Povežite se s nama

Vijesti

FOTO Učenici iz Pokupskog posjetili goričke profesionalne vatrogasce

Djeca su se upoznala s radom vatrogasaca, ali i naučila o opasnostima požara i važnosti preventivnog djelovanja.

Objavljeno

na

Učenici Osnovne škole Pokupsko u sklopu terenske nastave posjetili su jučer goričke profesionalne vatrogasce u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Velika Gorica. Tom prilikom djeca su se upoznala s radom vatrogasaca, ali i naučila o opasnostima požara i važnosti preventivnog djelovanja.

– Svojom posjetom razveselila su nas djeca OŠ Pokupsko s kojima smo se družili, zajedno učili i stvorili nova prijateljstva! Kroz program Nacionalne akcije edukacije djece u području vatrogasnog preventivnog djelovanja JVP Velika Gorica sudjeluje i kroz preventivnu notu predaje znanje i vještine djeci iz osnovnih škola velikogoričkog i šireg područja – naglasili su iz goričke JVP te ovom prilikom pozvali  sugrađane na oprez ukoliko dođu u kontakt s vatrom, ali i da savjesno i odgovorno reagiraju u slučaju neželjenog događaja.

Foto: FB JVP Velika Gorica

Foto: FB JVP Velika Gorica

 

Kultura

Besplatan obilazak Andautonije uz radionice i stručno vodstvo

Posjetitelji će se moći okušati u radionicama rimske mode, rimskim igrama sa žetonima i lopatama, dok će djeca na tren postati mali arheolozi.

Objavljeno

na

Arheloški muzej u Zagrebu povodom obilježavanja Dana europske baštine sutra na arheološkom lokalitetu Andautonije u Ščitarjevu organizira program s radionicama i stručnim vodstvima.

– Programom s radionicama i stručnim vodstvima predstavljamo rezultate dugogodišnjih radova Arheološkog muzeja u Zagrebu, ali i ističemo značaj i prometnu povezanost tog prostora u rimsko vrijeme (od 1. do 4. stoljeća). Riječ je o rimskom gradu Andautoniji, koji se nalazio na prostoru današnjeg sela Ščitarjeva – ističu iz Arheološkog muzeja.

Posjetitelji će se moći okušati u radionicama rimske mode, rimskim igrama sa žetonima i lopatama, dok će djeca na tren postati mali arheolozi. Radionice će trajati od 12 do 18 sati, a stručna vodstva organizirana su u 10:30, 12 i 14 sati.

Ulaz u park i radionice su besplatni za sve posjetitelje.

Foto: Arheološki park Andautonija, I. Krajcar/AMZ

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

Poznat identitet lopova koji je ukrao automobile iz autopraonice na Plesu

Riječ je o 20-godišnjaku.

Objavljeno

na

Policija je pronašla kradljivca automobila iz autopraonice na Plesu u Ulici Šandora Breščenskog. Riječ je o automobilima marke Renault Megane pulskih tablica ukraden između 6. i 7. listopada, te automobil MG HS talijanskih registarskih oznaka ukraden između 10. i 11. listopad.

Prva drama odvijala se dan kasnije, u subotu 12. listopada, u centru Zagreba, gdje je policija krenula u potjeru i presrela vozača s ukradenim vozilom koji se potom zabio u zgradu u Dalmatinskoj ulici, a slučaj je eskalirao kada je ozlijeđen i jedan policijski službenik.

Policija je provela kriminalističko istraživanje te je utvrđeno da je oba automobila ukrao 20-godišnjak kod kojeg je prilikom pretrage na adresi stanovanja pronađen ukradeni Renault.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Iz dvorišta goričkih obiteljskih kuća ukraden quad i motocikl

Iz Tesline i Ulice Marina Getaldića.

Objavljeno

na

Dva vozila ukradena su s goričkog područja u gotovo isto vrijeme. Naime, iz dvorišta obiteljske kuće u Ulici Nikole Tesle ukraden je quad u vlasništvu 25-godišnjaka. Bilo je to od 9. do 11. listopada, a krađa je prijavljena tek 14. listopada.

Riječ je o quadu proizvedenom 2006. godine, sivo crne boje te je bio u neispravnom stanju. Ipak, kao takav vrijedio je 1500 eura.

Goričkoj policiji prijavljena je još jedna krađa, a riječ je o krađi motocikla.

– Jučer je u postaju došao 28-godišnjak kako bi prijavio krađu KTM motocikla narančaste boje – rekli su iz goričke policije.

Vozilo je ukradeno iz dvorišta obiteljske kuće u Ulici Marina Getaldića 11. listopada oko pola noći. Vlasnik je oštećen za 2 500 eura.

Nastavite čitati

Moja županija

Besplatni pregledi kože u Velikoj Gorici, Buševcu i Donjoj Lomnici

Prijavite se i rezervirajte svoj termin za pregled u Ljekarnama Zagrebačke županije.

Objavljeno

na

Nastavlja se provođenje preventivnog program ranog otkrivanja zloćudnih tumora u Ljekarnama Zagrebačke županije koje sufinancira Zagrebačka županija. Program će provoditi dermatovenerolozi iz Specijalne bolnice Naftalan u prostorijama Ljekarni Zagrebačke županije

U 2023. godini u sklopu ovog programa pregledano je 365 osoba, a na daljnju obradu zbog sumnje na karcinom kože upućeno je njih 56. Podsjećamo, redoviti pregledi kože s ciljem otkrivanja zloćudnih tumora kože u što ranijem stadiju bolesti otvaraju mogućnost potpunog izlječenja.

– Rezervirajte svoj termin za preventivni pregled već danas – pozivaju iz Županije.

Pogledajte raspored i rezervirajte svoje mjesto.

Nastavite čitati

Vijesti

Jesen u Kurilovcu donosi izložbu ‘Starinska hiža’, predstavu, koncert i blagoslov kruha

U nedjelju 20. listopada od 16 sati.

Objavljeno

na

Etno udruga Kurilovec ovog vikenda, odnosno u nedjelju 20. listopada poziva na svoju tradicionalnu manifestaciju ‘Jesen u Kurilovcu’. Ovoga puta kroz tematsku izložbu ‘Stara hiža’ moći ćete vidjeti kako su to nekada živjeli naši stari. Sve to će vam dočarati kroz ruho i starinske predmete.

Početak druženja je u 16 sati u DVD-u Kurilovec, a stižu i gosti iz KUD-a Krapina, dramska skupina.

Nastupit će i VIS Danice, a ujedno će to biti i Turopolska večer Matice hrvatske u Velikoj Gorici. Organizatori su najavili još i blagoslov kruha i plodove zemlje.

Nastavite čitati

Reporter 441 - 26.09.2024.

Facebook

Izdvojeno