Povežite se s nama

Vijesti

Kraj sezone omraženih krvopija! Kako smo ‘preživjeli’, zašto će nas ‘zaprašivači’ zapamtiti i koliko je to sve uopće koštalo?

Gorica je zbilja po mnogočemu specifična, pa i u obračunu s komarcima!

Objavljeno

na

Osim po nešto većem broju toplinskih valova koji su obilježili ovo ljeto i jakom olujnom nevremenu koje nas je pogodilo sredinom srpnja, brojni će stanovnici goričkog kraja ovu ljetnu sezonu zasigurno pamtiti i po ‘teškoj’ borbi s omraženim krvopijama – komarcima. Ili bolje reći, komaricama, jer samo ženke tog letećeg stvora ljudima sišu krv koja im je potrebna kako bi proizvele jajašca. Muški su sretni i s cvjetnim nektarom.

A borilo se doslovno i rukama i nogama, uz rekordne prodaje raznih sprejeva, najčešće nedostojnih obračuna s rojevima napadača iz zraka, i ponovnim otkrivanjem prirodnih zaštitnika – od aloe vere, bosiljka, limuna, pa sve do unutrašnje kore banane, luka, češnjaka i sirovih krumpira!

Kritike su uglavnom ciljale one koji su zaduženi za zaprašivanje letećih krvopija, pa bi se društvene mreže svako malo ‘zapalile’ od prozivanja odgovornih  – ‘nigdje ih nema, zašto ne dođu više k nama, nikakve koristi od njih, treba to češće raditi, ne zaprašuju komarce samo se bezveze voze imamo dokaze!’, tek su neki od stotine komentara.

Stoga smo na kraju sezone tih predosadnih zujalica, koje mogu biti i itekako opasne kao prijenosnici brojnih zaraznih bolesti, odgovore na najčešća pitanja i nedoumice potražili upravo na toj adresi. A i Grad smo upitali koliko je sve to koštalo i što je napravljeno.

– U proračunu Grada Velike Gorice za 2023. godinu osigurano je 75.653,25 EUR za provedbu mjera dezinsekcije i deratizacije.

Nakon provedbe postupka javne nabave za provedbu mjera dezinsekcije, Grad je sklopio Ugovor s najpovoljnijim ponuditeljem – trgovačkim društvom EKO – Deratizacija d.o.o. iz Zagreba. Vrijednost ugovorene usluge iznosio je 10.722,00 EUR, a usluge uključuju tri akcije zamagljivanja (naselja V. Gorica, Velika Mlaka i Gradići), četiri LARVICIDNA tretiranje na području Grada, te dvije Izvanredne dezinsekcije letećih oblika za šire područje Grada Velika Gorica (ruralna naselja).

Uslijed učestalih poziva i izvanrednih vremenskih prilika Grad je potpisao i aneks Ugovora za jednu dodatnu izvanrednu akciju na širem području Grada Velika Gorica, za dodatni iznos od 3.700,00 EUR – odgovorili su nam iz Grada.

Foto: arhiva/Vozilo Eko-Deratizacije, zaprašivanje komaraca/G.Kotroman/Cityportal.hr

I kako je naša Gorica specifična po mnogočemu, tako će ovu sezonu komaraca pamtiti i djelatnici zagrebačke tvrtke EKO-Deratizacija. Jer nisu se užarile samo telefonske linije goričke gradske uprave.  Naime, kako su nam ispričali u telefonskom razgovoru, u svih 27 godina poslovanja samo su u Gorici doživjeli takve reakcije građana. Reklo bi se, lagani ‘šok & nevjerica’ zbog učestalih poziva s našeg područja… No, svakome su pojašnjavali i odgovarali.

Posebno su im bili interesantni zaključci stanovnika Šćitarjeva, Jagodnog i Novog Čiča, koji su tvrdili kako specijalna vozila prolaze kroz mjesto bez obavljenog posla, jer da vozilo prolazil ulicom, a iz njega ne izlazi tzv. ‘magla’. No, iz tvrtke pojašnjavaju, kako je kontrola takva da kad se uključi stroj za zamagljivanje, uključuje se i GPS, tretiraju se određene pozicije a ne ‘šprica’ se gore-dole ulicama, a vozilo kad dođe u slijepu ulicu naravno da se treba i okrenuti.

