Povežite se s nama

Sport

FOTO Mraclin pobjednik Memorijala Mihaela Celčića

Objavljeno

na

18.08.2019. Mičevec. Drugi memorijalni turnir ‘Mihael Celčić’. NK Mraclin. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Drugi memorijalni turnir ‘Mihael Celčić’ u Mičevcu u organizaciji Nogometnog kluba Klas završen je jučer pobjedom Mraclina, koji u tri utakmice nije primio pogotka. Mraclin je u polufinalu bio bolji od Lomnice, ali je tek u završnici s dva pogotka realizirao bolju igru. Dvostruki strijelac bio je Jurić, za vodstvo je realizirao kazneni udarac, a u posljednjoj minuti najbrže je reagirao u gužvi i iz blizine zatresao mrežu.

18.08.2019. Mičevec. Drugi memorijalni turnir ‘Mihael Celčić’. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Finalni susret je većim dijelom bio izjednačen, ali više šansi je imao Mraclin. Najveću nije iskoristio u 15. minuti kada je kazneni udarac izveo Jurić, ali je vratar Gligorević pročitao njegovu namjeru i paradom odbio loptu. Ipak, nekoliko minuta kasnije momčad trenera Pancirova dolazi u vodstvo pogotkom M. Kosa, koji je ubačaj Jurića iz prekida samo produžio u bliži kut za 1:0.

18.08.2019. Mičevec. Drugi memorijalni turnir ‘Mihael Celčić’. Foto: David Jolić/cityportal.hr

U drugom poluvremenu bilo je prilika i poluprilika na obje strane, ali rezultat je ostao nepromijenjen, iako je Dinamo Hidrel u završnici propustio realizirati dvije vrlo izgledne situacije. Sudili su: Ivan Marinčević, Nikola Šimunović i Josip Vitez.

Tri prvoplasirane momčadi nagrađene su peharima, a najbolji igrač turnira Josip Dolibašić statuom nogometaša. U revijalnoj utakmici veterana Velika Mlaka je bila bolja od Klasa (3:1).

Galerija fotografija

2.memorijalni turnir ‘Mihael Celčić’

Nedjelja, 18.08.2019.

Polufinale  NK Lukavec – NK Dinamo Hidrel 2:2, 4:5-11m;   NK Lomnica – NK Mraclin 0:2 (Jurić 2).

Za 3. mjesto (jedanaesterci): NK Lukavec – NK Lomnica 2:3.

Finale   NK Mraclin – NK Dinamo Hidrel 1:0 (M. Kos).

Veterani  NK Klas – NK Velika Mlaka 1:3 (Barukčić-11m/Piličić, Čajić, Marčetić).

Kultura

FOTO Dance Explosion – medalje i diplome u 29 finala

Objavljeno

na

Objavio/la

Plesna manifestacija Dance Explosion (29. svibnja do 02. lipnja 2024.) u organizaciji Plesnog kluba Megablast i Hrvatskog Show dance saveza (HSDS) startao je jučer (srijeda) u Sportskoj dvorani srednjih škola u Velikoj Gorici (od 9:00 do 21 sat).

Velika Gorica, 29.05.2024. Dance Explosion. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Prvog dana natjecala su se samo djeca u kategorijama solo, parovi, grupe i formacije u plesovima: balet, show dance, jazz dance, modern/contemporary, musica/theatre, lyrical. Medalje i zahvalnice dodijeljene su za ukupno 29 finala.

Velika Gorica, 29.05.2024. Dance Explosion. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Voditelj programa je Tomislav Novosel, a sve se odvija pod budnim okom Gordana Križaja, alfa&omega Megablasta.

Velika Gorica, 29.05.2024. Dance Explosion. Foto: David Jolić/cityportal.hr

HSDS je nacionalni plesni Savez osnovan s ciljem unapređenja i razvitka plesne scene u disciplinama uličnih, umjetničkih i parovnih plesova.

