Povežite se s nama

Sport

Turopoljac sredio drugi TOP Kerestinec, Jelačić treći Mraclin

Vatrogasac desetkom ispratio Ostrnu!

Objavljeno

na

Nedjelja, 25. travnja, imala je na rasporedu nekoliko vrlo zanimljivim nogometnih prvenstvenih dvoboja klubova koji gravitiraju Turopolju. Iznenađenja su režirali Turopoljac i Jelačić iz Vukovine. Kučani su u Kerestincu 2:1 dobili drugo plasirani TOP, a zabili su Šandor i Paradžik. U Mraclinu je pak Jelačić iz Vukovine istim rezultatom iznenadio trećeplasiranu momčad Jedinstvene županijske lige. Mraclin je vodio golom Milatovića, izjednačio je neuništivi stoper Saša Sabljak, a pobjedu gostima donio je mladi Filip Harambašić u 3. minuti nadoknade.

U šestom rangu mora se izdvojiti pobjeda Vatrogasca u Kobiliću 10:0 nad Ostrnom! Derbi kola igran je u Gornjoj Lomnici gdje je Mladost Obrezina s čistih 3:0 svladala Meštricu i ostala u utrci s Kupom iz Pokupskog za naslov prvaka. U krizi je izgleda Dinamo Hidrel. Momčad je nekompletna, većinom mlada i neiskusna pa novi poraz doma od kompaktne i iskusne momčadi Milka Trnine iz Vezišća i nije iznenađenje. Srećom, situacija u 1. ŽNL istok je takva da Hidrel može igrati samo za prestiž i eksperimenti nisu pogubni.

REZULTATI UTAKMICA:

4. HNL središte, 24. kolo

Nedjelja, 25. travnja:

Odra – Sava Strmec 2:0 (Kovačić, Kljajić)

JŽNL, 24. kolo

Nedjelja, 25. travnja:

TOP – Turopoljac 1:2 (za Turopoljac Šandor i Paradžik)

Mraclin – Jelačić Vukovina 1:2 (Milatović/Sabljak, Harambašić)

Polet – Strmec Bedenica 3:2 (za Polet Matušin, Tičarić, Zlodi)

1. ŽNL istok, 22. kolo

Nedjelja, 25. travnja 2021.:

Meštrica – Mladost Obrezina 0:3 (Alan Pejak 2, Periša)

Posavec – Lonja 3:1 (za Posavec Buzov 2, Lucin)

Dinamo Hidrel – Milka Trnina 1:2 (Vukadin/Kopejtko, Mihaljević)

Gaj – Buna 2:1 (za Bunu Mrkonjić)

Vatrogasac – Ostrna 10:0 (Muhiæ 4, Damir Matković 2, Barišić 2, Antunović, Novak)

Sport

FOTO Pinkyjevci osvojili 14 medalja na turniru u Zagrebu

Nastupili su s 33 natjecatelja u konkurenciji dječaka i djevojčica do 16 godina.

Objavljeno

na

Djevojčice i dječaci iz Judo kluba Pinky za vikend su se natjecali u Zagrebu na međunarodnom turniru Kup Dugava i osvojili 14 medalja. Natjecanje je okupilo 480 natjecatelja iz 36 klubova, a Pinky je nastupio s 33 natjecatelja u konkurenciji dječaka i djevojčica do 16 godina.

Kod djevojčica do 10 godina zlato je osvojila Saša Mušinović, a srebro Nina Vuković. Bronače su bile Brigita Medved, Larissa Sanja Zvonar i Kiara Petrac.
Drugo mjesto kod dječaka srebro je osvojio Noel Haramustek i broncu Lovro Brebrić. Ema Kužir osvojila je broncu u kategoriji U12.

Zlato u kategoriji dječaka U14 osvojio je Tin Kovačić, a Damjan Radić drugo mjesto. Četiri medalje osvojili su dječaci u kategoriji U16, a to su Jan Šipušić i Adrian Hren koji su se okitili zlatom, srebrni je bio Matija Petrović, dok je Petar Grbeša osvojio broncu.