– Tu je prikazano naše vozilo, snimljeno na povratku s već istretirane lokacije te odlazak istog na sljedeću lokaciju – službeni je odogovor Eko-Deratizacije.

Građani su se žalili i kako vozilo EKO-Deratizacije prolazi mjestom bez tretiranja komaraca, iz tvrtke demantiraju i pojašnjavaju/ Screenshot

Pojedini građani smatraju kako se loše radi jer ‘sredstva koja se koriste nisu učinkovita’. Zanimalo nas je i koliko se puta ove godine tretiralo komarce na goričkom području, te koliko je učinkovito tretiranje ako se isto ne provodi istovremeno u susjednim selima (npr. tretira se na području Gradića, ali taj dan ili tjedan uopće ne na području susjedne Petrovine gdje su šuma i kanal?). Evo što su odgvorili.

– Ugovorom je dogovorena dezinsekcije letećih oblika komaraca (adultcidne metode) na javnim površinama, uz dužinu prometnica, u naseljima te javnim građevinama kao što su sportske, kulturne, odgojno-obrazovne, upravne i druge u gradu Velika Gorica, Velika Mlaka i Gradićima. Ugovorene su tri akcije, koje su se provodile 29.06.2023., 18.07.2023. te 22.08.2023. Izvanredna dezinsekcija letećih oblika komaraca (adulticidne metode) ugovorene su dvije akcije, koje su i izvršene 29.06.2023. te 18.07.2023. S obzirom na pojavnost tigrastog komarca, Aneksom ugovora, ugovorena je jedna dodatna dezinsekcija, koja je obavljena u razdoblju od 05. do 07.09.2023. Dezinsekcija komaraca u stadiju ličinke (larvicidni tretman), provodi se na 12 lokacija te su ugovorene četiri akcije.

Foto: arhiva/ G.Kotroman/Cityportal.hr

Za suzbijanje komaraca u stadiju ličinke, koriste se larvicidi, registrirani od strane Ministarstva zdravstva RH te su prikladni za primjenu u leglima koja se tretiraju. Za dezinsekciju letećih oblika komaraca, koriste se djelatne tvari na bazi sintetskih piretroida niske toksičnosti, namijenjene za ULV primjenu preporućeni od Svjetske zdravstvene organizacije za primjenu u naseljenim sredinama s dozvolom Ministarstva zdravstva RH. Radi zaštite okoliša, kao sredstvo za razrjeđivanje, koristi se voda – odgovor je EKO-Deratizacije.

Također su poručili kako i sami stanovnici mogu puno toga učiniti, primjerice maknuti iz dvorišta, s balkona i otvorenog nepotrebne predmete i posude u kojima se nakuplja voda, bar jednom prazniti ili mijenjati vodu u posudama koje su u upotrebi i zadržavaju vodu, poklopcem ili folijom zatvoriti spremnike za vodu u dvorištima i vrtovima.

 

Naslovnica: fotomontaža/Dubravka Petric Pixsell/pixabay.com

Vijesti

U Galeriji Galženica otvorena izložba ‘Obruč’ Ivana Posavca

Ako ste propustili otvorenje, izložbu možete razgledati do 7. lipnja i to ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom od 10 do 15:30 sati te utorkom i petkom od 16 do 20 sati. 

Objavljeno

na

U Galeriji Galženica u petak je u sjajnoj atmosferi i pred brojnom publikom otvorena izložba panoramskih fotografija Ivana Posavca, jednog od legendarnih i ključnih imena suvremene hrvatske fotografije. Izložbu su otvorili Antonia Vodanović, voditeljica Galerije Galženica, fotograf Ivan Posavce te povjesničar umjetnosti Branko Franceschi, autor predgovora i kustos izložbe, ujedno i aktualni ravnatelj Nacionalnog muzeja moderne umjetnosti u Zagrebu.

– Iako na prvi pogled, posjetitelju može djelovati da izabrane i izložene fotografije nisu povezane u jednu homogenu, koherentnu cjelinu, one zapravo samo traže ključ za njihovo kompleksnije čitanje i povezivanje na jednoj simboličkoj razini. Iako su sve Posavčeve panoramske fotografije na neki način intimne, rekla bih da je na ovoj izložbi osobni, subjektivni, introspektivni i autoreferencijalni pristup prisutan na jednoj još većoj razini nego ranije, gdje fotografije predstavljaju reference na neke privatne epizode, razmišljanja o životu i prolaznosti. No, ipak koliko god se autor s radovima otvara publici, što zahtjeva određenu vrstu ranjivosti, toliko ostaje i samozatajan, ostavljajući prostor publici za vlastita čitanja radova – rekla je voditeljica galerije Antonia Vodanović.

