Povežite se s nama

Vijesti

Ne propustite svibanjsku akciju dobrovoljnog darivanja krvi

Prvi dan akcije je sutra, a krv možete darovati od 9 do 13:50 sati.

Objavljeno

na

Darivanje krvi plemeniti je čin kojim možete nekome spasiti život! Budući da je stanje zaliha krvi promjenjivo, dobro je redovito se odazivati akcijama darivanja krvi. Pa na svibanjsku trodnevnu akciju pozivaju Velikogoričkane iz Gradskog Društva crvenog križa Velika Gorica.

Trodnevna akcija trajat će od sutra pa sve do srijede u prostorijama goričkog Crvenog križa na adresi Cvjetno naselje 16.

Krv sutra možete darovati od 9 do 13:50 sti, u utorak 28. svibnja od 12 do 17:50 sati te u srijedu 29. svibnja od 13 do 18:50.

– Pozivamo sve građane da se pridruže velikoj obitelji heroja koji malom gestom spašavaju ljudske živote – pozivaju iz Crvenog križa.

Krv može darivati svaka osoba dobrog općeg zdravstvenog stanja u dobi od 18 do 65 godina i tjelesne težine iznad 55 kilograma. Muškarci mogu darivati krv četiri puta godišnje, a žene tri puta godišnje. Prije darivanja preporuča se pojesti lagani obrok i popiti dovoljno bezalkoholne tekućine.

Nova akcija bit će idući mjesec i to 24., 25. i 26. lipnja.

Naslovna fotografija: Crveni križ Velika Gorica

Vijesti

Vatrogasci iz Buševca prisjećaju se Habe: U tijeku prijave za memorijalno natjecanje

Održat će se u subotu 29. lipnja na školskom igralištu između Vatrogasnog doma Buševec i osnovne škole.

Objavljeno

na

Dobrovoljni vatrogasci iz Buševca u sjećanje na svog preminulog počasnog predsjednika Josipa Robića – Habe, a koji je dao velik doprinos razvoju vatrogastva u ovoj maloj lokalnoj sredini kao i radu s djecom i mladima, organiziraju već 12 godina za redom istoimeni memorijal.

Riječ je o vatrogasnom natjecanju ženskih i muških desetina, a koje će se održati u subotu 29. lipnja na školskom igralištu između Vatrogasnog doma Buševec i osnovne škole.

Natjecanje će se provoditi prema Pravilniku Hrvatske vatrogasne zajednice, a na natjecanju će se izvoditi dvije vježbe bez štafetne utrke. Vježba s brentačama za kategoriji podmlatka te vježba s preprekama za mladež.

Početak natjecanja je u 10 sati, a u tijeku su prijave koje traju sve do 28. lipnja do 20 sati. Prijaviti ekipu možete kod zapovjednika Nenada Lukića na 091/6364-003 ili na 091/6364-005 Branislava Katulića, a prijavu možete poslati i na mailove [email protected] ili [email protected].

Za prva tri osvojena mjesta osigurani su pehari, a svi natjecatelji dobit će i zahvalnicu za sudjelovanje na Memorijalu.

 

 

Nastavite čitati

Vijesti

Gorički teniski tereni glavno mjesto druženja pod praznicima

Nakon treninga klice čeka osvježenje na bazenima i gledanje dječjih filmskih klasika.

Objavljeno

na

Teniski klub iTeam Velika Gorica i ove godine organizira teniski kamp pod nazivom ‘Ljeto na teniskom terenu’. Ovo je prilika da djevojčice i  dječaci za vrijeme ljetnih praznika upotpune svoje slobodno vrijeme uz odličnu zanimaciju.

Kamp je organiziran na tjednoj bazi, od ponedjeljka do petka, od 8 do 16 sati, u razdoblju od 1.7.-26.7., te od 26.8.-30.8.

U cijenu je uračunat boravak na teniskim terenima, treninzi i nadzor, korištenje kompletne opreme, reketa, loptica. Program vode teniski i kondicijski treneri i asistenti. Djeca će igrati i razne društvene igre, koristiti rekvizite za druge sportove, ali i koristiti Pješčanu Arenu, koja se nalazi u neposrednoj blizini teniskih terena.

– Nakon tenisa i kondicijskog treninga slijedi rashlađivanje na gradskom bazenu, ručak, odmor užina i nezaboravni Walt Disney klasici. Sve ostale detalje možete saznati na 091 33 44 031 – javio nam je Miha Troha, voditelj programa.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Uzorci vode iz Kurilovca poslani na analizu, neugodnog mirisa gotovo više da i nema

No i dalje je na snazi preporuka da se voda ne koristi.

Objavljeno

na

Neugodnog mirisa gotovo više da i nema te je situacija na terenu dosta bolja – rekli su nam iz VG Vodoopskrbe čiji su djelatnici i dalje na terenu i ispiru sustav.