Foto: Judo klub Pinky

Foto: Judo klub Pinky

Foto: Judo klub Pinky

Foto: Judo klub Pinky

 

Nastavite čitati

Sport

Generacija budućnosti: Klinci iz Velgora proslavili titulu nakon pirove pobjede

Velikogorička košarka, ukupno gledajući, nije se proslavila ove sezone s mlađim kategorijama, ali zato je tu generacija U-13, koja igra pod imenom KK Velgor. Klinci su ostali par poena kratki do županijske titule, no imali su što proslaviti…

Objavljeno

na

Objavio/la

Ljubitelji košarke u Velikoj Gorici, koliko ih ima da ima, godinama su uživali u lijepim rezultatima seniorske momčadi, koja je igrala i polufinala prvenstva, držala se u vrhu hrvatske košarke. Prošle sezone ta se priča urušila, Gorica je ispala iz lige, pa smo utjehu ove sezone pronalazili u dobrim partijama pomlađenih seniora u drugom rangu hrvatske košarke, koje su okončali u polufinalu doigravanja, s dva poraza od Kvarnera.

U svemu tome u drugi su plan pale mlađe kategorije, a jedini iskoraci događali su se kad bi se pogon KK Gorice spajao sa Velgorom, klub specijaliziranim za rad s mladima. Novo spajanje dogodilo se prošloga ljeta, ali spletom raznim okolnosti malo prekasno da se u sezonu krene na pravi način. Pa je ispalo da je jedna perspektivna generacija dječaka rođenih 2011. i 2012. godine propustila kvalifikacije za prvu ligu.

– Nažalost, tako se dogodilo, pa je generacija U-13 morala igrati treći rang natjecanja, u kojoj nije imala ozbiljnu konkurenciju. U tom ligi sve utakmice dobivali smo minimalno 60-70 koševa razlike i uvjerljivo smo osvojili prvo mjesto. Da smo se organizirali na vrijeme, da je sve bilo kako je trebalo biti, siguran sam da bi ova momčad igrala prvu ligu, tako da smo ovakav ishod sezone i očekivali – kaže Hani Istanbuli, glavni i odgovorni u svijetu Velgora, pod čijim imenom ova momčad i nastupa.

I najčešće pobjeđuje. Uz već opisanu ligu, ovi su klinci igrali i županijsku ligu, u kojoj su ostali za nekoliko poena kratki u borbi za prvo mjesto, u puno ozbiljnijoj konkurenciji.

– U toj ligi nastupa i Samobor, koji je ove sezone bio u prvoj ligi, i ostao jednu pobjedu od ulaska među 16 najboljih u Hrvatskoj. U nedjelju smo igrali ključnu utakmicu, pokušavali smo nadoknaditi minus 12 iz prve utakmice protiv njih, ali na kraju smo pobijedili pet razlike, 51-46. Na kraju smo tako osvojili drugo mjesto s jednakim omjerom kao Samoborci – prepričava Istanbuli i nastavlja:

– Moram napomenuti i da je ova selekcija na okupu tek osam mjeseci, budući da je sastavljena od dijela igrača iz Velgora i dijela iz Gorice. Izuzetno smo ponosni na napredak koji su pokazali tijekom ove sezone, u tom vrlo kratkom periodu, pri čemu su od 21 utakmice u sezoni imali 20 pobjeda i jedan poraz, taj od Samobora u prvom dijelu sezone. Sve skupa je velik motiv našim dečkima i dokaz da se rad i trud isplate.

Nakon pobjede u Samoboru proslavljena je i ta trećeligaška titula momčadi koja je iskočila u priči o velikogoričkoj košarkaškoj mladosti. Pod imenom Velgor nastupa i U-12 selekcija, koja je u drugoj zagrebačkoj ligi vodeća sa svih deset pobjeda, dok društvo iz U-11 selekcije uspješno nastupa na županijskim turnirima u mini košarci i trenutačno drže drugo mjesto.

U Velgoru su ponosi i na svoje djevojčice, ističući kako su prvi put imali dvije selekcije u natjecanju.

– Generacija U-13 bori se za drugo mjesto u drugoj ligi, pred njima su još četiri kola, a selekcija U-15 završila je sezonu na šestome mjestu druge lige – ističe Istanbuli.

