Povežite se s nama

Sport

FOTO: Gorica u futsalu u derbiju jeseni srušila vodeću Pulu

Objavljeno

na

05.12.2020. Velika Gorica. 2. hrvatska malonogometna liga (2.HMNL) Zapad – 10. kolo: MNK Gorica – MNK Futsal Pula. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Gorica je u 10. kolu 2. hrvatske malonogometne lige (2.HMNL) Zapad pobijedila do jučer neporaženu momčad Pule, tako je potvrdila svoje 2. mjesto u trenutnom poretku i smanjila zaostatak za Pulom sa 6 na 3 boda.

05.12.2020. Velika Gorica. 2. hrvatska malonogometna liga (2.HMNL) Zapad – 10. kolo: MNK Gorica – MNK Futsal Pula. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Derbi kompletne jesenske polusezone u futsalu kvalitetom i tempom u prvom poluvremenu pokazao je zašto su ove dvije momčadi vodeće na prvenstvenoj tablici. Domaći su poveli u 8. minuti iznenadnim pogotkom Tina Čirjaka sa poludistance, a 6 minuta kasnije uslijedile su dvije (ispravne) sudačke odluke koje su imale, pokazalo se, velikog utjecaja na daljnji tijek igre.

05.12.2020. Velika Gorica. 2. hrvatska malonogometna liga (2.HMNL) Zapad – 10. kolo: MNK Gorica – MNK Futsal Pula. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Franjo Matković, najbolji strijelac Pule i 2.HMNL-e (15 pogodaka), napravio je u 14. minuti prekršaj za kazneni udarac sa 6m i drugi žuti karton odnosno isključenje (prvi karton je dobio za učestale prigovore na sudačke odluke). Igor Mostarlić je bio siguran realizator za 2:0. Gosti su odmah uzvratili efektnim pogotkom Bepa Pausa – 2:1. Mostarlić je u 18. minuti u svom prepoznatljivom stilu izborio 6. akumulirani prekršaj Pule za kazneni udarac sa 10m. Petar Ježić je pogodio za 3:1, a vratar Pavao Ježić je obranio kazneni udarac s 10m kojeg je izveo Bojan Barišić. Gosti su u posljednjoj sekundi prvog poluvremena s(p)retnim pogotkom Sanela Imširevića smanjili na 3:2.

05.12.2020. Velika Gorica. 2. hrvatska malonogometna liga (2.HMNL) Zapad – 10. kolo: MNK Gorica – MNK Futsal Pula. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Igra u drugom poluvremenu bila je manje agresivna, taktički naglašena i s češćim izmjenama, povoljne prigode nisu realizirane. Pula je posljednje triipol minute pokušala s igračem više (bez vratara) doći do izjednačenja, ali Gorica se uspješno obranila. Dino Bartoluci je u posljednjoj minuti gađajući prazna vrata pogodio vratnicu (gosti su u prvom poluvremenu u dva navrata pogodili okvir vrata).

05.12.2020. Velika Gorica. 2. hrvatska malonogometna liga (2.HMNL) Zapad – 10. kolo: MNK Gorica – MNK Futsal Pula. Foto: David Jolić/cityportal.hr

MNK Futsal Pula je s 24 boda (9 8 0 1 77:18 24) na 1. mjestu, MNK Gorica je s 21 bodom (9 7 0 2 69:23 21) na 2. mjestu, na 3. mjestu je MNK MNE Veruda Pula sa 18 bodova (7 6 0 1 57:28 18).

Galerija fotografija

2.hrvatska malonogometna liga (HMNL) Zapad 2020./2021. – 10. kolo

MNK Gorica – MNK Futsal Pula 3:2 (3:2)

Velika Gorica. Gradska sportska dvorana. Gledatelja -. Subota, 05.12.2020., 16 sati. Suci: Mario Lulić (Gospić) i Mario Blažin (Zagreb). Delegat: Zlatko Petrac (Velika Gorica). Mjeritelj vremena: Samir Omerović (Zagreb). Strijelci: 1:0 – Čirjak (8), 2:0 – Mostarlić (14-6m), 2:1 – Paus (14), 3:1 – Pe. Ježić (18-10m), 3:2 – Imširević (20).

