Povežite se s nama

Sport

Nema Eura bez Goričana: Trojica na konačnom popisu izbornika Skočića!

U Rumunjskoj i Gruziji, od 21. lipnja do 8. srpnja, igrat će se Europsko prvenstvo za U-21 reprezentacije, a hrvatski dres nosit će i trojica igrača HNK Gorice – Krešo Krizmanić, Jurica Pršir i Toni Fruk. Sretno, dečki!

Objavljeno

na

U četvrtak poslijepodne Željko Sopić okupit će igrače HNK Gorice na početku priprema za novu sezonu, cijelih 17 dana nakon što je spušten zastor na prošlu, a u iščekivanju novog početka stigle su – sjajne vijesti! I konačna potvrda da najmanje trojica igrača iz lanjskog rostera neće biti na prvom okupljanju, i to s jako dobrim razlogom, bez potrebe za ispričnicom…

Jurica Pršir, Toni Fruk i Krešimir Krizmanić, naime, bit će dio hrvatske reprezentacije na Europskom prvenstvu U-21, koje će se igrati od 21. lipnja do 8. srpnja u Rumunjskoj i Gruziji! Veliki je to kompliment za cijeli klub, za sve one koji su na bilo koji način doprinijeli tome da se ovakvo nešto ponovno dogodi, ali prije svega je to veliko priznanje ovoj trojici mladih, talentiranih i kvalitetnih igrača. Dobili su priliku da se na velikoj sceni potvrde, dokažu i pokažu, a sad je sve na njima.

Prije dvije godine, na posljednjem Euru za ovaj uzrast, Gorica je također imala trojicu svojih igrača, pri čemu se jedno ime ponavlja. Tad su u sastavu izbornika Igora Bišćana svoje mjesto pronašli Hrvoje Babec, Dario Špikić i Krešo Krizmanić, koji je tu i dvije godine poslije, zajedno s Obrežaninom Prširom i Našičaninom Frukom. Koji je, nažalost, prema svemu sudeći, svoje u goričkom dresu već odigrao, budući da je posljednje dvije sezone odradio u Velikoj Gorici kao posuđeni igrač talijanske Fiorentine, budući da interesa za njega ima sa svih meridijana…

Izbornik je novi, iskusni Dragan Skočić zamijenio je Igora Bišćana nakon preuzimanja klupe Dinama, ali i dvije godine poslije brojka je ostala ista. Iako su na inicijalnom popisu bili “samo” Fruk i Pršir, iako je Krizmanić u postsezonu krenuo u kadru U-20 reprezentacije, izbornik je i njega odlučio prvo priključiti pripremama, a zatim i uvrstiti na svoj konačni popis, na kojem je cijeli niz sjajnih igrača.

Pravo nastupa za ovu selekciju imaju i A reprezentativci poput Joška Gvardiola, Josipa Šutala i Josipa Stanišića, da nije bilo ozljede bio bi tu i Luka Sučić, no i bez svih njih Hrvatska će imati sastav s kojim će se imati pravo nadati velikom rezultatu. Prije dvije godine prvi put su naši klinci uspjeli proći skupinu, da bi ih u četvrtfinalu nakon produžetaka izbacila Španjolska, a cilj će i ovoga puta biti najmanje jednak. Proći skupinu, pa pokušati otići što dalje.ž

Ako je ikako moguće, sve do Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine, na kojima će nastup izboriti tri najbolje momčadi na turniru. Bude li i Francuska u polufinalu, to će značiti da će svi ostali sudionici također na Igre, budući da Francuzi kao domaćini svoje mjesto već imaju.

– Vjerujem da možemo to ostvariti, i bez igrača iz A reprezentacije imamo zaista dobru momčad i moramo vjerovati da je to moguće – kaže Jurica Pršir u iščekivanju odlaska prema Rumunjskoj.

Hrvatska će u toj zemlji, točnije u Bukureštu, odigrati sve tri svoje utakmice u skupini, počevši od Ukrajine 21. lipnja, preko Španjolske 24. lipnja, sve do domaćina Rumunjske 27. lipnja. Finale je na rasporedu točno dva tjedna uoči početka nove sezone HNL-a, što će značiti da će eventualni uspjeh reprezentacije bitno utjecati na planove trenera Sopića, no to je u ovim trenucima ipak manje važno.