Što se tiče selekcija koje nastupa kao KK Gorica, pretkadeti su igrali u četvrtom rangu i nisu se proslavili, kadeti su na petome mjestu u drugoj ligi, a juniori su nakon svih turbulencija tijekom sezone ispali iz prve lige, u kojoj neće imati pravo nastupa sljedeće sezone. Ukratko, generacija U-13 djeluje kao prva sljedeća kojoj bi se trebalo maksimalno posvetiti, dati joj odgovarajući program, pa pokušati od tih klinaca napraviti igrače koji će kroz nekoliko godina nositi dres seniorske momčadi.

Što će se događati po tom pitanju, kao i po pitanju funkcioniranja kluba općenito, trebalo bi se znati uskoro. Predsjednik kluba i dalje je Duško Radović, no u najavi je izborna skupština, na kojoj će sigurno doći do nekih promjena. Kakvih točno, ostaje da vidimo, no prilično je logično očekivati da se napravi zaokret prema radu s mladima, možda i nauštrb seniorske momčadi.

Nastavite čitati

Sport

FOTO Meštrica i Polet odigrali neodlučeno u ravnopravnom susretu

Objavljeno

na

Objavio/la

Gornja Lomnica, 05.05.2024.  JŽNL-24.kolo: Meštrica-Polet 2:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Meštrica i Polet su u 24. kolu JŽNL-e odigrali neodlučeno rezultatom 2:2, za domaće dva gola (oba iz kaznenih udaraca) postigao je Tomislav Janječić, a za goste iz Buševca Pavao Galović i autogol Gorana Mihalinčića.

Gornja Lomnica, 05.05.2024.  JŽNL-24.kolo: Meštrica-Polet 2:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Momčad domaćih došla je u vodstvo već u 3. minuti realizacijom kaznenog udarca i rezultat se nije promijenio do kraja prvog poluvremena. Nakon odmora gosti su izjednačili preko Galovića u 49. minuti i nastavljena je obostrano otvorena igra.

Gornja Lomnica, 05.05.2024.  JŽNL-24.kolo: Meštrica-Polet 2:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Gornja Lomnica, 05.05.2024.  JŽNL-24.kolo: Meštrica-Polet 2:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Drugi kazneni udarac (prekršaj) u korist domaćih u 77. minuti opet je sigurno realizirao Janječić za 2:1. Radost domaćih nije dugo trajala, jer je stoper domaćih G. Mihalinčić daljinski ubačaj odbio visoko i lopta je, nošena vjetrom, u visokom luku preletjela vratara i odsjela u mreži – 2:2!

Gornja Lomnica, 05.05.2024.  JŽNL-24.kolo: Meštrica-Polet 2:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Sudac je dodijelio ukupno 6 opomena (domaći 2, gosti 4), sve zbog prigovora na njegove odluke.

Gornja Lomnica, 05.05.2024.  JŽNL-24.kolo: Meštrica-Polet 2:2. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Meštrica (24 7 5 12 29:52 26) je s 26 bodova na 14. mjestu, a Polet (24 11 6 7 50:28 39) je s 39 bodova na 4. mjestu u trenutačnom redoslijedu.

Galerija fotografija

JŽNL – 2023./2024., 24.kolo

NK Meštrica – NK Polet (Buševec) 2:2 (1:0)

Gornja Lomnica. Igralište: ŠRC Gornja Lomnica. Gledatelja: 50. Nedjelja, 05.05.2024., 17 sati. Sudac: Stjepan Sučić (Velika Gorica). Pomoćni suci: Matej Mrkoci (Mraclin) i Marko Matić (Velika Gorica). Delegat: Tomislav Brebrić (Markuševec Turopoljski). Strijelci: 1:0 – Janječić (3.-11m), 1:1 – Galović (49.), 2:1 – Janječić (77.-11m), 2:2 – G.Mihalinčić (80.-ag).

MEŠTRICA: I.Mihalinčić (cap.), Prosenjak, Krpečanec, G.Mihalinčić, Tuka, Kovačević (od 63. Karavla), Knežević, Janječić, Ledinski, Šebek, Ćevid (od 46. Pisačić). Trener: Matija Šimunović.

POLET: Petrac (od 46. Halilić), Brajković, Šečić, Matković, Ivkić, Ribarić (65. Sučić), Matušin, Stuparić (cap.), Galović, Šestak, Dejanović. Trener: Josip Rožić.

Nastavite čitati

Sport

Prvo natjecanje i prva međunarodna medalja za mladu hrvačicu Katarinu Ivatović

Bila je jedina predstavnica goričkog hrvačkog kluba na prvom Međunarodnom ženskom turniru ‘Mala vučica’.

