Povežite se s nama

Sport

Dora se vratila kući s broncom: ‘A sve je počelo zbog jednog dočeka…’

Dora Krsnik svoju rukometnu priču započela je u ŽRK gorici, prvi trening odradila je u OŠ Nikole Hribara, a danas je dio reprezentacije koja izaziva divljenje cijele Hrvatske… Nakon što je osvojila broncu na Europskom prvenstvu u Danskoj, stigla je kući na nekoliko dana

Objavljeno

na

Kao što to već ide kod Hrvata, samo nekoliko dana, nekoliko sjajnih utakmica i pobjeda hrvatske reprezentacije bilo je dovoljno da nacija odjedanput poludi za ženskim rukometom. Djevojke koje su godinama bile u pozadini, daleko od naslovnih stranica, doslovno preko noći prometnule su se u nacionalne sportske heroine, u sportašice kojima se svi dive… I, na kraju priče, osvajačice brončane medalje na Europskom prvenstvu, u jednoj od najljepših i najluđih priča u povijesti hrvatskog sporta.

A među njima, na ponos svih nas iz ovoga grada, našla se i Dora Krsnik. Velikogoričanka koja je ove godine navršila 28 godina, rukometašica iza koje je vrhunska karijera. Međutim, takva smo mi sportska publika, moralo se dogoditi ovako nešto veliko, jedna ovakva medalja, da bi Goričani uopće postali svjesni da je Dora naša, domaća cura.

– Je, činjenica je da se naglo povećao interes za sve nas, ali u neku ruku mi je to i logično, budući da u prošlosti rezultatima baš i nismo zaslužile veliku pozornost – kaže Dora.

Svijet rukometa šokirale su sjajne Hrvatice, reprezentacija koja u godinama iza nas nikako nije mogla do nekog važnog rezultata, a sad je odjedanput eksplodirala.

– Dugo sam već u reprezentaciji, bila sam tu i za Europsko prvenstvo prije četiri godine, ali nekako mi se čini da atmosfera među nama nikad nije bila ovakva. I u tome je vjerojatno tajna uspjeha. Jako smo bliske međusobno, razmijemo se na terenu i izvan njega, jako smo bliske… Uostalom, većinu ovih cura poznajem već godinama, s nekima od njih igrala sam i dok sam imala 16 godina, a sad se sve nekako posložilo. Rekla bih da su se okupili pravi ljudi na pravome mjestu u pravo vrijeme – govori Dora.

Već godinama igra na najvišoj razini rukometa, a danas je igračica francuskoga kluba Plan de Cuques, u koji je stigla nakon što je igrala Ligu prvakinja u dresu Podravke, a zatim i slovenskoga Krima. A sve je počelo doma, u njezinoj Velikoj Gorici, s jednim vrlo konkretnim povodom.

– Bilo je to nakon Svjetskog prvenstva 2003. godine, kad su dečki osvojili zlato u Portugalu. Ne bih baš rekla da sam se zaljubila u rukomet gledajući Balića, Metličića, Džombu i ekipu, tad 11-godišnju djevojčicu zapravo je oduševio doček koji su dečki imali kad su se vratili kući. Gledajući te scene, poželjela sam i sama jednog dana doživjeti tako nešto, pa sam odmah rekla mami: ‘Ja bi da me upišete na rukomet!’ Mama je odmah uzela telefon, krenula zvati i raspitivati se, a na kraju sam završila na treningu u dvorani OŠ Nikole Hribara. Prvi trener bio mi je Ivan Jusup, a sjećam se i da me mama nakon prvog treninga pitala koju sam poziciju igrala, a ja nisam imala pojma što joj odgovoriti, ha, ha – kroz smijeh priča Dora.

Vrlo brzo je polovila sve što je potrebno da se počne razvijati i napredovati kao rukometašica, da bi se na kraju razvila u jednu od najraznovrsnijih igračica u svijetu ženskog rukometa općenito. Ne sjeća se prve pozicije, ali puno je bitnije da danas može odigrati praktički na svim pozicijama, da je treneri obožavaju.