Sport

Klinci, tko ste? Kozjača, Nigerija, Mlaka, Brazil, talent, ozljede i ponude koje stižu…

Pioniri HNK Gorice prvaci su Hrvatske, do povijesnog uspjega ovi su 15-godišnji dečki stigli pobjedom 4-3 u zadnjem kolu protiv Rijeke, na glavnom terenu Gradskog stadiona, a mi jutro poslije donosimo poneku rečenicu o svakome od njih…

Objavljeno

na

Objavio/la

Čiste, iskonske, dječačke emocije preplavile su ove rane nedjeljne večeri Gradski stadion. Sreća koja se čitala s lica pionira Gorice, novih prvaka Hrvatske, bila je zaraznija od bilo kojeg dosad poznatog virusa, osmijesi su išli od uha do uha, ponos je dominirao pod svjetlima upaljenih reflektora… Bila je to, ukratko, večer za pamćenje!

To su djeca, učenici osmog razreda, nije u njihovoj nogometnoj priči rezultat primarna stvar, ali zato je valjda i zadovoljstvo još veće. Zato što su bili zajedno cijele ove nezaboravne sezone, zato što su stajali jedan uz drugoga i zato što su zajedno ostvarili uspjeh kojeg će se sjećati do kraja života. U cijelom procesu ispisivanje povijesti puno su toga i naučili, upoznali se s pritiskom neke sasvim nove vrste, napredovali kao nogometaši, ali i kao mladi ljudi.

Čestitke stižu za svih strana i jutro poslije, društvene mreže “gore” povodom uspjeha za pamćenje, a sami dečki i nakon (ne)prospavane noći uživaju kao nikad. Zasluženo, bez ijedne mrlje, jer ovo je momčad koju će i trener Boris Trivunov opisati rečenicom “za njih je svaki trening kao finale Lige prvaka”. A u tome je vjerojatno i tajna uspjeha. Kad se spoje karakter, talent i zajedništvo, sve je moguće.

I idealan je ovo trenutak da kratko predstavimo ove sjajne klince, da svakome posvetimo rečenicu ili dvije, da za nijansu bolje upoznamo “Klasu 2009”, momčad koja je prošla različite faze, nekoliko selekcija i doselekcija, da bi izgledala ovako kako izgleda. I postigla ovo što je postigla.

Pioniri Gorice cijele ove sezone upisali su samo jedan poraz u 26 utakmica i zasluženo uzeli titulu… Foto: David Jolić/cityportal.hr

Pa, krenimo redom…

IVAN GRAHOVAC prvi je golman ove momčadi, dečko koji dolazi iz Kozjače, a u HNK Goricu došao je prije dvije godine iz NK Kurilovca. Odrastao je uz Brešku ligu, gledajući i tatu u dresu svoga sela, a to je škola koja se ne može platiti…

LUKA ČOLIĆ kapetan je ove momčadi, stoper visoke klase, hrvatski U-15 reprezentativac. U klubu je od svojih prvih nogometnih koraka, još od otvorene škole, a opisuju ga kao istinskog lidera, pravog vođu.

DARIO ŽUPETIĆ živi i raste u Velikoj Mlaki, a na nogometnom terenu se velikim koracima razvija u ozbiljnog veznog igrača. Također dijete kluba, na “radniku” od prvih dana.

JAKOV MIHOLIĆ je napadač, upravo je završio svoju treću sezonu u HNK Gorici, a dolazi iz Demerja, mjesta poznatog po graničnom prijelazu. Došao je iz Hrvatskog dragovoljca, zajedno s trenerom Trivunovim, kojem je ove sezone uzvratio na povjerenju sa sedam golova.

ZVONIMIR IVEC je Zagrepčanin, zadnji vezni, došao je u Goricu iz NK Maksimira, nakon što je prošao probu, za koju ga je preporučio trener Trivunov. Ranije je bio i u HAŠK-u i Dinamu, ove sezone zabio jedan gol, ali i nesretni autogol protiv Rijeke u zadnjem kolu.

