Povežite se s nama

Sport

Gorica i Kurilovec opet zajedno! ‘Cilj je stvoriti što više igrača iz našeg bazena’

Suradnja dvaju velikogoričkih klubova potpisana je s ciljem podizanja kvalitete rada u nogometnim akademijama, a u nekoj sljedećoj fazi možda se proširi i na seniorsku momčad… Zasad su temelji postavljeni u nogometnim školama

Objavljeno

na

Zaleđenim snijegom okovani Gradski stadion živi u neizvjesnosti dva dana prije ogleda s Rijekom, otvaranja nogometnog proljeća. U meteorološkom smislu, ciča je zima, od proljeća ni P, temperatura se drži u debelom minusu, tereni su i dalje pod snježnim pokrivačem…

A usred svega toga, gore na katu, u Salonu, jedan lijep događaj, zbog kojeg svim ljubiteljima nogometa u Turopolju dođe toplo oko srca. HNK Gorica i NK Kurilovec, naime, potpisivali su suradnju, zapravo obnavljali je…

– Gorica je još prije nekoliko godina potpisala suradnju s Kurilovcem, kao jednim od prvih klubova s kojima se ulazilo u takav oblik partnerstva, a taj je ugovor istekao prije tri godine. U međuvremenu smo potpisivali suradnju s još nekim klubovima iz našega kraja, a nakon razgovora s čelnicima kluba, nakon konkretnih prijedloga s obje strane, odlučili smo još prošle godine ponovno se povezati s Kurilovčanima na ovakav način. Naravno, i u vremenu u kojem nismo formalno surađivali, imali smo komunikaciju, razmijenjivali igrače u omladinskoj školi, ali možda na nešto nižoj razini – rekao je predsjednik Gorice Nenad Črnko, pa pojasnio:

– Ova suradnja u ovoj je fazi planirana kroz nogometne akademije. Mi bismo s naše strane sustavno pomogli u nekim strateškim aktivnostima i opredjeljenju NK Kurilovca, a i neki bi igrači, s ozbirom na stupanj natjecanja, odlazili iz Gorice prema Kurilovcu, s ciljem da se Kurilovec dovede u rang ispod 1. HNL u ključnim selekcijama. To bi za nas bio izuzetno kvalitetan doprinos u nastojanju da kroz te akademije i sustave damo priliku igračima koje vidimo kao perspektivu za 1. HNL u mlađim kategorijama.

U sklopu te prethodne suradnje, pamtimo to dobro, seniorska momčad Kurilovca bila je sastavljena od velikog broja dojučerašnjih juniora Gorice, koje je vodio Perica Vidak, trener iz akademije HNK Gorice. Bilo je to nekoliko rezultatski vrlo uspješnih godina u tadašnjem trećem rangu natjecanja, no u ovom slučaju seniori zasad nisu dio suradnje. Što ne znači da to neće postati…

– Naravno da je plan da suradnja ide u dugoročnom smjeru, jer nakon što posložimo ove osnovne zajedničke aktivnosti u akademijama, želimo sve skupa dići i stepenicu više, na seniorsku momčad. Za sad, moramo sve to skupa posložiti, kao što je Gorica svoju školu podizala u posljednjih desetak godina. Sigurno ćemo pomoći Kurilovcu, ne samo u igračkom kadru, nego i u nekim drugim strateškim resursima, od opreme, lopti za akademiju… Nadam se da će u budućnosti ova suradnja donijeti iskorak u kvaliteti razvoja mladih nogometaša u Turopolju, u cijeloj regiji, jer svi moramo raditi na tome da dobijemo što više igrača iz ovog našeg bazena, prvo u mladim reprezentacijama, a onda i na razini koju zahtjeva najviši rang seniorskog nogometa. To je najvažnije u ovom trenutku – kazao je Črnko.

Predsjednik Kurilovca Dražen Vujnović nije ni mogao ni želio sakriti zadovoljstvo što su stvari i službeno sjele na svoje mjesto, što dva velikogorička kluba ponovno i formalno postaju partneri.