GORICA:  Pa.Ježić (V), Šulentić, Bartoluci (cap.), Čirjak, Duvnjak, Čekol, I.Mostarlić, Šestić, Pe.Ježić, Ceraj, Papac, L.Mostarlić. Voditelj: Ivan Dodlek.

PULA: Jamičić (V), Lorber (V), Matković, Bilić, Barišić (cap.), Paus, Grbić, Hrgota, Hasanbašić, Vukmir, Imširević, Vuzem,, Živadinović. Voditelj: Marinko Mavrović.

Sport

Kakve veze imaju Henning Berg, Olof Mellberg i Ivan Prelec? Mogli bi imati…

Ivan Prelec ozbiljan je kandidat za klupu švedskog velikana AIK-a iz Stockholma. Ugovor s danskim Vejleom i dalje mu je važeći, pa bi moglo doći i do isplate odštete za velikogoričkog trenera… U cijelu priču uključene su i dvije legende skandinavskog nogometa

Objavljeno

na

Objavio/la

Jedan je rođen u gradu Eidsvollu, skupio je točno stotinu nastupa za Norvešku, igrao je 66 puta za veliki Manchester United, pod monumentalnim Alexom Fergusonom uzeo jednu nezaboravnu Ligu prvaka i dva Premiershipa, a prije i nakon toga bio je član i Blackburna, Glasgow Rangersa…. Čovjek se zove Henning Berg i danas ima 54 godine.

Drugi je rodom iz Gullspånga, ikona švedskog, ali i svjetskog nogometa. Za reprezentaciju Švedske upisao je 117 nastupa, a najveći dio igračke karijere proveo je u Aston Villi. Vrhunac karijere dogodio se jednom sezonom u Juventusu, a prošao je i Villarreal, Olympiacos, Kopenhagen… Ime mu je Olof Mellberg, po pitanju stila odjevanja briljira i u 47. godini.

Treći je bio kapetan kadetske reprezentacije Hrvatske. Ozljede su mu vrlo rano usmjerile karijeru, koja je zbog toga iz Dinama vodila prema Udarniku i Poletu iz Buševca, a malo potom i do rekreativnog nogometa kod Panadića. U najboljem slučaju. Što i nije ispalo loše, jer tu se počela rađati neka druga, zasad vrlo zanimljiva priča… On je Ivan Prelec, došao je “već” do 36. rođendana.

E sad, kakve to sve skupa ima veze jedno s drugim, odnosno trećim? Kako javljaju skandinavski mediji, moglo bi imati…

Ivan Prelec, znat će svi imalo upućeni, već dvije i pol godine vodi danskog superligaša Vejle (usput rečeno, izgovara se “Vajle”, dobro će ta informacija doći barem kladioničarima). Došao je u klub, dakle, kao 34-godišnjak, potpuni anonimac za dansku nogometnu javnost, u trenutku kad je već bilo jasno da će Vejle ispasti iz najvišeg ranga. U završnici sezone, ipak, stvari su se posložile malo drukčije i na kraju je jedan bod nedostajao Prelecovoj momčadi da ostane u ligi.

Ipak, Vejle je ispao. A Prelec ostao, jer zato je i došao, da vrati klub tamo gdje je bio. Učinio je to sa stilom, Vejle je u drugoj ligi bio vodeći od prvog do posljednjega kola i nekoliko kola prije kraja bilo je jasno da se momčad vraća u Superligu, u društvo Kopenhagena, Midtjyllanda, Brondbyja… I da Prelec, naravno, ostaje.

U sezoni koja je slijedila, onoj iza nas, Vejle nije dobio pojačanja, samo se popunio na nekim pozicijama i, kako će to upućeni jako dobro oslikati, krenuo u rat s pištoljem na vodu. Prelec je, međutim, kombinirao, radio, vjerovao, prenosio to na svoje igrače i – uspio! Vejle je sačuvao status u ligi 12 iz koje ispadaju dva kluba, a na kraju su detalji dijelili Preleca i njegove igrače, klub s drugim najmanjim budžetom u ligi, od prvog mjesta u Ligi za ostanak i utakmice za iskorak u europska natjecanja!