– U ŽRK Gorici ostala sam, ako se ne varam, sve do drugog srednje. Prošla sam sve mlađe kategorije, a već početkom srednje škole, sa samo 15 godina, debitirala sam za seniorke, za koje su tad igrale i starije cure poput Višnje Perković, Zlate Pokupec, Andreje Ćosović… Često se događalo da u jednom vikendu odigram i četiri, pet utakmica, na što su roditelji ludovali. Mama mi je znala čak i zabranjivati da igram baš sve, ali tu bi dolazilo i do svađa, jer nisam željela propustiti niti jednu priliku da igram rukomet. Sjećam se da jedanput zbog loših ocjena nisam smjela na treninge, na utakmice… E, to je bio pravi rat u kući – prisjeća se hrvatska reprezentativka, cura koja je ponos grada.

Nakon osnovne škole upisala je velikogoričku Gimnaziju, a tu se nastavilo ono što je vrijedilo i u osnovnoj.

– Imala sam sreću što sam i u osnovnoj i u srednjoj školi imala razrednice koje su me maksimalno podržavale, puštale na treninge, davale vjetar u leđa. Evo, i danas mi obje razrednice pošalju poruku i čestitaju nakon svake dobre utakmice, što me svaki put iskreno razveseli – govori Dora.

Sa 16 godina otišla je na kamp HRS-a u Crikvenicu, jedva je roditelje nagovorila da joj to omoguće, a upravo na tom kampu dogodila se i velika prekretnica.

– U to vrijeme igrala sam drugu ligu za Goricu, bila je to prilično dobra ekipa, ali na tom sam kampu upoznala trenericu iz Trešnjevka, koja me pozvala u svoj klub. Zvala me i Lokomotiva, i oni su me primjetili, ali zbog te trenerice sam otišla u Trešnjevku. Doduše, nisam se previše tamo zadržala, vrlo brzo sam ipak završila u Lokomotivi, zajedno s tom trenericom.

Borila se za svoje mjesto pod suncem u jednom od dva najveća ženska rukometna kluba u državi, no do zastoja je došlo kad je klupu Lokomotive preuzeo Irfan Smajlagić, koji u Dori Krsnik nije vidio kvalitetu za svoju ekipu.

– Doveli su dosta igračica sa strane, a nas mlađe su odlučili poslati na posudbu. Isprva na to nisam pristala, vjerovala sam da sam dovoljno dobra da igram za Lokomotivu, no na kraju sam ipak završila u Zelini. I ispalo je sjajno. Odigrale smo izvrsnu sezonu, uspjele pobijediti i Lokomotivu i Podravku, a nakon te sezone pozvali su me upravo iz Podravke. I tu je započela nova era, tri godine sam provela u Koprivnici, zaigrala po prvi put u Ligi prvakinja… – kaže Dora.

Sljedeći korak bio je odlazak u ljubljanski Krim, na još višu razinu.

– Uživala sam u Sloveniji, imale smo jako dobru ekipu, s kojom sam izborila i drugu fazu Lige prvakinja, a dobro je i to što Ljubljana nije predaleko, pa sam svaki vikend mogla malo doći kući, u Goricu, što mi je uvijek bilo jako važno – govori Dora.

Sljedeća prilika otvorila se kad je došla ponuda iz Francuske. Plan de Cuques je klub iz Marseillea, u kojem Dora živi već drugu sezonu. I uživa.

– Marseille je poseban grad, život tamo je zaista ugodan. Klimom, ali i izgledom, podsjeća me na našu Dalmaciju, pogotovo na Split. Uostalom, i tamo se sve vrti oko nogometa, svi su ludi za Olimpique Marseilleom jednako kao u Splitu za Hajdukom – kaže Dora, koja stigne uživati i u suncu, moru, lijepim plažama, uvalama…

– Uspjela sam u međuvremenu naučiti i francuski, iako zasad i dalje bolje stojim s razumijevanjem nego s pričanjem, ali i to će se uskoro promijeniti. U cijelom gradu, otkad sam tamo, nisam srela niti jednog čovjeka koji priča našim jezikom, tako da ni nisam imala drugu opciju nego što prije savladati jezik.

