Povežite se s nama

HOTNEWS

Ludovao na motoru od Zagreba do Velike Gorice, vozio slalome i bježao policiji

Uz sve to nije imao važeću vozačku dozvolu te je vozio neispravan motor.

Objavljeno

na

Zagrebačka policija dva je dana intenzivno mjerila brzinu motocikala, a kroz akciju je obavila nadzor nad 103 motociklista i utvrdila 61 prekršaj. No, prava policijska potjera odvijala se u petak oko 20:35 sati na relaciji Zagreb – Velika Gorica. U Ulici Rudolfa Fizira zaustavljen je 31-godišnji vozač motocikla riječkih registarskih oznaka.

Nadzorom je utvrđeno da je vozio Radničkom cestom brzinom od 115km/h, a gdje je brzina ograničena na 70 km/h. I tu kreće priča gdje se motociklist oglušio na svjetlosne i zvučne znakove policijskog službenika koji ga je pokušao zaustaviti, 31-godišnjak je potom brzinu kretanja s namjerom da se udalji.

– Dolaskom do raskrižja sa Žitnjačkom cestom pretjecao je vozila i ugrožavao druge sudionike u prometu učestalo vozeći “slalom” vožnju. Dolaskom do raskrižja Domovinski most – Kosnica prošao je kroz crveno svjetlo na semaforu. Nastavio je vožnju prema Velikoj Gorici te je pretjecao vozila. Dolaskom do raskrižja s Ulicom Rudolfa Fizira skrenuo je desno iz prometne trake za obavezan smjer “ravno” te nastavio vožnju i dalje vozio “slalom” vožnju – prepričavaju iz Policijske uprave zagrebačke.

Motociklist je zaustavljen kod kućnog broja 21 Ulice Rudolfa Fizira, pa je osim što nije poštivao prometne propise utvrđeno i da vozi tehnički neispravni motocikl bez prednjih pokazivača smjera, bez ogledala, uz to na motociklu je ugrađen neoriginalni ispušni sustav.

Također, za vrijeme vožnje nije imao vidljivo istaknutu registarsku pločicu, a vozio je i bez vozačke za “A” kategoriju, dok mu je za ostale kategorije vozačka dozvola ukinuta radi prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova.

Vozač je uhićen i smješten u Jedinicu za zadržavanje te je prepračen na sud, gdje mu je nakon ispitivanja određeno zadržavanja u trajanju od 15 dana. Prekršajni postupak se nastavlja.

 

HOTNEWS

FOTO Velikogoričani, ponosni laureati županijskih priznanja! Krunoslav, Zlatica i članice Kluba žena Pokupsko život u zajednici čine boljim

Priznanja su im dodijeljena na svečanoj sjednici povodom Dana Zagrebačke županije.

Objavljeno

na

Objavio/la

Zagrebačka županija danas slavi svoj dan pa je tim povodom u zagrebačkom hotelu International održana svečana sjednica na kojoj su nazočili brojni visoki dužnosnici, među kojima je bio predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, ministri Damir Habijan, Davor Božinović,  Tomo Medved, saborski zastupnik i izaslanik predsjednika Sabora Krešimir Ačkar te župani, veleposlanici i mnogi drugi uzvanici i prijatelji Zagrebačke županije. Bila je ovo prilika da se istaknutim pojedincima koji doprinose boljitku svoje, kako lokalne zajednice tako i županije u cjelini, te se ističu po humanitarnom, dobrovoljnom, kulturnom radu dodjele nagrade i priznanja. Među dobitnicima, ove su godine priznanja otišla u ruke Velikogoričana Zlatice Krznarić i Krunoslava Milatovića, ali i Klubu žena Pokupsko.

– Ponosan sam jer djelujem u vatrogasnom društvu koje okuplja mnogo mladih i mještana, a koji vole taj humani poziv. Nakon toliko godina rada i zalaganja, uloženog slobodnog vremena, ponekad je i obitelj ispaštala, ali zahvalan sam i ponosan sam što sam dobio ovu nagradu. Trudit ćemo se i dalje okupljati djecu i mlade – istaknuo je Krunoslav Milatović inače dugogodišnji predsjednik DVD-a Kuče koji je za svoj rad i zalaganje dobio Nagradu Zagrebačke županije za doprinos ugledu i promociji Zagrebačke županije u zemlji i svijetu.

