Povežite se s nama

Crna kronika

U Rakitju gorjelo skladište kartonskog materijala

Požar skladišta u vlasništvu 71-godišnjaka ugasili su vatrogasci, ozlijeđenih nije bilo. Slijedi očevid.

Objavljeno

na

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je o požaru koji se u srijedu popodne dogodio u Rakitju.

– Jučer, 15. svibnja oko 14 sati, u Obrtničkoj ulici na Rakitju, iz za sada neutvrđenog razloga izbio je požar skladišta poslovnog subjekta u vlasništvu 71-godišnjaka pri čemu je izgorio kartonski materijal i alat. Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Slijedi očevid – kratko su izvijestili iz PUZ-a.

 

Naslovna fotografija: Ilustrativna/Matthias Fischer/pixabay.com 

Crna kronika

Lažni brokeri prevarili Velikogoričana: Muškarac im uplatio nekoliko desetaka tisuća eura

Nakon što je shvatio da je prevaren 78-godišnjak je slučaj prijavio goričkoj policiji koja traga za počiniteljima.

Objavljeno

na

Stariji sugrađani uvijek su na meti lopova i prevaranata, dokazuje to i slučaj 78-godišnjeg Velikogoričana koji je jučer goričkoj policiji prijavio nepoznate počinitelje koji su ga oštetili za nekoliko desetaka tisuća eura.

Naime, prevaranti su muškarca kontaktirali putem telefona i predstavili mu se kao brokeri za dionice i kripto valute koji će njegov novac dalje ulagati.
Oštećeni je povjerovao u njihovu priču pa im je u nekoliko navrata uplatio novac i dao osobne podatke. Iz policije ističu kako je kriminalističko istraživanje u tijeku.

– Čuvajte se budućih prijevara. Ako ste jednom uložili u prijevaru, prevaranti će vas vjerojatno ponovno ciljati ili prodati vaše podatke drugim prevarantima – poručili su iz policije.

Foto ilustracija: Pexels/Ivan Babydov

Nastavite čitati

Crna kronika

U Odri ponovno gorio Audi, a požar je izazvalo pirotehničko sredstvo

Nepoznati počinitelj prvo je razbio prozor…

Objavljeno

na

Novi slučaj paljenja automobila zabilježen je noćas u Odri. Iz Policijske uprave zagrebačke izvijestili su kako je nepoznati počinitelj razbio staklo parkiranog Audija zagrebačkih registarskih oznaka u vlasništvu trgovačkog društva nakon čega je ubacio aktivirano pirotehničko sredstvo te izazvao požar.

Požar su ugasili vatrogasci, a ozlijeđenih osoba nije bilo. Očevid će se obaviti danas.

Sličan slučaj dogodio se i početkom siječnja kada je isto gorio Audi jednog trgovačkog društva.

Nastavite čitati

Crna kronika

Pijana vozila bez vozačke pa se u Podvornici zabila u ogradu i pobjegla s mjesta nesreće

Policija ju je pronašla iste večeri te utvrdila kako joj je vozačka ukinuta zbog negativnih bodova.

Objavljeno

na

Prometna policija je na području cijele Policijske uprave zagrebačke za vikend provela preventivno-represivnu akciju pojačanog nadzora vozila i vozača, a utvrđeno je 493 prometna prekršaja.

Kod nekih vozača, kako ističu, utvrđena je koncentracija alkohola veća od 1,5 promila u krvi, a evidentirano je i osam mladih vozača koji su vozili pod utjecajem alkohola. Ukupno je 46 vozača vozilo s promilima u krvi.

Tako je s promilima ‘uhvaćena’ i 36-godišnjakinja koja se u nedjelju 30. lipnja oko 17 sati vozila Podvorničkom cestom gdje je dolaskom kod kućnog broja 11 imala prometnu nesreću.

Naime, sletjela je vozilom u odvodni kanal, nakon čega je udarila u dvorišnu ogradu te se udaljila s mjesta nesreće bez da je vlasniku oštećene ograde ostavila podatke o sebi i vozilu. Inače, izmjereno joj je 2,06 promila alkohola u krvi.

Iste večeri policijski su je službenici pronašli i uhitili nakon čega je smještena u posebne prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Policija je naknadnom provjerom utvrdila da je vozila za vrijeme dok joj je ukinuta vozačka dozvola zbog sakupljenih negativnih bodova. Vozačica će uz optužni prijedlog biti dovedena na nadležni prekršajni sud.

 

Nastavite čitati

Crna kronika

Kod Drnka uz Savu pronađen leš

Riječ je o muškoj osobi, no identitet još uvijek nije utvrđen.

Objavljeno

na

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je kako je jučer 30. lipnja oko 20:40 sati kod Drnka uz obalu Save pronađeno tijelo muške osobe.

Nepoznati leš je pronađen uz zapadnu obalu Save, a na njemu nisu pronađeni tragovi koji bi ukazivali da je smrt nastupila kao posljedica kaznenog djela. No, zbog stanja u kojem se tijelo nalazilo zbog proteka vremena nije bilo moguće u tom trenutku utvrditi identitet.

Tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Zagreb.

Nastavite čitati

Crna kronika

FOTO Na Jakuševcu gorjelo skladište i pogon za obradu otpada

Iz policije ističu kako ozlijeđenih osoba nije bilo te sada slijedi očevid.

Objavljeno

na

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je noćas u 2:04 sati više dojava građana o požaru u sklopu skladišta i pogona za obradu neopasnog otpada u Tišinskoj ulici, a koje se nalazi u blizini odlagališta otpada Jakuševec, izvijestili su iz Ravnateljstva civilne zaštite.

Foto: FB Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH

Požar su gasili vatogasci iz JVP-a Zagreb koji je lokaliziran u 3:23 sata te više nema otvorenog plamena. Dodaju i kako je angažiran je radni stroj koji pomaže u raskapanju požarišta te je dio vatrogasnih snaga i dalje na intervenciji sanacije.

Foto: FB Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH

Iz policije ističu kako ozlijeđenih osoba nije bilo te sada slijedi očevid.

Foto: FB Ravnateljstvo civilne zaštite MUP RH

Nastavite čitati

Reporter 438 - 20.06.2024.

Facebook

Izdvojeno