Povežite se s nama

Sport

Jedan, ali vrijedan! Vlatko Stojanovski riješio stvar na Šubićevcu

Nogometaši Gorice pobijedili su Šibenik 1-0 na Šubićevcu i nastavili svoj pozitivan niz. Među cijelim nizom dobrih pojedinaca, ovoga puta u junaka se prometnuo napadač koji je zamijenio suspendiranog Cruza

Objavljeno

na

S cijelim nizom izostanaka, nakon pauze koja je prekinula dobru seriju, na uvijek kompliciranom gostovanju, nogometaši Gorice morali su pronaći način kako i drugi put ove sezone donijeti bodove iz Šibenika. Govorio je trener Samir Toplak uoči utakmice o planu A i planu B, i koji god da je upotrijebio ovog subotnjeg poslijepodneva u Krešimirovu gradu, upalilo je. Gorica je s minimalnih 1-0, golom Vlatka Stojanovskog, došla do nova tri boda i nastavila sjajan niz pod novim trenerom.

Baš kao što je trener Toplak i najavio, Gorica je na Šubićevac došla sa željom da se nametne, da dominira, ali i da šibenske kontranapade zadrži pod kontrolom. Nije tu bilo nekog nepotrebnog rizika, ali Gorica je već nakon uvodnih pet-šest minuta zagospodarila terenom i krenula graditi put prema cilju, prema osvajanju bodova.

Nije ovo bila utakmica velikih, čistih šansi, nije tu bilo previše zicera na jednoj ili drugoj strani, ali bilo je lijepo vidjeti kako Gorica kontrolira zbivanja na terenu, jer činilo se da Šibenik ne bi zabio gol, kako se ono kaže, da se igra tri dana… A Gorica ga je zabila!

Trebalo joj je zato nešto više od 39 minuta, toliko drugo trajalo je traženje prostora za odigravanje mata u pet poteza. Krešo Krizmanić, ovog poslijepodneva ponovno sjajan, driblingom u zadnjoj liniji oslobodio je prostor za Cheicka Keitu lijevo, on odmah produžio do Iyayija Atiemwena, a čovjek zvan Beli odlučio je poslati centaršut na drugu stativu. Tamo je čekao Anthony Kalik, glavom je loptu vratio u srce peterca, a tamo je Vlatko Stojanovski reagirao majstorski, golgeterski. Za poneki centimetar izbjegao je zaleđe i vrhom kopačke loptu poslao u mrežu.

Vlatko Stojanovski zabio je svoj drugi prvenstveni gol za Goricu, a oba puta “žrtva” je bio Šibenik… Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Bio je to drugi prvenstveni gol napadača iz Makedonije, i to drugi – Šibeniku. Zabio je i u onom porazu 2-3 u zadnjem kolu jesenskog dijela prvenstva, pričekao je cijeli krug HNL-a na šansu od prve minute i novi gol. Zabio je, inače, i Mladosti iz Ždralova u Kupu, ukupno je ovo treći Vlatkov gol u dresu s grbom HNK Gorice na prsima, možda i onaj koji će “otključati” igrača koji dosad ni izbliza nije pokazao svoj potencijal…

I u nastavak je Gorica ušla žustrije, odlučnije prema naprijed, a kontrola otraga ostala je standard. Mitrović dobar desno, Jovičić siguran u paru s Krizmanićem, Keita neprelazan lijevo, uz pomoć veznog reda i prednje linije, nisu previše toga dopuštali Šibeniku. Nije ni Gorica imala šanse za pamćenje, barem ne do same završnice, kad je Kalik pogodio stativu iz blizine, nakon odličnog prolaska Mitrovića po desnoj strani. Mogao je tu Kalik riješiti utakmicu, ali ispalo je na kraju da je ona ionako riješena.

U onoj 40. minuti, onim jednim trzajem glavom i spretnom reakcijom pred golom, kombinacijom vrijednom tri boda. Toplak s Goricom jaše i dalje, došao je i do treće pobjede u četiri utakmice, i dalje je neporažen, a zgodno je i primjetiti kako je već nakon četiri utakmice skupio više pobjeda nego nakon svih devet u kratkom prvom mandatu na klupi Gorice, prije devet godina.