17.07.2024. – Dan Zagrebačke županije – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

– Hvala svima koji su prepoznali moj dugogodišnji rad u lokalnoj zajednici, a to je već više od 45 godina. Posebno sam ponosna na svoj humanitarni, ali i kulturni rad te svoje kulturno umjetničko društvo Nova zora. Još uvijek sam puna entuzijazma i volje, veseli me kada mogu nekome pomoći podariti svoju pažnju to je ono što me ispunjava – istaknula je Krznarić koja je ujedno i tajnica Zajednice kulturno-umjetničkih društava Grada Velika Gorica.

17.07.2024. – Dan Zagrebačke županije – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Veliko je ovo priznanje i za Klub žena Pokupsko.

– Ovo nam priznanje znači jako puno jer je netko drugi, osim naših lokalaca primijetio da radimo jako dobro. Nema kuće u našoj općini kojoj naše članice, barem jednom, nisu pokucala na vrata i posjetila najugroženije i najosjetljivije stanovnike. Ponosna sam na svoje članice koje me posljednjih 12 godina podržavaju. Imamo jako puno planova jer djelujemo u svim segmentima, djelujemo socijalno, humanitarno, čuvamo našu tradiciju i baštinu, lijepo surađujemo s našim vrtićem, školom i općinom. Ovom prilikom hvala im svima – ponosno je istaknula predsjednica udruge Zorica Šestak.

17.07.2024. – Dan Zagrebačke županije – foto: Petra Škrinjarić/Cityportal.hr

Povelju Zagrebačke županije dobila je još i Udruga „Hrvatski vitezovi – ratni veterani 1991. Dugo Selo“, Krunoslav Pilko iz Zagreba, Ogranak Matice hrvatske u Jastrebarskom i Kuburaško društvo „Tri kralja“ iz Jakovlja.

Galeriju fotografija možete vidjeti na našoj društvenoj mreži:

Nastavite čitati

HOTNEWS

Traže se pomoćnici u nastavi za goričke osnovnoškolce, otvoreno je 106 radnih mjesta

Rok za podnošenje prijava je 30. srpnja. 

Objavljeno

na

Grad Velika Gorica za novu školsku godinu traži 106 pomoćnika u nastavi u osam osnovnih škola koji će biti zaposleni u sklopu projekta ‘Svako dijete ima pravo na obrazovanje’. Ovaj se projekt u našem gradu provodi već 10 godina u partnerstvu s osnovnim školama, a cilj mu je stvaranje stvaranje inkluzivnih uvjeta za školovanje djece s teškoćama u razvoju u školi i zajednici te pružanje podrške njihovom obrazovanju kroz rad pomoćnika u nastavi.

Projekt tako omogućava zapošljavanje pomoćnika u nastavi, financiranje njihovih plaća i osposobljavanje.

Na Javni poziv mogu se javiti zainteresirani kandidati koji već imaju iskustvo kao pomoćnici u nastavi, kao i svi oni koji su motivirani za rad s djecom u školskom okruženju. Osnovni uvjet za zapošljavanje je završeno četverogodišnje obrazovanje.

– Ako se želite vratiti u školske klupe u novoj ulozi i aktivno sudjelovati u stvaranju inkluzivnih uvjeta za školovanje djece s teškoćama u razvoju, ako želite biti dio pozitivnog i vrijednog projekta javite – pozivaju iz Grada.

Rok za podnošenje prijava je 30. srpnja.

Foto ilustracija:Pexels/Ketut Subiyanto

Nastavite čitati

HOTNEWS

Pokušao opljačkati banku u Velikoj Gorici, policija traži ovog muškarca

Policija moli građane ako imaju korisne informacije o osobi sa fotografije da im dojave.

Objavljeno

na

Policijska uprava zagrebačka objavila je fotografije muškarca za kojeg se sumnja da je počinio, kako ističu, ‘Razbojništvo’ u pokušaju u Velikoj Gorici još u svibnju.

Odnosno da bi moga o imati saznanja o kaznenom djelu koje se dogodilo 28. svibnja oko 18:50 sati u Ulici Ljudevita Posavskog u poslovnici banke.

– Muškarac je srednje životne dobi oko 35 godina, visine oko 185 – 190 cm, slabije tjelesne građe, tamne kose, guste brade, odjeven u crnu majicu s kapuljačom, donji dio trenirke crne boje, bijele tenisice, šilt kapu, preko lica je nosio plavu medicinsku masku – ističu iz policije.,

Ukoliko građani imaju korisne informacije o osobi s fotografije pozivaju ih da o tome obavijeste policiju pozivom na broj 192 ili 01/6221-144.

Foto: PUZ

Nastavite čitati

HOTNEWS

Vatrogasne ekipe iz Ribnice i Ostrne spremne za Olimpijadu u Italiji

Ekipe su nastup izborile prošle godine na Državnom natjecanju vatrogasne mladeži u Novalji.

