Povežite se s nama

Sport

Kvar na trafostanici zaustavio rukomet! ‘A taman smo trebali početi…’

Rukometaši Gorice trebali su u nedjelju od 17.30 sati započeti prvu utakmicu drugog dijela prvenstva protiv gostiju iz Ruda, ali nekoliko minuta prije zakazanog početka dvorana je utonula u mrak

Objavljeno

na

Dugo je trajala zimska prvenstvena pauza u životima rukometaša Gorice, duže nego što se itko nadao, a sad se – još malo produžila. Prvotni termin nastavka prvenstva bio je 3. veljače, pa je to pomaknuto za dva tjedna, a kad je i to konačno prošlo, ispriječila se struja. Odnosno, nestanak iste.

Upravo je trebalo započeti predstavljanje igrača uoči utakmice prvoga kola Lige za ostanak između Gorice i Rudara iz Ruda pokraj Samobora. Početak je bio zakazan za 17.30 sati, ali točno u 17:26 nastupio je – mrak! U sekundi su se sva svjetla pogasila, dvorana je ostala u potpunom mraku na nekoliko sekundi, dok nije proradio agregat sa malo svjetla u kutu, i bilo je jasno da je nestalo struje.

U jednom trenutku svjetla su se upalila, ali odmah potom i opet ugasila, što je jasno ukazivalo na mogućnost da od utakmice ove nedjelje neće biti ništa. Takve su se pretpostavke ubrzo pokazale i točnima i definitnima, jer struja se uporno nije vraćala, a ni vijesti koje su stizale nisu bile dobre.

– Rekli su nam da je nešto eksplodiralo u trafostanici koja napaja dvoranu, a to nije bilo moguće tako brzo popraviti i morali smo odgoditi utakmicu – kaže jutro poslije trener naših rukometaša Tomo Mesarov.

Jutro poslije stigla je i naredba iz saveza da se utakmica mora odigrati u sljedećih 15 dana, pa je odmah krenula i potraga za novim termin. Prvi prijedlog bila je ova srijeda, tri dana nakon predviđenog datuma, ali gosti se s time nisu složili, pa je termin novog ogleda Gorice i Rudara zasad nepoznat.

Klub neće pred savezom odgovarati za ovaj događaj, budući da je riječ o incidentu koji ne spada u nadležnost organizatora utakmice, ali svakako donosi nove probleme. Dobro je u svemu tome što gosti nisu stigli, primjerice, iz Metkovića, nego iz Samobora, pa će lako i navratiti opet, kad god se za to odredi termin.

Naslovna fotografija: Igor Đuran/o1portal

Sport

FOTO OK Velika Gorica 3 – pehar i medalje za 2. mjesto u 3. ligi

Objavljeno

na

Objavio/la

Velika Gorica, 06.05.2024.  OK Velika Gorica 3 – 2.mjesto u 3. ligi Regija Sjever. Foto: OKVG3

Odbojkašice OK Velika Gorica 3 su u netom završenoj sezoni 2023./2024. osvojile 2. mjesto u natjecanju 3. odbojkaške lige Regija Sjever Skupina Jug. One su u 14 utakmica zabilježile 11 pobjeda i zauzele uvjerljivo 2. mjesto iza OK Sunja, koja je osvojila 1. mjesto bez poraza.

Velika Gorica, 06.05.2024.  OK Velika Gorica 3 – 2.mjesto u 3. ligi Regija Sjever. Foto: OKVG3

Velika Gorica, 06.05.2024.  OK Velika Gorica 3 – 2.mjesto u 3. ligi Regija Sjever. Foto: OKVG3

Mlade goričke odbojkašice (mlađe kadetkinje i kadetkinje) i trenerica Marija Uzelac za osvojeno drugo mjesto nagrađene su peharom i medaljama, koje im je uručio Željko Jurčević, član Upravnog odbora Hrvatskog odbojkaškog saveza.

Galerija fotografija

3.liga Regija Sjever skupina Jug 2023./2024.