Prelec je sezonu u takvim okolnostima otvorio s pet poraza, da bi iz vodstva kluba odgovorili – novim ugovorom. Toliko su cijenili sve što radi, bili su toliko zadovoljni viđenim, da im nije padalo napamet puštati ga bilo gdje. Sama činjenica da je jedan mladi hrvatski trener u državi poput Danske već pune dvije i pol godine govori dovoljno sama za sebe, a sve govori da čelnici Vejlea nisu i jedini koji su svjesni u koliko se dobrog trenera razvija 36-godišnji Velikogoričanin.

Naime, nakon sezone u kojoj se njegov klub borio za ostanak u ligi, Prelec navodno ima nekoliko ponuda! Interes su, koliko se može doznati iz skandinavskih medija, pokazali neki klubovi iz vrha danskog nogometa, ali i iz inozemstva. Najdalje je s tim interesom, pišu Šveđani, otišao je AIK iz Stockholma. Toliko daleko da se već navodno dogovaraju opcije raskida Prelecova ugovora s Vejleom, što bi lako moglo dovesti do toga da Šveđani plate Dancima ozbiljnu odštetu za dečka s adresom u Kurilovcu!

I tu se negdje vraćamo na početak… Donedavno je trener AIK-a, kluba koji je 12 puta bio prvak Švedske, bio Henning Berg. Nekadašnji trener Legije, Videotona, Skjaerna i dva ciparska kluba otišao je iz Stockholma sredinom lipnja, a od tad traje i potraga za njegovim nasljednikom. Kako tvrde švedski portali, Prelec je iskočio kao glavni favorit za tu poziciju, a protukandidat mu je Olof Mellberg, osebujni Šveđanin koji je prošle sezone radio u domovini, vodio prvoligaša Brommopojkarnu.

Biste li prepoznali Olofa Mellberga? Utakmice je u Brommopojkarni vodio u ležernom izdanju, sa šlapama na nogama…

Mellbergova prednost, kako doznajemo, bit će to što za njega nije potrebno plaćati odštetu, dok u Prelecovu ugovoru nema fiksne odštete, nego nju treba tek dogovoriti. Spomenut će neki izvori u toj priči i moguću “milijunsku odštetu”, pri čemu nije navedeno radi li se o krunama ili eurima, ali tu neke velike razlike ionako nema. Poanta je u tome da je vrlo realna mogućnost da jedan klub drugome isplati odštetu za trenera, što nije baš svakodnevna praksa u svijetu nogometa, i to nakon što je taj trener u jednom klubu proveo dvije i pol godine…

Ukratko, Ivan Prelec je na štihu. Trenerska karijera razvija mu se fantastično, kroz Goricu, koju je uveo u prvu ligu, a zatim i Legiju, Istru i Dinamo II dobio je dovoljno prostora da sazrije kao trener, a sad polako dolazi vrijeme za puno veće i važnije stvari. Koje će, nekako se čini, također biti samo jedna od stanica na putu prema još i puno većim dosezima, koji će doći u godinama pred nama…

Uz Preleca su u Vejleu, a bit će i u AIK-u ako se stvar realizira, i još dva naša čovjeka. Damir Grlić, u nogometnom puku poznatiji kao Cico, prvi je njegov suradnik, a Mario Škrablin brine o fizičkom pripremi njihove momčadi.

Dečki, bravo!

Nastavite čitati

Sjećanja

FOTO Caffe bar DM Kuče pobjednik 9. Memorijala Nikole Gmižića u Poljani Čičkoj

Objavljeno

na

Objavio/la

Caffe bar DM Kuče pobjednik je 9.memorijalnog malonogometnog turnira Nikole Gmižića 2024, koji je organizirala Udruga mladih Frajer iz Poljane Čičke. Na turniru je sudjelovalo 12 ekipa, koje su prvo igrale u tri eliminacijske skupine po 4 ekipe.