Gorica se, dakle, vratila u velikom stilu nakon promjene na klupi, a takva će morati biti i sljedeća dva petka. Prvo će ovog petka u Veliku Goricu doći neugodna Istra 1961, a onog sljedećeg ide se na Poljud, na noge Valdasovom i Nikinom Hajduku.

ŠIBENIK – GORICA 0-1
ŠIBENIK Stadion Šubićevac. Sudac: Dario Bel (Osijek). Pomoćnici: Kristijan Novosel (Valpovo) i Tomislav Keglević (Našice). Četvrti sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). VAR: Tihomir Pejin (Donji Miholjac). AVAR: Goran Pataki (Đakovo)
STRIJELAC: 0-1 Stojanovski (40)
ŠIBENIK: Rogić – Šimunović, Perić, Bilić (od 20. Asanović) – Mesa, Ćurić, Vidović (od 69. Julardžija), Kvesić – Grezda (od 80. Skorup), Marin – Delić. Trener Dean Računica
GORICA: Kotarski – Mitrović, Jovičić, Krizmanić, Keita (od 87. Steenvoorden) – Babec, Pršir – Fruk (od 78. Delfi), Kalik (od 90. jug), Atiemwen – Stojanovski (od 78. Matar). Trener Samir Toplak
ŽUTI KARTONI: Vidović (Šibenik), Babec (Gorica)
CRVENI KARTONI: –

Sport

Polet protiv Kloštra do nova tri boda

Objavljeno

na

Objavio/la

Polet je poveo golom Ivana Zagorca, u 27. minuti buševski napadač je ostao sam u šesnaestercu gostiju, te s 7-8 metara špicom kopačke loptu poslao u mrežu. Isti igrač podebljava vodstvo svoje momčadi drugim golom na utakmici, prije gola Zvonimir Matušin je s desne strane pogodio vratnicu, lopta se odbila do Zagorca na kojih pet-šest metara od gola, buševski strijelac je elegantno pogađa iza gol linije. U drugom dijelu utakmice Polet je i nadalje bio nadmoćan, pogođene su tri prečke – Matušina, Galovića i Matkovića. Tek u 84. minuti Matušin proigrava Šečića, koji vara svog čuvara i poentira za 3:0, Polet je tada i rezultatski zaključio utakmicu, još jednom pobjedom ovog proljeća.

JŽNL, 25. kolo

POLET (B) – KLOŠTAR 3:0

Buševec. SRC Zvrnik. Gledatelja 50. Sudac: Čerkez (Vrbovec). Pomoćnici: Krznarić (Velika Gorica) i Jukić (Farkaševac).

STRIJELCI: 1:0 – Zagorec (27), 2:0 – Zagorec (39), 3:0 – Šečić (84).

POLET (B): Petrac (od 46. Halilić), Matković, Ivkić, Ribarić (od 57. Šečić), Zagorec, Matušin (od 76. Sučić), Stuparić, Jušić, Galović, Brajković, Dejanović (od 57. Janječić). TRENER: Josip Rožić.

KLOŠTAR: Platužić, Grabić (od 67. Šarić), Jagodin, Marković (od 81. Zubatović), Pagadur, Mizan, Filipović (od 62. Kelić), Dodić, Lepotinec, Tadić, Agatić (od 81. Domitrović). TRENER: Mladen Penezić.

Nastavite čitati

Sport

Još nije gotovo, pionirima na Glavnom treba barem bod za titulu!

Nakon što kadeti HNK Gorice od 16 sati odrade svoju utakmicu protiv Rijeke, od 18 sati na teren će pioniri, također protiv Rijeke. Lokomotiva je pobijedila Dinamo i preskočila ih za bod, a toliko Goricu i dijeli od titule prvaka države – jedan jedini bod!