Foto: Ivan Buvinić

Panoramske fotografije objedinjene su nazivom ”Obruč”, a izložba se sastoji od 10 panoramskih fotografija formata 3,60 x 0.90 metara snimljenih u širem vremenskom razdoblju, od 2000. do 2022., sovjetskim fotoaparatom FT2, izvorno namijenjenom za procjenu rezultata topničke paljbe na neprijateljskom području. Objektiv ovog fotoaparata omogućuje izrazito naglašene horizontalne snimke, neuobičajenog omjera kadra. Posavec s ovom fotoaparatom snima različite scene, motive i ugođaje, poput kontinentalnih i primorskih pejzaža, veduta, te aktova.

Foto: Ivan Buvinić

– Sa svoje pozicije interpreta, rekao bih da raznovrsne motive izložbe, pa i predstavljena atmosferska stanja, prizore s kontinenta ili one zabilježene u primorju, kao obručem objedinjuje osjećaj egzistencijalne težine, prolaznosti i ljepote u prolaznosti, neukorijenjenosti, neprekidne prisile biranja, duhovnosti, krhkosti i efemernosti života i neupitnosti sudbine. Zbilja je naopaka, ali u njoj ima i novog života koji ide dalje unatoč svemu, kako nam doslovno pokazuju pojedine fotografije, a sve nam govore o ljepoti postojanja, ma kako ono teško ili čak i uzaludno bilo. Obruč su i fizički gabariti i udvojena forma izložbenog prostora Galerije Galženica, za čije niske zidove Posavčeve panorame predstavljaju idealni format. Naposljetku, sve je na svom mjestu i baš onako kako treba biti – komentirao je Branko Franceschi, autor predgovora i kustos izložbe.

Foto: Ivan Buvinić

Ako ste propustili otvorenje, izložbu možete razgledati do 7. lipnja i to ponedjeljkom, srijedom i četvrtkom od 10 do 15:30 sati te utorkom i petkom od 16 do 20 sati.

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

Gorička policija uhitila vozača koji je vozio pijan, bez vozačke i pritom još skrivio prometnu nesreću

U nesreći su stradale čak tri osobe.

Objavljeno

na

Gorička policija za vikend je uhitila vozača koji je već prije kažnjavan jer je vozio pod zabranom, a sada je ponovno uhvaćen u težem prekršaju. Osim što je, kako ističu iz policije, vozio bez vozačke i s promilima u krvi, sudjelovao je i u prometnoj nesreći.

Naime, sletio je s ceste, a u nesreći su stradale tri osobe, od kojih je jedna zadobila teške tjelesne ozlijede. Vozač je smješten u policiju do otriježnjenja te je prepraćen uz kazneni predmet Općinskom državnom odvjetniku.

U vikend akciji, najviše promila u krvi je imao 46-godišnjak koji je zaustavljen u petak 10. svibnja oko 21:50 sati u Ulici Ivan Gorana Kovačića. Nadzorom je utvrđeno da je vozio s 1,32 promila. Muškarcu je privremeno oduzeta vozačka dozvola na rok od 12 sati i isključen je iz prometa te mu je uručen Prekršajni nalog.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Evo zašto liječnici preporučuju redovite specijalističke preglede i laboratorijske pretrage

Objavljeno

na

Objavio/la

Laboratorijske pretrage te specijalistički i sistematski pregledi spadaju među temeljne medicinske postupke kojima se vrlo precizno može odrediti zdravstveno stanje pojedinca. Njihova najveća prednost je što potencijalno spašavaju živote, jer otkrivaju bolesti u vrlo ranoj fazi. Od sada se mogu obaviti u privatnim poliklinikama uz Dopunsko zdravstveno osiguranje, a evo što o laboratorijskim pretragama i specijalističkim pregledima kažu liječnici.

Laboratorijskim pretragama mogu se identificirati zdravstveni problemi prije pojave bilo kakvih simptoma, a pretragama su obuhvaćeni svi vitalni organi – srce, krvožilni sustav, jetra, gušterača, bubrezi, te mokraćni, koštani i probavni sustav.