Objavljeno

na

Nakon brojnih uspjeha muških članova Hrvačkog kluba Velika Gorica 1991, ovoga puta vrijednu srebrnu medalju za klub osvojila je Katarina Ivatović.

Naime, Katarina je kao jedina predstavnica goričkog hrvačkog kluba nastupila na prvom Međunarodnom ženskom turniru ‘Mala vučica’ u Sesvetskom Kraljevcu. Na natjecanju je sudjelovalo više od 120 hrvačica iz šest različitih zemalja.

Mladoj hrvačici Katarini ovo je ujedno bilo i prvo natjecanje, a u svojoj kategoriji 2016.- 2017. godište popela se na drugo mjesto pobjedničkog postolja. Za natjecanje su ju pripremili i vodili treneri Dario Dašić i Emanuel Odak.

Foto: Hrvački klub Velika Gorica 1991

Nastavite čitati

Sport

FOTO Turopoljac dominirao u derbiju i potvrdio 2. mjesto

Objavljeno

na

Objavio/la

Kuče, 05.05.2024.  JŽNL-24.kolo: Turopoljac-Sava (Drenje) 4:1. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Turopoljac je u derbiju 24. kola JŽNL-e pobijedio Savu (Drenje) golovima Tomislava Horvata (2), Maria Matasića i Filipa Sarafa, pogodak za goste Mario Matejaš.

Kuče, 05.05.2024.  JŽNL-24.kolo: Turopoljac-Sava (Drenje) 4:1. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Od početka susreta pa do 20. minute igru su karakterizirali prekršaji, simuliranja i žuti kartoni. Kada je Matasić iskoristio slabost zadnje suparničke linije i iz gužve pogodio za vodstvo domaćih, igra je postala tečnija, s manje prekršaja i bez suvišnih reklamacija.

Kuče, 05.05.2024.  JŽNL-24.kolo: Turopoljac-Sava (Drenje) 4:1. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kuče, 05.05.2024.  JŽNL-24.kolo: Turopoljac-Sava (Drenje) 4:1. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Momčad domaćih vrlo brzo nakon odmora prelomila je rezultat u svoju korist s dva gola Horvata, koji je tresao mrežu u 49. i 56. minuti za prednost od tri pogotka razlike. Gosti su bili matirani i samo su pokušavali spasiti se od eventualno još višeg poraza. Uspjeli su pogotkom Matejaša u završnici smanjiti na 3:1, ali uzvratio je F.Saraf i postavio konačan rezultat – 4:1!

Kuče, 05.05.2024.  JŽNL-24.kolo: Turopoljac-Sava (Drenje) 4:1. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kuče, 05.05.2024.  JŽNL-24.kolo: Turopoljac-Sava (Drenje) 4:1. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Turopoljac(-1) (24 15 2 7 65:30 46) je s 46 bodova na 2. mjestu u trenutačnom redoslijedu, tri boda više od trećeplasiranog HNK Kobre Samobor.

Galerija fotografija

Jedinstvena županijska nogometna liga 2023./2024., 24. kolo

NK Turopoljac – NK Sava (Drenje) 4:1 (1:0)

Kuče. Igralište: ŠRC Kuče. Gledatelja 80. Nedjelja, 05.05.2024., 17 sati. Sudac: Fran Jelečki (Samobor). Pomoćne sutkinje: Marija Cikojević (Novaki) i Tihana Jagodić (Samobor). Delegat: Mario Fabečić (Gradići). Strijelci: 1:0 – Matasić (20.), 2:0 – Horvat (49),  3:0 – Horvat (56.), 3:1 – Matejaš (82.), 4:1 – F.Saraf (88.).

TUROPOLJAC: Bolšec, V.Lučić, Perić, Gogić, F.Saraf, Šutalo, Čaić, Horvat, Čunčić (cap.), J.Saraf, Matasić. Trener: Stiven Žitnik.

SAVA: Suljić, M.Šoštarić, Bratić, T.Lučić, Frkanec, Devunić, Preskar, T.Šoštarić, Dugonjić, Fistrić, Jurić. Trener: Davor Bagarić.

Nastavite čitati

Reporter 436 - 11.04.2024.

Facebook

Izdvojeno