JAN CINDRIĆ još je jedan član ove momčadi koji dolazi iz Velike Mlake. U samim počecima bio je u Dinamu, ali vrlo brzo je shvatio da je Gorica bolji put za njega, tu je već šest godina. Vezni igrač s velikim potencijalom, strijelac šest golova ove sezone, jedini u momčadi koji je nastupio u svih 26 utakmica u prvenstvu.

FRANCIS CHINEDU ECHUE dijete je Nigerijca i Zagrepčanke, bivše odbojkašice, što će reći da su geni sportski. Došao je iz škole nogometa Bubamara iz Prečkog prije tri godine, i to preko probe. A danas je napadač Gorice i – hrvatske reprezentacije! Ove sezone tresao je mreže 11 puta.

IVAN BILOBRK vrlo je perspektivan stoper, s 15 godina visok 193 centimetra, a dolazi iz Stupnika. U Goricu je stigao ove zime iz redova NK Lučkog, povremeni je reprezentativac i dečko koji zaslužuje pozornost.

JURAJ FRIGAN ponajbolji je igrač ove generacije Gorice, ali i U-15 reprezentacije. Vezni igrač, “osmica”, po stilu igre podsjeća na Marcela Brozovića s još malo boljom tehnikom, jer trčati može “do sutra”… A može i zabijati, učinio je to triput ove sezone, a kompletnim učinkom pokazao je da je njegovo dovođenje iz Dubrave prošlog ljeta bio pun pogodak. Već je sve dogovorio s Lokomotivom, pa se predomislio, došao u Goricu i – pogodio! Ponude za njega već stižu…

LUKA DRČELIĆ lijevi je bek koji dolazi iz Sesveta, iz doma koji je otprilike minutu i pol udaljen od stadiona u Sesvetama. Ipak, preko HAŠK-a, gdje je bio kapetan mlađih pionira, odlučio je doći u Goricu, što se pokazalo sjajnim odabirom. Već dvije godine je tu, već dvije godine je standardan, a uspio je zabiti i jedan gol ove sezone.

MIHAEL KELAVA kapetan je U-15 reprezentacije, autor hat-tricka u ključnoj pobjedi protiv Rijeke, već sad igrač za velike pozornice. Dolazi iz Stubice, a pokriva pozicije polušpice i lijevoga krila, što mu je možda i prirodnija pozicija. Počeo je u NK Stubici, odradio polusezonu u NK Zagorcu, pregovarao s Dinamom i Gorice, pa dobro odabrao… Izuzetno moćan igrač, sjajan u situacijama “1 na 1”, sjajnog šuta, pri čemu na trenutke podsjeća na Kristijana Lovrića. Sa 16 golova drugi strijelca lige ove sezone.

Foto: David Jolić/cityportal.hr

MIROSLAV KARKAČOV rezervni je golman, Ukrajinac koji posljednje dvije godine živi u Hrvatskoj. Prvu sezonu odradio je u HAŠK-u pa ljetos došao u Goricu, gdje se brzo udomaćio. Tečno govori jezik, uklopio se, dobivao prilike…

FABIO ČAGALJ sin je Igor Čagalja, legendarnog kapetana Gorice, kojem je omiljeni igrač bio, pogađate, Fabio Cannavaro. Čagi Junior je desni bek i desni stoper, nešto viši od tate, s još boljim predispozicijama, a u sustavu Gorice je od prvih dana. Iz Gradića je, geni su tu, neka bude što više na oca…

ELISANDRO ARANHA KOŽINA PINHEIRO sin je djevojke iz Pušće i momka iz Brazila. Tata je bio igrač Vinogradara, igrao prvu ligu u BiH, drugu kod nas, a tu se i oženio, dobio dijete, ispalo je vrlo talentirano. Došao je iz Dinama, gdje je bio rezervni desni bek, a kroz Goricu je postao prvi stoper U-15 reprezentacije! Ogroman potencijal, dečko koji neprestano napreduje, a u svemu tome zabio je i tri gola ove sezone.

FRANO ANTOLIĆ je Zagrepčanin, ali već je odradio treću sezonu u dresu Gorice. Ljudi iz kluba vidjeli su ga i prepoznali dok je bio u NK Mladosti iz Buzina, pozvali su ga na probu, a on je došao i – ostao. Stoper koji može i u vezni red, spreman uskočiti gdje godo i kad god zatreba.