– Na temelju rezultata laboratorijskih pretraga donose se dvije trećine kliničkih odluka, dijagnoza, preporuke za liječenje i upućivanje na daljnje obrade. Svakako se preporučuju onima s kroničnim bolestima, ali i ostalima kao prevencija kako neka stanja ne bi prešla u kroničan oblik. Laboratorijskim pretragama možemo dijagnosticirati, ali i pratiti razne bolesti kao što su dijabetes, bolesti srca i štitnjače, neke vrste karcinoma, anemiju, reumatske bolesti, celijakiju te brojne druge –  istaknula je spec. med. biokemije i laboratorijske medicine Lucija Šimetić, voditeljica laboratorijske dijagnostike u Croatia Poliklinici u Osijeku.

Kao što je navela, nalazi laboratorijskih pretraga mogu biti osnova za upućivanje na specijalističke preglede kojima se mogu postići vrhunski rezultati u dijagnostici i liječenju. Specijalistički pregledi obuhvaćaju razna područja, među kojima su kardiologija, neurologija, radiologija, ginekologija, urologija, pulmologija i brojna druga.

– Svjedoci smo sve učestalije pojave različitih kroničnih i zloćudnih bolesti u svim dobnim skupinama zbog nedostatka tjelesne aktivnosti, loše prehrane i ostalih faktora, stoga postoji velika potreba za prevencijom bolesti. Specijalističkim pregledima bolesti možemo otkriti prije nego nastanu komplikacije i unaprijediti kvalitetu života – naglašava doc. prim. dr. sc. Ivan Radoja, dr. med.

Dodaje i kako je za rano otkrivanje raznih bolesti važan i sistematski pregled koji također uključuje dio specijalističkih pregleda, ali i EKG, spirometriju, dijagnostičke testove i slično. Novi paketi Dopunskog zdravstvenog osiguranja Croatia osiguranja pokrivaju upravo ove preglede, ali i razne druge medicinske usluge. Uz osnovno Dopunsko osiguranje već za samo nekoliko eura mjesečno više ugovorite zdravstvene preglede i pretrage čija je pojedinačna komercijalna vrijednost viša i od 100 eura. Vrijednost pojedinih paketa usluga prelazi i 200 eura, a svi pregledi dostupni su u modernim privatnim poliklinikama u cijeloj Hrvatskoj, bez dugih čekanja i uputnice.

Osim toga, policu Dodatnog zdravstvenog osiguranja možete povezati s ostalim osiguranjima u Spektru, jedinstvenom programu pogodnosti u kojem cijelo vaše kućanstvo ostvaruje brojne uštede i benefite. Više detalja o ovim jedinstvenim paketima potražite na crosig.hr.

Nastavite čitati

Sport

Dinamovci iz Novog Čiča kao nekada u ljepša vremena

Gosti iz Samoborskog Otoka izbjegli “popiti” dvocifrenu porciju u svojoj mreži.

Objavljeno

na

Objavio/la

Opet je ugodno provesti nedjeljno popodne na stadiončiću Dinama Hidrel u Novom Čiču. Ne samo zbog dobrog napadačkog nogometa. Dinamovci sada imaju i samoorganiziranu skupinu navijača stacioniranu na sjevernoj tribini koja je neumorno bodrila plave ovaj put uzorno bez baklji, petardi i topovskih udara. A igrači su se pošteno trudili vratiti im igrom i golovima.

Foto: Mato Paviša

Već u 1. minuti utakmice u kaznenom prostoru gostiju srušen je Domagoj Šuk u dobroj situaciji za postizanje pogotka pa je inače dobar sudac Ante Capan morao pokazati na 11 metara.

Foto: Mato Paviša

Kaznu je izveo Marko Kadoić i pogodio mrežu visoko u svojem desnom kutu i bilo je 1-0. Činilo se tada da se gostima iz Samoborskog Otoka ne piše dobro, ali uslijedilo je ono, što postariji potpisnik ovih redaka već dugo nije gledao.

Foto: Mato Paviša

Samoborci su zaigrali otvoreno i ostavljali koridore prema svojoj mreži. Nevjerojatno je koliko su domaći napadači izradili zicera i prilika za pogotke. Gotovo svake minute bilo je vatre pred dobrim, ali i sretnim vratarom Domagojem Jaklencem, ali lopta nije željela u mrežu. Trener Dinama Hidrel Mario Paviša odahnuo je tek u 35. minuti kad je Nikola Beljan konačno pogodio za 2-0.