Velika Gorica, 29.05.2024. Dance Explosion. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Velika Gorica, 29.05.2024. Dance Explosion. Foto: David Jolić/cityportal.hr

HSDS organizacijom svojih natjecanja okuplja plesače svih dobnih skupina u svrhu postizanja vrhunskih rezultata u sljedećim plesnim disciplinama: ulični plesovi (hip hop, break dance, poping, disci dance, street show), umjetnički plesovi (show dance, step, moderni/suvremeni, jazz dance, step), parovni plesovi (salsa, argentina tango, bachata, disco fox).

Galerija fotografija

Nastavite čitati

Sport

FOTO Mraclin u najefikasnijoj utakmici sezone ‘pregazio’ Moslavac!

Pred 110 gledatelja i navijača Mraclin je pobijedio goste iz Popovače rezultatom 7: 1 !

Objavljeno

na

Objavio/la

Mraclin je odigrao najefikasniju utakmicu ove sezone, dvoboj za prestiž, jer gosti iz Popovače uoči utakmice bili su dva boda viška, a kako su i Rugvičani poraženi u Gradićima mraclinska momčad zasjela je na četvrtu poziciju poretka. Uz to blistao je i domaći veznjak Filip Dianežević – tri gola i dvije asistencije.

U prvom dijelu utakmica je otvorena zicerom za domaće, u 7. minuti Marjanović je imao ogled “oči u oči” protiv vratara gostiju koji je izašao kao pobjednik. U 12. minuti Kos je kasnio u petercu na loptu djelić sekunde. Tek u 29. minuti na centaršut Kaurina u srce šesnaesterca, Dianežević prima i smiruje loptu te poentira za vodstvo.

Mraclin je drugu dionicu dvoboja odigrao perfektno.

Na 2:0 povisio je sigurnom egzekucijom iz penala Dianežević, prethodno je Ždinjak u kaznenom prostoru pokosio Marjanovića. Desetak minuta kasnije Matić s lijeve strane pronalazi pred golom Smolkovića koji rezultat podiže na 3:0.

U 71. minuti gosti su pogodili prečku, točnije njihov igrač Sabljak. U 74. minuti najbolji pojedinac susreta Dianežević podvalio je okomitu lopta za Sudara, njegov izlazak na golmana gostiju završava pogotkom za nedostižnih i zasluženih 4:0.

Kod gola za 5:0, Kos se vješto probio u šesnaesterac, asistirao Dianeževiću, slijedi njegov okret i nizak udarac ispod vratara. Potom je u 80. minuti Marjanović s desne strane uputio lijep ubačaj na drugu stranu gdje iz voleja nisko loptu poklapa Kos i pogađa u mrežu Moslavca.

Gosti su do počasnog gola došli iz prekida, lopta je ubačena pred domaći gol, a Sabljak je glavom sprema pod prečku. Pola minute prije zadnjeg sučevog zvižduka golijadu završava Kos, još jednom asistencijom Dianeževića napadač Mraclina Kos niskim poentiranjem u malu mrežicu stavlja rezultatski točku na “i” svojim drugim golom, za najefikasniju utakmicu Mraclina ove sezone.

 

IV. NL SREDIŠTE ZAGREB – B , 28. kolo

MRACLIN – MOSLAVAC 7:1

SRC Nova graba. Gledatelja 110

Sudac: Sopić (Samobor). Pomoćnici: Jukić (Farkaševac) i Jantoljak (Vrbovec).

STRIJELCI: 1:0 – Dianežević (29), 2:0 – Dianežević (56 – 11 m), 3:0 – Smolković (67), 4:0 – Sudar (74), 5:0 – Dianežević (77), 6:0 – I. Kos (80), 6:1 – Sabljak (88) , 7:1 – I. Kos (90).

MRACLIN: Dražić, Grižić (od 64. Borovac), J. Domitrović, Rajič, Marjanović, Smolković (od 68. Sudar), Rakas, Dianežević, Matić, Kaurin (od 85. Perić), I. Kos. TRENER: Tomislav Škrinjarić.

MOSLAVAC: Sliško, Sertić, Burić, Bartolić, Acel (od 82. Pavličević), Ždinjak, Cink (od 64. Malekinušić), Krznarić, Sabljak, Filipović, Bekavac. TRENER: Davor Kunert.