MARKO REZEK domaći je dečko, iz Novog Čiča, vezni igrač koji je dugo bio i kapetan ove momčadi. Međutim, u ovoj fazi životnog i nogometnog odrastanja usporili su ga zdravstveni problemi, prošao je tešku operaciju, pauzirao gotovo šest mjeseci, no sad se vratio i na njega također treba obratiti pozornost.

LUKA PETRAČIJA igrač je posebnoga kova, popunjava pozicije u sredini terena i na krilu, a njegov potencijal je – ogroman! Ističe se u ovom trenutku po tome što je najniži i najmanji u cijeloj generaciji, ali to je, kako kažu upućeniji, “dečko o kojem će se pričati”. S loptom može sve, pravi nogometni virtuoz, a iza sebe ima epizode u Dinamu i HAŠK-u, iz kojeg je i došao u Goricu.

STJEPAN PRAHIR sin je poznatog velikogoričkog zlatara Hrvoja Prahira, još jedan domaći dečko koji je u klubu od svojih prvih nogometnih dana. Napadač, fizički snažan, u tom smislu dominantan svojim vršnjacima, često se nalazi u prilikama, nazabijao bi se i ove sezone da je realizacija bila samo malo bolja. Zabio je jedan gol i dao svoj doprinos momčadi.

DAVID ŠABARIĆ najmlađi je u ovoj momčadi, jedini koji je rođen 2010. godine, a u Gorici je posljednjih godinu dana. Došao je prošlog ljeta iz Dugog Sela, pokriva pozicije lijevog beka i lijevog stopera, nije nerealno očekivati da sljedeće godine i on bude dio U-15 reprezentacije…

EMANUEL HRANILOVIĆ nastavlja niz domaćih igrača, jer on je doma u Kurilovcu, a u klubu je već cijeli niz godina. Igra na poziciji ofenzivnog veznog, posjeduje iznimne tehničke kvalitete i ogroman potencijal da u godinama koje slijede bude još bolji, kad u fizičkom smislu još malo stasa. Ove sezone zabio je jedan gol.

GABRIJEL ŠEBEK vezni je igrač, domaći dečko, iz obitelji koja klubu daje čak trojicu mladih igrača, jer u sustavu su i mlađa braća Emanuel i Toma. Vrlo zanimljiv igrač, brz i motoričan, s ozbiljnom ulogom u ovoj momčadi. Iza njega je neugodna ozljeda pubične kosti, no vratio se i nastavio “gaziti”.

IVAN NOAH DORA također je domaće, velikogoričko dijete, s dugogodišnjim stažem u HNK Gorici. Pokriva poziciju desnog beka, a završnicu sezone morao je propustiti zbog loma ruke, pa je tako u nedjeljnom slavlju sudjelovao samo kao navijač.

MARO RADUJKOVIĆ još je jedan igrač koji je prije tri godine došao iz Hrvatskog dragovoljca zajedno s trenerom Trivunovom. Najviše može dati na poziciji desnog beka, no u nedjelju nije mogao pomoći zbog zdravstvenih problema tijekom prošlog tjedna. Važan dio ove momčad, dva puta i strijelac ove sezone.

JOSIP CEKOVIĆ dolazi s naših brega, iz Kravarskog, a u HNK Gorici je od svojim samih nogometnih početaka. Stoper koji je izazivao pozornost brojnih klubova imao je ove sezone nesreću da je slomio nogu na školskom košarkaškom natjecanju, zbog čega je propustio najveći dio sezone.

ANTE MILETIĆ stigao je u HNK Goricu iz najveće udaljenosti, čak iz Dubrovnika. Dečko koji se najbolje snalazi na lijevoj krilu stigao je iz Župe Dubrovačke, sve je posvetio nogometu, a u ovoj momčadi se bori za svoje mjesto pod suncem.

IVANO GVOZDENICA također je domaći igrač, od prvih nogometnih dana u klubu, no ove je sezone više prilika dobivao u “dvojci”, kroz koju se kao desni bek pokušavao izboriti za mjesto u šampionskoj momčadi.

