Povežite se s nama

HOTNEWS

Na Aktualnom satu o novoj sportskoj dvorani, pješačkim stazama, Kurilovečkoj šetnici, aglomeraciji…

U tijeku je 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice.

Objavljeno

na

Gorički vijećnici 13. sjednicu Gradskog vijeća započeli su minutom šutnje nedavno preminulom Ivanu Šukeru. Nakon izglasavanja dnevnog reda, redala su se pitanja vijećnika upućenih gradonačelniku Krešimiru Ačkaru u sklopu Aktualnog sata.

Vijećnici su postavili pitanja iz svih sfera, od rekonstrukcije ulica, izgradnje Doma za starije u Podložnici, Turopoljskom leksikonu u digitalnom obliku, svinjskoj kugi, zaprašivanju komaraca, školi u Dubrancu…i brojna druga.

26.09.2023. – 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice – foto: Petra Škrinjarić/ Cityportal.hr

Mladi sportaši dobit će novu sportsku dvoranu

Prvi je pitanje postavio vijećnik Damir Slojšek vezano uz izgradnju nove dvorane za treninge sportaša.

– Pokrenute su sve aktivnosti vezane uz taj projekt. Gradit će se na parceli veličine 6 500 metara kvadratnih, a pri kraju je izrada glavnog projekta nakon čega se ide u izradu troškovnika, ishođenja građevinske dozvole i postupak javne nabave za izvođača radova. Radi se o dvorani balonskog tipa, veličine 68 puta 35 metara kvadratnih visine 11 metara. Bit će polivalentna kako bi se u njoj odvijati svi dvoranski sportovi. Prvenstveno će biti namijenjena mlađim dobnim kategorijama – ispričao je zamjenik gradonačelnika Neven Karas.

Zbog nove dvorane morat će se probiti i nova cesta kroz sportsko-rekreacijsku zonu od Rakarske prema Gradskom stadionu. Zamjenik Karas istaknuo je i kako će se u sklopu buduće osnovne škole u Kurilovcu izgraditi također veća sportska dvorana.

26.09.2023. – 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice – foto: Petra Škrinjarić/ Cityportal.hr

Pročistač će se ipak graditi europskim novcem

Vijećnika Ozrena Robića zanimalo je kada će građani moći podnijeti zahtjev za priključenje na sustav odvodnje te što je s pročistačem. Prijeti li Gradu Velikoj Gorici, zbog kašnjenja izgradnje pročistača, da izgubi komponentu financiranja iz EU fondova?

– U tijeku je prethodno savjetovanje koje završava ovaj tjedan, a nakon toga slijedi ponovno raspisivanje javnog natječaja za izgradnju u elektronskom oglasniku. Kada je u pitanju samo financiranje, ne postoji nikakva opasnost s obzirom na to da je sami uređaj prebačen u drugo operativno financijsko razdoblje od 2022. do 2027.godine te će biti financiran europskim sredstvima – odgovorio je Krunoslav Višić, direktor VG Vodoopskrbe.

26.09.2023. – 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice – foto: Petra Škrinjarić/ Cityportal.hr

‘Kurilovečka šetnica’ ide na javnu raspravu

A mještani Kurilovca uskoro će dobiti i takozvanu ‘Kurilovečku šetnicu’, upravo taj projekt zanimao je vijećnika Anrija Targuša. Zamjenik Karas odgovorio mu je kako je napravljeno idejno rješenje.

– Šetnica je planirana od križanja Jelačićeve i Lomničke ulice do Fabijančićeve, u dužini 1400 metara, a planirana širina 16 metara. Priprema se glavni i izvedbeni projekt, a 9. listopada bit će organizirana rasprava od 18 sati u kurilovečkoj Gasilani. Projekt će biti prezentiran građanima, a koji će se moći izjasniti o tom projektu – dodao je Karas.

Plan i dinamika radova o izgradnji pješačko-biciklističkih staza kao i izgradnja vodovodne mreže u Vinogradskoj ulici u Buševcu i Novom selu, zanimali su vijećnicu Ivanu Belošević.

