Povežite se s nama

Vijesti

‘Tražimo naplatu parkinga u našem kvartu, ovo je postalo neizdrživo’

Vijeće Gradske četvrti Hrvatski velikani zatražit će da se parking u njihovom kvartu naplaćuje kako bi se smanjile gužve. Velik broj Goričana koristi ova besplatna parkirališta i stvara se gužva…

Objavljeno

na

Na prvu zvuči pomalo bizarno, ali doista će se dogoditi sljedeće – stanovnici dijela grada koji je odavno poznat kao “osmi mart”, kako se nekad i službeno zvao, jednako kao i dio Cvjetnog naselja, počet će plaćati parking ispred vlastitih zgrada, a to će im donijeti benefite!

Gužve na parkiralištima koja se dosad nisu naplaćivala su nesnosne, stanari samo pukom srećom uspiju naći mjesto za svoj automobil, a tom problemu su u Gradskoj četvrti Hrvatski velikani odlučili doskočiti prilično logičnim potezom. Stanari će moći kupiti mjesečne parking karte po povlaštenoj cijeni, gotovo simboličnoj, a svi ostali će možda parking potražiti i negdje drugdje.

Donosimo priopćenje iz GČ Hrvatski velikani u cijelosti:

“IDUĆI TJEDAN ADRESIRAMO PROBLEM PARKINGA I TRAŽIMO VAŠE MIŠLJENJE

Dana 11. siječnja 2022. godine održat će se sedma redovita sjednica Gradske četvrti Hrvatski velikani na čijem će se dnevnome redu naći donošenje odluke o naplati parkinga na području čitave četvrti.

Temeljni razlog pokretanja ove inicijative jest cjelodnevni i kronični nedostatak parkirnih mjesta na području kvarta koji se javlja zbog raznih faktora poput blizine centra, Veleučilišta i gradskih institucija. Uvođenjem naplate se s jedne strane smanjuje broj vozila na lokacijama, a sa druge stanarima osigurava mogućnost nabave godišnje karte po povlaštenoj cijeni za određenu zonu.

Budući da je dužnost Vijeća stati na stranu stanara i primarno njima osigurati dovoljan broj lokacija za parking, u prijedlogu je definirano pet zona u kojima bi uvođenje naplate parkinga dovelo do smanjenja broja vozila čiji vlasnici nisu stanari Hrvatskih velikana:

– Ulica kralja Stjepana Tomaševića od br. 1 do br. 17
– Ulica kralja Držislava od br. 1 do br. 13
– Ulica kralja Zvonimira od br. 22 do br. 24
– Ulica kneza Branimira od br. 9 do br. 21
– Cvjetno naselje

Kako je ideja već pozdravljena od strane određenoga broja predstavnika i stanara Velikana, ovim putem u raspravu želimo uključiti što veći broj sugrađana kako bi Vijeće u utorak donijelo što kvalitetniju odluku.

Također, budući da je Svačićeva ulica unatoč redovitim upozorenjima neprohodna gotovo čitavu 2021. godinu, u utorak će se razmotriti i odluka o ukidanju naplate parkinga na toj lokaciji.

Stoga, pišite nam, savjetujte i komentirajte…”

Vijesti

Gorički teniski tereni glavno mjesto druženja pod praznicima

Nakon treninga klice čeka osvježenje na bazenima i gledanje dječjih filmskih klasika.

Objavljeno

na

Teniski klub iTeam Velika Gorica i ove godine organizira teniski kamp pod nazivom ‘Ljeto na teniskom terenu’. Ovo je prilika da djevojčice i  dječaci za vrijeme ljetnih praznika upotpune svoje slobodno vrijeme uz odličnu zanimaciju.

Kamp je organiziran na tjednoj bazi, od ponedjeljka do petka, od 8 do 16 sati, u razdoblju od 1.7.-26.7., te od 26.8.-30.8.

U cijenu je uračunat boravak na teniskim terenima, treninzi i nadzor, korištenje kompletne opreme, reketa, loptica. Program vode teniski i kondicijski treneri i asistenti. Djeca će igrati i razne društvene igre, koristiti rekvizite za druge sportove, ali i koristiti Pješčanu Arenu, koja se nalazi u neposrednoj blizini teniskih terena.

– Nakon tenisa i kondicijskog treninga slijedi rashlađivanje na gradskom bazenu, ručak, odmor užina i nezaboravni Walt Disney klasici. Sve ostale detalje možete saznati na 091 33 44 031 – javio nam je Miha Troha, voditelj programa.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Uzorci vode iz Kurilovca poslani na analizu, neugodnog mirisa gotovo više da i nema

No i dalje je na snazi preporuka da se voda ne koristi.

Objavljeno

na

Neugodnog mirisa gotovo više da i nema te je situacija na terenu dosta bolja – rekli su nam iz VG Vodoopskrbe čiji su djelatnici i dalje na terenu i ispiru sustav.

– Ispirali smo sustav sinoć do 22 sata i nije više bilo neugodnog mirisa, i sada ispiremo na nekim lokacijama oko Kirinčićeve i Horvatove. Na kraju nije obuhvaćen cijelo naselje već pojedini dijelovi oko spomenutih ulica. Izgleda da je u nekom djelu bilo ustajale vode koju smo sigurno ispiranjem riješili, ali ćemo i dalje nastaviti s time sve dok ne dobijemo konkretne nalaze – dodaju iz Vodoopskrbe.