Najveća muka u ovoj godini, kao i svima nama, definitivno je ta grozna korona, koja je u njezinu slučaju donijela i neke impozantne brojke.

– Otkad je sve ovo krenulo, mislim da sam se testirala otprilike 60 puta! Kad smo u srpnju krenuli s pripremama, testirali smo se po dvaput tjedno, a sad na Europskom prvenstvu testiraju nas svaka dva dana, tako da sam možda i prešla brojku od 60… Ali dobro, tako to ide, nadam se samo da cijela ova situacija neće utjecati na moj klub, da će se sve nastaviti po planu.

Ako se nešto i dogodi, za Doru Krsnik se ne treba brinuti. Ponuda drugih klubova već ima, a bit će ih još i više nakon svega što je prikazala na europskoj smotri u Danskoj. Međutim, gdje god otišla, gdje god završila, uvijek će se najradije vraćati kući.

– Da, to mi je jako važno, svaki taj trenutak proveden s obitelji i prijateljima iz djetinjstva. Život nas je razdvojio u velikoj mjeri, svatko je otišao na svoju stranu, no baš zato mi je posebno zadovoljstvo sjesti u Leggiero na kavu, otići u Dobar dan na večernju cugu, družiti se s dragim ljudima… Jako volim svoj grad, svoje Bratstvo, u kojem sam odrasla – emotivna je Dora.

S prijateljicama iz djetinjstva, među kojima su Sandra Dandić i Lukrecija Čurek, poznata imena iz goričkog ženskog rukometa, bila je i prvakinja Hrvatske u rukometu na pijesku, no voli se Dora i odmaknuti od rukometa, opustiti se pred ekranom ili u četveronožnom društvu.

– Jako volim filmove i serije, puno toga pogledam u slobodno vrijeme, a jako volim i životinje. U Marseilleu imamo jednu mačku koja je zapravo zajednička, od svih susjeda, ali nekako je najviše kod mene. Kao da je osjetila da mi treba društvo u trenucima kad sam tek došla, kad nisam nikoga poznavala… Iako, nije ona jedina, još četiri, pet mačaka dođe kod mene na hranjenje i druženje, povremeno navrati. Općenito jako volim životinje – predstavlja se Dora.

Osim životinja, jako voli i nogomet.

– Da, luda sam za nogometom! Velika sam navijačica Barcelone i Lea Messija, iako volim reći da sam velika navijačica Barcelone koja nikad nije bila u Barceloni. Evo, sljedeće godine je Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj, nadam se da će se i to promijeniti, da ću konačno posjetiti i taj grad.

Osim Messija i društva, prati Dora Krsnik i Dvornekovića i društvo…

– Naravno, gledam nogometaše Gorice kad god mogu, kad god uspijem pronaći nekakav ‘stream’. Ako i ne uspijem, uvijek sam u toku s rezultatima, oduševljavaju me dečki iz HNK Gorice – zaključuje Dora.

Došla je malo kući nakon završetka bajke u Danskoj, nekoliko dana će se odmoriti uz maminu kuhinju, a onda slijedi nastavak sezone, novi izazovi za ovu sjajnu Velikogoričanku. Ponos grada!

Sport

Osijek stiže bez svojih Goričana: ‘Doma smo, idemo dobiti bez obzira tko je protivnik’

Nogometaši Gorice u nedjelju od 17 sati na svome stadionu dočekuju Osijek, za koji ovom prilikom neće nastupiti Kristijan Lovrić i Slavko Bralić, a vjerojatno ni Kristian Fućak. Gorica će, s druge strane, biti bez Mitrovića i Krizmanića

Objavljeno

na

Objavio/la

Dva vezana poraza su iza nogometaša Gorice, dva posrnuća u sudarima s momčadima koje se bore za naslov prvaka, a ni prvi sljedeći izazov neće biti ništa puno lakši. U srce Turopolja stiže Osijek, koji je spojio tri pobjede na posljednja tri gostovanja, i nema nikakve sumnje da Goričane čeka težak zadatak.