Konačni redoslijed: 1. OK Sunja (14 14 0 42:3 28), 2. OK Velika Gorica 3 (14 11 3 34:15 22), 3. OK Kravarsko (14 7 7 25:23 14), 4. HOK Gorica 2 (14 7 7 26:27 14), 5. OK Petrinja 2 (14 5 9 21:29 10), 6. HOK Gorica 3 (14 5 9 21:30 10), 7. OK Glina 2 (14 5 9 16:32 10), 8. OK Velika Gorica 4 (14 2 12 11:37 4).

Nastavite čitati

Sport

Gradići preko Poleta u finale velikogoričkog Kupa

Poletovo uspješno nogometno proljeće prekinuli su sretno i spretno Gradići koji će protivnika u finalu saznati 29. svibnja nakon utakmice Lukavca i Kurilovca.

Objavljeno

na

Objavio/la

U prvoj polufinalnoj utakmici velikogoričkog Kupa nogometaši Poleta na svom Zvrniku, poraženi su od višerangiranog Gradića. Na početku dvoboja sve je idealno krenulo za domaću momčad. Već u 13. minuti iz slobodnjaka s nekih 25 metara fenomenalno je pogodio u gornji lijevi kut gradićkog gola Matušin. Gradići su poravnali iz kaznenog udarca, prethodno je u domaćem kaznenom prostoru srušen Raković, a iz bijele točke siguran realizator za 1:1 u 24. minuti bio je kapetan Budimir. Opušteno razdoblje domaće momčadi Gradićani su iskoristili ponovo za četiri minute, jednu asistenciju s lijeve strane Donahue iz blizine sprema u mrežu Poleta. Do kraja poluvremena Polet je bio blizu niveliranja rezultata preko Šestaka i Matkovića koji su bili neprecizni.

U drugom poluvremenu Gradići su uspješno održali vodstvo, nisu gotovo ni jednom opasnije ugrozili domaći gol. Na suprotnoj strani četiri ozbiljne prilike Poletovih igrača. U 51. minuti Matković pogađa stativu, u 62. minuti Ribarić je neprecizan iz blizine, u 75. Župetić također. Najveća prilika ipak nije iskorištena u drugoj minuti sudačke nadoknade kada Janječić samo s dva metra od gol linije nije poslao loptu u mrežu protivnika. Poletovo uspješno nogometno proljeće prekinuli su sretno i spretno Gradići koji će protivnika u finalu saznati 29. svibnja nakon utakmice Lukavca i Kurilovca.

KUP NS VELIKA GORICA, POLUFINALE

POLET (B) – GRADIĆI 1:2

BUŠEVEC. SRC Zvrnik. Gledatelja 90. Sudac: Mirenić. Pomoćnici: Katarina Ćulumović i Mužar (svi iz Velike Gorice).

STRIJELCI: 1:0 – Matušin (13), 1:1 – Budimir (24 – 11 m), 1:2 – Donahue (28).

POLET (B): Halilić, Stuparić, Matković, Ivkić, Ribarić (od 71. Janječić), Zagorec, Župetić, Matušin, Dejanović (od 58. Jušić), Šestak (od 46. Brajković), Galović (od 58. Šečić). TRENER: Josip Rožić.

GRADIĆI: Maričević, Vojnić, Donahue (od 78. Vori), Pralas, Raković, Meštrović, Budimir, Ahouloumi (od 61. D. Posavec), Badrić (od 69. Belčić), Ćaćić, Cindrić. TRENER: Zoran Tomčić.

Nastavite čitati

Sport

Nemirno kurilovečko proljeće: ‘Sigurno ostajemo u ligi! Ako nam dopuste…’

Nitko se u redovima NK Kurilovca nije previše uzbuđivao zbog poraza 5-2 u polufinalu županijskoga Kupa protiv Tigra iz Sv. Nedelje u utorak, jer trenutačno puno važnije brige dominiraju Udarnikom. Još je šest utakmica do kraja sezone…