Poljana Čička, 30.06.2024.  9.Memorijal Nikole Gmižića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Poljana Čička, 30.06.2024.  9.Memorijal Nikole Gmižića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Susreti po kup sustavu (na ispadanje) bili su siromašni golovima, izuzetak je bila pobjeda CB DM Kuče protiv Šankera (4:0). Sudili su i događanja na terenu držali pod kontrolom mladi i ozbiljni suci Luka Kelihar i Stjepan Sučić.

Poljana Čička, 30.06.2024.  9.Memorijal Nikole Gmižića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Poljana Čička, 30.06.2024.  9.Memorijal Nikole Gmižića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Najboljim igračem turnira proglašen je Adrian Perić, najbolji vratar je Patrik Crnolatec (obadva Caffe bar DM Kuče), najbolji strijelac (5 pogodaka) je Luka Sandelj (MNK Čehi). Nagrade su uručivali gospođa Ljubica Gmižić te organizatori Mladen Matanović i Miroslav Bogović.

Poljana Čička, 30.06.2024.  9.Memorijal Nikole Gmižića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Odziv posjetitelja i gostiju na memorijal vrlo dobar, veći broj mladih pokazatelj je opravdanosti organiziranja ovakvog turnira.

Poljana Čička, 30.06.2024.  9.Memorijal Nikole Gmižića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Poljana Čička, 30.06.2024.  9.Memorijal Nikole Gmižića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Exotic band je svirkom i pjesmom (od 17 sati) dodatno podigao raspoloženje posjetitelja i sudionika turnira.

Galerija fotografija

9.malonogometni memorijalni turnir Nikole Gmižića 2024

REZULTATI (Poljana Čička, 30.06.2024.)  Četvrtfinale: Caffe bar DM Kuče – Šankeri 4:0, Caffe bar Stari Rim – Dukarić Gradnja 0:1, MNK Čehi – Pekara Novo Čiče 2:1, Jagodno – Ilba Graditeljstvo 0:2. Polufinale: Caffe bar DM Kuče – Dukarić Gradnja 0:0 (4:3-7m), MNK Čehi – Ilba Graditeljstvo 1:1 (4:5-7m). Za 3. mjesto (7m): Dukarić Gradnja – MNK Čehi 1:3. Finale: Caffe bar DM Kuče – Ilba Graditeljstvo 1:0 (Perić).

Nastavite čitati

Sport

Luna za povijest: Udarnik ima svoju prvu reprezentativku!

Izbornik U-15 reprezentacije Ivan Jerković poveo je na Otvoreno prvenstvo Europe Lunu Gojak, mladu rukometašicu Udarnika, koja je time ušla u povijesne knjige. Imali smo Doru Krsnik i još neke Goričanke u reprezentacijama, ali nitko kao član goričkoga kluba

Objavljeno

na

Objavio/la

Lijepa su vremena u tijeku za ŽRK Udarnik, najljepša u klupskoj povijesti, i to gdje god pogledaš. Seniorke su se ustabilile u gornjem dijelu druge lige, s povremenim pogledom prema mogućnosti da se jednog dana pokuša napasti i elita, a u mlađim kategorijama sve frca od rada, talenta, uživanja u rukometu. I to donosi i rezultate, kao što su dva sedma mjesta na državnoj završnici, što je gotovo nestvaran doseg s obzirom na sve objektivne okolnosti…

I onda, na kraju jedne takve sezone, dođe velika, prekrasna nagrada. Spakirana u jedan povijesni e-mail, u kojem stoji:

“Vaša igračica LUNA GOJAK pozvana je u hrvatsku U-15 reprezentaciju!”

I povijest je, tim jednim mailom, ispisana. Imala je Velika Gorica u brojnim sportovima reprezentativce, sportaše koji su iz goričkih klubova dolazili do nastupa za reprezentaciju, ali u goričkom rukometu takvo nešto dosad nismo imali prilike vidjeti. Sve do Lune Gojak i poziva kojeg je poslao izbornik Ivan Jerković.

Nešto manje od četiri godine nakon što je počela trenirati rukomet Luna će tako zaigrati u hrvatskom dresu. Prve dvije godine prolazila je kroz ruke Martine Vugrinović, da bi u posljednje dvije njezinu generaciju vodila Ljiljana Ivaci, što će reći da su njih dvije ekspresno uspjele stvoriti igračicu koju izbornik reprezentacije nije mogao zaobići.

