Povežite se s nama

Sport

Gorica teškom mukom preko Belišća, Kurilovec lako preko Papuka

U pretkolu Kupa Hrvatske nogometaši Gorice pobijedili su Belišće 1-0 u utakmici u kojoj su gosti stvorili cijeli niz odličnih prilika, no nisu uspjeli zabiti. Na drugom kraju grada, u Kurilovcu, naš trećeligaš je svoje odradio uz puno maje stresa, gosti iz Orahovice ispraćeni su s visokih 4-0

Objavljeno

na

Očekivao se lagan i jednostavan posao, evocirale su se uspomene na prošlu sezonu, kad je u pretkolu Kupa Hrvatske Gorica s deset komada ispratila krapinski Zagorac, ali ovoga puta priča je bila potpuno drukčija. Nogometašima Gorice u goste je stiglo Belišće, trenutačno sedma momčad trećeligaškog istoka, a sve skupa izgledalo je – opasno! Gosti su napravili gomilu problema “šarenom” sastavu Gorice, stvorili šest, sedam odličnih šansi, ali nisu uspjeli zabiti. I imaju za čime žaliti…

– Iskreno, u nekim trenucima nije mi bilo potpuno jasno kako smo i dalje u utakmici. Protivnik nam je stvorio jako puno problema, čak se ne mogu sjetiti da nam je i u prvenstvu ikad itko stvorio toliko neugodnosti. Uostalom, golman Ivan Banić bio nam je najbolji igrač, a to dovoljno govori… Moram čestitati igračima Belišća, odigrali su zaista odličnu utakmicu i nastave li tako, siguran sam da će imati jako dobru sezonu – govorio je trener Valdas Dambrauskas nakon (pre)teško izborene pobjede.

Gorica je istrčala u kombiniranom sastavu, s Banićem na golu, Spudićem, Morom, Jovičićem i Musom u obrani, Sukom i Čanađijom u sredini veznog reda, Mitrović, Gadže i Golubickas bili su ispred njega, a u vrhu napada ovoga puta usamljen je bio Dvorneković. Potez odluke povukao je 21-godišnji branič Juraj Spudić u 28. minuti, lijepo je ljevicom pogodio u suprotni kut gola Belišća, ali u dojmu će ipak dominirati sve one šanse koje je Belišće stvorilo, svi oni problemi koji su se pojavljivali.

– Ne treba nakon ovoga tražiti opravdanja, no činjenica je da je ovo bila momčad koja je prvi put u životu igrala zajedno, da je tu bilo i mladih igrača, i onih koji se tek vraćaju nakon duge pauze, i onih koji nisu u idealnoj formi… Nakon svega, najvažnije je da smo prošli, da smo napravili taj prvi korak, a već u nedjelju protiv Lokomotive moramo biti puno, puno bolji – kazao je trener Dambrauskas.

Istovremeno, na drugoj kraju grada, na ŠRC Udarnik, svoj dio posla s puno manje stresa odradio je Kurilovec. Momčad trenera Perice Vidaka pobijedila Papuk iz Orahovice 4-0, uz dva gola Filipa Hodaka te po jedan Luke Sedlačeka i Marina Matoša. Nastavio je tako Kurilovec svoj pobjednički niz, koji je započeo s tri pobjede na startu prvenstva, nastavljen sad u pretkolu Kupa, a novi izazov stiže već u subotu od 16:30 sati, i to ozbiljan izazov…

Naime, u pretkolu Kupa igrao je i Gaj Mače, protivnik mu je bio NK Lika 95 iz Korenice, a završilo je 20-2! Gaj Mače tako je postao novi rekorder, budući da nikad nitko u povijesti hrvatskoga Kupa nije bio toliko uvjerljiv. Tri dana nakon što su zabili 20 komada društvo iz Mača će doći u Kurilovec na prvenstveni ogled i bit će vrlo zanimljivo vidjeti kako će izgledati sudar momčad koja sve pobjeđuje i momčadi koja je u stanju zabiti 20 golova u 90 minuta.

Što se sljedeće runde Kupa Hrvatske tiče, i tu se sve zna. Gorica će početkom listopada igrati protiv drugoligaša Sesveta u gostima, dok će Kurilovec na svom igralištu dočekati Vinogradar, od ove sezone člana petog ranga natjecanja.