– Nakon Dinama i Rijeke, očekuje nas još jedna jako zahtjevna utakmica. Možda Osijek nije odigrao najbolju sezone, sve to skupa bilo je dosta “šareno” od njih, ali ove zadnje utakmice pokazuju da je kolega Zekić dobro posložio stvari. Slavili su na zadnja tri gostovanja, kod Hajduka, Rudeša i Slaven Belupa, a i protiv Istre su do isključenja bili apsolutno bolja momčad – uvodno je istaknuo trener Gorice Rajko Vidović.

Ionako skraćeni roster našeg prvoligaša bit će ovoga puta još kraći, budući da su se na listi onih koji nisu na raspolaganju Matavžu i Ndockytu priključili i ozlijeđeni Krizmanić te kartonirani Mitrović. S druge strane, u sastavu Osijeka neće biti nijednog od trojice bivši igrača Gorice, budući da kartone imaju Kristijan Lovrić i Slavko Bralić, a iz ozljede se još nije vratio Kristian Fućak.

– S obzirom na dva poraza iza nas, ovo nam je izuzetno bitna utakmica. Neće biti lagana, ali mene veseli ono što smo pokazali u Rijeci. Ne u smislu rezultata, ali pristup, volja, želja i htjenje bili su na razini. Nadam se da će se ovaj put okrenuti na našu stranu, da ćemo realizirati sve ono što nismo protiv Dinama i Rijeke. Sve u svemu, veselimo se utakmici, očekujem da ćemo biti dobri i svakako rezultatski uspješniji nego u prethodne dvije – kaže Vidović.

Gorica dočekuje Osijek kao sedma momčad na tablici, daleko od borbe za Europu, zahvaljujući Rudešu još dalje od bilo kakvih briga oko ostanka u ligi, ali imaju se Goričani za što boriti. Osječani se, s druge strane, s Lokomotivom bore za izlazak u Europu.

– Da, Osijek je u borbi za Europu, koliko god im možda na proljeće ne ide sve onako kako su oni željeli, ali imamo i mi svoju računicu. Igramo doma, nikoga se ne smijemo bojati, a na svoje igrače želim prenijeti stav da na svom stadionu uvijek idemo pobijediti, bez obzira na to tko je s druge strane. Učinit ćemo sve da napravimo dobar rezultat – poručio je trener Gorice, koji je u jako dobrim odnosima s trenerom Osijeka Zoranom Zekićem, poznatom po čestim promjenama sustava i načina igre, čak i unutar jedne utakmice.

– Dobro poznajem kolegu Zekiću, to je trener koji možda i najviše mijenja sustave igre, ali dobro smo se pripremili na sve opcije, dobro smo ih analizirali. Imamo i mi svoj plan, a ja vjerujem da ćemo znati odgovoriti na svaku varijantu na koju se Zekić odluči – zaključio je Vidović.

Krenuo je na klupi Gorice s pobjedom protiv Varaždina, nastavio s remijem kod Lokomotive, pa povezao dva poraza… Pravi je trenutak da se novim zvučnim “skalpom” njegova momčad vrati u pobjednički ritam.

Nastavite čitati

Sport

FOTO Turopolje nije uspjelo zaustaviti dominaciju Bestovja

Objavljeno

na

Objavio/la

Turopolje, 27.04.2024. 1.ŽNL Jug-20.kolo: NK Turopolje-NK Bestovje 1:5. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Turopolje je u 20. kolu 1.ŽNL-e skupina Jug izgubilo rezultatom 1:5 od vodeće momčadi Bestovja, koja je 16. pobjedom u dvadeset odigranih utakmica nastavila dominaciju u prvenstvu.

Turopolje, 27.04.2024. 1.ŽNL Jug-20.kolo: NK Turopolje-NK Bestovje 1:5. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Turopolje, 27.04.2024. 1.ŽNL Jug-20.kolo: NK Turopolje-NK Bestovje 1:5. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Gosti su došli u vodstvo u ranoj fazi susreta golovima kapetana Brune Duvnjaka (8.) i  Josipa Martića (10.), propustili su realizirati u slijedećih desetak minuta tri velike prigode, u dva navrata odlično je reagirao vratar Nikolas Culović. Efektan pogodak Andreasa Šejića udarcem s dvadesetak metara u 25. minuti primirio je momčad gostiju i do odlaska na odmor odvijala se ravnopravna igra.