– Početkom godine, dosta se mještana javilo sa zahtjevima za uvođenje vodovodne mreže u tim dijelovima naselja. Pokrenuli smo sve da se krene s projektiranjem projekta. Izrađena je projektna dokumentacija koja je predana na građevinsku dozvolu. No, tu nam se pokazao mali problem s imovinsko-pravnim odnosima koji također iziskuju izdavanje građevinske dozvole. Poslali smo upit u Ministarstvo, s obzirom na to da je i taj dio proglašen kao potresno područje, možemo li bez građevinske dozvole krenuti s radovima. Dobili smo pozitivno mišljenje, a s obzirom na to da je vrijednost radova oko 200 tisuća eura stavit ćemo to u plan za sljedeću godinu – dodao je direktor Višić.

26.09.2023. – 13. sjednica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice – foto: Petra Škrinjarić/ Cityportal.hr

Pješačko-biciklističke staze od Velike Gorice prema Starom Čiču i Maloj Buni

Pročelnik za komunalne djelatnosti i promet Dubravko Katulić iznio je vijećnicima detaljan plan izgradnje pješačkih i biciklističkih staza na području Velike Gorice.

– Trenutno je u izgradnji pješačka staza u Petrovini. Uskoro bi trebali krenuti s radovima na pješačkoj stazi u Šiljakovini u Ulici Ogulinca Franje-Selje od kućnog broja 15 do 19 prema Ulici Ivana Šabana odnosno do groblja. U ovoj godini u planu je i izgradnja pješačke staze u Ščitarjevu do skretanja za Obrezinu – nabrojao je Katulić te dodao kako su u planu i veće kapitalne staze.

– To su pješačko-biciklističke staze uz glavnu cestu D30 prema Starom Čiču i D31 prema Maloj Buni. Prva faza staze ide od Velike Gorice do groblja Kušanec, ona će biti pješačko-biciklistička, dok druga faza je biciklistička staza do Male Bune u dužini 3 800 metara – dodao je Katulić i istaknu kako se staza prema Starom Čiču sastoji od 3 faze.

– Za sve staze su izdane lokacijske dozvole i izgrađeni su parcelacijski elaborati na osnovu kojih se pokreću imovinsko-pravni odnosi. Za stazu prema Starom Čiču imamo 64 katastarske čestice te je za sve napravljena procjena vrijednosti zemljišta koja prethodi postupku osiguranja dokaza odnosno izvlaštenja ako vlasnici neće biti suglasni s procjenom troškova zemljišta – naglasio je Katulić.

Nakon aktualnog sata, vijećnici su krenuli s točkama dnevnog reda, a s 16 glasova ZA i 6 protiv prihvatili su Prijedlog Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Velike Gorice za 2023. godinu.

HOTNEWS

U ponedjeljak počinje suzbijanje ličinki komaraca

Iz tvrtke zadužene za suzbijanje aktivnosti će provoditi od 10 do 14 sati.

Objavljeno

na

Kreće suzbijanje komaraca na području Velike Gorice i okolice. Kako ističu iz tvrtke zadužene za deratizaciju, dezinfekciju i dezinsekciju, suzbijanje komaraca u stadiju ličinke obavljat će prvi put u ponedjeljak 13. svibnja od 10 do 14 sati.

Lokacije na kojima će provesti aktivnosti su Podbrežnica (Gradski vrt 1), Podbrežnica (Gradski vrt 2), Podbrežnica (livada uz Šibensku), Cibljanica (Gradsko groblje), GČ Vladimir Nazor (park dr. Franje Tuđmana), GČ Miljenko Granić (kanal uz Zagrebačku/Vukomeričku uz Auto Zubak), GČ Stari Grad (reciklažno dvorište ˝Sajmište˝), GČ Pleso (odvodni kanal kod vojarne), Velika Mlaka ( ul. K. Weingartnera kod br. 18), Velika Mlaka (Dolenec), Velika Mlaka (vulkanizerska radnja) i Gradići (vulkanizerska radnja).