Sport

Dinamovi klinci u Gorici: Gurlica i Majić od prvog dana priprema pod Vidovićem

Nogometaši Gorice odradili su i drugi dan priprema, kojeg su obilježila testiranja na glavnom igralištu, a sve to prolazili su i 20-godišnji stoper Jakov Gurlica te 18-godišnji napadač Toni Majić. Došli su iz Dinama i krenuli od prvog dana priprema…

Objavljeno

na

Objavio/la

Nakon što su se nanizali odlasci, kako igrača, tako i članova stručnog stožera, došlo je vrijeme i za prva nova lica. Već prvog dana priprema za novu sezonu pojavili su se starosjedioci Ivan Banić, Božidar Radošević, Krešimir Krizmanić, Mateo Leš, Mario Maloča, Mario Matković, Dino Štiglec, Ino Vuko, Jurica Pršir, Andrej Lazarov, Luka Kapulica, Merveil Ndockyt, Josip Mitrović, Valentino Majstorović, Nikola Vujnović, Ante Matej Jurić,  Zvonimir Josić, Đuro Giulio-Đekić, Luka Brlek, Luka Vrzić i Lovro Nezirović, povratnici s posudbe Karlo Žiger, David Sim, Caio Cruz, Patrik Jug i Vinko Skrbin, ali i dva nova igrača – Toni Majić i Jakov Gurlica!

Njihov dolazak još nije službeno objavljen, ali sama činjenica da su se pojavili na pripremama već od prvog treninga jasno govori da je stvar u najmanju ruku jako blizu realizacije. Iako je bilo opcija po kojoj bi barem jedan od njih došao sa slobodnim papirima i postao “punopravni” član Gorice, veća je vjerojatnost da će obojica doći na posudbu iz prvaka Dinama, za koji su kombinirano upisali četiri seniorska nastupa. I gomilu onih u mlađim kategorijama, jer obojica su djeca kluba iz Maksimira.

Iako, priče su im ponešto drukčije.

Jakov Gurlica je 20-godišnjak rođen u Škabrnji, nogomet je počeo igrati u podmlatku NK Zadra, no već s 12 godina preselio se u Zagreb i postao igrač Dinama. Bio je to sve do seniora, među kojima je upisao jedan prvenstveni nastup protiv Šibenika i nekoliko minuta u kupu protiv Splita. Kako prostora u Dinamu nije bilo, prošle sezone trebao je u drugoligaša Dubravu Tim Kabel, da bi na kraju 190 centimetata visoki stoper završio u ljubljanskom Bravu, slovenskom prvoligašu.

Svojevremeno se spominjao čak i kao želja velikog Manchester Cityja, čiji su skauti prepoznali potencijal u tom trenutku 18-godišnjeg braniča, no ponuda na kraju nikad nije stigla…

U sezoni za nama upisao je 22 nastupa, uspio zabiti i jedan gol, a usput i skupiti šest žutih kartona. U svemu tome, procijenili su u Gorici, pokazao je dovoljno da mu se isplati ponuditi priliku u konkurenciji Maloče, Krizmanića, Leša i Matkovića. Tu pričamo, naravno, o srcu obrane, ali ista ta obrana vapi za pojačanjima i na svojoj desnoj strani. Mladi Đuro-Giulio Đekić zasad je tamo sam i nije nikakva tajna da Gorica traži pojačanje i na toj poziciji, koju je prošle sezone, s više ili manje uspjeha, punio Alex Munksgaard.

Toni Majić, s druge strane, bit će pojačanje za ofenzivu. Dečko ima 18 godina, i dalje je junior, ali upisao je već dva nastupa za prvu momčad, što govori da u Maksimiru vide perspektivu u njemu. Fin je igrač, napadač “petkovićevskog” stila, ali u nekim je varijantama upotrebljiv i na krilnim pozicijama, prije svega lijevo, tamo gdje zasad još nema Gabrijela Rukavine, još jednog Dinamova igrača. Gorica bi voljela produžiti posudbu, čime bi i ispunila kvotu dopuštenih posuđenih igrača iz jednoga kluba, ali to je zasad na čekanju…

Majić je Zagrepčanin, počeo je u Hrvatskom dragovoljcu, a u Dinamo je preselio s navršenih deset godina. U svakoj generaciji bio je jedan od najboljih igrača, reprezentativac, no dokazivanje u seniorskom nogometu tek ga čeka. Zasad je pokazao neke jako zanimljive fragmente, sezona pred nama pokazat će koliko ih često može ponavljati. Prostora bi trebalo biti, i u napadu i na krilu, pogotovo ako dođe i do nekih odlazaka, u prvom redu Josipa Mitrovića, prvog favorita za izlazni transfer ovog ljeta.