 

 

 

 

 

Nastavite čitati

Sport

FOTO 3.proljetna odbojkaška liga (ž) – Rookie 2024

Objavljeno

na

Objavio/la

Proljetna odbojkaška liga startala je početkom svibnja (04./05.05.2024.) na 4 destinacije. Ovogodišnju razvojnu ligu (kadetkinje, juniorke), njeno 3. izdanje, na 1. okupljanju  započelo je 12 ženskih odbojkaških klubova iz tri županije (Karlovačka, Sisačko-moslavačka, Zagrebačka) i Grada Zagreba. Igrano je po skupinama u Dugoj Resi, Velikoj Gorici, Sunji i Lekeniku.

3.proljetna odbojkašk liga (ž) – Rookie 2024. Foto: OKVG

3.proljetna odbojkašk liga (ž) – Rookie 2024. Foto: OKVG

Drugo okupljanje bilo je u Sisku (11. svibnja), a utakmice 3. okupljanja odigrane su u Glini i Dubravi. Završno 4. okupljanje bit će u Petrinji (nedjelja, 09. lipnja 2024.) kada će najuspješnijima biti uručeni pehari i medalje.

3.proljetna odbojkašk liga (ž) – Rookie 2024. Foto: OKVG

Prije završnice klubovi koji su odigrali manje utakmica dogovorili su odigravanja odgođenih susreta, tako da će na kraju u Petrinji biti poznat kompletan konačni redoslijed.

3.proljetna odbojkaška liga (ž) – Rookie 2024

Redoslijed nakon tri okupljanja: 1. OK Velika Gorica 1 (8 8 0 23:1 16), 2. OK Plavi zmaj (7 6 1 19:2 12), 3. OK Petrinja (7 5 2 14:7 10), 4. OK Velika Gorica 2 (7 5 2 14:7 10), 5. OK Sunja (7 5 2 13:8 10), 6. OK Kravarsko (7 3 4 10:11 6), 7. OK Pešćenica (5 2 3 6:9 4), 8. HAOK Dubrava (7 2 5 8:13 4), 9. OK Glina (8 2 6 7:17 4), 10. OK Feniks (7 1 6 4:17 2), 11. OK Sisak (7 1 6 3:18 2), 12. OK Kelteks (5 1 4 2:13 2).

Galerija fotografija

Nastavite čitati

Sport

Počelo “čišćenje” svlačionice: Danac i Nizozemac više ne stanuju u Gorici

Alexander Munksgaard i Sven Blummel više nisu igrači našeg prvoligaša, objavili su iz kluba, a budući da je od ranije poznato da u Osijek odlazi Marko Soldo, jasno je da su promjene u kadru trenera Vidovića krenule vrlo brzo po završetku sezone

Objavljeno

na

Objavio/la

Četiri dana nakon što je HNK Gorica odradila svoju posljednju utakmicu u sezoni, dva dana nakon što je spektakularnom proslavom Dinamova naslova prvaka i definitivno spuštena zavjesa na prvenstvenu kampanju 2023/24., počele su stizati prve vijesti s Gradskog stadiona. Na njemu vlada mir i tišina, sve je nekako utihnulo, iako mlađe kategorije i dalje odrađuju svoje treninge, ali gore na katu ipak se radi, odnosno priprema za novu, zasad vrlo neizvjesnu sezonu.

“Branič Alexander Munksgaard i krilni napadač Sven Blummel više nisu igrači HNK Gorice”, objavljeno je iz kluba u utorak, čime je započeo niz koji će sasvim sigurno uključivati još neka imena.

Danski branič i nizozemski ofenzivac tako su spakirali svoje stvari i čekirali kartu u jednome smjeru, spremni da potraže nove sredine, nove izazove, nove prilike. Ni jedan ni drugi, zajednička je ocjena svih imalo upućenih, prilike koje im je pružala Gorica nisu iskoristili i zato ni najmanje ne iznenađuje vijest o rastanku nakon samo jedne sezone.

Alex Munksgaard došao je iz norveške lige, sa solidnim CV-jem, s djevojkom Hrvaticom, ali i sa željom da se etablira na desnoj strani obrambene četvorke. Dobio je sasvim dovoljno minuta, najveći dio sezone bio je prvi izbor na poziciji desnog beka, ali ničime nije uvjerio hrvatsku i velikogoričku nogometnu javnost da je on taj. Skupio je 30 nastupa za Goricu, neke utakmice odigrao i vrlo pristojno, ali daleko je to od razine koja se očekuje od stranca koji dolazi u statusu pojačanja.