Nakon analize vode u internom laboratoriju VG Vodoopskrbe svi su parametri su u granicama normale. A preliminarni rezultati kemijske i bakteriološke analize za sada ništa ne pokazuju, a konkretne nalaze imat će tek oko 15 sati.

– Uzeli smo uzorke vode i poslali smo ih na analizu u laboratorij Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije kao i u Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“. No, rezultate ćemo morati pričekati dva dana. Razumijemo zabrinutost građana zbog neugodnog mirisa, ali vjerujemo da nije ništa opasno – kažu nam iz Vodoopskrbe.

S obzirom na to da je i dalje na snazi preporuka građanima da ne koriste vodu za piće, kuhanje i osobnu higijenu, na dvije lokacije postavljeni su spremnici s pitkom vodom. I to u Ulici I. G. Kovačića na parkiralištu ispred k. br. 26 i u ulici A. K. Miošića ispred k. br. 4a, a po kvartu kruži i cisterna s pitkom vodom.

Također, preporučuje se i građanima da i iz svojih internih instalacija isperu neugodan miris.

Nastavite čitati

Najave

Za Petrovo u Rakitovcu udruge su pripremile zanimljiv zabavni program

Naglasak će biti na najmlađe, ali neće nedostajati niti sadržaja za one malo starije.

Objavljeno

na

Svoje zaštitnike svetog Petra i Pavla u subotu će proslaviti mještani Rakitovca. Nedavno osnovana Udruga žena ‘Naš Rakitovec’ zajedno s mjesnim odborom, vatrogasnim društvom i potporom Turističke zajednice Velika Gorica, organiziraju program za sve uzraste.

Program počinje svetom misom u 11 sati u mjesnoj kapelici, a nastavlja se u 14 sati kada najmlađe očekuju ‘Dječje igre’. Igrat će se nogomet, povlačiti uže, utrkivati u tačkama, skakati u vrećama, a moći će se okušati i u vatrogansom poligonu. Bit će tu i velika animacijska staza na napuhavanje za djecu, besplatan hot-dog i sokovi za najmlađe. Igre će potrajati do 16 sati, a osim toga ljubitelji konja imat će priliku i za jahanjem sve do 22 sata.

Potom u 17 sati slijedi još jedna sveta misa, a nakon koje će ulicama sela do društvenog doma proći prošencija uz pratnju HPD Kučana i Turopoljskog banderija.

Od 18 sati čeka vas zabava i druženje uz Exclusive band.

Nastavite čitati

Sport

Rukometaši Zagorice imaju projekt za sve građane koji donosi besplatne treninge i turnir

Riječ je o projektu ‘Postani sportaš, budi rukometaš’, a odvijat će se na šest velikogoričkih igrališta.

Objavljeno

na

Rukometni klub Zagorica ima projekt koji donosi besplatne ljetne treninge i prijateljski turnir za sve Velikogoričane. Riječ je o projektu ‘Postani sportaš, budi rukometaš’ istoimene lokalne inicijative, a koji će se odvijati sedam tjedana, počevši od 1. srpnja pa sve do 13. kolovoza.

Projekt će se održati na šest velikogoričkih igrališta uz treninge utorkom i petkom od 19 do 20 sati.

– Svi sudionici projekta imat će priliku sudjelovati u treningu i na kraju prisustvovati prijateljskom amaterskom turniru namijenjenom za sve uzraste. Program je besplatan i otvoren za sve građane Velike Gorice – ističu iz Zagorice.

Treninge možete pronaći na sljedećim lokacijama:

O. Š. Juraj Habdelić i Eugen Kvaternik – 2. i 5. srpnja
O. Š. Nikole Hribara – 9. i 12. srpnja
O. Š. Eugen Kumičić – 16. i 19. srpnja
O. Š. Novo Čiče – 23. i 26. srpnja
O. Š. Velika Mlaka – 30. srpnja i 2. kolovoza
Igralište Bratstvo – 6. i 9. kolovoza

Završno druženje s prijateljskim utakmicama održat će se na igralištu Bratstvo 13. kolovoza u 18 sati.

– Dođite i podržite nas u prepoznatljivim crveno/plavim majicama, upišite se za buduće polaznike rukometne škole Zagorica te se pridružite u zabavnim aktivnostima i novo usvojenom znanju – ističu iz kluba.

Nastavite čitati

Vijesti

Danas stroga kontrola motociklista, pazite kako vozite

Policija će motriti na prometnicama od 14 do 22 sata.

Objavljeno

na

U jednoj smjeni, danas od 14 do 22 sata, kako na cijelom području Policijske uprave zagrebačke, tako i na goričkim prometnicama provest će se preventivno-represivna akcija u kojoj će se nadzirati vozače mopeda i motocikala.

Kažnjeni će biti vozači koji voze prebrzo, ne nose zaštitnu kacigu, s isteklom prometnom dozvolom, neregistriranim vozilom, vožnja bez vozačke dozvole, a u provedbi akcije djelatnici policije koristi će i uređaj za mjerenje razine buke.

Posebna pozornost posvetit će se i povratnicima-recidivistima u cestovnom prometu.

– Akcijom želimo smanjiti tragične događaje, ali i kako bi se razina sigurnosti u cestovnom prometu podigla na još višu razinu. Ovim putem pozivamo vozače i putnike u cestovnom prometu da se pridržavaju prometnih pravila i propisa – pozivaju iz policije.

Nastavite čitati

Reporter 438 - 20.06.2024.

Facebook

Izdvojeno