Povežite se s nama

Crna kronika

Dragi vozači, ako ste na putu, pripazite na svoje stvari na odmorištima!

U noći sa subote na nedjelju, 42-godišnji vozač iz BiH ostao je bez prilične svote eura, zbog sitne neopreznosti, koja ga je na kraju skupo koštala. Sve se dogodilo na parkiralištu odmorišta kod Ivanić Grada.

Objavljeno

na

Višesatna putovanja autocestama znaju biti itekako zamorna, pa je uobičajeno, ali i preporučljivo, da se po tom putu vozači, pa i suputnici, kratko i odmore. No, pri tome svakako pripazite da ste svoje vozilo i sve stvari koje se u istome nalaze, ostavili sigurnima, pod ključem i na vidljivom mjestu.

Foto: PUZ

Naime, jedan je 42-godišnjak iz BiH noćas ostao bez prilične svote novaca, zbog toga što na parkiralištu odmorišta na području Ivanić Grada, nije zaključao svoj auto.

– Noćas, 18. svibnja, oko 3:30 sati u Ivanić Gradu, na odmorištu, dvojica su nepoznatih počinitelja prišla otključanom parkiranom osobnom automobilu marke Audi Q5, njemačkih registarskih oznaka kojim se koristio 42-godišnji državljanin Republike Bosne i Hercegovine te otuđili novac. Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća eura – izvijestila je Policijska uprava zagrebačka.

Ako ste na putu znajte kako je na cestama zasad sve okej, promet teče bez posebnih ograničenja na većini cesta, osim na dionicama gdje traju radovi, piše na svojim web stranicama Hrvatski autoklub, gdje možete provjeriti i aktualnosti.

 

Naslovna fotografija: Ilustrativna/ Ivica Galovic/ PIXSELL

Crna kronika

Evo zašto su izgorjeli oldtimeri na Podbrežnici

Materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća eura.

Objavljeno

na

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s inspektorom zaštite od požara obavili su očevid požara garaže koji je izbio 22. lipnja u večernjim satima u Velikoj Gorici, a prilikom kojeg su izgorjela tri oldimer Mercedesa.

– Utvrđeno je da je požar automobila marke Mercedes najvjerojatnije izbio zbog tehničkog kvara na elektroinstalaciji ispod poklopca motora i zapaljenja lakozapaljivih materijala u predjelu motora s kojeg se požar proširio i na druga dva automobila marke Mercedes te garažu i krovište – ističu iz policije.

Garaža se nalazila u sklopu obiteljske kuće 50-godišnjaka, a materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća eura.

Nastavite čitati

Crna kronika

Izgorjela tri oldimter Mercedesa u požaru garaže u Velikoj Gorici

Uzrok za sada još nije poznat.

Objavljeno

na

U večernjim satima jučer je gorjela garaža u Velikoj Gorici u Zagrebačkoj ulici, navode iz Policijske uprave zagrebačke.

Za sada uzrok požara još nije poznat, no u požaru su izgorjela tri neregistrirana oldtimer Mercedesa koja su bila u garaži uz obiteljsku kuću u vlasništvu 50-.godišnjaka.

Iz policije ističu kako će se očevid obaviti po stjecanju uvjeta, a materijalna šteta još uvijek nije utvrđena.

Naslovna fotografija/Ilustracija/Pexels/Francesco Paggiaro 

 

Nastavite čitati

Crna kronika

Grom izazvao požar na vikendici u Kravarskom, šteta je ogromna

Požar je gasilo 10 vatrogasaca iz DVD-a Kravarsko kao i Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica.

Objavljeno

na

Zbog udara groma zapalilo se krovište vikendice u Ulici Miličić vrh u Kravarskom, izvijestili su iz Policijske uprave zagrebačke nakon obavljenog očevida. Požar je izbio u noći 22. lipnja, nešto iza 02:00 sata. Županijski operativni vatrogasni centar dojavu je zaprimio u 02:56 sati.

– Obavljenim je očevidom utvrđeno da je požar izbio najvjerojatnije uslijed udara groma u krovište vikendice te je došlo do zapaljenja i djelomičnog izgaranja drvene konstrukcije krovišta i stropa tavanskih prostorija – isitću iz PUZ-a.

Požar je gasilo 10 vatrogasaca iz DVD-a Kravarsko kao i Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica. Srećom, ozlijeđenih osoba nije bilo.

Vikendica je vlasništvo 34-godišnjeg muškarca, a materijalna šteta iznosi nekoliko desetaka tisuća eura.

Naslovna fotografija: DVD Kravarsko

Nastavite čitati

Crna kronika

U Kravarskom gorjelo krovište vikendice

Nitko nije ozlijeđen.

Objavljeno

na

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je o požaru krovišta vikendice u Karavrskom.

Kako istiću, požar je izbio noćas 22. lipnja na krovištvu drvene vikendice u vlasništvu 34-godišnjaka koja se nalazi u Ulici Miličić vrh. Ozlijeđenih osoba nije bilo. Požar su ugasili vatrogasci, a očevid će se obaviti danas.

Nastavite čitati

Crna kronika

FOTO Požar u Zaprešiću pod kontrolom, a iz Štampara potvrdili da je kvaliteta zraka dobra

Veliku pomoć u gašenju otvorene vatre, noćas su pružili roboti kojima su daljinski upravljali pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite.

Objavljeno

na

Požar skladišta plastike u Zaprešiću koji je izbio jučer 19. lipnja oko 19 sati, noćas oko 04:45 sati stavljen je pod kontrolu, javljaju iz Ravnateljstva civilne zaštite MUP RH. Iako je požar pod kontrolom, vatrogasci ga još uvijek gase jer ima manjeg otvorenog plamena i izdimljavanja.

Foto: FB Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH

Veliku pomoć u gašenju otvorene vatre, noćas su pružili roboti kojima su daljinski upravljali pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite.
Požar je jučer gasilo više od 200 vatrogasaca s 40-ak vozila, a u Zaprešić su stigli i pripadnici Državne intervencijske postrojbe civilne zaštite Zagreb i Rijeka s dva robota, odnosno daljinski upravljana vozila koji mogu djelovati u opasnim zonama i gasiti požar gdje ne može čovjek.

v

Iz policije ističu kako je požar izbio iz zasada neutvrđenog razloga, a u trenutku izbijanja u pogodnu se nalazilo i 12 zaposlenika od kojih nitko nije ozlijeđen.
Požarište su, uz predstavnike lokalne vlasti i Stožera civilne zaštite grada Zaprešića, obišli i potpredsjednik Vlade RH i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ravnatelj Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH Damir Trut.

Foto: FB Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH

Nad Zaprešićem se nadvio gusti crni dim, zbog kojeg su građani samog grada i okolice bili upozoreni da zatvore prozore i ne izlaze van bez nužne potrebe zbog mogućeg štetnog djelovanja plinova. No, tijekom noći djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ‘Dr.Andrija Štampar’ obavili su mjerenja te su rezultati pokazali da je kvaliteta zraka dobra te je Stožer civilne zaštite grada Zaprešića donio odluku da djeca mogu u škole i vrtiće uz preporuku da borave u zatvorenom prostoru.

Foto: FB Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH

Na terenu su i pripadnici Crveni križ Zaprešić koji službama na terenu osiguravaju okrjepu. Policija će očevid obaviti kada za to budu stvoreni uvjeti.

Nastavite čitati

Reporter 438 - 20.06.2024.

Facebook

Izdvojeno