Turopolje, 27.04.2024. 1.ŽNL Jug-20.kolo: NK Turopolje-NK Bestovje 1:5. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Turopolje, 27.04.2024. 1.ŽNL Jug-20.kolo: NK Turopolje-NK Bestovje 1:5. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Iznenadni pogodak Antuna Jedvaja, koji je u 55. udarcem iz daljine pogodio rašlje za 1:3, odredio je tijek utakmice do kraja. Silovit udarac Tomislava Lučića zaustavila je vratnica, a Duvnjak je svojim drugim golom konačno prelomio rezultat u korist gostiju. U završnici je nakon prodora po lijevoj strani Marino Crnolatac poentirao za – 1:5!

Turopolje, 27.04.2024. 1.ŽNL Jug-20.kolo: NK Turopolje-NK Bestovje 1:5. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Turopolje (20 9 3 8 53:41 30) je s 30 bodova na 8. mjestu, a Bestovje (20 16 3 1 76:16 51) je s 51 bod na 1. mjestu.

Galerija fotografija

Prva ŽNL skupina Jug 2023./2024., 20. kolo

NK Turopolje – NK Bestovje 1:5 (1:2)

Turopolje. ŠRC Turopolje. Gledatelja: 50. Subota, 27.04.2024., 17 sati. Sudac: Marko Vuković. Pomoćni suci: Nikola Kamenarić i Dorian Škof (svi Sveti Ivan Zelina). Delegat: Ivan Haluga (Mičevec). Strijelci: 0:1 – Duvnjak (8), 0:2 – Martić (10), 1:2 – Šejić (25), 1:3 – Jedvaj (55), 1:4 – Duvnjak (76), 1:5 – Crnolatac (88).

TUROPOLJE: Culović, Robić (od 65. Blagušević), Ceković (cap.), Zdunić, Perić, Šejić, T.Lučić, Jambrešić, Ž.Josić, K.Lučić, Ivanković (od 55. Karlović). Trener: Goran Smolčić.

BESTOVJE: Budić, Jedvaj (od 64. Gajger), Šolčić, Bartol (od 77. Jaklenec), Briševac (od 46. Crnolatac), Duvnjak (cap.)(od 80. Banovec), Galenić, Šporčić, Đurđević (od 80. Žabić), Martić (od 64. Regvar), Sviben. Trener: Slavko Golub.

Nastavite čitati

Sport

FOTO Juniori Gorice odigrali neodlučeno s Lokomotivom

Objavljeno

na

Objavio/la

Velika Gorica, 27.04.2024. 1.NL Juniori-25.kolo: Gorica-Lokomotiva(Z): 0:0. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Juniori HNK Gorice su u 25. kolu Prve lige-Juniori 2023./2024. odigrali neodlučeno, bez golova 0:0, protiv favorizirane Lokomotive. Ovim bodom Gorica se za još jedan korak odmaknula od pozicije koja vodi u niži rang natjecanja.

Velika Gorica, 27.04.2024. 1.NL Juniori-25.kolo: Gorica-Lokomotiva(Z): 0:0. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica, 27.04.2024. 1.NL Juniori-25.kolo: Gorica-Lokomotiva(Z): 0:0. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Lokomotiva je na početku susreta izgledala vrlo dobro i sustavno je vršila pritisak na vrata domaćih. Gorica je u prvih 15 minuta imala i dozu sreće, jer su gosti dva puta pogodili okvir vrata, a u dvije-tri kritične situacije vrlo dobro je reagirao i vratar Tin Došen.