U svakom slučaju, otišao netko iz ofenzive ili ne, u Gorici bi voljeli dovesti još jednog napadača, jer toga je prošle sezone najviše falilo – golova. Tu su Ante Matej Jurić, Nikola Vujnović i Caio Cruz, što znači da se špicu neće dovoditi samo da bi se nekoga dovelo, a ako se igrač koji odgovara parametrima i pronađe, to će se vjerojatno dogoditi u nešto kasnijoj fazi prijelaznoga roka.

Kapetan Filip Mrzljak, usput rečeno, nije se pojavio na pripremama. Pitanje je i hoće li se pojaviti uopće, budući da je načelni dogovor bio da se stvar riješi do početka priprema, a očito se nije riješila…

Nastavite čitati

Sport

Prilika za male sugrađane neplivače: Plivački klub Gorica poziva na upis u školu plivanja

Program je osmišljen da kroz igru i zabavu djeca usvoje osnovne plivačke vještine i steknu rutinu održavanja na vodi.

Objavljeno

na

Plivački klub Gorica poziva svu zainteresiranu djecu od pet godina i starije na upis u školu plivanja za neplivače i slabe plivače na Gradskom bazenu Velika Gorica.

– Program je osmišljen da kroz igru i zabavu djeca usvoje osnovne plivačke vještine i steknu rutinu održavanja na vodi te bezbrižno provedu svoje slobodno vrijeme u vodi i uz vodu – ističu iz kluba.

Škola se održava u dva tjedna, 10 dolazaka od ponedjeljka do petka, a male buduće plivače podučavat će stručni treneri kluba.

– Kako bi mogli pružiti sigurnost i kvalitetu rada, broj mjesta u ljetnoj plivačkoj školi je ograničen. Stoga osigurajte svoje mjesto na vrijeme. Djeca sa sobom trebaju ponijeti kupaće gaće ili kupaći kostim, ručnik, kapicu za plivanje i natikače – dodaju iz kluba.

Evo i slobodnih termina ljetne plivačke škole:

2. termin: 1. srpanj – 12. srpanj 2024.
Vrijeme: od ponedjeljka do petka – od 18:00 do 18:45 sati – 2. GRUPA

3. termin: 1. srpanj – 12. srpanj 2024.
Vrijeme: od ponedjeljka do petka – od 19:00 do 19:45 sati – 3. GRUPA

4. termin: 1. srpanj – 12. srpanj 2024.
Vrijeme: od ponedjeljka do petka – od 20:00 do 20:45 sati – 4. GRUPA

5. termin: 15. srpanj – 26. srpanj 2024.
Vrijeme: od ponedjeljka do petka – od 17:00 do 17:45 sati – 5. GRUPA

6. termin: 15. srpanj – 26. srpanj 2024.
Vrijeme: od ponedjeljka do petka – od 18:00 do 18:45 sati – 6. GRUPA

7. termin: 15. srpanj – 26. srpanj 2024.
Vrijeme: od ponedjeljka do petka – od 19:00 do 19:45 sati – 7. GRUPA

8. termin: 15. srpanj – 26. srpanj 2024.
Vrijeme: od ponedjeljka do petka – od 20:00 do 20:45 sati – 8. GRUPA

Nastavite čitati

Sport

Srebro iz Karlovca za goričku atletičarku Piu Teskeru

Istrčala je 1500 metara odličnim rezultatom 4:52.75.

Objavljeno

na

Atletičarka Pia Teskera s goričkom adresom i članskom iskaznicom AK Sportske igre mladih uz strategiju i savjete dugogodišnjeg trenera/volontera Dubravka Celjaka u subotu 22. lipnja u Karlovcu na prvenstvu Hrvatske za kadetkinje, istrčala je 1500 metara odličnim rezultatom 4:52.75 i ulovila srebrnu medalju.