FRAN FEKEŽA vezni je igrač, došao je iz Dinama, a živi u Bistri. Također je minute skupljao u drugoj momčadi goričkih pionira.

Nastavite čitati

Sport

FOTO Važna pobjeda Vatrogasca protiv izravnog konkurenta

Objavljeno

na

Objavio/la

Kobilić, 12.05.2024.  Prva ŽNL skupina Jug-22.kolo: Vatrogasac-Donja Kupčina 3:1. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Vatrogasac je u 22. kolu 1.ŽNL Skupina Jug pobijedio momčad Donje Kupčine, izravnog konkurenta za viši plasman rezultatom 3:1, golovima Ivana Paradžika, Mate Barišića i Petra Krasnića, pogodak za goste Stjepan Rimac.

Kobilić, 12.05.2024.  Prva ŽNL skupina Jug-22.kolo: Vatrogasac-Donja Kupčina 3:1. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kobilić, 12.05.2024.  Prva ŽNL skupina Jug-22.kolo: Vatrogasac-Donja Kupčina 3:1. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Bolji početak susreta imali su gosti koji su rano došli u vodstvo pogotkom Rimca, koji je iskoristio neopreznost obrane i iz blizine proslijedio loptu u donji kuta za – 0:1. Domaći su izjednačili u 16. minuti kada je na ubačaj iz kornera najbolje reagirao Ivan Paradžik i u skoku glavom poslao loptu pod gredu – 1:1.

Kobilić, 12.05.2024.  Prva ŽNL skupina Jug-22.kolo: Vatrogasac-Donja Kupčina 3:1. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Neposredno pred odlazak na odmor na dodavanje Toni Štefnera loptu Barišić s desetak metara plasira u malu mrežicu za vodstvo domaćih – 2:1. U drugom poluvremenu Vatrogasac je nastavio s pojačanim pritiskom na suparnička vrata želeći s još jednim golom osigurati mirniju završnicu. Krasnić je u 58. iz slobodnog udarca s 25 metara poluvisoko pored živog zida pogodio kut, a parada vratara je samo uljepšala pogodak – 3:1!

Kobilić, 12.05.2024.  Prva ŽNL skupina Jug-22.kolo: Vatrogasac-Donja Kupčina 3:1. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kobilić, 12.05.2024.  Prva ŽNL skupina Jug-22.kolo: Vatrogasac-Donja Kupčina 3:1. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Incident u 69. minuti i višeminutni prekid utakmice sudac je riješio s dva crvena kartona, dva najratobornija Krstanović odnosno Markulin morali su ranije otići na tuširanje.

Kobilić, 12.05.2024.  Prva ŽNL skupina Jug-22.kolo: Vatrogasac-Donja Kupčina 3:1. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Vatrogasac (22 12 4 6 64:40 40) je s 40 bodova na 5. mjestu prvenstvene ljestvice.

Galerija fotografija

Prva županijska nogometna liga Skupina Jug 2023./2024., 22. kolo

NK Vatrogasac – NK Donja Kupčina 3:1 (2:1)

Velika Gorica, Kobilić. Stadion: ŠRC Kobilić. Gledatelja: 80. Nedjelja, 12.05.2024., 17:30 sati. Sudac: Tomislav Bionda (Zaprešić). Pomoćni suci: Tin Debogović (Bjela Gorica) i Ivica Mazal (Zaprešić). Delegat: Zvonimir Sedmak (Lukavec). Strijelci: 0:1 – Rimac (4), 1:1 – I.Paradžik (16), 2:1 – Barišić (44), 3:1 – Krasnić(58). Crveni kartoni: Luka Krstanović (Vatrogasac) i Mihael Markulin (Donja Kupčina), obadva u 69.minuti zbog međusobnog udaranja.

VATROGASAC: B.Grilec, Šošić, I.Paradžik, Krasnić, Kontić (cap.), Krstanović, Kirinić (od 83. Kalisar), Hrženjak (od 70. Šimek), Štefner (od 60. Antunović), J.Grilec, Barišić. Trener: Vjekoslav Čavar.