Velika Gorica, 27.04.2024. 1.NL Juniori-25.kolo: Gorica-Lokomotiva(Z): 0:0. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Domaća momčad je u drugom poluvremenu uspostavila ravnotežu na terenu i tražila je šanse brzim kontranapadima. Lokomotiva je u konačnici pokušala sve da dođe do prednosti, ali Gorica se mirno branila i sačuvala svoju mrežu nataknutom za zasluženi bod.

Velika Gorica, 27.04.2024. 1.NL Juniori-25.kolo: Gorica-Lokomotiva(Z): 0:0. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Gorica (25 6 8 10 27:38 22) je s 26 bodova na 13. mjestu, a Lokomotiva (24 16 1 7 52:30) je s 49 bodova na 3. mjestu.

Galerija fotografija

Prva nogometna liga – Juniori 2023./2024., 25. kolo

HNK Gorica – NK Lokomotiva (Z) 0:0

Velika Gorica. Gradski stadion (teren s umjetnom travom). Gledatelja: 50. Subota, 27.04.2024., 10 sati. Sudac: Darko Jurčević (Karlovac). Pomoćni suci: Patrik Krmar (Zagreb) i Adrijano Delač (Karlovac). Delegat: Ban Juraj (Zagreb).

GORICA: Došen, Dukić, Raguž, Knežević, Horvat, Stunja, Nezirović (cap.)(od 85. Agatić), Radočaj (od 69. Dragaš), Dulčić (od 77. Stoyanov), Šimić Josić. Trener: Igor Čagalj.

LOKOMOTIVA: Marić, Baškarad (od 80. Kahlina), Šangulin, Godec, Damjanić (cap.), Matić (od 63. Pernar), Ružić, Baždarić, Kovačević (od 63. Crnjak), Subotić, Ivančić (od 87. Kosović). Trener: Nikica Jelavić.

Redoslijed: 1. GNK Dinamo 58 (23 18 4 1 61:23), 2. HNK Hajduk 52 (24 16 4 4 46:26), 3. NK Lokomotiva 49 (24 16 1 7 52:30), 4. NK Osijek 46 (25 14 4 7 48:32), 5. HNK Rijeka 37 (25 11 4 10 54:35), … , 13. HNK Gorica 26 (24 6 8 10 27:38), 14. HNK Šibenik 21 (25 5 6 14 28:53), 15. NK Dugopolje 19 (24 5 4 15 25:52), 16. HNK Cibalia 14 (25 3 5 17 20:62).

Nastavite čitati

Sport

Kurilovec nadigrao Maksimir golovima Sedlačeka i Blagoeva

Objavljeno

na

Objavio/la

Vrlo dobro odigrao je Kurilovec prvo poluvrijeme, napadački, pa tako iz prvog dijela treba spomenuti šanse domaćih – zicer Knežića iz 12. minute, priliku Sedlačeka u 28., zicer utakmice Lukavečkog iz 38. minute, te fin udarac u sami kut Sedlačeka iz 41. minute kada se istaknuo golman gostiju Išek. Nakon neiskorištenih šansi, na asistenciju Šarića s lijeve strane, u završnici prve dionice konačno je pogodio u mrežu gostiju Sedlaček. Nastavak dvoboja nakon odmora opet je pripao domaćoj momčadi, koja vodstvo diže golom Blagoeva u 66. minuti, on pogađa s distance u sami lijevi kut nemoćnog maksimirskog vratara. Do kraja jako dobra utakmica Kurilovca koji tijekom cijele utakmice drži sve pod kontrolom. Uspješno neutraliziraju domaći sve napade gostiju, prijete kontrama, no padom koncentracije u sudačkoj nadoknadi Maksimir ipak preko Hajdinjaka smanjuje na konačnih 2:1.

III. NL Centar, 27. kolo

KURILOVEC – MAKSIMIR 2:1

SRC Udarnik. Gledatelja 70.
Sudac: Al Iasa Ammar (Zagreb). Pomoćnici: Sumpor (Stubica) i Bedeniković (Zelina).

STRIJELCI: 1:0 – Sedlaček (42), 2:0 – Blagoev (66), 2:1 – Hajdinjak (90+2).