Objavljeno

na

Objavio/la

Kako god završila, što god ostane zapisano na njezinim posljednjim stranicama, priča o sezoni 2023/24. u životima pionira HNK Gorice bit će ukrašena samo najraskošnijim metaforama. Velika Gorica u momčadskom sportu nikad u svojoj povijesti nije imala najbolju momčad u državi, barem ne kad pričamo o najpopularnijim i najmasovnijim sportovima, a ova je generacija “osmaša”, na čelu s trenerom Borisom Trivunovom, na korak do tog uspjeha došla u nogometu. Najmasovnijem, najpopularnijem sportu, u konkurenciji svih dječaka iz cijele zemlje koji sanjaju veliku nogometnu karijeru…

Ostalo je pionirima Gorice još samo 70 minuta nogometa u ovoj sezoni 1. NL za pionire, najvišeg ranga u hrvatskom nogometu tog uzrasta, od naslova prvaka države dijeli ih samo jedan bod i uzalud je svo smirivanje, spuštanje na zemlju, ponavljanje da rezultatskog imperativa nema. Svemu tome unatoč, ovi klinci znaju što su napravili, do kud su došli i što ih čeka. Pred njima je utakmica koju će vjerojatno svatko od njih pamtiti do kraja života i zato gore od želje da se dokažu i pokažu, da uzmu zasluženu konačnu nagradu.

Cijele ove sezone doživjeli samo jedan jedini poraz, a ostane li tako i nakon ogleda s Rijekom u nedjelju od 18 sati, Gorica će uzeti titulu. Jedan bod bit će dovoljan za mnogima od njih vjerojatno jedini naslov prvaka države u životu, pobjeda bi bila idealan način za završetak sezone, a nadali smo se da neće biti potrebno niti jedno niti drugo. Međutim, ništa od toga…

Naime, u prijepodnevnom terminu, od 10 sati, na Kajzerici su igrali drugoplasirana Lokomotiva i četvrtoplasirani Dinamo. Sve osim pobjede “lokosa” donosilo je Gorici titulu bez obzira na ishod njezine posljednje utakmice, no završilo je pobjedom Lokomotive 4-2. I to puno lakšom i uvjerljivijom nego što govori rezultat, budući da je Lokomotiva već nakon 23 minute vodila 4-0 protiv očito prilično indisponiranih mladih dinamovaca.

Tu je sve, dakle, vrlo brzo postalo jasno, pa će se na kraju dogoditi ono za što se trener Trivunov i njegovi igrači pripremaju cijeli ovaj tjedan. Gorica će morati ići na pobjedu da bi uzela (barem) bod i osvojila titulu. Talentirana gorička generacija pokušat će taj cilj ostvariti na velikoj sceni, tamo gdje se za bodove inače bore seniori. Pitali su ih iz kluba, naime, gdje žele igrati odlučujuću utakmicu, a odgovor je bio jednoglasan:

– Na glavnom terenu!

Želju su im iz kluba uslišali, dva dana nakon seniorske pobjede nad Rudešom na istom će se igralištu za pobjedu protiv Rijeke boriti neki novi klinci, neki budući prvotimci. Kulise će biti spremne, roditelji, prijatelji i svi ostali navijači imat će dovoljno mjesta na tribinama, koje će, duboko se nadamo, biti lijepo popunjene.

Ovo je posebna utakmica, ovo je posebna generacija, zaslužili su ovi dečki i posebnu pozornost…

Nastavite čitati

Sport

FOTO Turopoljac izgubio od Klasa

Objavljeno

na

Objavio/la

Kuče, 11.05.2024.  JŽNL-25.kolo: Turopoljac – Klas 1:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Turopoljac je u susretu 25. kola JŽNL-e izgubio (iznenađujuće) od Klasa iz Mičevca rezultatom 1:2, nakon što su u prvom poluvremenu imali dva gola zaostatka. Gosti su se od početka susreta postavili kao momčad koja se želi nadigravati, a ne samo braniti.

Kuče, 11.05.2024.  JŽNL-25.kolo: Turopoljac – Klas 1:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Hladan tuš za domaće već u 4. minuti kada je Jerko Majić pogodio mrežu za vodstvo Klasa – 0:1. Svi pokušaji Turopoljca da izjednači bili su bezuspješni, a onda iskusni Ivan Babić u 38. podiže na – 0:2!

Kuče, 11.05.2024.  JŽNL-25.kolo: Turopoljac – Klas 1:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nakon odmora utakmica je nastavljena vrlo obećavajuće za domaćina, jer je u prvoj minuti nastavka opravdano dosuđen kazneni udarac zbog prekršaja. Siguran s bijele točke bio je Filip Saraf za – 1:2. Ubrzo je i na drugoj strani dosuđen udarac s 11m zbog prekršaja, za čuđenje i prosvjede domaće momčadi. Kapetan Klasa Filip Petir nije bio precizan, lopta je visoko odletjela preko grede i rezultat je ostao nepromijenjen.

