Povežite se s nama

Vijesti

FOTO Obilježen Dan mjesta Markuševec Turopoljski

Objavljeno

na

20.07.2019. Markuševec Turopoljski. Svečana sjednica Mjesnog odbora povodom obilježavanja Dana mjesta Markuševec. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Dan mjesta Markuševec Turopoljski u organizaciji Vijeća Mjesnog odbora obilježen je svečanom sjednicom jučer u Društvenom domu. Sjednica je otvorena državnom himnom u izvedbi KUD-a Vrhovje župe Dubranec, koje je izvelo i ostali glazbeni program zaključujući ga pjesmom ”Lijepo naše Turopolje”. Sjednici su bili nazočni predstavnici mjesnih udruga i udruga iz Donjeg Dragonošca te gosti. Program je vodio Tomislav Brebrić.

20.07.2019. Markuševec Turopoljski. Svečana sjednica Mjesnog odbora povodom obilježavanja Dana mjesta Markuševec. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Predsjednik Mjesnog odbora Nikola Cerovski u kratkom govoru je iznio realizirane aktivnosti u proteklom jednogodišnjem razdoblju: ”Gradski vodovod je doveden u Ulicu Peršinovec, Izvorsku i Križanićevu te Meštrovićev put. Dio poljskih puteva je pošljunčen, ali niti jedan nije presvučen asfaltom. Uređeno je raspelo u centru mjesta, uređivan je okoliš oko Društvenog doma i vatrogasnog spremišta, izgrađena je i nadstrešnica nad prostorom na sjevernoj strani Doma.

20.07.2019. Markuševec Turopoljski. Svečana sjednica Mjesnog odbora povodom obilježavanja Dana mjesta Markuševec. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nogostup u glavnoj ulici je i dalje goruća tema za Markuševec odnosno za njegove žitelje, ponajviše majke s malom i školskom djecom, jer još nije niti započet, iako su iz Grada Velika Gorica stizali signali da bi radovi na nogostupu mogli biti započeti tijekom ove godine. Prema novim informacijama, radovi bi mogli započeti u rujnu 2019., kao i radovi na proširenju vatrogasnog spremišta.”

20.07.2019. Markuševec Turopoljski. Svečana sjednica Mjesnog odbora povodom obilježavanja Dana mjesta Markuševec. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Svečana sjednica završena je domjenkom i druženjem, a zatim su se svi preselili na klupe okolo odlično uređenog igrališta da bi pratili utakmice 11. kola popularne Breške lige. Malonogometni klub Markuševec u drugoj utakmici dana pobijedio je momčad Gornjeg Hruševca 3:1 i trenutno s 18 bodova (11 5 3 3 23:17) zauzima 7. mjesto u konkurenciji 17 klubova.

Galerija fotografija

Sport

FOTO Pinkyjevci osvojili 14 medalja na turniru u Zagrebu

Nastupili su s 33 natjecatelja u konkurenciji dječaka i djevojčica do 16 godina.

Objavljeno

na

Djevojčice i dječaci iz Judo kluba Pinky za vikend su se natjecali u Zagrebu na međunarodnom turniru Kup Dugava i osvojili 14 medalja. Natjecanje je okupilo 480 natjecatelja iz 36 klubova, a Pinky je nastupio s 33 natjecatelja u konkurenciji dječaka i djevojčica do 16 godina.

Kod djevojčica do 10 godina zlato je osvojila Saša Mušinović, a srebro Nina Vuković. Bronače su bile Brigita Medved, Larissa Sanja Zvonar i Kiara Petrac.
Drugo mjesto kod dječaka srebro je osvojio Noel Haramustek i broncu Lovro Brebrić. Ema Kužir osvojila je broncu u kategoriji U12.

Zlato u kategoriji dječaka U14 osvojio je Tin Kovačić, a Damjan Radić drugo mjesto. Četiri medalje osvojili su dječaci u kategoriji U16, a to su Jan Šipušić i Adrian Hren koji su se okitili zlatom, srebrni je bio Matija Petrović, dok je Petar Grbeša osvojio broncu.

Foto: Judo klub Pinky

Foto: Judo klub Pinky

Foto: Judo klub Pinky

Foto: Judo klub Pinky

 

Nastavite čitati

Sport

Generacija budućnosti: Klinci iz Velgora proslavili titulu nakon pirove pobjede

Velikogorička košarka, ukupno gledajući, nije se proslavila ove sezone s mlađim kategorijama, ali zato je tu generacija U-13, koja igra pod imenom KK Velgor. Klinci su ostali par poena kratki do županijske titule, no imali su što proslaviti…

Objavljeno

na

Objavio/la

Ljubitelji košarke u Velikoj Gorici, koliko ih ima da ima, godinama su uživali u lijepim rezultatima seniorske momčadi, koja je igrala i polufinala prvenstva, držala se u vrhu hrvatske košarke. Prošle sezone ta se priča urušila, Gorica je ispala iz lige, pa smo utjehu ove sezone pronalazili u dobrim partijama pomlađenih seniora u drugom rangu hrvatske košarke, koje su okončali u polufinalu doigravanja, s dva poraza od Kvarnera.

