Povežite se s nama

Vijesti

Ivo Jelušić SDP-ov kandidat za gradonačelnika Gorice?

Najveća oporbena stranka u gradu još nije službeno predstavila svog kandidata

Objavljeno

na

Tri mjeseca je do lokalnih izbora, a za sada je jedini službeni i potvrđeni kadnidat za gradonačelnika MOST-ov Ivan Bekavac. Već se duže vrijeme nagađa se kako će SDP-ov kandidat biti Ivo Jelušić, a to nam je nedavno i potvrđeno iz izvora bliskih goričkom SDP-u. Prema anketama, Jelušić ima šanse ući u drugi krug s HDZ-ovim kandidatom. No, najveća oporbena stranka u gradu uskoro bi trebala i službeno predstaviti svog kandidata. Lokalni izbori su 16. svibnja.

Ivo Jelušić SDP-ovac je kojeg se malo povezuje s Velikom Goricom. Ovaj 60-godišnjak je od 2010. do 2016. godine bio saborski zastupnik, a prije toga, od 2005. do 2010., zamjenik gradonačelnika Zagreba Milana Bandića. Od 2001., pa dok nije postao zamjenik gradonačelnika, bio je zastupnik u Gradskoj skupštini Grada Zagreba. Ovaj istaknuti SDP-ovac bio je i poduzetnik, Od 1994. do 2005. bio je jedan od osnivača i direktora u tvrtki TIM ZIP d.o.o.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

HOTNEWS

Mirisi i okusi tradicije čekaju vas i ovoga puta na ‘Petku na Gorice’

I ovog Petka na Gorice bit će postavljen štand s QR kodovima SOS Dječjeg sela Hrvatska putem kojeg možete donirati sredstva SOS Zajednici mladih u Velikoj Gorici.

Objavljeno

na

Toplo vrijeme, šareni Petek na Gorice štandovi prepuni domaćih delicija i umjetničkih radova, te srdačni razgovori s poznanicima, lokalnim izlagačima i prijateljima – sve to čeka posjetitelje na najnovijem “Petku na Gorice”, koji će se održati od 10 do 14 sati u petak, 03. svibnja ispred Muzeja Turopolja.

Mirise i okuse tradicije ponovno donose izlagači s Mljac placa. OPG Balažić, OPG Brozović, Turopoljski štrukli Ivane Belošević, samo su neki od sudionika koji će vas očarati svojim autentičnim proizvodima.

Ako ste više skloni umjetničkom izričaju, Art plac je mjesto za vas! Ondje ćete pronaći raznovrsne rukotvorine, unikatne dizajnerske komade i inspirativne umjetničke radove. Etno radiona Čehulić, Obrt Megy design, kao i udruge Kis Olgica Simović i Valovi, samo su neki od sudionika koji će vas inspirirati svojim kreativnim radovima.

Također tu je i nova prilika za dobrotvorno djelovanje. I ovog Petka na Gorice bit će postavljen štand s QR kodovima SOS Dječjeg sela Hrvatska putem kojeg možete donirati sredstva SOS Zajednici mladih u Velikoj Gorici. Svaka vaša donacija može napraviti veliku razliku u životu djece kojima je potrebna podrška, a zauzvrat ćete dobiti i jedan od proizvoda naših Petek na Gorice izlagača.

No, Petek na Gorice nije samo prilika za kupovinu i razgledavanje. Sudionici će imati priliku sudjelovati u radionici “Izradi svoju modernu podgutnicu” koju u večernjim satima – od 18 do 20 sati, vodi Ethnotina – Tina Miličević.

Ova zanimljiva radionica spaja tradicionalno i moderno, pružajući vam priliku da sami stvorite unikatni modni dodatak koji odražava vaš stil i kreativnost. Uz samu radionicu, na koju se potrebno prethodno prijaviti ovdje i uplatiti kotizaciju, posjetitelji će kroz priču imati priliku upoznati s jednim od najstarijih modnih dodataka na području Turopolja.

– Petek na Gorice donosi priliku za uživanje u lokalnoj kulturi, podršku lokalnim proizvođačima i umjetnicima te, naravno, odlično druženje s prijateljima! – pozivaju organizatori.

Nastavite čitati

Vijesti

Posljednji je dan za darivanje krvi i ne zaboravite da jedna doza može spasiti tri života

Akcija danas kreće u 13 sati.