DONJA KUPČINA: Braim, M.Potesak, Brezović, F. Stupljanec, S.Stupljanec, J.Stupljanec, F.Potesak, Britvec (od 70. Uđbinac), Markulin, Rimac, A.Stupljanec. Trener: Vladimir Marušić.

 

Nastavite čitati

Sport

Dinamovci iz Novog Čiča kao nekada u ljepša vremena

Gosti iz Samoborskog Otoka izbjegli “popiti” dvocifrenu porciju u svojoj mreži.

Objavljeno

na

Objavio/la

Opet je ugodno provesti nedjeljno popodne na stadiončiću Dinama Hidrel u Novom Čiču. Ne samo zbog dobrog napadačkog nogometa. Dinamovci sada imaju i samoorganiziranu skupinu navijača stacioniranu na sjevernoj tribini koja je neumorno bodrila plave ovaj put uzorno bez baklji, petardi i topovskih udara. A igrači su se pošteno trudili vratiti im igrom i golovima.

Foto: Mato Paviša

Već u 1. minuti utakmice u kaznenom prostoru gostiju srušen je Domagoj Šuk u dobroj situaciji za postizanje pogotka pa je inače dobar sudac Ante Capan morao pokazati na 11 metara.

Foto: Mato Paviša

Kaznu je izveo Marko Kadoić i pogodio mrežu visoko u svojem desnom kutu i bilo je 1-0. Činilo se tada da se gostima iz Samoborskog Otoka ne piše dobro, ali uslijedilo je ono, što postariji potpisnik ovih redaka već dugo nije gledao.

Foto: Mato Paviša

Samoborci su zaigrali otvoreno i ostavljali koridore prema svojoj mreži. Nevjerojatno je koliko su domaći napadači izradili zicera i prilika za pogotke. Gotovo svake minute bilo je vatre pred dobrim, ali i sretnim vratarom Domagojem Jaklencem, ali lopta nije željela u mrežu. Trener Dinama Hidrel Mario Paviša odahnuo je tek u 35. minuti kad je Nikola Beljan konačno pogodio za 2-0.

Foto: Mato Paviša

Ništa se nije promijenilo ni u drugom poluvremenu. Dinamovci i dalje nisu koristili velike prigode za pogotke, ali trener Paviša se više nije nervirao uz komentar: “Takav je nogomet. U kolu prije dečkima je sve ulazilo i zabili smo osam komada. Važno je da igramo dobro i da dečki grizu do posljednje minute.”

Foto: Mato Paviša

Foto: Mato Paviša

Na kraju završilo je 4-1, ali veselo je bilo i nakon tekme u takozvanom trećem poluvremenu. Zajedničku večeru igrača Hidrela, članova Uprave i navijača pripremili su Igor Horvatić, simpatična i poletna Sanja i Joža Šantek. Redali su se refreni pjesama u čast imenjaka i prvaka iz Maksimira, a nije zaboravljena ni Markova Baby Lasagne i ritam “Rim tim tagi dim”.

Foto: Mato Paviša

Moramo istaknuti i zadovoljstvo legendarnog i najvećeg navijača Dinama Hidrel Dubravka Lazić (na fotografiji desno u društvu vratara Ivana Šimića). U mlađim danima bio je profinjen i lepršav veznjak Dinama iz Novog Čiča, a danas prati svoj klub doma i vani. Spomenimo i 49. rođendan trenera Marija Paviše i čašćenje svojih igrača.

Foto: Mato Paviša

Foto: Mato Paviša

Na kraju i jedna pomalo neugodnost. Nakon vrlo korektne utakmice pozlilo je jednom mladom gostujućem igraču. Prva pomoć pružena mu je odmah na terasi uz igralište, a onda je prebačen na hitnu.

Foto: Mato Paviša

DINAMO HIDREL 4
SAMOBORSKI OTOK 1

NOVO ČIČE Igralište Dinama Hidrel. Igrano 12. svibnja od 17.30. Gledatelja 70. Sudac: Ante Capan. Pomoćnici: Anto Mandir i Božidar Rukavina (svi iz Vrbovca). Delegat: Zdenko Slopko (Velika Gorica).

STRIJELCI: 1-0 Kadoić (2.-iz 11 metara), 2-0 Beljan (35), 3-0 Beljan (49), 3-1 Pinculić (79), 4-1 Balabanić Džoić (87).