Pia je u 8 godina profesionalnog treniranja i natjecanja skupila kilometre i kilometre utrka, pune police medalja, pehara te prije 3 godine u svoj sportski CV upisala stavku dvostruke prvakinje Hrvatske na 800 metara.

Nastavite čitati

HOTNEWS

FOTO HNK Gorica – prvi dan priprema za 7. superligašku sezonu

Objavljeno

na

Objavio/la

Kako je bilo i planirano, HNK Gorica je danas (ponedjeljak, 24. lipnja 2024., početak u 17 sati)) započela pripreme za svoju 7. superligašku sezonu, sezonu 2024./2025.

Velika Gorica, 24.06.2024. HNK Gorica-počele pripreme za sezonu 2024./2025. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica, 24.06.2024. HNK Gorica-počele pripreme za sezonu 2024./2025. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Glavni trener Rajko Vidović, s kompletnim stožerom i pratećom medicinskom ekipom, nakon kraćeg razgovora s igračima izveo je kompletnu momčad od 25 igrača na travnjak pomoćnog terena.

Velika Gorica, 24.06.2024. HNK Gorica-počele pripreme za sezonu 2024./2025. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica, 24.06.2024. HNK Gorica-počele pripreme za sezonu 2024./2025. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica, 24.06.2024. HNK Gorica-počele pripreme za sezonu 2024./2025. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Uslijedile su još kratke upute što se bude radilo prvi dan na pojedinim trenažnim postajama i krenule su dvije podjednake skupine nizati lagane krugove. Lako je bilo zamijetiti da su u jednoj skupini igrači (Banić, Radošević, Štiglec, Krizmanić, Maloča, Majstorović, Mitrović, Pršir, Jurić, Kapulica, Ndockit) koji su igrali u prošloj sezoni (manje ili više), dok su u drugoj skupini bili igrači koji su bili na posudbi (Cruz, Skrbin, …), oporavljeni od ozljeda (Đekić, Brlek) te juniori (Josić, Nezirović, …).

Velika Gorica, 24.06.2024. HNK Gorica-počele pripreme za sezonu 2024./2025. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica, 24.06.2024. HNK Gorica-počele pripreme za sezonu 2024./2025. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prema trenažnom programu dogovoreno je sedam test utakmica, a u prva dva tjedna trenirati će se i prijepodne.

Galerija fotografija

Nastavite čitati

Najave

FOTO 9.Memorijalni malonogometni turnir Nikole Gmižića u Poljani Čičkoj

Objavljeno

na

Objavio/la

Udruga mladih Frajer iz Poljane Čičke organizira 9. memorijalni malonogometni turnir Nikole Gmižića na uobičajenoj lokaciji, na travnatom igralištu u Poljani. Turnir će biti održan u nedjelju, 30. lipnja 2024., početak u 09 sati. Broj ekipa je ograničen na – 15! Požurite s prijavama!

26.06.2022. Čička Poljana. 8.memorijalni turnir Nikole Gmižžića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

26.06.2022. Čička Poljana. 8.memorijalni turnir Nikole Gmižžića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

26.06.2022. Čička Poljana. 8.memorijalni turnir Nikole Gmižžića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Pojedinosti organizacije: maksimalni broj ekipa 15; rok za prijavu 29.6.2024. do 11 sati; kotizacija 100 eura (osiguran ručak za sudionike); igra se po sistemu 5+1, lopta 5; utakmice traju 2×10 ili 2×12 min (ovisno o broju prijavljenih ekipa); pauze u poluvremenu i između utakmica 5 min.
Nagrade: 1. mjesto 50% uplate, 2. mjesto 30% uplate, 3. mjesto 20% uplate.

26.06.2022. Čička Poljana. 8.memorijalni turnir Nikole Gmižžića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

26.06.2022. Čička Poljana. 8.memorijalni turnir Nikole Gmižžića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

26.06.2022. Čička Poljana. 8.memorijalni turnir Nikole Gmižžića. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prijave na mob. 091/5698-359.  Od 17 sati velika zabava uz Exotic band. Ceremonijal proglašenja pobjednika očekuje se između 19 i 20 sati.

Galerija fotografija

Nastavite čitati

Reporter 438 - 20.06.2024.

Facebook

Izdvojeno