Ta konstatacija još i više vrijedi za Svena Blummela, još jednog igrača u zrelim nogometnim godinama, koji nije došao kao perspektiva, nego kao momentalno pojačanje. Unatoč tri postignuta gola, Nizozemac niti u jednom trenutku nije pokazao da doista može biti pojačanje, pa će ostati upamćen isključivo po ta tri bljeska u obliku zabijenih golova, ali i po krucijalnoj ulozi u isključenju kapetana Mrzljaka u prvoj proljetnoj utakmici protiv Rijeke. Na njega je nasrnuo Bruno Goda, njega je Mrzljak išao štititi, da bi na kraju dobio crveni karton, i to nakon što je već označen kraj utakmice.

Ukratko, za njima navijači Gorice neće previše žaliti, neće ih se posebno dugo ni pamtiti, a ni oni neće svoje goričke epizode pohraniti u pozitivne ladice svoje memorije. Priznali su i u klubu vrlo brzo da su pogriješili njihovim dovođenjem, odavno je bilo jasno da se ni Blummelu ni Munksgaardu neće produživati ugovor…

Uz njih dvojicu, u Goricu se više neće vraćati ni Marko Soldo, mladi vezni igrač koji je došao na posudbu iz Dinama, a od ovog će ljeta postati igrač Osijeka. Navodno je u pitanju odšteta od 400.000 eura, a zasad nije poznato hoće li i Gorica nešto zaraditi od svega toga, odnosno je li u njegov ugovor o posudbi ugrađena i stavka o postotku od prvog sljedećeg transfera. On je odradio puno bolju, uspješniju i pamtljiviju epizodu nego prethodna dvojica, što transfer u sve ambiciozniji, ali i mafijaškim napadom na vozilo sportskog direktora potreseni Osijek.

Na odlasku je i još jedan bivši igrač Dinama, još jedan 19-godišnjak, napadač Lenny Ilečić. U posljednje vrijeme nema ga ni na mapi, daleko je od konkurencije za momčad, što također ne spada u iznenađenje s obzirom na ono što je pokazao tijekom ove sezone. Određene kvalitete ima, prije svega u fizičkom smislu, ali Lenny nije pokazao da je u ovom trenutku igrač za prvoligaške domete.

Pitanje je i što će biti s Gabrijelom Rukavinom, zimskom prinovom također iz Dinama, no njegova je situacija ipak kudikamo drukčija. Ovog proljeća sin Tomislava Rukavine je pokazao da ima vrlo zanimljiv potencijal, no i on je bio na posudbi i sad je sve pitanje dogovora, procjene, uvjeta… Dojam koji je ostavio govori da bi bilo dobro i za njega i za Goricu da se zajednička priča nastavi, no zasad je sve i dalje otvoreno.

Cijelom nizu igrača istječu ugovori, barem prema podacima s Transfermarkta, koji kaže da s krajem ove sezone igrači Gorice više neće biti ni Tim Matavž, Dino Štiglec, Filip Mrzljak, Jan Paolo Debijađi… Zasad nema vijesti o eventualnom dogovoru o nastavku suradnje s bilo kojim od njih, pri čemu su Mrzljak i Štiglec puno ozbiljnije opcije za ostanak od Matavža i pogotovo Debijađija, koji hitno mora tražiti minute i priliku za dokazivanje, što ove sezone nije mogao dobiti.

U toj cijeloj priči važno je dodati kako ugovor istječe i sportskom direktoru Mariju Brkljači, čovjeku koji bi se trebao baviti kreiranjem kadra za sljedeću godinu, a u klubu se nadaju da će otići i još poneki igrač. To se, naravno, odnosi na igrače koji bi mogli biti zanimljivi na tržištu, u prvom redu moglo bi se raditi o Josipu Mitroviću, Jurici Prširu, Krešimiru Krizmaniću i Ivanu Baniću. Hoće li, kad i za kolike odštete netko od njih doista otići, doznat ćemo u danima, tjednima i mjesecima pred nama.