Za suzbijanje ličinki komaraca koristit će motorne prskalice, ručne tlačne prskalice, aparate za hladno orošavanje. Djelatnici na terenu će bilježiti svako otkriveno leglo tijekom izvida te će o tome voditi pisane evidencije na propisanim obrascima.

– U leglima komaraca koristit ćemo odgovarajuća sredstva formulirana kao granule, tablete ili koncentrat za emulziju koji su registrirani i odobreni od Ministarstva zdravlja – istaknuli Eko deratizacije.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Htio provaliti u kuću u Lomnici, no omela ga – djeca

Prije tri dana u Deverićevoj ulici.

Objavljeno

na

Prije tri dana nepoznati počinitelj pokušao je provaliti usred bijela dana u obiteljsku kuću u Donjoj Lomnici. Kako doznajemo iz goričke policije bilo je to 7. svibnja od 14:45 do 15:10 sati u Deverićevoj ulici.

– Lopov je prišao balkonskim vratima sa stražnje strane kuće u vlasništvu 45-godišnjakinje gdje je zavlačenjem alata pokušao obiti i otvoriti vrata, no odustao je od daljnje namjere – kažu iz policije te dodaju kako je provalnik očito primijetio da se u kući nalaze djeca vlasnice te ga je to spriječilo u naumu.

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

Iz vikendice u Lukinić Brdu odnio sve! Od trimera, televizora do vina

Šeta je procijenjena na 6 tisuća eura.

Objavljeno

na

Gorička policija izvijestila je o provali u vikendicu u Lukinić Brdu koja se dogodila između 1. i 4. svibnja. Naime, nepoznati počinitelj došao je do vikendice u vlasništvu 39-godišnjaka i doslovce ukrao sve što se u vikendici nalazilo.

Učinio je to tako da je prišao prozoru vikendice na kojem je prvo demontirao mrežicu za insekte, potom je alatom obio prozor i ušao u kuću iz koje je ukrao dva motorna trimera, samohodnu motornu kosilicu, motornu pilu, bušilice, visokotlačni perač, ubodne pile, televizor, zvučnik, plastične gajbe s električnim kablovima, 10 litara vina, pivo te bezalkoholno piće.

Šeta je procijenjena na 6 tisuća eura.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Dijelimo besplatne ulaznice za AIRVG, evo kako možete do njih

Svoje ulaznice moći ćete preuzeti na licu mjesta u vremenu od 12 do 15 sati.

Objavljeno

na

Zrakoplovni dan i aeromiting AIRVG2024 izazvao je velik interes među Velikogoričanima, ali i van granica naše županije. Posebno vidljivo, bilo je kada su besplatne ulaznice koje su se morale osigurati preko Entria, planule u svega dva sata. Njih 5 tisuća.

Dobra vijest je ta, što je Grad Velika Gorica osigurano za naše čitatelje i slušatelje 50 besplatnih ulaznica do kojih možete doći vrlo lako. Dijelimo 2×25 ulaznica.
Sve što trebate učiniti je poslati nam svoje podatke na mail [email protected] i nagradit ćemo one najbrže.

Svoje ulaznice moći ćete preuzeti na licu mjesta u vremenu od 12 do 15 sati.

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

Dobre vijesti! Petar se vratio kući

Potvrdili su nam to iz HGSS-a.

Objavljeno

na

Iz HGSS-a su nam potvrdili kako je priča o nestanku 28-godišnjeg Velikogoričana Petra Mandarića dobila sretan epilog. Naime, Petar se vratio kući. Razlozi nestanka nisu nam poznati, važno je samo da priča ima sretan kraj. Potraga je obustavljena te se Petar više ne nalazi u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba.

Podsjetimo, Petar je nestao na području Velike Mlake prije dva dana, u blizini benzinske crpke Lukoil.

 

Nastavite čitati

Reporter 436 - 11.04.2024.

Facebook

Izdvojeno