U svemu tome u drugi su plan pale mlađe kategorije, a jedini iskoraci događali su se kad bi se pogon KK Gorice spajao sa Velgorom, klub specijaliziranim za rad s mladima. Novo spajanje dogodilo se prošloga ljeta, ali spletom raznim okolnosti malo prekasno da se u sezonu krene na pravi način. Pa je ispalo da je jedna perspektivna generacija dječaka rođenih 2011. i 2012. godine propustila kvalifikacije za prvu ligu.

– Nažalost, tako se dogodilo, pa je generacija U-13 morala igrati treći rang natjecanja, u kojoj nije imala ozbiljnu konkurenciju. U tom ligi sve utakmice dobivali smo minimalno 60-70 koševa razlike i uvjerljivo smo osvojili prvo mjesto. Da smo se organizirali na vrijeme, da je sve bilo kako je trebalo biti, siguran sam da bi ova momčad igrala prvu ligu, tako da smo ovakav ishod sezone i očekivali – kaže Hani Istanbuli, glavni i odgovorni u svijetu Velgora, pod čijim imenom ova momčad i nastupa.

I najčešće pobjeđuje. Uz već opisanu ligu, ovi su klinci igrali i županijsku ligu, u kojoj su ostali za nekoliko poena kratki u borbi za prvo mjesto, u puno ozbiljnijoj konkurenciji.

– U toj ligi nastupa i Samobor, koji je ove sezone bio u prvoj ligi, i ostao jednu pobjedu od ulaska među 16 najboljih u Hrvatskoj. U nedjelju smo igrali ključnu utakmicu, pokušavali smo nadoknaditi minus 12 iz prve utakmice protiv njih, ali na kraju smo pobijedili pet razlike, 51-46. Na kraju smo tako osvojili drugo mjesto s jednakim omjerom kao Samoborci – prepričava Istanbuli i nastavlja:

– Moram napomenuti i da je ova selekcija na okupu tek osam mjeseci, budući da je sastavljena od dijela igrača iz Velgora i dijela iz Gorice. Izuzetno smo ponosni na napredak koji su pokazali tijekom ove sezone, u tom vrlo kratkom periodu, pri čemu su od 21 utakmice u sezoni imali 20 pobjeda i jedan poraz, taj od Samobora u prvom dijelu sezone. Sve skupa je velik motiv našim dečkima i dokaz da se rad i trud isplate.

Nakon pobjede u Samoboru proslavljena je i ta trećeligaška titula momčadi koja je iskočila u priči o velikogoričkoj košarkaškoj mladosti. Pod imenom Velgor nastupa i U-12 selekcija, koja je u drugoj zagrebačkoj ligi vodeća sa svih deset pobjeda, dok društvo iz U-11 selekcije uspješno nastupa na županijskim turnirima u mini košarci i trenutačno drže drugo mjesto.

U Velgoru su ponosi i na svoje djevojčice, ističući kako su prvi put imali dvije selekcije u natjecanju.

– Generacija U-13 bori se za drugo mjesto u drugoj ligi, pred njima su još četiri kola, a selekcija U-15 završila je sezonu na šestome mjestu druge lige – ističe Istanbuli.

Što se tiče selekcija koje nastupa kao KK Gorica, pretkadeti su igrali u četvrtom rangu i nisu se proslavili, kadeti su na petome mjestu u drugoj ligi, a juniori su nakon svih turbulencija tijekom sezone ispali iz prve lige, u kojoj neće imati pravo nastupa sljedeće sezone. Ukratko, generacija U-13 djeluje kao prva sljedeća kojoj bi se trebalo maksimalno posvetiti, dati joj odgovarajući program, pa pokušati od tih klinaca napraviti igrače koji će kroz nekoliko godina nositi dres seniorske momčadi.

Što će se događati po tom pitanju, kao i po pitanju funkcioniranja kluba općenito, trebalo bi se znati uskoro. Predsjednik kluba i dalje je Duško Radović, no u najavi je izborna skupština, na kojoj će sigurno doći do nekih promjena. Kakvih točno, ostaje da vidimo, no prilično je logično očekivati da se napravi zaokret prema radu s mladima, možda i nauštrb seniorske momčadi.

Nastavite čitati

Vijesti

Vlada objavila nove cijene goriva, a dobra je vijest da pojeftinjuju i dizel i benzin

Nove cijene vrijede od ponoći nareda dva tjedna.

Objavljeno

na

Dobre vijesti za vozače. Od ponoći na snagu stupaju nove cijene goriva. Ovoga puta padaju cijene svih vrsta. Benzin će pojeftiniti za dva centa te će iznositi 1,54 eura za litru. Dizel i plavi dizel biti će jeftiniji za 4 centa. Vozači dizelaša ‘točit’ će litru po 1,41 eura, a cijena plavog dizela od sutra će biti 0,87 centi.

