na za sada još uvijek neutvrđeni način izbio je požar osobnog automobila marke Citroen zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu 27-godišnjaka koji je tamo ostavljen zbog popravka, izvijestili su iz Policijske uprave zagrebačke.

Pred policijom je sada očevid na mjestima događanja kako bi utvrdili uzroke oba požara.

Nastavite čitati

Crna kronika

Dio po dio: Ukrali trafostanicu u Donjoj Lomnici tešku 10 tona

Šteta je više od 10 tisuća eura, iako je bila neispravna.

Objavljeno

na

Kroz godinu dana, lopovi su malo po malo rastavljali i na kraju ukrali HEP-ovu trafostanicu u Donjoj Lomnici.

Gorička policija izvijestila je o detaljima ove pomalo neobične krađe. Riječ je o staroj i napuštenoj trafostanici postavljenoj kod Industrogradnje.

– Trafostanica je otuđena u periodu od 1. rujna 2023. godine do 10. rujna 2024, ali nije bila u funkciji. Teška je 10,5 tona i snage 4 tisuće kilovata. Sastoji se od raznih metala, aluminija i bakra, a i u neispravnom stanju ona vrijedi više od deset tisuća eura – rekli su iz policije te dodali kako se pretpostavlja da je otuđena u segmentima.

foto: ilustracija

Nastavite čitati

Crna kronika

FOTO U Velikoj Mlaki proklizao s ceste, vozača izvlačili vatrogasci.

Prema informacijama vozač je lakše ozlijeđen.

Objavljeno

na

Kako javljaju iz Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica, jutros je u naselju Velika Mlaka u Zamlačkoj ulici došlo do izlijetanja osobnog automobila s prometnice. Prema informacijama, vatrogasci su unesrećenog vozača morali izvlačiti iz vozila te ga potom predali timu Hitne medicinske službe. Kažu kako vozač ima lakše tjelesne ozljede te da je na intervenciji sudjelovalo šest vatrogasaca s dva vozila.

– Ovim putem pozivamo vozače na oprez i prilagodbu brzine vozila okolnostima na cesti i u prometu – poručuju iz goričke JVP.

Foto: JVP Velika Gorica

Foto: JVP Velika Gorica

Nastavite čitati

Crna kronika

Sukob u Lazima Turopoljskim završio teškom ozljedom 28-godišnjaka

Osumnjičeni je muškarac uhićen te je kriminalističko istraživanje u tijeku.

Objavljeno

na

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je o sukobu koji se dogodio u petak 30. kolovoza oko 23:30 sati u Lazima Turopoljskim. Slučaj je zapravo prijavljen tek u ponedjeljak 2. rujna, a kako navode u sukobu dvojice mladića završio je teškom ozljedom 28-godišnjaka.

Naime, 31-godišnjak je najprije verbalno prijetio 28-godišnjaku, a zatim ga je i fizički napao tupim predmetom i teško ga ozlijedio.

Osumnjičeni je muškarac uhićen te je kriminalističko istraživanje u tijeku.

Nastavite čitati

Reporter 440 - 29.08.2024.

Facebook

Izdvojeno