DINAMO HIDREL: Šimić (od 87. Šafranko), Vukadin, Beljan (od 70. Fabrizio Hrkovac), Balabanić Džoić, Lacković (od 60. Cavrić), Šuk (od 60. Španiček), Žarina, Babić (od 60. Dinko Škrtić), Pavlović, Leo Hemen, Kadoić. Trener: Mario Paviša

SAMOBORSKI OTOK: Jaklenec, T. Vitko (od 60. Binički), Stanec, Beribak, Šarić, Razum, Borščak (od 60. Vapnar), Pinculić, Galinec (od 60. Balog), B. Vitko, Horvat. Trener: Ferdo Kamenčić

IGRAČ UTAKMICE: Nikola Beljan

Nastavite čitati

Sport

Šampioni!!! Klinci, vi ste zakon!

Pioniri HNK Gorice pobijedili su Rijeku 4-3 na glavnom terenu Gradskog stadiona, u zadnjem kolu 1. NL, i osvojili naslov prvaka Hrvatske! Na ponos cijeloga grada, cijeloga kluba, cijele omladinske škole… Bravo, dečki!

Objavljeno

na

Objavio/la

Pod nogama je bio travnjak glavnog terena, na tribinama nekoliko stotina uzbuđenih gledatelja, cijele obitelji i gomila prijatelja, svi zainteresirani dobronamjernici i prijatelji turopoljskog nogometa, a pred njima samo jedan cilj – ovo ne smijemo izgubiti! Pioniri Gorice borili su se s novim okruženjem, s velikom pozornošću sa svih strana, a u svemu tome i sa samima sobom. Jedan bod nedostajao im je do povijesnog, velikog uspjeha za nogometnu školu HNK Gorice, za velikogorički sport općenito, jedan koračić dijelio ih je od ostvarenje velike želje, a taj koračić su i napravili!

Izveli su to onako kako oni i najbolje znaju, karakterno, odlučno i nimalo nalik na “obične” klince iz osmog razreda. Ovo je jedna posebna generacija mladih ljudi i nogometaša, ovo je momčad koja je zaslužila s ponosom, na sav glas reći:

“Mi smo prvaci Hrvatske!”

U utakmici odluke, pod velikim pritiskom, nekoliko sati nakon što je Lokomotiva napravila ono što nije smjela, dobila Dinamo u zadnjem kolu, u trenucima kad su ovisili samo o sebi, pioniri Gorice su – isporučili. Iako su čak tri puta gubili, padali u minus, svaki put su znali odustati i uzvratiti. Na kraju su i preokrenuli, završili jednu briljantnu sezonu onako kako su je i zavrijedili završiti, pobjedom u ludilu od utakmice.

A to ludilo počelo je u 20. minuti. Gradski stadion je zanijemio nakon što je igrač Gorice Zvonimir Ivec loptu poslao u svoju mrežu i doveo vrlo dobre Riječane u prvo vodstvo u nizu. Odgovor je stigao već pet minuta poslije, i to u izvedbi dečka koji je silno nedostajao u posljednjih nekoliko utakmica. Mihael Kelava kapetan je U-15 reprezentacije, jedan od glavnih igrača ove momčadi, a upravo je on u 25. minuti izjednačio rezultat.

Međutim, malo potom – novi šok! Karlo Radusin je umaknuo pažnji goričke obrane i Rijeka već u 27. minuti ponovno vodi. Ovoga puta odgovor je bio još brži, ekspresniji, ali s novim igračem u glavnoj ulozi. Juraj Frigan također je reprezentativac, ranije u nedjelju odradio je krizmu, a u 28. minuti vratio je rezultat na početak. Ni pola sata nije prošlo, a veliki semafor na Gradskom stadionu pokazuje: 2-2!

I bilo bi sve puno lakše da se s tim rezultatom otišlo i na predah nakon prvih 35 minuta, ali ništa od toga… Gael Savković u posljednjoj minuti prvog dijela vratio je prednost Rijeci, koja je povela i treći put u samo 15 minuta. Srećom po Goricu, treći i posljednji put.