Kuče, 11.05.2024.  JŽNL-25.kolo: Turopoljac – Klas 1:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Uslijedila je igra povišenih tenzija u kojoj se sudac nije najbolje snašao te je dijelio opomene i jednima i drugima. Turopoljac svoju bolju igru i nekoliko vrlo izglednih prigoda nije uspio pretvoriti bar u jedan pogodak za izjednačenje i Klas je ipak zasluženo odnio bodove u Mičevec.

Kuče, 11.05.2024.  JŽNL-25.kolo: Turopoljac – Klas 1:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Turopoljac(-1) (25 15 2 8 66:32 46) je s 46 bodova na 2. mjestu u trenutačnom redoslijedu, a Klas (25 10 4 11 38:49 34) je s 34 boda na 10. mjestu.

Galerija fotografija

Jedinstvena županijska nogometna liga 2023./2024., 25. kolo

NK Turopoljac – Klas (Mičevec) 1:2 (0:2)

Kuče. Igralište: ŠRC Kuče. Gledatelja 80. Subota, 11.05.2024., 17:30 sati. Sudac: Marko Šokec (Bunjani). Pomoćni suci: Matija Spudić (Ivanić Grad) i Hrvoje Tišljar (Križ). Delegat: Ivica Krezo (Kloštar Ivanić). Strijelci: 0:1 – Majić (4′), 0:2 – Babić (38′), 1:2 – F.Saraf (46′ – 11m).

TUROPOLJAC: Bolšec, Domić, Perić, Gogić, F.Saraf, Čaić, Šutalo, Horvat, J.Saraf, Antolčić, V.Lučić (cap.). Trener: Stiven Žitnik.

KLAS: Vondra, Petir (cap.), Majić, Lovretić, Babić, Gusak, Županić, Celčić, Caganić, Janić, Šteko. Trener: Srđan Marković.

Nastavite čitati

Sport

FOTO Sigurna pobjeda Tigra lidera Lige

Objavljeno

na

Objavio/la

Vukovina, 11.05.2024.  4.NL Središte B-25.kolo: Ban Jelačić-Tigar Sveta Nedelja 0:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Momčad Bana Jelačića je u 25. kolu 4. NL Središte Zagreb skupina B izgubila rezultatom 0:2 od lidera Tigra Sveta Nedjelja, a strijelci za zasluženu pobjedu bili su Fran Derkuća i Josip Mohač.

Vukovina, 11.05.2024.  4.NL Središte B-25.kolo: Ban Jelačić-Tigar Sveta Nedelja 0:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Vukovina, 11.05.2024.  4.NL Središte B-25.kolo: Ban Jelačić-Tigar Sveta Nedelja 0:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Susret u prvom poluvremenu karakterizirala je obostrano otvorena igra, a napadi su završavani uglavnom bez preciznih udaraca. Iskusna momčad gostiju imala je nešto veću prevlast u sredini, ali promašili su dvije zrele prigode. Domaći su najbliže pogotku bili u ranoj fazi utakmice kada je projektil Matea Nikića s lijeve strane zamalo završio izvan vrata.

Vukovina, 11.05.2024.  4.NL Središte B-25.kolo: Ban Jelačić-Tigar Sveta Nedelja 0:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Gosti su došli u vodstvo u 29. minuti kada je domaća obrana slabo reagirala na ubačaj iz kuta, a Derkuća je skoro neometan glavom spustio loptu u bliži kut za – 0:1! Sva nastojanja domaćih u drugom poluvremenu da dođu do izjednačenja nisu uspjela, a Mohač je u 71. minuti povisio vodstvo Tigra na dva razlike i gosti su bez problema zabilježili svoju 22 pobjedu u 25 odigranih utakmica!!

Vukovina, 11.05.2024.  4.NL Središte B-25.kolo: Ban Jelačić-Tigar Sveta Nedelja 0:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Ban Jelačić (25 6 4 15 22:44 22) je s 22 boda na 12. mjestu u trenutačnom redoslijedu, a Tigar (25 22 2 1 74:11 68) je sa 68 bodova uvjerljivo na prvom mjestu.