U svakom slučaju, promjene u goričkoj svlačionici su krenule, a sasvim sigurno bit će ih još. Čeka nas dugo i sadržajno nogometno ljeto u našem prvoligašu…

Nastavite čitati

Sport

FOTO VG Boys prvaci Lige veterana NSVG-a 2023./2024.

Objavljeno

na

Objavio/la

Susretima 23. i 24. kola nastavljeno je natjecanje veteranskih momčadi Lige veterana Nogometnog saveza Velika Gorica (NSVG) 2023./2024., a VG Boys su pobjedom 3:0 u Buševcu (23. kolo) osigurali osvajanje prvog mjesta te u 24. kolu pobjedom u derbiju protiv Mladosti dodatno proslavili naslov.

Kobilić, 27.05.2024. Liga veterana-24.kolo: VG Boys-Mladost 5:1. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kobilić, 27.05.2024. Liga veterana-24.kolo: VG Boys-Mladost 5:1. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kobilić, 27.05.2024. Liga veterana-24.kolo: VG Boys-Mladost 5:1. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Susret između ovosezonskog prvaka i Mladosti do sredine prvog poluvremena bio je posve ravnopravan, smjenjivali su se napadi i na jednoj i na drugoj strani. Ipak, u 20. minuti Tomislav Škrinjarić, kapetan i najbolji strijelac Boysa, koristi pogrešku suparnika iz blizine pogađa za 1:0. Isti igrač bio je strijelac i drugog gola, izbjegao je zaleđe, pobjegao preko pola igrališta, prešao i vratara te pogodio nečuvanu mrežu za 2:0.

Kobilić, 27.05.2024. Liga veterana-24.kolo: VG Boys-Mladost 5:1. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kobilić, 27.05.2024. Liga veterana-24.kolo: VG Boys-Mladost 5:1. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Kobilić, 27.05.2024. Liga veterana-24.kolo: VG Boys-Mladost 5:1. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Mladost je autogolom u drugom poluvremenu zaostatak povećala na tri razlike, Mijo Bekavac je smanjio na 3:1, a onda je Škrinjarić još jednom bio prehitar za suparnike i pored nemoćnog vratara pogodio za 4:0 te izašao iz igre! Strijelac za ‘petardu’ 5:1 bio je Marijan Hazler.

Galerija fotografija

Liga veteranskih momčadi NSVG-a 2023./2024., 23.-24. kolo

Rezultati 24. kola (27.05.2024.): Gorica – Dinamo (Novo Čiče) 1:2, Hruševec (Donji Hruševec) – Mlaka (Velika Mlaka) 1:3, Klas (Mičevec) – Buna (Mala Buna) 4:1, Lekenik – Polet (Buševec) 0:2, VG Boys – Mladost (Obrezina) 5:1, Lukavec – Gradići odgođeno, Vatrogasac (Kobilić) slobodni.

Rezultati 23. kola (24.05.2024.): Polet – VG Boys 0:3, Buna – Lekenik 3:0, Gradići – Klas 3:0, Mlaka – Lukavec 5:2, Vatrogasac – Gorica 1:0, Dinamo – Hruševec 3:0 (par forfe), Mladost slobodni.

Redoslijed: 1. VG Boys 62 (23 20 2 1 87:23), 2. Mlaka 52 (22 17 1 4 65:31), 3. Vatrogasac 42 (22 12 6 4 59:38), 4. Mladost 39 (22 11 6 5 53:36), 5. Gorica 33 (22 10 3 9 35:32), 6. Klas 27 (21 8 3 10 61:49), 7. Polet 27 (22 7 6 9 38:41), 8. Buna 25 (22 7 4 11 38:55), 9. Dinamo 23 (22 6 5 11 35:52), 10. Gradići 21 (21 6 3 12 33:63), 11. Lukavec 20 (21 5 5 11 29:52), 12. Lekenik 19 (22 4 7 11 32:49), 13. Hruševec 9 (22 2 3 17 28:72).

Nastavite čitati

Reporter 437 - 23.05.2024.

Facebook

Izdvojeno