Objavljeno

na

Objavio/la

Burno i turbulentno proljeće traje na Udarniku, kultnome mjestu velikogoričkog sporta, na koju god stranu pogledaš. Počelo je naknadno otklonjenim problemima u funkcioniranju i vođenju kluba, nastavljeno je lošim nizom seniorske momčadi na terenu, što je dovelo do odlaska trenera Stjepana Bašića i povratka Senada Harambašića, a eskaliralo je ovih dana, priopćenjem kojim Kurilovčani prozivaju odgovorne zbog “oružanih pljački” koje se događaju u režiji sudaca…

Sve u svemu, nogometno proljeće u životu kluba kakvo nikome ne biste poželjeli. A još nije ni izbliza gotovo. Pred Kurilovcem je, spletom svih navedenih okolnosti, borba za ostanak u 3. NL Centar. Ono što se u najvećem dijelu sezone smatralo neupitnim, očuvanje statusa u ovom rangu, odjedanput je došlo u pitanje.

Kurilovec je trenutačno na 13. mjestu, sa 36 bodova, dva više od četrnaestog Samobora i pet više od petnaeste Bistre, ali i na dovoljnoj udaljenosti od zadnje tri momčadi lige, Save, Tondacha i Zeline. Liga se smanjuje za dva kluba, no to je i jedino što se sigurno zna.

– Koliko klubova ispada? To nitko živ ne zna… Neće se vjerojatno ni znati sve do kraja – govori trener Harambašić, ljutit i razočaran kao i svi uključeni u život i rad kluba s Udarnika.

Priopćenje kojim su Kurilovčani izazvali buru i u krovnoj nogometnoj organizaciji bilo je žestoko i bez štednje, puno je toga u njemu rečeno, a označilo je trenutak kad su stvari otišle “u crveno”.

– Ne uzbuđuješ se previše zbog takvih stvari tijekom sezone, znaš da se događaju u niželigaškom svijetu i na to se teško može utjecati, ali postoji i mjera za sve. Kad se prijeđe granica, kad sve skupa ode predaleko, jednostavno moraš reagirati – govori Harambašić, vrteći film ogleda s vodećom Segestom, utakmice koju je “Kurilovec po svemu morao dobiti”.

A nije je dobio. Pa su na Udarniku dobili kolektivni “šiz”, svjesni da bi takav način istupanja mogao biti i dvosjekli mač. Nakon svega što se događalo, ni sami Kurilovčani ne mogu znati što očekivati u završnici sezone, sigurno je jedino da su izazvali reakciju, da su uzburkali duhove…

– Pred nama je još šest utakmica do kraja, od toga četiri protiv klubova koji su ispod nas na tablici, plus odgođena protiv Gaj Mača i lokalni derbi protiv Lukavca. U prijevodu, sve je na nama. Kad nam već nisu dali da ranije riješimo sve dvojbe, morat ćemo to učiniti u izravnim dvobojima s ovima koji nas love – jasan je plan trenera Harambašića, uz dodatak:

– Siguran sam da ćemo ostati u ligi, ne dozvoljavam da se tu uopće stavlja znak pitanja! Moramo reagirati, to ćemo i učiniti, uvjeren sam u to.

Svom optimizmu unatoč, slijedio je ovdje još jedan, prilično logičan dodatak…

– Osim, naravno, ako se budu ponavljale situacije kakve smo imali u posljednje dvije utakmice. Sve što govorim vrijedi samo ako sve bude normalno.

Sve je u našim rukama, idemo odraditi posao u posljednjih šest utakmica, poručuje trener Kurilovca… Foto: Vito Štuban

U cijelu ovu priču uklopio se i poraz 5-2 od Tigra iz Svete Nedelje u polufinalu županijskoga Kupa u utorak.

– Posljednja dva kola jako su nas ispraznila, u fizičkom, ali još više u emotivnom smislu. Zato sam u toj utakmici morao kombinirati momčad, raspoređivati snage, shvatiti sve skupa i kao dio pripreme za sve što nas čeka u prvenstvu. A čeka nas puno toga, jer do 1. lipnja igrat ćemo svaka tri dana, nemamo niti jednu slobodnu srijedu, jer tu se ugurao i gorički kup protiv Lukavca… – najavljuje zahtjevnu završnicu sezone Senad, s momentalnim okretom prema gostovanju kod Zeline u subotu.