– Naravno da se veselimo zbog ove naše suradnje, koja je postignuta s ciljem podizanja kvalitete rada NK Kurilovca. Sigurno će naš klub uključiti sve svoje resurse u suradnju, a HNK Gorica će nam pomoći u svom velikom iskustvu vođenja kluba, stručnom radu. Kroz tu suradnju podizat ćemo kvalitetu rada u omladinskom pogonu, nadamo se i podići Kurilovec u više rangove. Cilj nam je kroz ovu suradnju i promovirati grad i županiju, u smislu rada naših akademija i klubova. Ponavljam, veselim se ovome i nadam se da ćemo ostvariti sve svoje ciljeve. A HNK Gorici zahvaljujemo na pruženoj ruci suradnje i velikoj pomoći, koja će nam donijeti veliku korist. Zasad je suradnja na nivou akademija, a danas-sutra, ako se stvore uvjeti, možemo razmišljati i o ulasku seniora u viši rang. Od toga bi koristi imala i HNK Gorica, ali opet ću reći, za takvo što se moraju stvoriti uvjeti – istaknuo je Vujnović, a nadovezao se Črnko:

– Generalno, sigurno da bismo mi u HNK Gorici voljeli da u najbližem okruženju imamo klub koji je u rangu u kojem možemo davati priliku svojim mlađim igračima za iskorak u seniorski nogomet. To bi morao biti neki od jedinstvenih rangova, bilo druga, bilo treća liga, jer po kvaliteti to nije daleko, ali u ovom trenutku sve to skupa je jako daleko u smislu financija i budžeta klubova u tim natjecanjima. I zato u ovom trenutku nećemo izlaziti s idejama da Kurilovec, ne podcjenjujući ni Lukavec, koji je u istom rangu, mora otići u treći stupanj natjecanja. To je u prvom redu stvar klubova, njihovih uprava i organizacije, a onda i nas kao partnera, i lokalne samouprave…

Dođe li u godinama pred nama do toga, Gorica više ne bi morala slati igrače u Sloveniju, Sesvete…

– U takvoj situaciji, bilo bi normalno da klub iz višeg stupnja natjecanja pomaže kroz igrački kadar, igrače koje bi plaćao, što i sad radimo s raznim klubovima. Bili bismo sretni da je to Kurilovec, ali sad smo tek postavili temelje. Moramo biti svjesni da sustav licenciranja zahtjeva i neke druge uvjete, po pitanju infrastrukture, jer teško da bi bilo moguće da se treći rang igra na Gradskom stadionu. Pogotovo sad, kad će i nogometašice Gorice morati igrati ovdje HNL. Sve u svemu, ima tu puno posla, no Gorica će svakako dati punu potporu da se takvo nešto ostvari i da dugoročno imamo klub u okruženju kroz kojeg možemo lakše plasirati mlade igrače – zaključio je Črnko.

U prijevodu, na Udarniku se moraju stvoriti uvjeti za igranje trećeg ranga natjecanja, što je zahtjevna priča u svakom smislu.

– Po pitanju infrastrukture radimo sve što možemo da se ta razina podigne na viši nivo, što je i preduvjet za taj eventualni ulazak u ligu više. Trenutačna infrastruktura dovoljna je za ovaj rang, ali svjesni smo nedostataka i napravit ćemo sve da ostvarimo preduvjete i za iskorake i u budućnosti. U posljednje tri godine radili smo na stabilizaciji seniorske momčadi, u tome smo uspjeli, a sad je došlo vrijeme i za napredovanje u svakom smislu – zaključio je Dražen Vujnović, prvi čovjek Kurilovca.

Sport

Još nije gotovo, pionirima na Glavnom treba barem bod za titulu!

Nakon što kadeti HNK Gorice od 16 sati odrade svoju utakmicu protiv Rijeke, od 18 sati na teren će pioniri, također protiv Rijeke. Lokomotiva je pobijedila Dinamo i preskočila ih za bod, a toliko Goricu i dijeli od titule prvaka države – jedan jedini bod!

Objavljeno

na

Objavio/la

Kako god završila, što god ostane zapisano na njezinim posljednjim stranicama, priča o sezoni 2023/24. u životima pionira HNK Gorice bit će ukrašena samo najraskošnijim metaforama. Velika Gorica u momčadskom sportu nikad u svojoj povijesti nije imala najbolju momčad u državi, barem ne kad pričamo o najpopularnijim i najmasovnijim sportovima, a ova je generacija “osmaša”, na čelu s trenerom Borisom Trivunovom, na korak do tog uspjeha došla u nogometu. Najmasovnijem, najpopularnijem sportu, u konkurenciji svih dječaka iz cijele zemlje koji sanjaju veliku nogometnu karijeru…

Ostalo je pionirima Gorice još samo 70 minuta nogometa u ovoj sezoni 1. NL za pionire, najvišeg ranga u hrvatskom nogometu tog uzrasta, od naslova prvaka države dijeli ih samo jedan bod i uzalud je svo smirivanje, spuštanje na zemlju, ponavljanje da rezultatskog imperativa nema. Svemu tome unatoč, ovi klinci znaju što su napravili, do kud su došli i što ih čeka. Pred njima je utakmica koju će vjerojatno svatko od njih pamtiti do kraja života i zato gore od želje da se dokažu i pokažu, da uzmu zasluženu konačnu nagradu.