Objavljeno

na

Objavio/la

Muška mladež DVD-a Ribnice u završnim je pripremama za nadolazeću Vatrogasnu olimpijadu koja će se održati od 21. do 28. srpnja u mjestu Borgo Valsugana Trentino u Italiji. Ekipa je nastup izborila prošle godine na Državnom natjecanju vatrogasne mladeži u Novalji.

Inače, muška mladež iz Ribnice prije dvije godine osvojila je sedmo mjesto na Vatrogasnoj olimpijadi u Celju, a na kojoj je ženska A ekipa osvojila zlato.

Prije odlaska u Italiju, ekipa se okupila u Kampu vatrogasne mladeži u Fažani gdje im je dodijeljena vatrogasna oprema kako bi bili što spremniji za veliko natjecanje koje je pred njima.

Hrvatsku će na ovo natjecanju predstavljati tri ekipe, od toga su dvije iz Zagrebačke županije, uz ekipu iz Ribnice to je ekipa iz DVD-a Ostrna, a koje su bile na prijemu kod zamjenika župana Ervina Kolarca.

– Zagrebačka županija je ponosna na svoje vatrogasne snage koje su još jednom pokazale svoju spremnost i snagu – rekao je zamjenik župana Ervin Kolarec.

Inače, županija je putem svoje Vatrogasne zajednice osigurala 10 tisuća eura kako bi mladi vatrogasci na olimpijadu otišli opremljeni i u najboljem svjetlu predstavili svoje sposobnosti, kao i društva i županiju iz koje dolaze.

– Ekipe se cijelu godinu pripremaju za tu olimpijadu, a na službenom treningu reprezentacije u Medulinu pokazali su spremnost i požrtvovnost te očekujem dobar rezultat – rekao je Goran Dikšić, pomoćnik županijskog vatrogasnog zapovjednika i voditelj hrvatske vatrogasne reprezentacije.

Ekipe na put kreću u nedjelju.

– Ovo natjecanje je od velike važnosti kako za naše društvo, važno nam je i za promicanje društvenih aktivnosti unutar mjesta sa zajednicom, gradom i županijom u okvirima vatrogastva. S druge strane to je važno i za odrastanje naše djece, stjecanje nekih vrijednosti, socijalni dijalog i drućenje jer ovo je mladež od 13 do 14 godina – istaknula je predsjednica DVD-a Ribica Anita Rajković Mravec.

Dobar rezultat i plasman očekuju iz oba dobrovoljno vatrogasna društva.

– Prije tri mjeseca smo počeli s pripremama, zadnjih mjesec dana treniramo intenzivnije. Bilo je puno boli, ali bez boli nema rezultata. Tako da se nadamo najboljem – komentirao je Fran Stojić član DVD-a Ribnica.

– U ožujku smo počeli s pripremama. Radili smo na fizičkoj spremi, a čak smo i gume vukli u sklopu treninga. Također smo odradili treninge u kampu u Fažani. Ujutro smo trčali, a kasnije bi na stadion išli odraditi vježbe – kaže nam Laura Papić iz Ostrne koja je ovoga puta članica muške ekipe, a kojoj ovo nije prva vatrogasna olimpijada. Prije dvije godine natjecala se u Celju kao članica ženske ekipe.

– Tada smo trenirale jako puno i mogle smo osvojiti broncu, ali jedna mala pogreška dovela nas je do devetog mjesta. No, s muškom ekipom smatram da možemo ostvariti plasman u barem prvih šest ekipa – dodala je Laura.

Foto: DVD Ostrna

*Tekst je dio programskog sadržaja ‘Moja županija’ nastao u suradnji sa Zagrebačkom županijom

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

Motociklisti i vozači mopeda u srijedu pod povećalom prometne policije

Pojačani nadzor provest će od 14 do 22 sata.

Objavljeno

na

Iz Policijske uprave zagrebačka najavili su za srijedu novu kontrolu prometa. Od 14 do 22 sata provest će preventivno-represivnu akciju pojačanog nadzora vozača mopeda i motocikala.

– Cilj akcije je povećanje razine sigurnosti u prometu te je usmjeren na sprječavanja najtežih prometnih prekršaja povezanih s vozačima mopeda i motocikala. U provedbi akcije koristit će se i uređaji za mjerenje razine buke, a posebnu pozornost posvetit će i povratnicima-recidivistima – ističu iz policije te pozivaju vozače i putnike da se pridržavaju zakonskih odredbi.

Nastavite čitati

Reporter 438 - 20.06.2024.

Facebook

Izdvojeno