– Ispirali smo sustav sinoć do 22 sata i nije više bilo neugodnog mirisa, i sada ispiremo na nekim lokacijama oko Kirinčićeve i Horvatove. Na kraju nije obuhvaćen cijelo naselje već pojedini dijelovi oko spomenutih ulica. Izgleda da je u nekom djelu bilo ustajale vode koju smo sigurno ispiranjem riješili, ali ćemo i dalje nastaviti s time sve dok ne dobijemo konkretne nalaze – dodaju iz Vodoopskrbe.

Nakon analize vode u internom laboratoriju VG Vodoopskrbe svi su parametri su u granicama normale. A preliminarni rezultati kemijske i bakteriološke analize za sada ništa ne pokazuju, a konkretne nalaze imat će tek oko 15 sati.

– Uzeli smo uzorke vode i poslali smo ih na analizu u laboratorij Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije kao i u Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“. No, rezultate ćemo morati pričekati dva dana. Razumijemo zabrinutost građana zbog neugodnog mirisa, ali vjerujemo da nije ništa opasno – kažu nam iz Vodoopskrbe.

S obzirom na to da je i dalje na snazi preporuka građanima da ne koriste vodu za piće, kuhanje i osobnu higijenu, na dvije lokacije postavljeni su spremnici s pitkom vodom. I to u Ulici I. G. Kovačića na parkiralištu ispred k. br. 26 i u ulici A. K. Miošića ispred k. br. 4a, a po kvartu kruži i cisterna s pitkom vodom.

Također, preporučuje se i građanima da i iz svojih internih instalacija isperu neugodan miris.

Nastavite čitati

Najave

Za Petrovo u Rakitovcu udruge su pripremile zanimljiv zabavni program

Naglasak će biti na najmlađe, ali neće nedostajati niti sadržaja za one malo starije.

Objavljeno

na

Svoje zaštitnike svetog Petra i Pavla u subotu će proslaviti mještani Rakitovca. Nedavno osnovana Udruga žena ‘Naš Rakitovec’ zajedno s mjesnim odborom, vatrogasnim društvom i potporom Turističke zajednice Velika Gorica, organiziraju program za sve uzraste.

Program počinje svetom misom u 11 sati u mjesnoj kapelici, a nastavlja se u 14 sati kada najmlađe očekuju ‘Dječje igre’. Igrat će se nogomet, povlačiti uže, utrkivati u tačkama, skakati u vrećama, a moći će se okušati i u vatrogansom poligonu. Bit će tu i velika animacijska staza na napuhavanje za djecu, besplatan hot-dog i sokovi za najmlađe. Igre će potrajati do 16 sati, a osim toga ljubitelji konja imat će priliku i za jahanjem sve do 22 sata.

Potom u 17 sati slijedi još jedna sveta misa, a nakon koje će ulicama sela do društvenog doma proći prošencija uz pratnju HPD Kučana i Turopoljskog banderija.

Od 18 sati čeka vas zabava i druženje uz Exclusive band.

Nastavite čitati

Sport

Rukometaši Zagorice imaju projekt za sve građane koji donosi besplatne treninge i turnir

Riječ je o projektu ‘Postani sportaš, budi rukometaš’, a odvijat će se na šest velikogoričkih igrališta.

Objavljeno

na

Rukometni klub Zagorica ima projekt koji donosi besplatne ljetne treninge i prijateljski turnir za sve Velikogoričane. Riječ je o projektu ‘Postani sportaš, budi rukometaš’ istoimene lokalne inicijative, a koji će se odvijati sedam tjedana, počevši od 1. srpnja pa sve do 13. kolovoza.

Projekt će se održati na šest velikogoričkih igrališta uz treninge utorkom i petkom od 19 do 20 sati.

– Svi sudionici projekta imat će priliku sudjelovati u treningu i na kraju prisustvovati prijateljskom amaterskom turniru namijenjenom za sve uzraste. Program je besplatan i otvoren za sve građane Velike Gorice – ističu iz Zagorice.

Treninge možete pronaći na sljedećim lokacijama:

O. Š. Juraj Habdelić i Eugen Kvaternik – 2. i 5. srpnja
O. Š. Nikole Hribara – 9. i 12. srpnja
O. Š. Eugen Kumičić – 16. i 19. srpnja
O. Š. Novo Čiče – 23. i 26. srpnja
O. Š. Velika Mlaka – 30. srpnja i 2. kolovoza
Igralište Bratstvo – 6. i 9. kolovoza

Završno druženje s prijateljskim utakmicama održat će se na igralištu Bratstvo 13. kolovoza u 18 sati.

– Dođite i podržite nas u prepoznatljivim crveno/plavim majicama, upišite se za buduće polaznike rukometne škole Zagorica te se pridružite u zabavnim aktivnostima i novo usvojenom znanju – ističu iz kluba.

Nastavite čitati

Reporter 438 - 20.06.2024.

Facebook

Izdvojeno