Pada i cijena plina i to za tri centa. Ukapljeni naftni plin za spremnike koštat će 1,12 eura, a za boce 1,68 eura. Odlučeno je tako na današnjoj telefonskoj sjednici Vlade, a nove će cijene vrijediti od ponoći narednih 14 dana.

Nastavite čitati

HOTNEWS

Na pozornici u Tuđmancu ove će godine nastupiti Jole, Magazin, Pavel, Klapa Kampanel

Goričke večeri ove godine traju od 17. do 30. svibnja i donose bogat i raznovrstan kulturni program za djecu i odrasle.

Objavljeno

na

Goričke večeri najdugovječnija su manifestacija Pučkog otvorenog učilišta Velika Gorica. Ove godine traju od 17. do 30. 5. u centru grada – Parku dr. Franje Tuđmana i donose bogat i raznovrstan kulturni program za djecu i odrasle.

Vrhunac Goričkih večeri bit će, kao i uvijek, koncerti na otvorenom. Otvorit će ih hrvatski pop sastav Magazin. Na velikoj pozornici u Parku dr. Franje Tuđmana, u petak, 17. 5., pred goričkom publikom izvest će neke od svojih najvećih hitova; Rano, ranije, Piši mi, Put putujem, Tri sam ti zime šaptala ime, Kemija, te mnoge druge.

Dan kasnije, u subotu 18.5., klapsku večer donosi nam Metaklapa. Uz spoj metal glazbe i klapskog načina pjevanja izvest će neke od ponajboljih klapskih pjesama na malo drugačiji način. A vulkan dobrih vibracija i plesni duh nekih prošlih vremena u grad će nam svojom glazbom u nedjelju 19. 5. donjeti Robert Markeković i Swingersi.

Tjedan dana nakon stižu novi vrhunski glazbenici. U petak, 24. 5., na pozornicu stiže zagrebački rock i pop sastav Pavel koji se pjesmom “Do mjeseca” predstavio na ovogodišnjem izboru za pjesmu Eurovizije, a subota 25. 5. rezervirana je za poznatog pjevača zabavne glazbe. Na pozornici u ‘Tuđmancu’ nastupit će Jole.

Završnica Goričkih večeri ‘pripast će’ također klapskoj pjesmi. Na Dan državnosti u četvrtak, 30. 5., stiže nam jedna od najuspješnijih domaćih klapa – Kampanel.

Kazališna publika imat će priliku uživati u cirkuskim i akrobatskim performansima, te žonglerskim i imitacijskim nastupima i radionicama.  Oldtimer klub Turopolje će u Parku dr. Franje Tuđmana na Oldtimer showu izložiti brojne starinske automobile, od predratnih skupocjenih primjeraka do novijih oldtimera.

Uz to, za sve ljubitelje sedme umjetnosti, uživat će u Kinu u parku na otvorenom. U Parku dr. Franje Tuđmana prikazivat će se blockbusteri, animirani sinkronizirani filmovi i komedije. Projekcije su zakazane za 18 i 20 sati. Ulaz na sve programe je besplatan, a program sa satnicom pronađite ovdje. 

Nastavite čitati

Kultura

U Buševec stiže komedija o muško-ženskim odnosima ‘Prvi muževi se bacaju u vodu’

Najdugovječnijih hrvatskih glumica Jadranka Elezović utjelovit će šest potpuno geografski i socijalno različitih žena.

Objavljeno

na

Jedna od najdugovječnijih hrvatskih glumica, Jadranka Elezović stiže 18. svibnja u Buševec s duhovitom komedijom “Prvi muževi bacaju se u vodu”.

U više od 40 godina umjetničkog staža koje je provela u kazalištu “Kerempuh” obradovala nas je brojnim kazališnim, ali i televizijskim ulogama. Ona posljednja televizijska, babe Stane Skorupović iz serije “Na granici”, donijela joj je novu popularnost i među sasvim mladom publikom što glumicu posebno veseli.

Komediju “Prvi muževi bacaju se u vodu” autorski potpisuje jedan od naših najizvođenijih komediografa Matko Elezović te na duhovit način progovara o muško – ženskim odnosima iz viđenja šest potpuno geografski i socijalno različitih žena od domaćice, poslovne uspješne žene pa sve do animir dame. Svih 6 likova donosi nam upravo Jadranka Elezović ponovno oduševljavajući publiku maestralnom glumom.

Ne sumnjamo da će nakon popularnih predstava „Vesele žene hrvatske“ i “Vlaška posla” i duhovita komedija “Prvi muževi bacaju se u vodu” jednako oduševiti, razgaliti i nasmijati buševečku publiku.

Predstava počinje u 20 sati u Domu kulture Buševec. Prilog za ulaz je 10 eura, a obvezna je rezervacija mjesta na mobitel 098 829 907.

Foto: FB Tvornica smijeha

Nastavite čitati

Reporter 436 - 11.04.2024.

Facebook

Izdvojeno