Objavljeno

na

Objavio/la

Crveni križ Velika Gorica prvog je dana trodnevne akcije darivanja krvi, i to u petak, prikupio 51 dozu. Jučer se odazvalo akciji 118 sugrađana, no njih 110 uspješno je darovalo krv.

– Drugi smo dan akcije darivanja krvi završili sa sjajnim rezultatom. Jako nas veseli i sedam novih darivatelja koji su odlučili prvi put darovati krv – ističu iz Crvenog križa.

Posljednji dan travnja ujedno je i posljednji dan da se priključite akciji koja danas kreće u 13 sati i traje sve do 18:50 sati na adresi Cvjetno naselje 16.

– Odazovite se pozivu na darivanje i spasite nečiji život! Jedna doza krvi može spasiti 3 života! Čekamo vas! – pozivaju iz goričkog Crvenog križa.

Nastavite čitati

Kultura

Revija ‘Može i bez Hollywooda’ donosi šest svjetskih filmskih naslova izvan holivudskih studija

Prva tri četvrtka u svibnju rezervirana su za intrigantne, zabavne, odlično režirane i odglumljene filmove iz Francuske, Meksika, Bugarske, Španjolske i Japana.

Objavljeno

na

Objavio/la

Tradicionalna filmska revija Kina Gorica „Može i bez Hollywooda“ ponovno donosi na veliki ekran odabrane nezavisne, ponajprije europske filmove koji su svoju kvalitetu potvrdili brojnim nagradama na svjetskim filmskim festivalima.

Intrigantni, zabavni, odlično režirani i odglumljeni, ovi filmovi su dokaz da itekako postoji kvalitetna filmska produkcija i izvan holivudskih studija. Ovoga puta čeka vas šest filmskih naslova, a projekcije će se održavati prva tri četvrtka u svibnju – 2., 9. i 16. svibnja.

Već sada u četvrtak imate priliku pogledati zanimljivu francusku romantičnu dramu ‘Okus ljubavi’. Radnja se odvija daleke 1885. godine. Eugenie je kuharica bez premca koja posljednjih dvadeset godina radi za slavnog gurmana Dodina. Kako vrijeme prolazi, njihova strast prema gastronomiji te obostrano divljenje koje osjećaju jedno prema drugom pretvorilo se u romantičnu vezu.

Film je dobitnik nagrade za najbolju režiju na festivalu u Cannesu, a i francuski je kandidat za nagradu Oscar 2024.

Početak projekcije je u 18 sati, a nakon nje u 20:30 sati na rasporedu je francuska krimi komedija ‘Zločin je moj’.

U Parizu tijekom tridesetih godina prošlog stoljeća Madeleine, mlada, lijepa, siromašna glumica bez ikakvog talenta biva optužena za ubojstvo slavnog producenta.

Cijena ulaznice u sklopu ove filmske revije je 3 eura, a koji vas još čekaju filmovi saznajte ovdje.

 

Nastavite čitati

HOTNEWS

Goričke zlatne ekipe El primosi i Tur putuju na Državnu završnicu u Rijeku

Posebnu nagradu dobili su i najbolji navijači i navijačice.

Objavljeno

na

Objavio/la

Veselje i sportski duh i ovog su puta odjekivali Velikom Goricom gdje se se jučer u Parku dr. Franje Tuđmana održao Telemach Dana sporta u organizaciji Plazma Sportskih igara mladih.

Na natjecanju su sudjelovali učenici iz OŠ Eugena Kumičića, OŠ Nikole Hribara, OŠ Jurja Habdelića i OŠ Eugena Kvaternika, a natjecali su se u atletici i graničaru u dvije kategorije 2013. godište i mlađi te 2015. godište i mlađi. Kao posebno popularna disciplina istaknuo se graničar, koji kroz natjecanje miješanih ekipa, dječaka i djevojčica, potiče na druženje i inkluziju.

Fotograf: Karlo Šutalo

Najspretnija ekipa u graničaru bila je ekipa El Primosi u kategoriji 2015. godište i mlađi te ekipa Tur u kategoriji 2013. godište i mlađi. Dok su najbrži trkači 2013. godište i mlađi Ana Trčak i Luka Živanović, a u kategoriji 2015. godište i mlađi Mia Rogić i Alan Hadžić Mate koji su zasluženo osvojili zlatne medalje.

Plazma Sportske igre mladih, osim promoviranja sporta i sportskog načina života, zalažu i za fair play navijanje. Važnost podržavanja svih natjecatelja, korektno navijanje i druženje na sportskim terenima ove godine zaokruženo je i posebnom nagradom za najbolje navijače i navijačice.