I to je odmah shvatio. Pozvao je Ivan Jerković na kamp reprezentacije 36 igračica, među njima je bila i Leona Lilić, također igračica Udarnika, i podijelio ih u dvije skupine. U grupi A njih 18, u grupi B preostalih 18. Već nakon prvog treninga Luna Gojak je prebačena iz B skupine u skupinu A, koja je kasnije i ispala ekipa za otvoreno prvenstvo Europe u Švedskoj, koje se igra u sklopu čuvenog Partille Cupa. Turnir je počeo u ponedjeljak ujutro, na rasporedu su dvije utakmice, a Luna će se kući nedvojbeno vratiti s uspomenama za cijeli život…

Luna Gojak za svoju se prvu registraciju fotografirala prije manje od četiri godine, kad joj je bilo 11…

Svjesni su njezine kvalitete i u klubu, dali su joj jako puno prostora i u seniorskoj ekipi u drugom dijelu sezone, a tako će sasvim sigurno činiti i dalje.

– Uz roditelje, mamu Sandricu i tatu Dubravka, koji su najponosniji na svijetu, i svi mi u klubu iznimno smo ponosni na Lunu. Ona je sjajna igračica, vrlo talentirana, a uz je i redovita na svakom treningu, posvećena rukometu… Uz to, u školi reda sve petice, prošla je s 5.0 i upisala goričku gimnaziju! I seka joj trenira kod nas, ona je na golu – predstavila nam je Martina Vugrinović ukratko Lunu, Udarnikovu reprezentativcu.

Zvuči jako dobro, baš jako dobro, ali iz ovog neobičnoga kluba svejedno će poslati ovakvu poruku:

“Bit će toga još…”

Nastavite čitati

Sport

Kozjača i Opatija kolo vode

Objavljeno

na

Objavio/la

Nakon odigrana četiri kola 21. MNL Vukomeričke gorice, zadnja dva u paklenim uvjetima asfalta Šiljakovine i Pokupskog dvije momčadi odigrale su na nivou stopostotne uspješnosti do sada, Kozjača i Opatija. Kozjačani su prvo minimalno riješili Kravarsko 2:1, s time da su primili prvi gol, a do sada postigli čak 19, utrpali su ih slijedeći dan deset Lučelnici, čak pet puta pogađao je Pevec Jura Kovačić. Prosjek poentiranja nešto malo manje od 5 po utakmici. Opatija je također u samom vrhu, stopostotna na bodovnom učinku, ali i efikasna, minimalne ali vrijedne pobjede kontra Strezojeva i Lučelnice. Derbi je odigran u 3. kolu u Šiljakovini, Donji Hruševec vs Novo Brdo. Gorencova družina iz Hruševca uvjerljivo je slavila 3:0. Iduće kolo spomenuta momčad bila je slobodna i bez bodova na kontu, ali status uspješnosti ostaje. Novo Brdo iako s porazom, ostaje pri vrhu poretka. Šiljakovina je poražena od Dubranca 1:2 koji je u fazi zahuktavanja, ali čiji igrači baš svakome u ligi mogu krojiti sudbinu.

Rezultati 3. kola (domaćin Šiljakovina): Opatija – Lučelnica 3:2 (M. Brajković, J. Klasnić, D. Brajković / N. Žlebečić, I. Vugrinić), Novo Brdo – Markuševec 2:0 (I. Krovinović, L. Vujnović), Donji Hruševec – Novo Brdo 3:0 (I. Ilijević, G. Gorenc, A. Forjan), Kozjača – Kravarsko 2:1 (L. Kovačić, J. Kovačić / I. Zagorac), Velika Buna – Pokupsko 2:0 (d. Škojc, A. Brkić), Šiljakovina – Strezojevo 1:0 (R. Zlodi).