KURILOVEC: Tor, Šarić, Knežić (od 87. Milković), Mrvičin (od 82. Saiti), Ćosić, Sedlaček, Žlebečić, Lukavečki (od 75. Bolješić), Završki, Čurek, Blagoev (od 82. Pušić). TRENER: Senad Harambašić.

MAKSIMIR: Išek, Katona (od 72. Lučić), Kondres, Batistić, Regvar (od 66. Hajdinjak), Mamić (od 46. Štefić), Barkić, Pirš, Ivković (od 72. Dasović), Krznar, Hodak (od 66. Novak). TRENER: Zoran Santrač.

Nastavite čitati

Sport

FOTO Pioniri HNK Gorica na pragu osvajanja šampionske titule!

Objavljeno

na

Objavio/la

Velika Gorica, 26.04.2024. Prva NL Pioniri-24.kolo: HNK Gorica-NK Varaždin 2:1. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica, 26.04.2024. Prva NL Pioniri-24.kolo: HNK Gorica-NK Varaždin 2:1. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Pioniri HNK Gorica su u 24. kolu Prve nogometne lige pobijedili NK Varaždin rezultatom 2:1 golovima Aranha Elisandro Kožine i Francis Chinedu Echue te tako 16. pobjedom povećali prednost na vodećoj poziciji.

Velika Gorica, 26.04.2024. Prva NL Pioniri-24.kolo: HNK Gorica-NK Varaždin 2:1. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica, 26.04.2024. Prva NL Pioniri-24.kolo: HNK Gorica-NK Varaždin 2:1. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica, 26.04.2024. Prva NL Pioniri-24.kolo: HNK Gorica-NK Varaždin 2:1. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Gorica dva kola prije kraja prvenstva ima prednost od 7 bodova ispred Hajduka i Lokomotive (oba kluba imaju utakmicu manje odigranu) i s 55 bodova nalazi se pred osvajanjem titule državnog prvaka!! Gorica u idućem kolu igra kao gost protiv Solina (11. mjesto s 15 bodova), a u posljednjem 26. kolu igra doma protiv Rijeke (7. mjesto s 37 bodova). Dovoljna su joj minimalno tri boda (možda čak i manje) da nakon 26 utakmica osvoji 1. mjesto!

Galerija fotografija

Prva nogometna liga – Pioniri 2023./2024., 24. kolo

HNK Gorica –NK Varaždin 2:1 (1:1)

Velika Gorica. Gradski stadion (teren s umjetnom travom). Gledatelja 100. Petak, 26.04.2024., 11 sati. Sudac: Zvonimir Radinić (Karlovac). Pomoćni suci: Igor Marić (Sisak) i Roberto Jakovac (Karlovac). Delegat: Antonio Pavlečić (Zagreb). Strijelci: 1:0  – Kožina (5), 1:1 – Mikulčić (15), 2:1 – Echue (61-11m). Isključenje: Luka Čolić (70.+2 – dvije opomene).

GORICA: Karkachov, Čolić (cap.), Kožina, Radujković (od 67. Čagalj), Župetić (od 52. Rezek), Miholić (od 67. Prahir), Cindrić (od 60. Hranilović), Echue (od 67. Šebek), Bilobrk, Frigan, Drčelić (od 67. Miletić). Trener: Boris Trivunov.

VARAŽDIN: Cigula, Hrelec, Vugrin, Debelec, Mikulčić (od 70.+2 Večković), Flinčec (od 46. Levanić), Leljak (od 36. Benko), Babok, Stojaković, Habek (od 44. Pavlina), Stamenković. Trener: Josip Brezovec.

Redoslijed nakon 24. kola: 1. HNK Gorica 55 (24 16 7 1 50:19), 2. HNK Hajduk 48 (23 13 9 1 39:10), 3. NK Lokomotiva 48 (23 14 6 3 40:16), 4. GNK Dinamo 46 (23 15 1 7 55:29), 5. NK Osijek 45 (23 13 6 4 38:21), 6. Rudeš 41 (24 11 8 5 37:24), …

Nastavite čitati

Reporter 436 - 11.04.2024.

Facebook

Izdvojeno