Cijele ove sezone doživjeli samo jedan jedini poraz, a ostane li tako i nakon ogleda s Rijekom u nedjelju od 18 sati, Gorica će uzeti titulu. Jedan bod bit će dovoljan za mnogima od njih vjerojatno jedini naslov prvaka države u životu, pobjeda bi bila idealan način za završetak sezone, a nadali smo se da neće biti potrebno niti jedno niti drugo. Međutim, ništa od toga…

Naime, u prijepodnevnom terminu, od 10 sati, na Kajzerici su igrali drugoplasirana Lokomotiva i četvrtoplasirani Dinamo. Sve osim pobjede “lokosa” donosilo je Gorici titulu bez obzira na ishod njezine posljednje utakmice, no završilo je pobjedom Lokomotive 4-2. I to puno lakšom i uvjerljivijom nego što govori rezultat, budući da je Lokomotiva već nakon 23 minute vodila 4-0 protiv očito prilično indisponiranih mladih dinamovaca.

Tu je sve, dakle, vrlo brzo postalo jasno, pa će se na kraju dogoditi ono za što se trener Trivunov i njegovi igrači pripremaju cijeli ovaj tjedan. Gorica će morati ići na pobjedu da bi uzela (barem) bod i osvojila titulu. Talentirana gorička generacija pokušat će taj cilj ostvariti na velikoj sceni, tamo gdje se za bodove inače bore seniori. Pitali su ih iz kluba, naime, gdje žele igrati odlučujuću utakmicu, a odgovor je bio jednoglasan:

– Na glavnom terenu!

Želju su im iz kluba uslišali, dva dana nakon seniorske pobjede nad Rudešom na istom će se igralištu za pobjedu protiv Rijeke boriti neki novi klinci, neki budući prvotimci. Kulise će biti spremne, roditelji, prijatelji i svi ostali navijači imat će dovoljno mjesta na tribinama, koje će, duboko se nadamo, biti lijepo popunjene.

Ovo je posebna utakmica, ovo je posebna generacija, zaslužili su ovi dečki i posebnu pozornost…

Nastavite čitati

Sport

FOTO Turopoljac izgubio od Klasa

Objavljeno

na

Objavio/la

Kuče, 11.05.2024.  JŽNL-25.kolo: Turopoljac – Klas 1:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Turopoljac je u susretu 25. kola JŽNL-e izgubio (iznenađujuće) od Klasa iz Mičevca rezultatom 1:2, nakon što su u prvom poluvremenu imali dva gola zaostatka. Gosti su se od početka susreta postavili kao momčad koja se želi nadigravati, a ne samo braniti.

Kuče, 11.05.2024.  JŽNL-25.kolo: Turopoljac – Klas 1:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Hladan tuš za domaće već u 4. minuti kada je Jerko Majić pogodio mrežu za vodstvo Klasa – 0:1. Svi pokušaji Turopoljca da izjednači bili su bezuspješni, a onda iskusni Ivan Babić u 38. podiže na – 0:2!

Kuče, 11.05.2024.  JŽNL-25.kolo: Turopoljac – Klas 1:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon odmora utakmica je nastavljena vrlo obećavajuće za domaćina, jer je u prvoj minuti nastavka opravdano dosuđen kazneni udarac zbog prekršaja. Siguran s bijele točke bio je Filip Saraf za – 1:2. Ubrzo je i na drugoj strani dosuđen udarac s 11m zbog prekršaja, za čuđenje i prosvjede domaće momčadi. Kapetan Klasa Filip Petir nije bio precizan, lopta je visoko odletjela preko grede i rezultat je ostao nepromijenjen.

Kuče, 11.05.2024.  JŽNL-25.kolo: Turopoljac – Klas 1:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Uslijedila je igra povišenih tenzija u kojoj se sudac nije najbolje snašao te je dijelio opomene i jednima i drugima. Turopoljac svoju bolju igru i nekoliko vrlo izglednih prigoda nije uspio pretvoriti bar u jedan pogodak za izjednačenje i Klas je ipak zasluženo odnio bodove u Mičevec.