– Zbog ozljeda nemamo na raspolaganju Blagoeva, Turkalja i Bolješića, Ćosić ima tri žuta kartona, a golman Tor neće moći nastupiti zbog obaveza na fakultetu. Ima nas jedva za posložiti se, ali nema alibija. Idemo po bodove u Zelinu – odlučan je trener Harambašić, koji već planira i sljedeću sezonu, u kojoj je cilj raditi neke iskorake.

No za početak će trebati odraditi posao u ovoj sezoni. Bude li ikako moguće…

Nastavite čitati

HOTNEWS

FOTO Start Proljetne odbojkaške lige – Rookie 2024

Objavljeno

na

Objavio/la

Velika Gorica, 05.05.2024.  Proljetna odbojkaška liga. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Proljetna odbojkaška liga startala je prošlog vikenda na 4 destinacije. Ovogodišnju razvojnu ligu (kadetkinje, juniorke), njeno 3. izdanje, na 1. okupljanju  započelo je 12 ženskih odbojkaških klubova iz tri županije (Karlovačka, Sisačko-moslavačka, Zagrebačka) i Grada Zagreba. Igrano je po skupinama u Dugoj Resi, Velikoj Gorici, Sunji i Lekeniku. Slijedeće 2. okupljanje je u Sisku.

Velika Gorica, 05.05.2024.  Proljetna odbojkaška liga. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Skupina Velika Gorica (Dvorana OŠ Kumičića, nedjelja, 05.05.2024.): OK Velika Gorica 2 – OK Feniks (Sesvete) 3:0 (25:18, 25:15, 15:11), OK Feniks – OK Velika Gorica 1 0:3 (9:25, 18:25, 11:15), OK Velika Gorica 1 – OK Velika Gorica 2 2:1 (23:25, 25:20, 15:11).

Velika Gorica, 05.05.2024.  Proljetna odbojkaška liga. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Skupina Duga Resa (Dvorana OŠ Vladimira Nazora, subota, 04.05.2024.): OK Plavi zmaj (Duga Resa) – OK Kelteks (Varaždin) 3:0, OK Kelteks – HAOK Dubrava (Zagreb) 0:3, HAOK Dubrava – OK Plavi zmaj 0:3.

Velika Gorica, 05.05.2024.  Proljetna odbojkaška liga. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Skupina Sunja (Dvorana OŠ Sunja, nedjelja, 05.05.2024.): OK Sunja – OK Petrinja 2:1, OK Glina – OK Petrinja 0:3, OK Sunja – OK Glina 3:0.

Velika Gorica, 05.05.2024.  Proljetna odbojkaška liga. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Skupina Lekenik (Dvorana OŠ Mladost Lekenik, nedjelja, 05.05.2024.): OK Kravarsko – OK Pešćenica 1:2, OK Pešćenica – OK Sisak (nije odigrano), OK Sisak – OK Kravarsko (nije odigrano).

Velika Gorica, 05.05.2024.  Proljetna odbojkaška liga. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica, 05.05.2024.  Proljetna odbojkaška liga. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Redoslijed: 1. OK Plavi zmaj (2 2 0 6:0 4), 2. OK Sunja (2 2 0 5:1 4), 3. OK Velika Gorica 1 (2 2 0 5:1 4), 4. OK Velika Gorica 2 (2 1 1 4:2 2), 5. OK Petrinja (2 1 1 4:2 2), 6. OK Pešćenica (1 1 0 2:1 2), 7. HAOK Dubrava (2 1 1 3:3 2), 8. OK Sisak (0 0 0:0 0), 9. OK Kravarsko (1 0 1 1:2 0), 10. OK Glina (2 0 2 0:6 0), 11. OK Kelteks (2 0 2 0:6 0), 12. OK Feniks (2 0 2 0:6 0).