Foto: Mato Paviša

Ništa se nije promijenilo ni u drugom poluvremenu. Dinamovci i dalje nisu koristili velike prigode za pogotke, ali trener Paviša se više nije nervirao uz komentar: “Takav je nogomet. U kolu prije dečkima je sve ulazilo i zabili smo osam komada. Važno je da igramo dobro i da dečki grizu do posljednje minute.”

Foto: Mato Paviša

Foto: Mato Paviša

Na kraju završilo je 4-1, ali veselo je bilo i nakon tekme u takozvanom trećem poluvremenu. Zajedničku večeru igrača Hidrela, članova Uprave i navijača pripremili su Igor Horvatić, simpatična i poletna Sanja i Joža Šantek. Redali su se refreni pjesama u čast imenjaka i prvaka iz Maksimira, a nije zaboravljena ni Markova Baby Lasagne i ritam “Rim tim tagi dim”.

Foto: Mato Paviša

Moramo istaknuti i zadovoljstvo legendarnog i najvećeg navijača Dinama Hidrel Dubravka Lazić (na fotografiji desno u društvu vratara Ivana Šimića). U mlađim danima bio je profinjen i lepršav veznjak Dinama iz Novog Čiča, a danas prati svoj klub doma i vani. Spomenimo i 49. rođendan trenera Marija Paviše i čašćenje svojih igrača.

Foto: Mato Paviša

Foto: Mato Paviša

Na kraju i jedna pomalo neugodnost. Nakon vrlo korektne utakmice pozlilo je jednom mladom gostujućem igraču. Prva pomoć pružena mu je odmah na terasi uz igralište, a onda je prebačen na hitnu.

Foto: Mato Paviša

DINAMO HIDREL 4
SAMOBORSKI OTOK 1

NOVO ČIČE Igralište Dinama Hidrel. Igrano 12. svibnja od 17.30. Gledatelja 70. Sudac: Ante Capan. Pomoćnici: Anto Mandir i Božidar Rukavina (svi iz Vrbovca). Delegat: Zdenko Slopko (Velika Gorica).

STRIJELCI: 1-0 Kadoić (2.-iz 11 metara), 2-0 Beljan (35), 3-0 Beljan (49), 3-1 Pinculić (79), 4-1 Balabanić Džoić (87).

DINAMO HIDREL: Šimić (od 87. Šafranko), Vukadin, Beljan (od 70. Fabrizio Hrkovac), Balabanić Džoić, Lacković (od 60. Cavrić), Šuk (od 60. Španiček), Žarina, Babić (od 60. Dinko Škrtić), Pavlović, Leo Hemen, Kadoić. Trener: Mario Paviša

SAMOBORSKI OTOK: Jaklenec, T. Vitko (od 60. Binički), Stanec, Beribak, Šarić, Razum, Borščak (od 60. Vapnar), Pinculić, Galinec (od 60. Balog), B. Vitko, Horvat. Trener: Ferdo Kamenčić

IGRAČ UTAKMICE: Nikola Beljan

Nastavite čitati

Sport

Šampioni!!! Klinci, vi ste zakon!

Pioniri HNK Gorice pobijedili su Rijeku 4-3 na glavnom terenu Gradskog stadiona, u zadnjem kolu 1. NL, i osvojili naslov prvaka Hrvatske! Na ponos cijeloga grada, cijeloga kluba, cijele omladinske škole… Bravo, dečki!

Objavljeno

na

Objavio/la

Pod nogama je bio travnjak glavnog terena, na tribinama nekoliko stotina uzbuđenih gledatelja, cijele obitelji i gomila prijatelja, svi zainteresirani dobronamjernici i prijatelji turopoljskog nogometa, a pred njima samo jedan cilj – ovo ne smijemo izgubiti! Pioniri Gorice borili su se s novim okruženjem, s velikom pozornošću sa svih strana, a u svemu tome i sa samima sobom. Jedan bod nedostajao im je do povijesnog, velikog uspjeha za nogometnu školu HNK Gorice, za velikogorički sport općenito, jedan koračić dijelio ih je od ostvarenje velike želje, a taj koračić su i napravili!

Izveli su to onako kako oni i najbolje znaju, karakterno, odlučno i nimalo nalik na “obične” klince iz osmog razreda. Ovo je jedna posebna generacija mladih ljudi i nogometaša, ovo je momčad koja je zaslužila s ponosom, na sav glas reći:

“Mi smo prvaci Hrvatske!”