Kuče, 11.05.2024.  JŽNL-25.kolo: Turopoljac – Klas 1:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Turopoljac(-1) (25 15 2 8 66:32 46) je s 46 bodova na 2. mjestu u trenutačnom redoslijedu, a Klas (25 10 4 11 38:49 34) je s 34 boda na 10. mjestu.

Galerija fotografija

Jedinstvena županijska nogometna liga 2023./2024., 25. kolo

NK Turopoljac – Klas (Mičevec) 1:2 (0:2)

Kuče. Igralište: ŠRC Kuče. Gledatelja 80. Subota, 11.05.2024., 17:30 sati. Sudac: Marko Šokec (Bunjani). Pomoćni suci: Matija Spudić (Ivanić Grad) i Hrvoje Tišljar (Križ). Delegat: Ivica Krezo (Kloštar Ivanić). Strijelci: 0:1 – Majić (4′), 0:2 – Babić (38′), 1:2 – F.Saraf (46′ – 11m).

TUROPOLJAC: Bolšec, Domić, Perić, Gogić, F.Saraf, Čaić, Šutalo, Horvat, J.Saraf, Antolčić, V.Lučić (cap.). Trener: Stiven Žitnik.

KLAS: Vondra, Petir (cap.), Majić, Lovretić, Babić, Gusak, Županić, Celčić, Caganić, Janić, Šteko. Trener: Srđan Marković.

Nastavite čitati

Sport

FOTO Sigurna pobjeda Tigra lidera Lige

Objavljeno

na

Objavio/la

Vukovina, 11.05.2024.  4.NL Središte B-25.kolo: Ban Jelačić-Tigar Sveta Nedelja 0:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Momčad Bana Jelačića je u 25. kolu 4. NL Središte Zagreb skupina B izgubila rezultatom 0:2 od lidera Tigra Sveta Nedjelja, a strijelci za zasluženu pobjedu bili su Fran Derkuća i Josip Mohač.

Vukovina, 11.05.2024.  4.NL Središte B-25.kolo: Ban Jelačić-Tigar Sveta Nedelja 0:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Vukovina, 11.05.2024.  4.NL Središte B-25.kolo: Ban Jelačić-Tigar Sveta Nedelja 0:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Susret u prvom poluvremenu karakterizirala je obostrano otvorena igra, a napadi su završavani uglavnom bez preciznih udaraca. Iskusna momčad gostiju imala je nešto veću prevlast u sredini, ali promašili su dvije zrele prigode. Domaći su najbliže pogotku bili u ranoj fazi utakmice kada je projektil Matea Nikića s lijeve strane zamalo završio izvan vrata.

Vukovina, 11.05.2024.  4.NL Središte B-25.kolo: Ban Jelačić-Tigar Sveta Nedelja 0:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Gosti su došli u vodstvo u 29. minuti kada je domaća obrana slabo reagirala na ubačaj iz kuta, a Derkuća je skoro neometan glavom spustio loptu u bliži kut za – 0:1! Sva nastojanja domaćih u drugom poluvremenu da dođu do izjednačenja nisu uspjela, a Mohač je u 71. minuti povisio vodstvo Tigra na dva razlike i gosti su bez problema zabilježili svoju 22 pobjedu u 25 odigranih utakmica!!

Vukovina, 11.05.2024.  4.NL Središte B-25.kolo: Ban Jelačić-Tigar Sveta Nedelja 0:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Ban Jelačić (25 6 4 15 22:44 22) je s 22 boda na 12. mjestu u trenutačnom redoslijedu, a Tigar (25 22 2 1 74:11 68) je sa 68 bodova uvjerljivo na prvom mjestu.

Galerija fotografija

4.NL Središte Zagreb skupina B 2023./2024., 25. kolo

NK Ban Jelačić – GNK Tigar Sveta Nedelja 0:2 (0:1)

Vukovina. Gledatelja 70. Subota, 11.05.2024., 17:30 sati. Sudac: Dejan Šoufek (Novska). Pomoćni suci: Krunoslav Blažeković (Sisak) i Krunoslav Anić (Križ). Delegat: Tomislav Matoc (Zaprešić). Strijelci: 0:1 – Derkuća (29′), 0:2 – Mohač (71′).

BAN JELAČIĆ: Buđak, Rovišan (od 79. Miletić), Landeka (od 67. Vuksanović), Simichen, Bubalo, Maslač (od 67. Klasnić), Artuković, M.Nikić (cap.)(od 79. Song), Milatović, Ivanković, M.Memić (od 67. Nezirović). Trener: Hrvoje Jančetić.