Galerija fotografija

4.NL Središte Zagreb skupina B 2023./2024., 25. kolo

NK Ban Jelačić – GNK Tigar Sveta Nedelja 0:2 (0:1)

Vukovina. Gledatelja 70. Subota, 11.05.2024., 17:30 sati. Sudac: Dejan Šoufek (Novska). Pomoćni suci: Krunoslav Blažeković (Sisak) i Krunoslav Anić (Križ). Delegat: Tomislav Matoc (Zaprešić). Strijelci: 0:1 – Derkuća (29′), 0:2 – Mohač (71′).

BAN JELAČIĆ: Buđak, Rovišan (od 79. Miletić), Landeka (od 67. Vuksanović), Simichen, Bubalo, Maslač (od 67. Klasnić), Artuković, M.Nikić (cap.)(od 79. Song), Milatović, Ivanković, M.Memić (od 67. Nezirović). Trener: Hrvoje Jančetić.

TIGAR: Razum, Pavlica, Matošević, Brujić (cap.), Galić, Pokrivač, Višić, Rak (od 46. Mohač), Mandić (od 46. Kenda, od 73. Starčević), Držić, Derkuća. Trener: Ratko Ninković.

Nastavite čitati

Sport

Rugvica u završnici do pobjede protiv Mraclina

Objavljeno

na

Objavio/la

Odlično su mraclinski nogometaši otvorili utakmicu u Rugvici. Već u 2. minuti Igor Hajduk dovodi svoju momčad u prednost kada je pogodio u mrežu domaćina iz blizine. Puno toga je gostujuća momčad propustila u prvom dijelu, nisu iskorištene velike prilike Godinića koji puca preko gola iz blizine, vratnica Rajiča i jedan na jedan Kaurina i domaćeg golmana koje su mogle usmjeriti utakmicu sasvim drugačije. Rugvica je poravnala u završnici prvog dijela, s desne strane pred gol Mraclina sjurio se Robert Pavlović, oštro pucao, golman Matejčić odbija prema Mihaelu Pavliću koji ne griješi. U ranom nastavku drugog dijela utakmice Mraclin opet u prednosti, Ivan Kaurin asistira za Filipa Dianeževića koji s distance pogađa nisko u lijevi kut golmana Šibenika. U 60. minuti opet prilika za goste da odvedu vodu na svoj mlin. Džijan u šesnaestercu ruši Godinića za klasični penal, kazneni udarac jako loše je izveo Dianežević, loptu je poslao preko gola. Potom su krila narasla domaćim igračima. Kad ne zabiješ, primiš, obistinilo se staro nogometno pravilo. U 73. minuti Leo Matijević udarcem uz pomoć vratnice nakon flipera u kaznenom prostoru gostiju nivelira rezultat na 2:2. Konačno pitanje pobjednika riješio je dvije minute prije kraja dvoboja Pavlić drugim golom na utakmici, pogodivši niskim udarcem u desni kut golmana. Prema prikazanom igrači Mraclina zaslužili su bar bod, ako ne i pobjedu, ali ne broje se prigode već golovi.

IV. NL SREDIŠTE ZAGREB – B , 23. kolo

RUGVICA – MRACLIN 3:2

ŠRC Rugvica. Gledatelja 100.
Sudac: Svjantko (Novska). Pomoćnici: Križe (Topolovac) i Jovanović (Novska).

STRIJELCI: 0:1 – Hajduk (2), 1:1 – Pavlić (44), 1:2 – Dianežević (52), 2:2 – Matijević (73), 3:2 – Pavlić (88).

RUGVICA: Šibenik, Baković (od 62. Razum), Josipović, Penava (od 62. Matijević), Mikulić, Pavlović, Lović (od 80. Benić), Milković (od 80. Delač), Pavlić (od 90. Brtan), Džijan, Agatić. TRENER: Nenad Pavičić.

MRACLIN: Matejčić, Grižić, J. Domitrović, Rajič, Godinić, Rakas, Smolković, Dianežević, Borovac, Hajduk (od 21. Kaurin), Matić. TRENER: Tomislav Škrinjarić.

Nastavite čitati

Reporter 436 - 11.04.2024.

Facebook

Izdvojeno