Nervoza na tribinama je rasla, počeli su se paliti i reflektori, kako bi scenografija bila upotpunjena, a na ulasku u posljednjih 20 minuta utakmice konačno se Gorica ponovno vratila u igru. Mihael Kelava izjednačio je na 3-3 u 52. minuti udarcem s bijele točke, što je značilo da Gorica ponovno ima rezultat koji joj osigurava naslov prvaka, ali naravno da ovi klinci nisu imali namjeru na tome stati…

Tribine Gradskog stadiona eksplodirale su samo četiri minute poslije, kad je Kelava kompletirao svoj hat-trick i postavio konačnih 4-3. Prvi put mladi Goričani su poveli, a to vodstvo znali su sačuvati do kraja. Jednako kao što su znali i burno, vrlo emotivno proslaviti ovaj strašan uspjeh koji će se pamtiti.

Nije ovo uzrasna kategorija u kojoj je rezultat primarna stvar, tako su i prema igračima cijele ove sezone i komunicirali prema igračima, puno je važnije da što više ovih dječaka jednoga dana izraste u ozbiljne seniorske igrače, ali nekako je lakše odrastati uz pobjede. I, u ovome slučaju, uz trofeje. Ovi dečki zaslužili su sreću i zadovoljstvo koje su doživjeli, jer oni su ponos grada, kluba, nogometne škole, svoga trenera Borisa Trivunova.

U posljednjoj pobjedi u sezoni u kojoj su doživjeli samo jedan jedini poraz sudjelovali su, svatko na svoj način, ovi dečki:

Ivan Grahovac, Luka Čolić, Dario Župetić, Jakov Miholić, Zvonimir Ivec, Jan Cindrić, Francis Chinedu Echue, Ivan Bilobrk, Juraj Frigan, Luka Drčelić, Mihael Kelava, Miroslav Karkačov, Fabio Čagalj, Elisandro Kožina Aranha, Frano Antolić, Marko Rezek, Luka Petračija i Stjepan Prahir.

Nije to i kompletan kadar, neki su ovom prilikom bili i uz teren, izvan sastava, ali o svima njima ćemo detaljnije ovih dana…

Zasad je dovoljno zaključiti: Bravo, klinci, vi ste zakon!

Nastavite čitati

Sport

Polet protiv Kloštra do nova tri boda

Objavljeno

na

Objavio/la

Polet je poveo golom Ivana Zagorca, u 27. minuti buševski napadač je ostao sam u šesnaestercu gostiju, te s 7-8 metara špicom kopačke loptu poslao u mrežu. Isti igrač podebljava vodstvo svoje momčadi drugim golom na utakmici, prije gola Zvonimir Matušin je s desne strane pogodio vratnicu, lopta se odbila do Zagorca na kojih pet-šest metara od gola, buševski strijelac je elegantno pogađa iza gol linije. U drugom dijelu utakmice Polet je i nadalje bio nadmoćan, pogođene su tri prečke – Matušina, Galovića i Matkovića. Tek u 84. minuti Matušin proigrava Šečića, koji vara svog čuvara i poentira za 3:0, Polet je tada i rezultatski zaključio utakmicu, još jednom pobjedom ovog proljeća.

JŽNL, 25. kolo

POLET (B) – KLOŠTAR 3:0

Buševec. SRC Zvrnik. Gledatelja 50. Sudac: Čerkez (Vrbovec). Pomoćnici: Krznarić (Velika Gorica) i Jukić (Farkaševac).

STRIJELCI: 1:0 – Zagorec (27), 2:0 – Zagorec (39), 3:0 – Šečić (84).

POLET (B): Petrac (od 46. Halilić), Matković, Ivkić, Ribarić (od 57. Šečić), Zagorec, Matušin (od 76. Sučić), Stuparić, Jušić, Galović, Brajković, Dejanović (od 57. Janječić). TRENER: Josip Rožić.

KLOŠTAR: Platužić, Grabić (od 67. Šarić), Jagodin, Marković (od 81. Zubatović), Pagadur, Mizan, Filipović (od 62. Kelić), Dodić, Lepotinec, Tadić, Agatić (od 81. Domitrović). TRENER: Mladen Penezić.

Nastavite čitati

Reporter 436 - 11.04.2024.

Facebook

Izdvojeno