TIGAR: Razum, Pavlica, Matošević, Brujić (cap.), Galić, Pokrivač, Višić, Rak (od 46. Mohač), Mandić (od 46. Kenda, od 73. Starčević), Držić, Derkuća. Trener: Ratko Ninković.

Nastavite čitati

Sport

Rugvica u završnici do pobjede protiv Mraclina

Objavljeno

na

Objavio/la

Odlično su mraclinski nogometaši otvorili utakmicu u Rugvici. Već u 2. minuti Igor Hajduk dovodi svoju momčad u prednost kada je pogodio u mrežu domaćina iz blizine. Puno toga je gostujuća momčad propustila u prvom dijelu, nisu iskorištene velike prilike Godinića koji puca preko gola iz blizine, vratnica Rajiča i jedan na jedan Kaurina i domaćeg golmana koje su mogle usmjeriti utakmicu sasvim drugačije. Rugvica je poravnala u završnici prvog dijela, s desne strane pred gol Mraclina sjurio se Robert Pavlović, oštro pucao, golman Matejčić odbija prema Mihaelu Pavliću koji ne griješi. U ranom nastavku drugog dijela utakmice Mraclin opet u prednosti, Ivan Kaurin asistira za Filipa Dianeževića koji s distance pogađa nisko u lijevi kut golmana Šibenika. U 60. minuti opet prilika za goste da odvedu vodu na svoj mlin. Džijan u šesnaestercu ruši Godinića za klasični penal, kazneni udarac jako loše je izveo Dianežević, loptu je poslao preko gola. Potom su krila narasla domaćim igračima. Kad ne zabiješ, primiš, obistinilo se staro nogometno pravilo. U 73. minuti Leo Matijević udarcem uz pomoć vratnice nakon flipera u kaznenom prostoru gostiju nivelira rezultat na 2:2. Konačno pitanje pobjednika riješio je dvije minute prije kraja dvoboja Pavlić drugim golom na utakmici, pogodivši niskim udarcem u desni kut golmana. Prema prikazanom igrači Mraclina zaslužili su bar bod, ako ne i pobjedu, ali ne broje se prigode već golovi.

IV. NL SREDIŠTE ZAGREB – B , 23. kolo

RUGVICA – MRACLIN 3:2

ŠRC Rugvica. Gledatelja 100.
Sudac: Svjantko (Novska). Pomoćnici: Križe (Topolovac) i Jovanović (Novska).

STRIJELCI: 0:1 – Hajduk (2), 1:1 – Pavlić (44), 1:2 – Dianežević (52), 2:2 – Matijević (73), 3:2 – Pavlić (88).

RUGVICA: Šibenik, Baković (od 62. Razum), Josipović, Penava (od 62. Matijević), Mikulić, Pavlović, Lović (od 80. Benić), Milković (od 80. Delač), Pavlić (od 90. Brtan), Džijan, Agatić. TRENER: Nenad Pavičić.

MRACLIN: Matejčić, Grižić, J. Domitrović, Rajič, Godinić, Rakas, Smolković, Dianežević, Borovac, Hajduk (od 21. Kaurin), Matić. TRENER: Tomislav Škrinjarić.

Nastavite čitati

Sport

Sve od nogometa: Golovi, preokreti, jedan crveni, jedna sumnja i – pobjeda!

Nogometaši Gorice pobijedili su Rudeš 2-1 na svom stadionu, golovima Ante Mateja Jurića i Josipa Mitrovića, koji je obilježio ovu utakmicu. Pogodio je prečku, asistirao za prvi, zabio drugi gol, a onda i dobio izravni crveni karton

Objavljeno

na

Objavio/la

Ovo su najgore utakmice za igrati. Rudeš je već ispao iz lige, svi misle da ćemo lako s njima, a mi od prvog trenutka znamo da neće biti nimalo lako…

Tako je na kraju jedne sadržajne nogometne priče s happy endom, utakmice u kojoj definitivno nije bilo lako, govorio trener Gorice Rajko Vidović. Povezao je četiri poraza u nizu, već je pomalo u zaborav otišao onaj njegov dobar start na klupi, i najmanje mu je u životu trebao poraz od momčadi koja je ispala iz lige tamo negdje oko Velike Gospe. Nije ni igračima bilo svejedno, nema nikakve dvojbe da su pod svaku cijenu željeli izbjeći novi poraz od momčadi koja je ove sezone, na putu prema statusu najlošijeg prvoligaša otkad se igra “liga 10”, pobijedila jedino – Goricu!