Galerija fotografija

Nastavite čitati

Sport

FOTO Proljetni derbi VG Boysa i Mlake završen bez pobjednika

Objavljeno

na

Objavio/la

Kobilić, 06.05.2024.  Liga veterana NSVG-a, 20.kolo: VG Boys-Mlaka 2:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Utakmicama 19. i 20. kola nastavljeno je natjecanje veteranskih momčadi Lige veterana Nogometnog saveza Velika Gorica (NSVG) 2023./2024. Derbi proljeća između dvije prvoplasirane momčadi VG Boysa i Mlake imao je dva različita poluvremena, u prvom su prvoplasirani Boysi bila bolji, već u 3. minuti kapetan Tomislav Škrinjarić doveo je svoju momčad u vodstvo. Prije odlaska na odmor Boysi su propustili realizirati nekoliko zrelih šansi za povišenje prednosti.

Kobilić, 06.05.2024.  Liga veterana NSVG-a, 20.kolo: VG Boys-Mlaka 2:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Mlaka je u drugom poluvremenu zaigrala puno angažiranije i zasluženo u 54. izjednačila dalekometnim projektilom s tridesetak metara igrača s brojem 18. Desetak minuta kasnije Boysi su opet u prednosti kada je Škrinjarićev ubačaj s desne strane samo minimalno prešao golcrtu za 2:1.

Kobilić, 06.05.2024.  Liga veterana NSVG-a, 20.kolo: VG Boys-Mlaka 2:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kobilić, 06.05.2024.  Liga veterana NSVG-a, 20.kolo: VG Boys-Mlaka 2:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

U dramatičnoj završnici u 79. minuti kazneni udarac za Mlaku, vratar brani udarac Josipu Piličiću s 11m, ali odbijenu loptu Zvonimir Ačkar iskosa s desne strane šalje u mrežu za konačni rezultat – 2:2!

Kobilić, 06.05.2024.  Liga veterana NSVG-a, 20.kolo: VG Boys-Mlaka 2:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kobilić, 06.05.2024.  Liga veterana NSVG-a, 20.kolo: VG Boys-Mlaka 2:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kobilić, 06.05.2024.  Liga veterana NSVG-a, 20.kolo: VG Boys-Mlaka 2:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Dvostruki program prošlog (produženog) vikenda najbolje je odigrala Mladost s dvije pobjede (Mlaka 4:2, Gradići 3:0) te je tako s tri pobjede u tri zadnja kola stigla na 3.mjesto u trenutačnom redoslijedu.

Galerija fotografja

Liga veteranskih momčadi NSVG-a 2023./2024., 19.-20. kolo

Rezultati 19. kola (03.05.2024.): Gradići – Polet (Buševec) 0:2, Mladost (Obrezina) – Mlaka (Velika Mlaka) 4:2, Dinamo (Novo Čiče) – VG Boys 0:3, Vatrogasac (Kobilić) – Lekenik 1:1, Klas (Mičevec) – Gorica 5:0, Hruševec (Donji Hruševec) – Lukavec 1:0, Buna (Mala Buna) slobodni.

Rezultati 20. kola (06.05.2024.): Lekenik – Dinamo 4:1, VG Boys – Mlaka 2:2, Mladost – Gradići 3:0, Polet – Buna 2:1, Lukavec – Gorica (20.05.), Klas – Vatrogasac (20.05.), Hruševec slobodni.

Redoslijed: 1. VG Boys 50 (19 16 2 1 65:19), 2. Mlaka 40 (18 13 1 4 47:26), 3. Mladost 33 (19 9 6 4 45:28), 4. Vatrogasac 30 (18 8 6 4 48:33), 5. Gorica 30 (18 9 3 6 31:26), 6. Klas 24 (17 7 3 7 54:37), 7. Polet 24 (18 6 6 6 32:32), 8. Buna 22 (18 6 4 8 33:43), 9. Lekenik 18 (18 4 6 8 28:35), 10. Gradići 17 (18 5 2 11 24:51), 11. Dinamo 14 (18 3 5 10 27:45), 12. Lukavec 14 (17 3 5 9 19:43), 13. Hruševec 9 (18 2 3 13 23:59).

Nastavite čitati

Reporter 436 - 11.04.2024.

Facebook

Izdvojeno