Najbolje ekipe i najbrži trkači izborili su plasman na državnu završnicu koja će se održati krajem srpnja u Rijeci. Djeca će se tamo tri dana besplatno kupati, igrati i družiti s vršnjacima iz cijele Hrvatske.

Fotograf: Karlo Šutalo

 

Nastavite čitati

Sport

Ceki i prijatelji natrpali Kaštelu, Gorica sama na vrhu “lude” tablice

Rukometaši Gorice u posljednjoj domaćoj utakmici sezone pobijedili su Kaštelu 46-33, uz 13 golova kapetana Hrvoja Cekovića, i time definitivno prebrinuli sve brige oko borbe za izbjegavanje dodatnih kvalifikacija. Ostalo je još samo 60 minuta sezone…

Objavljeno

na

Objavio/la

Rukometna sezona u Hrvata opasno se približila kraju, konkretno u Ligi za ostanak najvišeg ranga hrvatskog rukometa, u kojoj je preostalo još samo 60 minuta rukometa. Za rukometaše Gorice to znači gostovanje u Križevcima, kod KTC-a, a oproštaj od svojih navijača odradili su ovog vikenda. I odradili su to uspješno, efikasno, pobjednički, za definitivnu potvrdu da se u posljednje kolo može ući mirno i bez ikakvog pritiska.

Pobjedom 46-33 protiv već ranije otpisanih Kaštela, naime, Goričani su se vratili na prvo mjesto nevjerojatno neizvjesne Lige za ostanak, a pritom i matematički osigurali ono što je bilo izgledno da će se dogoditi. Sad je sasvim sigurno da Gorica neće ni ispasti iz lige ni ići u dodatne kvalifikacije, nema više nikakvih mogućnosti za takav rasplet, što je na prvu nespojivo s činjenicom da Gorica drži sami vrh tablice. Međutim, čudna je ovo i čudnovata liga, u kojoj deseti ima četiri boda, deveti 17, a prvi samo četiri više od toga.

U pretposljednjem kolu Gorica je zapravo izvela ono što je bilo potpuno očekivano, pobijedila slabašne goste visokom razlikom, a na tom putu ponovno se u prvo ime prometnuo kapetan Hrvoje Ceković. Najbolji strijelac lige, mladić koji sa 34 godine na leđima igra rukomet života, utrpao je 13 komada iz 14 pokušaja, zabio svih šest sedmeraca, realizirao sve četiri kontre koje je istrčao, a jedini promašaj došao je s desnoga krila, s kojeg je pogađao triput…

Gorica je lomila otpor protivnika u prvih 20-ak minuta, toliko je dugo utakmica bila “živa”, da bi se sve prelomilo serijom 6-1 u samo nešto više od tri minute. Na predah su Goričani otišli s pet pogodaka viška, a već na početku nastavka postalo je jasno da je ovdje pitanje pobjednika i definitivno rješeno. Već u 34. minuti momčad trenera Mateja Miškovića imala je devet golova prednosti, a sredinom drugog poluvremena razlika je otišla na plus 12, što je sve do završnice bila i gornja granica.

Zadnja dva gola kapetana Cekija podigla su tu prednost i na rekordnih, ali i konačnih 13 razlike, uz broj pogodaka kakav se ne bilježi često u svijetu rukometa. S obzirom da je tako, nazabijali su se i svi ostali, a najbliže kapetanu došao je Juro Čakarić sa sedam golova. Po pet komada dodali su Dujić, Malin, Svržnjak i Starčević, a po dva Turkalj, Cikatić i Laljek, koji je samo dvaput i pucao na protivnički gol.

Oproštaj od jedne neobične sezone, u kojoj je četvero ljudi vodilo prvu momčad, počevši od Ivana Dragića, preko Hrvoja Pekere i Tome Mesarova, sve do aktualnog trenera Mateja Miškovića, doći će u utakmici u kojoj će protivnik biti puno motiviraniji, ali nema dvojbe da će i Goričani željeti pobjednički zaključiti sezonu punu uspona i padova. A ne bi bilo loše ni završiti Ligu za ostanak na prvome mjestu, i to bi bila nekakva poruka uoči sljedeće sezone, u kojoj će cilj opet biti Liga za prvaka.

Nastavite čitati

Reporter 436 - 11.04.2024.

Facebook

Izdvojeno