U utakmici odluke, pod velikim pritiskom, nekoliko sati nakon što je Lokomotiva napravila ono što nije smjela, dobila Dinamo u zadnjem kolu, u trenucima kad su ovisili samo o sebi, pioniri Gorice su – isporučili. Iako su čak tri puta gubili, padali u minus, svaki put su znali odustati i uzvratiti. Na kraju su i preokrenuli, završili jednu briljantnu sezonu onako kako su je i zavrijedili završiti, pobjedom u ludilu od utakmice.

A to ludilo počelo je u 20. minuti. Gradski stadion je zanijemio nakon što je igrač Gorice Zvonimir Ivec loptu poslao u svoju mrežu i doveo vrlo dobre Riječane u prvo vodstvo u nizu. Odgovor je stigao već pet minuta poslije, i to u izvedbi dečka koji je silno nedostajao u posljednjih nekoliko utakmica. Mihael Kelava kapetan je U-15 reprezentacije, jedan od glavnih igrača ove momčadi, a upravo je on u 25. minuti izjednačio rezultat.

Međutim, malo potom – novi šok! Karlo Radusin je umaknuo pažnji goričke obrane i Rijeka već u 27. minuti ponovno vodi. Ovoga puta odgovor je bio još brži, ekspresniji, ali s novim igračem u glavnoj ulozi. Juraj Frigan također je reprezentativac, ranije u nedjelju odradio je krizmu, a u 28. minuti vratio je rezultat na početak. Ni pola sata nije prošlo, a veliki semafor na Gradskom stadionu pokazuje: 2-2!

I bilo bi sve puno lakše da se s tim rezultatom otišlo i na predah nakon prvih 35 minuta, ali ništa od toga… Gael Savković u posljednjoj minuti prvog dijela vratio je prednost Rijeci, koja je povela i treći put u samo 15 minuta. Srećom po Goricu, treći i posljednji put.

Nervoza na tribinama je rasla, počeli su se paliti i reflektori, kako bi scenografija bila upotpunjena, a na ulasku u posljednjih 20 minuta utakmice konačno se Gorica ponovno vratila u igru. Mihael Kelava izjednačio je na 3-3 u 52. minuti udarcem s bijele točke, što je značilo da Gorica ponovno ima rezultat koji joj osigurava naslov prvaka, ali naravno da ovi klinci nisu imali namjeru na tome stati…

Tribine Gradskog stadiona eksplodirale su samo četiri minute poslije, kad je Kelava kompletirao svoj hat-trick i postavio konačnih 4-3. Prvi put mladi Goričani su poveli, a to vodstvo znali su sačuvati do kraja. Jednako kao što su znali i burno, vrlo emotivno proslaviti ovaj strašan uspjeh koji će se pamtiti.

Nije ovo uzrasna kategorija u kojoj je rezultat primarna stvar, tako su i prema igračima cijele ove sezone i komunicirali prema igračima, puno je važnije da što više ovih dječaka jednoga dana izraste u ozbiljne seniorske igrače, ali nekako je lakše odrastati uz pobjede. I, u ovome slučaju, uz trofeje. Ovi dečki zaslužili su sreću i zadovoljstvo koje su doživjeli, jer oni su ponos grada, kluba, nogometne škole, svoga trenera Borisa Trivunova.

U posljednjoj pobjedi u sezoni u kojoj su doživjeli samo jedan jedini poraz sudjelovali su, svatko na svoj način, ovi dečki:

Ivan Grahovac, Luka Čolić, Dario Župetić, Jakov Miholić, Zvonimir Ivec, Jan Cindrić, Francis Chinedu Echue, Ivan Bilobrk, Juraj Frigan, Luka Drčelić, Mihael Kelava, Miroslav Karkačov, Fabio Čagalj, Elisandro Kožina Aranha, Frano Antolić, Marko Rezek, Luka Petračija i Stjepan Prahir.

Nije to i kompletan kadar, neki su ovom prilikom bili i uz teren, izvan sastava, ali o svima njima ćemo detaljnije ovih dana…

Zasad je dovoljno zaključiti: Bravo, klinci, vi ste zakon!

Nastavite čitati

Reporter 436 - 11.04.2024.

Facebook

Izdvojeno