Rezultati 4. kola (domaćin Pokupsko): Strezojevo – Opatija 2:3 (M. Rovišan, M. Vranešić / I. Šandor 3), Novo Brdo – Pokupsko 2:1 (I. Krovinović, A. Nakić / M. Petković), Markuševec – Lukinić Brdo 2:1 (M. Švetak, T. Brebrić / I. Živko), Kozjača – Lučelnica 10:0 (N. Šebek 3, M. Šebek, R. Vukašinec, J. Kovačić 5), Dubranec – Šiljakovina 2:1 (J. Grdenić, P. Galović / D. Vuković), Kravarsko – Velika Buna 2:0 (J. Domitrović, N. Gršetić).

Najbolji strijelci: 7 – Jurica Kovačić (Kozjača), 5 – Matija Brajković (Opatija), 4 – Ivan Šandor (Opatija), Dražen Vuković (Šiljakovina) …

Redoslijed:

1. Kozjača 12 (19:1)
2. Opatija 12 (15:4)
3. Šiljakovina 9 (13:5)
4. Donji Hruševec 9 (7:2)
5. Novo Brdo 9 (7:4)
6. Dubranec 6 (8:3)
7. Velika Buna 4 (4:5)
8. Markuševec 4 (2:6)
9. Strezojevo 3 (6:5)
10. Kravarsko 3 (6:11)
11. Lukinić Brdo 0 (3:8)
12. Pokupsko 0 (1:14)
13. Lučelnica 0 (2:23)

Nastavite čitati

Sport

FOTO Kuče i Poljana Čička odigrali neodlučeno, Vukovina na 2.mjestu

Objavljeno

na

Objavio/la

Utakmice 05. kola 10. Malonogometne lige Turopolja i Posavine odigrane su prošlog vikenda (subota, 29.06.2024.) na terenu NK Turopoljac Kuče. Derbi susret Kuče – Poljana Čička završen je neodlučenim rezultatom (2:2), vodeća momčad zadržala je prvu poziciju, ali Vukovina je 4. pobjedom u nizu došla na 2. mjesto

Kuče, 29.06.2024.  10.MNL Turopolja i Posavine, 05.kolo. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kuče, 29.06.2024.  10.MNL Turopolja i Posavine, 05.kolo. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Drnek je imao vodstvo 3:0, ali je Lazina ulaskom Brdeka u igru smanjila na 3:2, ipak, nije bilo dovoljno vremena za izjednačenje. Novo Čiče je očekivanom pobjedom zadržalo priključak s vodećima.

Kuče, 29.06.2024.  10.MNL Turopolja i Posavine, 05.kolo. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kuče, 29.06.2024.  10.MNL Turopolja i Posavine, 05.kolo. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Ugodno je iznenadio Rakitovec, koji je trećom pobjedom trenutačno na 5. mjestu, a prvu pobjedu (7:0) zabilježio je Mraclin u susretu s Veleševcem.

Galerija fotografija

10.MNL Turopolja i Posavine 2024., 05.kolo

Rezultati05. kolo (Kuče, 29.06.2024.): Novo Čiče – Ribnica 2:0, Vukovina – Okuje 4:0, Drnek – Lazina Čička 3:2, Rakitovec – Jagodno 2:1, Veleševec – Mraclin 0:7, Poljana Čička – Kuče 2:2; Turopolje slobodni.

Redoslijed (nakon 05. kola): 1. Kuče 13 (5 4 1 0 25:5), 2. Vukovina 12 (5 4 0 1 16:10), 3. Poljana Čička 10 (4 3 1 0 15:3), 4. Novo Čiče 10 (5 3 1 1 7:4), 5. Rakitovec 9 (5 3 0 2 9:16), 6. Lazina Čička 7 (5 2 1 2 11:7), 7. Drnek 7 (5 2 1 2 7:10), 8. Turopolje 5 (4 1 2 1 4:4), 9. Mraclin 4 (5 1 1 3 13:14), 10. Okuje 3 (4 1 0 3 1:6), 11. Ribnica 3 (4 1 0 3 4:10), 12. Jagodno 2 (5 0 2 3 4:8), 13. Veleševec 0 (4 0 0 4 1:20).

Nastavite čitati

Reporter 438 - 20.06.2024.

Facebook

Izdvojeno