Sve je to, vidjelo se praktički od početka, pomalo sputalo Goricu, koja je i ovoga puta morala bez Krizmanića, Matavža, Ndockyta, Kapulice i nesretnog Đekića, a u kadru nije bilo ni Ivana Banića. Između stativa tako je prvi put ove sezone u prvenstvu stao Božidar Radošević,  uz nesretnu okolnost već na otvaranju utakmice, odnosno u 14. minuti.

Mladi Vilim Krušlin prošao je po lijevoj strani, dao za Aleksu Latkovića, a Crnogorac je lijepo pogodio u kut iz prve, bez puno razmišljanja i kompliciranja. Do novih komplikacija došlo je tako na goričkoj strani, u momčadi koja se pokušavala vratiti u utakmicu, imala je i neke dobre prilike, ali opet se realizacija pojavila kao gorući problem. Pogodio je tako Mitrović prečku, dobro su pokušavali i Mrzljak, i Pršir, no sve je to bilo nedovoljno da bi se nešto promijenilo po pitanju rezultata.

Promijenilo se zato u postavi Gorice, koja je na poluvremenu doživjela tri promjene. Marko Soldo, Nikola Vujnović i Valentino Majstorović ostali su u svlačionici, a ritam su pokušali promijeniti Andrej Lazarov, Ante Matej Jurić i oporavljeni Dino Štiglec. Pokušali, a velikim dijelom i uspjeli, jer Gorica je u nastavak utakmice istrčala puno odlučnije, dinamičnije, konkretnije.

Igrala se 59. minuta kad je nešto konačno i prošlo, kad je sve dobro odrađeno od početka do kraja. Štoviše, odrađeno je fantastično, jer takvom možemo opisati i asistenciju Josipa Mitrovića, ali i realizaciju Ante Mateja Jurića. Lopta u dubinu, a zatim i pod prečku, Gorica se vratila u život…

Preokret je zaključen devet minuta poslije, nakon akcije koja je začeta na lijevoj strani. Na njezinu završetku Dino Štiglec je dobro utrčao i poslao idealnu loptu za Mitrovića, koji se lijepo snašao na prvoj vratnici i zabio svoj četvrti gol u prvenstvu. Nakon asistencije kod prvoga gola, nakon prečke iz prvog poluvremena, Mitrović je sad došao i do gola za preokret, ali pogrešno bi bilo misliti da je to sve od njega za ovu priliku.

Samo pet, šest minuta nakon što je zabio za vodstvo Gorice, Mitrović je oštro startao na Frana Topića, ružno ga nagazio, a za to mu je sutkinja Ivana Martinčić u prvi mah pokazala žuti karton. Međutim, slijedila je i provjera situacije na VAR-u, Martinčić je otišla pogledati i – promijenila odluku. Nije žuti, nego je crveni, uz objašnjenje koje je otišlo prema Mitru:

– Nisi mi ostavio drugog izbora…

U posljednjih 15 minuta Rudeš je tako ušao s čovjekom više, što su gosti istog trenutka i krenuli pokušavati iskoristiti. Stezao se obruč oko goričke obrane, rijetki izlasci prema naprijed donijeli su i neke zanimljive situacije, ali primarni je cilj u tim trenucima bio sačuvati svoj gol. Sve je prolazilo relativno mirno do ulaska u sudačku nadoknadu, do 91. minute i situacije u kojoj je bivši igrač Gorice Vinko Petković uputio loptu prema golu, sa crte je to izbio Munksgaard, a iz Rudeša su poludjeli, uvjereni da lopta prešla crtu.

Tiha provjera u VAR sobi je odrađena, ništa se nije mijenjalo jer se na snimkama nije moglo procijeniti je li lopta prešla crtu i – idemo dalje. Pričali su igrači Rudeša o tome i nakon utakmice sa sucima, nikako se nisu mogli pomiriti s tom odlukom, budući da nakon te situacije više nisu dolazili blizu izjednačenju.

Gorica je nakon svega došla do pobjede, prve nakon punih 40 dana, prve domaće nakon dva i pol mjeseca, te se vratila na sedmo mjesto tablice najmanje na jednu noć, ali i na bod od šestog Varaždina. U sljedećem kolu slijedi gostovanje na Poljudu, a sezona će završiti domaćim sudarom s Istrom 25. svibnja.

Nastavite čitati

Reporter 436 - 11.04.2024.

Facebook

Izdvojeno